Heavenbath

Publicerat: 2011-01-28 Kl: 22:59:58 | I kategori: Min vardag | 3 kommentarer


Dit ska vi imorgon, till Himlabadet alltså. Hahah, heavenbath liksom ;) 

Idag har jag haft såååå tråkigt. Jag har lekt o gosat med Haylee hela dagen. Tillslut vart hon less på att leka med mig så då gick vi ut och åkte pulka, och det var några galna fåglar (Säkert 200 st) som flög uppe i himlen fram o tillbaka hela tiden, och Haylee var helt facinerad. Jag väntade bara på att alla skulle ramla ner och tvärdö. 

Annars har vi inte haft så mycket för oss. Haylee har varit grinig större delen av dagen för att hon inte sov ordentligt när hon skulle sova middag, och det var omöjligt att få henne att somna om igen. Men hon gick och la sig extra tidigt ikväll istället, och sover än. Får hoppas att hon sover utan avbrott hela natten, det behöver hon om hon ska orka med dagen imorgon. Vi ska bada med Jasmine och Sandra, så det ska bli skojigt. Haylee bara älskar bubbelpoolen dom har där, den där grottan som man går in i. Så det ser vi fram emot :) Dock kanske jag borde sätta lite fart och börja packa och ordna allt och så ska jag duscha och raka benen innan jag går och lägger mig.. 

Igår var min moster Tova och min kusin Hanna här och hälsade på en sväng. Dannes bror och Haylees gudfar Renzo var även här på eftermiddagen, så lagade vi tacos och åt. Mums! Sedan hade jag tvättstuga och självklart gick något fel även denna gång. Torktumlaren hade lagt av mitt i tumlandet, och all tvätt var blöt när jag kom dit 10 minuter innan min tid var slut. Så jag fick hänga allting hemma... Gahhhh är så less på detta nu! Ska ringa och klaga på måndag.

Vi fick också en såndär junior stol av Tova, en sån stol som man har efter att man har haft barnstolen. Så den är fortfarande lika hög som barnstolen men utan liksom spjälor, äh ni fattar :) Så det var ju jättebra! En svart från IKEA. 

Nu ska jag ta och röja upp alla leksaker som ligger huller ombuller, trots att jag städade precis innan hon gick och la sig. Ouppfostrade unge! ;) 

Trevlig helg på er.




Smulan ♥

Dooown

Publicerat: 2011-01-25 Kl: 23:09:30 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Tjena bloggen!

Vilket fint väder vi hade igår, måste jag säga. Helt underbart varmt och allting, och idag var det svinkallt igen. Igår drog jag årets första vurpa.. hahah. Hade varit på affären och köpt ett mjölkpaket som fattades för att göra sås till maten. Så halkar jag och flyger baklänges på rumpan och skrapar händerna i gruset. Nycklarna flyger, mobilen flög åt h-vete och mjölkpaketet sprack... Så gick en kille förbi och skrattade och sa "Sorry" :P Hahah.. fy fasen! Men det var roligt i efterhand. 

Idag har vi haft en rätt bra dag... Åkte och träffade Sandra på stan en snabbis, gick in på Kappahl och handlade ett par strumpebyxor till Haylee då hon behöver ett par rosa att ha till sin fina klänning som hon fick på Posten i födelsedagspresent av fina Marie och lille Alex! Den var så himla fin. Tack så jättemycket för det.

Jag är fortfarande lite down pga allt som händer runt omkring mig. Vill påpeka att det är inget som har något med varken Danne eller Haylee att göra, så ingen börjar tro att det är något problem mellan mig och Danne, för det är det absolut inte :) Jag försöker tänka positivt, men det är så jävla svårt. Det går inte längre. Jag får bara upp hemska, mörka minnesbilder och ser saker framför mig som absolut inte får hända, men som jag vet är den enda utvägen om detta inte får ett slut snart. :(

Men nog med negativitet nu, orkar inte med det! Hm.. Har som ingenting att säga eller skriva idag. Lillan sover sedan ett par timmar tillbaka, ska se om hon vill sova hela natten i sin egen säng :) Om jag klarar av det och kan somna utan hennes lilla ansikte mot mitt. Jag ska lägga mig nu och titta på 90210 och Familjen Annorlunda som jag missade igår.. 

Godnatt!


Men tjena! Jag heter Haylee och jag är så trött så jag håller på skratta ihjäl mig :)

Arg bebbe

Publicerat: 2011-01-23 Kl: 22:56:07 | I kategori: Haylee 12-18 månader | 0 kommentarer


God kväller snäller.

Idag har jag varit den lataste människan på jorden. Jag sa till Danne igår att om jag bara satt och latade mig hela dagen, skulle han säga "Men sluta var så lat, dammsuga och skura golven istället", då sa han "Ok, men lova att inte bli sur på mig då" haha stackarn. Men jag dammsög på kvällen iaf, och det känns ju bra att man gjort något vettigt idag iaf. Lagat mat har jag ju givetvis gjort också och lekt med lillan hela dagen... 

Men hon har varit såååå sur idag. Hahah, surpuppa! Hon har skrattat när jag verkligen har ansträngt mig och lekt galopp och dansat och sånt, men det kan man ju inte göra en hel dag för då dör man ju av andnöd. Tog med mig henne ut på en promenad och lekte lite i snön, och det var uppskattat iaf :-) 

Annars då? Ja ni.
Haylee växer så det knakar, jag tycker att hon har blivit stor på bara några veckor. Nu drar hon storlek 74 i både byxor och bodys/tröjor. I pyjamaser har jag gärna en storlek större på henne och viker upp ärmarna och benen. På tisdag ska vi till BVC för 1 års vaccinationen och mäta och väga. Ska bli skoj att se hur lång hon är! Hon väger runt 10 kg, kanske är 72 cm lång? Vi får se =)

Hon äter med större och större aptit, och äter det mesta bara man ger det en chans. Jag gav henne lax och potatismos häromdagen och Danne skrek rakt ut nästan, haha. "Fyyyyy fan det där kommer hon aldrig äta!!" för han tyckte det såg vidrigt ut. Men efter att hon fått vänja sig vid smaken så åt hon allt. Hon äter oftast en halv barnmatsburk per portion. Nu när hon blivit 1 år så äter hon alltid med oss vid middagen, alltså samma mat som vi äter. Och hon är jätteduktig på att äta med bestick, hon tittar på oss och stoppar sedan sin gaffel i det hon ska stoppa i munnen. Ibland ramlar det ju såklart av, men ofta får hon i sig en rejäl tugga :) Duktiga tjejen! 

Hon har fått ett himla temperament ibland, när hon inte får som hon vill. Hon kan bli superarg men det går över så fort man distraherar henne. Och oftast accepterar hon att man säger nej och flyttar på henne när hon t.ex. drar ut kontakten till lampan i hallen, som hon aaalltid gör! 

Hon håller ju på att lära sig gå, och för varje dag gör hon små framsteg. Nu ställer hon sig upp helt själv, det har hon inte gjort tidigare. Då har hon först ställt sig upp med stöd och sedan släppt taget och står själv. Men nu om hon står och tappar balansen så ställer hon sig upp själv. Hon är fortfarande lite för feg för att släppa taget och gå själv, hon vill ha något att stödja sig mot. Men hon KAN. Så vi får vänta ut henne, tids nog så går hon ju. Alla barn som står upp kommer tids nog att gå själva, läste jag i min bok igår. Och inte har jag bråttom :) Hon kanske är nöjd med rörligheten som krypandet ger, och då kan det ta lite längre tid innan de vill utforska gåendet. Eller vad det stog. 

Hon har 3 tänder, två där nere som har kommit upp helt och hållet, och en framtand där uppe som har spruckit upp. En till framtand som håller på att komma fram också :) Hon ser så rolig ut med sina små tandsingar.. Man märker även att hon har utvecklat ett helt nytt sätt att tänka på, hon gör såna kopplingar så att man märker att hon är smart liksom. Svårt att förklara. Hon är en solstråle, helt enkelt!

Nu blev det en massa om lillan här... Imorgon ska jag uträtta ett par ärenden, kanske gå in på Kappahl och köpa nya strumpbyxor till Haylee för presentkortet hon fick i födelsedagspresent. Det ska jag nog göra. Har redan köpt 2 pyjamaser. Sedan ska jag tvätta på kvällen. Hoppas på bättre lycka med äckel maskinerna denna gång...

Godnatt!


Bustrollet mitt, kvällsbus med mami i soffan :)


Dutti!

jahapp

Publicerat: 2011-01-23 Kl: 00:58:24 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Hela veckan har jag legat en dag före. Alltså jag tror att det är söndag när det egentligen bara är lördag. I torsdags hade jag en fredagsmys känsla hela dagen. Idag har jag hela dagen trott att det är måndag imorgon. Irriterande!

Idag har vi inte gjort allt för mycket.. Dannes storebror med familj har varit här i ett par timmar. Haylee och Nathalie lekte som tusan, och Haylee skrek av skratt under hela tiden dom var här. Hon älskar Nana! Nana jagade henne överallt och Haylee kutade, hahaha det var så roligt. Sedan gick dom och jag uträttade ett par ärenden och har städat lägenheten och lagt lillan. Hon somnade utan större problem ikväll, skönt. Inte ens ett endaste grin, och hon sover fortfarande. Hon har inte ens gjort en antydan till att vakna.. Hur skönt? :) 

Idag har jag även varit lite deprimerad. Allt är FÖR mycket. Jag orkar inte! Önskar att jag kunde skriva om allt jag känner och tycker här i bloggen, men så fort man ens skriver minsta lilla grej så blir det en sån stor grej, så jag vill inte. Sedan är det jag vill skriva om alldeles för personligt, men jag kan bara uttrycka mig i skrift. Jag kan inte prata om sånt som jag egentligen skulle behöva prata om. Jag kanske borde träna på det.

Tack fina ni som kommenterade förra inlägget... Fast det ni syftar på var inte det som inlägget handlade om. Det handlade bara om en del saker som pågår i mitt liv just nu, men inte det som ni menar, som sagt. Det handlar om mycket "ytligare" saker om man säger så. Inte om någon i min familj. Ville bara klargöra det...
Men tack för dom fina orden ändå :) Jag blev jätteglad.

Nu ska jag gå och lägga mig med min fina kille och lilla tjej och sova. Jag är så trött och slut. Dagen idag har verkligen tagit på mig på ett emotionellt plan. Jag brukar inte låta det påverka mig så mycket, men idag har det verkligen trängt sig på som en objuden gäst... Kan inte folk snälla hitta på annat att prata om? Är det verkligen så jävla roligt att gotta sig i andras olycka och sorg? Förlåt att jag svär men jävla idiotmänniskor. Dra ni åt helvete! (Sorry men var tvungen)

Godnatt alla vänner. Kram på er och ta hand om varandra!!!

Less på detta

Publicerat: 2011-01-22 Kl: 01:13:52 | I kategori: Mina funderingar | 2 kommentarer


Måste bara få ur mig en sak som stör mig, fast det blir komplicerat att "få ur sig" det när man inte kan skriva som det är rakt ut. Jag förstår mig inte på mig själv. En människa som har förstört så mycket i mitt liv, ändå förlåter jag den personen gång på gång. Sedan märker jag att denna människa inte slutar med det som var problemet i första hand, utan fortsätter att göra så mot både mig och en annan vän till personen, vilket jag har en massa "bevis" på.. Vad fan är problemet liksom? ÄR det verkligen så himla svårt att sluta med såna dumheter? Jag själv har lärt mig en läxa av allt som har hänt det senaste året, men tydligen har inte andra människor gjort det.. Jag tycker särskilt synd om en speciell person som litar på denna människa så otroligt, och personen i fråga bara bryter förtroendet gång på gång på gång... Man SKA inte lita på människor som inte är uppriktiga, det har ju visat sig. Så varför göra det?

Lite neggo varning på detta inlägg, men jag var bara tvungen att få ur mig det och hoppas att budskapet når fram till människor. Välj era vänner väl! Kram på er och godnatt

Haylee

Publicerat: 2011-01-22 Kl: 00:12:00 | I kategori: Haylee 12-18 månader | 2 kommentarer




Ett litet klipp på min prinsessa som togs för ett par dagar sedan :-) Inget särskilt, men ändå! Kan ju vara roligare än en bild.

O-uppkopplad

Publicerat: 2011-01-21 Kl: 23:17:38 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Hej bloggen!

Ända sedan igår kväll så har jag inte haft någon uppkoppling till omvärlden. Det är fruktansvärt irriterande och jobbigt. Jag har ingen mobil, eller en mobil har jag men mitt abonnemang har gått ut (sa upp det i november, men det var 3 månaders uppsägningstid) så nu måste jag ha ett kontantkort. Men det går inte att aktivera förräns jag laddar på det, och det har jag inte möjlighet att göra just nu. Skit! Internet har varit trasigt hela dagen, jag har kämpat och kämpat men det har inte gått att koppla upp sig. Så idag har jag varit vääääldigt irriterad, eftersom jag verkligen BEHÖVER ringa/skicka sms för jag måste få tag på vissa personer och prata om lite viktiga saker. Men nu går inte det, och jag blir tokig. Men det är bara att vänja sig! Det var typ 3 år sedan jag hade kontantkort i mobilen sist, men jag använder alldeles för mycket pengar när jag har abonnemang. Jag vet inte hur eller varför jag får så jäkla dyra räkningar, jag ringer ju inte ens till någon. Förut så sms:ade jag och en kompis som dårar, säkert 30 sms om dagen till varandra, men nu är det inte så längre så jag skickar inte så mycket sms heller. Förstår inte. Men men!

Idag fick jag sovmorgon, Danne tog Haylee imorse och det var så skönt. Men självklart ville hon väcka mig ändå, genom att hoppa på mig, sätta sitt ansikte mot mitt och säga "maamaaaa" :-) Så söt. Både jag och Danne har märkt att hon har utvecklas så sjuukt mycket på bara nån vecka. Hon är så klok, och man ser det i hennes ögon. Hon gör kopplingar nu på ett sätt hon inte gjorde förut. Bara detta med att hon står upp och går är helt otroligt i mina mamma-ögon. Hon är ju så liiiiiten min bebe, så kommer hon stapplande på småtårna. Hon tycker att hon är fruktansvärt duktig när hon står själv, och hon applåderar så våldsamt åt sig själv att hon tappar balansen ibland, haha. 

Nu sover lillan sen några timmar tillbaka, och jag ska ta och sortera tvätten. Jag har inte orkat göra det på hela dagen. Idag har varit en riktig slappdag, jag har inte gjort någonting vettigt alls. Bara lekt med Haylee hela dagen. En dag som denna när jag inte kunnat spendera tid vid datorn eller att prata i telefonen, har jag haft hur mycket tid som helst till att göra en massa sysslor här hemma. Men sådana här slapp-dagar behövs ibland :-) 


Vi har haft lite fredagsmys här hemma ikväll, jag slängde ihop (ja, man säger ju så när man är ett proffs, som att det vore det enklaste i världen och man bara slänger ihop det..tss:P) en sockerkaka :-) Leila Strand, är mitt nya namn. Nej då, men jag önskar att det vore så. Jag är usel på att laga mat och baka. Jag tycker att det är såå tråkigt att laga mat. När jag blir rik i framtiden ska jag anlita en personlig kock. Nu när Haylee har börjat äta samma mat som oss så är det ju extra viktigt att laga bra och hälsosam mat varje dag, och jag kan typ laga 6 rätter. Jag har noll fantasi när det kommer till matlagning. Därför gillar jag Annas blogg, där man får bra och enkla tips! Hennes superenkla skinksås var så god :-)

Nu ska jag fortsätta att läsa boken "Barn" av Penelope Leach... Superbra bok. Igår satt jag och läste upp mening efter mening för Danne. Han tror att han kan nått om barnuppfostran ;-) Haha, nej då skämt åsido. Men den är väldigt bra, det står om precis allt som man kan behöva veta om sitt barn och utveckligsstadiet det befinner sig i just nu. Toppen!

Trevlig helg, fina ni.

Konstiga namn

Publicerat: 2011-01-21 Kl: 00:47:14 | I kategori: Roligt | 0 kommentarer


Hej på er. 

Idag har varit en halvbra dag... En massa irriterande saker som har hänt, sånt som har stört mig av olika anledningar. Jag är oturs förföljd, tror jag. Jag drabbas av otur hela tiden! Små saker som kanske inte ens kan ses som ett problem, men för mig är det stora problem. Och det drar ner andra människor, vilket absolut inte är min avsikt och jag mår skit dåligt över att det blir så. Men men, nog om det då :) 

Idag har jag och Haylee varit ute och härjat lite. Jag var ner på stan och uträttade ett ärende, sedan åkte vi hem och promenerade lite i det fina vädret. Lekte lite utomhus :) Sedan har vi tränat på att gå hela dagen. Idag står hon ännu längre stunder och går ganska långt innan hon antingen håller på att välta framåt eller bakåt, men hon tar givetvis emot sig. Men max 1 vecka, sedan går hon nog hyffsat stabilt iallafall. Hon har ju så små fötter, haha.. Måste vara svårt att hålla balansen med dom ;) 

Jag har även haft tvättstugan idag.. Och som vanligt när jag har tvättstuga så händer en massa jävla skit! Ursäkta språket men jag är verkligen arg. När jag kommer dit och har stoppat in en full maskin och ska starta den, så kommer det bara upp en massa olika felkoder. En snäll kvinna hjälper mig och säger att låset till maskinens lucka inte fungerar, varpå jag klagar över att "man hinner aldrig tvätta allt man behöver tvätta för att det alltid ska vara nått tjaffs med någon maskin och sedan är det minst en vecka tills det finns en ny tvättid", sedan säger hon att hon bara ska tvätta två maskiner och att jag får ta hennes tvättstuga sedan. Väldigt snällt av henne. Men ena maskinen funkar ju, så jag sätter igång den med alla Haylees kläder i. När jag kommer tillbaka efter 40 minuter så möts jag av en till felkod på displayen. Då har maskin helvetet stannat mitt i allt, så kläderna är dyyyyngsura och fulla med sköljmedel. Vad kul liksom. Så då fick jag tvätta om allting inne i den andra kvinnans tvättstuga... Som tur var hann jag både tvätta och torka två maskiner. Men jag hade ju tvätt för 4 maskiner med mig. När man försöker ringa och klaga så säger dom "ring jouren" men det finns inte någonstans att få tag på det numret. Jävla skit hyresförening, jag är så less på detta. Jag trivs i lägenheten, men ALLT som har med Hyresföreningen att göra verkligen dåligt. Porten går inte att låsa, dom tömmer aldrig soporna, dom städar typ aldrig trappen... Jag ringde om tippskydd till spisen i Oktober, har dom kommit än? Neeej. Hur många gånger har min tvättstuge plopp slutat fungera och det tagit flera veckor, om inte månader, innan jag har fått en ny? Antal: 4 gånger. Och det värsta är väl det med tvättstugan. I en tvättstuga vill man ha rent och fräscht, men det går ju inte med allt folk som stökar till och är där och äcklar sig och smutsar ner! USCH. Jag hatar detta... (Ursäkta men jag måste få klaga, jag spyyyyyyr på dethär snart!!!)

Nu är klockan mycket, ska se på Ana Gina show och sedan gå och lägga mig. Ska sortera in tvätten i garderoberna om jag har energi till det innan jag går och lägger mig. Vore skönt att slippa göra det imorgon... 

Här är en rolig sak jag fick syn på i någons blogg, jag skrattade så jag nästan kissade på mig:



Vi "hittade på" Haylees namn själva också. Hon är ju den enda i Sverige som stavar Haylee :-) Kul! 
Men någon måtta får det väl vara?? Hahaha. Skulle ni vilja säga såhär:
- "Snööööfrid, kom och ät!" 
- "Men nu jäklar Mygg!!! Nu tar du och städar upp här"
- "Nu, Lennart, tycker jag att du tar med dig Månstråle(n) och går till lekparken"

Hahahahha.. Vilka jäkla dårar det finns. "Min son heter Minus" liksom. Vad postitivt. Man måste verkligen känna sig älskad som barn när ens föräldrar döper en till något negativt, ha ha.. :)

Godnatt!!

Träning och pulka

Publicerat: 2011-01-20 Kl: 12:44:42 | I kategori: Haylee 12-18 månader | 2 kommentarer


Idag blir det lite träna på att gå för lilla damen :-) Ska försöka filma när hon tar några stapplande små steg... Haha. Visst är det lättast för dom att lära sig gå barfota? Fast halksockar funkar ju också bra, men hon har bara för stora halkisar. Storlek 19-21, och hon har ju bara storlek 16 på små fossingarna sina. 

Natten var ganska bra, hon drömde ganska intensivt men det kanske inte är så konstigt med tanke på vad hon lärt sig under dagen igår? Hon är så duktig min prinsessa.

Idag ska vi gå ut och åka lite pulka hade jag tänkt, nu snart innan solen går ner. Det ser ju ut att vara så fint väder ute :-) Hoppas det inte är så blåsigt bara... 

Nej, nu ska jag sätta lite fart här. Ska borsta tänderna på Haylee som jag glömde göra imorse, och så ska jag fixa iordning lite här hemma och ge Haylee lunch innan det är dags att gå ut. 

Ha en bra dag!!


Tussen

3 steg

Publicerat: 2011-01-20 Kl: 00:29:10 | I kategori: Haylee 12-18 månader | 0 kommentarer


Hej bloggen. 

Låg med lillan i sängen när jag skulle natta henne efter att hon vaknat och varit skräckslagen efter en mardröm, stackaren. Givetvis så somnade jag också, som jag alltid gör när jag ligger bredvid mitt lilltroll.. Hon är ju så varm och gosig, och andas en massa varm mysig luft på mitt ansikte med sin lilla näsa. Dödsmysigt.

Idag, mina damer och herrar, GICK MIN DOTTER HELT SJÄLV för första gången! :-) En stor dag för oss, med andra ord... Igår stog hon knappt upp mer än 5-6 sekunder, idag har hon stått upp hela tiden och varit otroligt stadig och dansat och allting utan att någon höll i henne ens lite. När hon tog sina tre steg, så hade Danne brottat ner mig på golvet och vi slogs (på låtsas alltså:P) som vi alltid brukar göra, fjantade oss liksom sådär. Så ropade jag på Haylees hjälp och bad henne komma och rädda mamma. Fort som attan kröp hon mot oss och skrattade som en tok, sedan ställde hon sig upp helt sonika och gick tre steg tills hon kom fram till oss. DUKTIG TJEJ! :D Sedan gikc hon ett par steg till under kvällens gång. Lilla lilla Haylee... 

Imorgon har jag ett par ärenden att göra, och sedan har jag tvättstugan hela kvällen. Guuuuud vad roligt. När jag bodde i Granloholm älskade jag att ha tvättstugan. Men nu är det så jäkla långt bort och kallt att gå och tungt att bära dit tvätten... Och eftersom jag föredrar att tvätta själv istället för att Danne ska göra det, så måste ju han stanna med lillan. Onödigt att klä på henne en massa kläder för att gå en liten bit liksom. 

Nu ska jag krypa ner med gosen igen. Och förresten, från och med idag så har jag inte kvar mitt gamla mobilnummer. Vill ni ha det nya så skriv en kommentar :)




Iiiiiih, här kommer jag! Så himla söt.


Nybadad fröken letar efter busigheter att göra...



Detta är det senaste buset. Öppna kökslådan och plocka ut varenda sugrör,
ett efter ett, tills alla (ca 100 st) ligger på golvet. Hysteriskt roligt, tycker Haylee :)

Efter regn kommer solsken

Publicerat: 2011-01-18 Kl: 22:48:43 | I kategori: Haylee 12-18 månader | 0 kommentarer


Idag känner jag mig ganska deppig faktiskt. Eller det kom snarare nu på kvällskvisten... Varför vet jag inte. Har ingen direkt orsak, men det är väl en blandning av massa jobbiga saker som händer i mitt liv just nu. Men det är bara att bita ihop och se glad ut! När man har barn så kan man ju inte direkt lägga sig på soffan och deppa en hel eftermiddag eller så. Och tur är väl det :-)

Orkar faktiskt inte skriva någonting. Jag har ingenting att skriva... Ska gå på Statoil om en stund och köpa snus, håller på att dö. Har inte orkat gå tidigare och orkar väl inte nu heller egentligen, men jag har ju inget val. Annars blir det jobbigt inatt och imorgon bitti ;)

Nu har lillans ena framtand äntligen kikat fram! Nu har hon tre tänder. En till framtand är påväg också, den har inte riktigt spruckit fram än men man ser den. Hon är så duktig på att borsta tänderna, hon älskar det :) Hoppas det fortsätter så i framtiden med. 

Godnatt


Har äntligen fått upp bilderna på Haylee som vi tog hos Lénar bild när hon var
2 månader :-) Så vackra foton så jag blir helt sjuk när jag ser på dom. 



Pippilotta :-) Haha.. Minsta pippilotterna jag har sett!


Svar på kommentar.

Publicerat: 2011-01-16 Kl: 23:03:52 | I kategori: Mina funderingar | 0 kommentarer


Svar till "MiraMaria":
Nej, jag vill absolut inte skriva om det här i bloggen. Jag föredrar att inte prata om det, då det är väldigt personligt och otroligt jobbigt för mig, och någonting som jag är oerhört ledsen och sörjer väldigt mycket över. Samma sak med "Det som har hänt", hade jag velat berätta vad det var som hade hänt så hade jag ju skrivit det istället :-)

Lite bilder

Publicerat: 2011-01-14 Kl: 23:36:08 | I kategori: Haylee 12-18 månader | 0 kommentarer


Här har ni lite bilder att kika på!


Duktig tjej som kammar håret själv efter badet :-)


Gulliga barnvagnen som hon fick i födelsedagspresent.. Hon älskar att dra
runt på den med sin docka där i. 


Jasmine klappar Haylee på kinden


Mina tjejer! 

Orkar inte ladda upp nå mer, det gick jättesegt att ladda upp bilder och i vanliga fall går det jättefort.

Helg nu!

Publicerat: 2011-01-14 Kl: 23:24:12 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Hej bloggers! 

Nu är det helg igen. Eftersom jag är mammaledig så känns det inte som att det spelar så stor roll egentligen om det är helg eller inte. Egentligen så gillar jag vardagarna mer. Då är allt öppet och det är bra program på tv. 

Idag har vi haft en rolig dag med härligt sällskap och Haylee har fått busa med sin bästa kompis :-) Det gillar vi båda två. Vi kom hem vid 19 tiden ungefär, och då skyndade jag mig att dammsuga varje kvadratmeter av lägenheten. Hann dock inte skura, så det ska jag göra innan jag lägger mig, det går ju fort. Så det är fint här imorgon när man kliver upp... Jag klarar inte av att vakna om det är stökigt på golvet, dvs med en massa leksaker o sånt, eller om det finns disk som måste diskas. Sedan känns det inte lönt att städa på dagen heller, för Haylee drar ju bara fram allting hela tiden.. Mitt bustroll. 

Känner att jag inte har någonting att skriva om, men igår när jag skulle lägga mig så kom jag på en skit bra idé att ta upp i bloggen... Men vad var det då? Jag lägger aldrig saker på minnet. Kommer aldrig ihåg saker och ting, om dom inte är tillräckligt intressanta. Tror det var någonting om amning eller nåt. Nåt om barn iaf, som jag hade läst någonting om någonstans på internet. Om jag kommer på vad det var, så lovar jag att ta upp det! 

Nu ska jag snart gå och lägga mig bredvid min babygirl, jag är så trött. Idag sov inte Haylee på hela dagen. Inte en enda gång. Jag försökte få henne att somna vid 13 tiden då hon var supertrött. Men icke sa nicke. Vi skulle ut lite senare tänkte jag, så då skulle hon somna i vagnen. Ptsss, inte skulle hon sova då eller. Sedan kom vi till min vän, då gick det ju inte heller att sova för då skulle det lekas. Så nu ikväll var hon väldigt trött, men det är bara bra det. Hon sover i princip bara en gång per dag nu, och aldrig efter kl 16, även om hon gärna vill det. Hon börjar säcka ihop vid 16-17 tiden, men man kan ju inte gå och lägga sig för natten då. Så då får vi hålla henne vaken tills 18 tiden ungefär, då hon äter gröt och frukt, badar, borstar tänderna, läser en saga eller myser i soffan. Sedan får hon välling om hon vill ha det, mest för mysets skull skulle jag tro :) Det beror lite på hur bra hon har ätit under dagen. Och så verkar det som hon har slutat äta på natten. Inte varje natt, men många nätter vaknar hon inte alls och vill ha välling.. :) Duktig tjej! Men jag vill inte tvinga henne till att sluta, det stör inte oss. Hon somnar om innan hon har druckit upp sista klunken ändå. 

Nu ska jag fixa lite här och kika runt på Internet, sedan gå och lägga mig med min man och mitt barn :-) 
Trevlig helg på er! Och börja kommentera, för tusan. Det är sååå tråkigt att logga in på bloggen och man inte får någon som helst respons på sina inlägg...


Vad skulle ni vilja att jag skrev mer/mindre om? Undrar ni någonting om mig eller min familj? Vad vill ni veta? Ställ era frågor så lovar jag att svara :-) 





Summering

Publicerat: 2011-01-13 Kl: 01:39:17 | I kategori: Haylee 9-12 månader | 1 kommentarer


Jag har inte skrivit på ett tag, men jag har inte haft tid om jag ska vara ärlig. Det har varit så stressigt med lillans födelsedag och allting. Ska alldeles strax gå och lägga mig, håller på att somna sittandes. Men tänkte slänga upp ett inlägg först.. :-)

I tisdags så hade vi ju självklart kalas för lillan. Det var trevligt med vänner och familj på besök. Tack till alla som kom och firade Haylee på hennes stora dag, några st som skulle kommit dök aldrig upp och det var ju tråkigt. Men vi hade trevligt ändå! :) Vi fikade och surrade och barnen lekte. Haylee åt upp en heeeel tårtbit SJÄLV, haha tjockis :D Ni vet en såndär prinsesstårt bit som man köper på cafeér? En hel sån :) Gosen. Men man får äta vad man vill på sin födelsedag! 

Hon fick fina presenter, jättefina kläder. Så fick hon ett halsband i silver som symboliserar hennes stjärntecken av sin gudfar Jocke, och en jättefin silverram med en sjukt söt bild på henne i. Sedan fick hon en massa andra leksaker osv, men jag orkar inte skriva upp allt just nu.. Kan lägga upp bilder på sakerna någon dag. Finaste av min mormor som kom och grattade henne på dagen då hon jobbade kväll. Kläderna hon fick av henne vart själva födelsedags outfiten. Och så fick hon jättesöta kläder av Sandra och Zofie. Jag hade tänkt att hon skulle ha klänningen som hon hade på nyår egentligen, men den får hon ha på någon annans kalas istället. Det är mycket födelsedagar för vår familj nu här... Haylee 11 januari, Juan 9 februari, Wilma 14 februari, Hanna 24 februari, Jasmine 30 mars, keilie 11 april, ingen i maj tror jag? Danne 20 juni, osv osv osv.. Det fyller år någon i vår släkt varje månad, minst. Så det blir en hel del kalas! Men så är det med stor familj :) 

Idag har vi umgåtts med Sandra och Jasmine hela dagen. Ungarna har lekt och vi har pratat och skrivit i en bok, Sandra vill alltid att jag ska skriva i såna där "fylla i" böcker åt henne, för hon tycker att hon skriver fult. Haha, hon är knäpp :) Men jag tycker att det är roligt, så jag gör det gärna. Sedan åkte vi hem och Haylee badade och åt kvällsfika med pappa medans jag städade och bytte sängkläder till både oss och Haylees säng. Även fast hon bara sover där på kvällarna, när vi går och lägger oss så lyfter vi över henne till vår säng :) vi kan inte sova utan henne varken jag eller Danne. Hon är så himla gosig när hon sover, och jag ligger alltid ansikte mot ansikte med henne så att vi liksom andas på varandra, och så håller hon mig i handen. Sedan sover vi sådär :-) Lovely! Jag har försökt att somna utan henne några gånger, men det går inte. Det känns som att någonting fattas, ungefär som om man skulle sova utan täcke typ. Det går inte, det är inte skönt eller bekvämt. Känns inte rätt helt enkelt.
Men någon gång måste vi ju släppa taget, haha. Hon kan ju inte sova med oss förevigt, som jag gjorde med min mamma.

De senaste dagarna har varit riktigt tuffa för mig personligen. Det som absolut inte fick hända, hände. Jag är så himla ledsen, upprörd, besviken, arg och ledsen återigen. Sårad, kanske är rätt ord. Varför? Varför just du? Jag förstår inte. Det gör så ont i mig att behöva avvisa, men det är nödvändigt. Jag är viktigast i MITT liv, har jag fått höra. Om inte jag själv mår bra och tar hand om mig själv, så kan jag inte heller få min dotter att må bra och ta hand om henne. Och det låter ju väldigt logiskt, tycker jag. På ett intelektuellt plan så vet jag vad jag måste göra, men hjärtat vill en helt annan sak, och det är svårt. Så svårt. Jag är ganska bra på att "stänga av" mina känslor och tankar, men nu går det inte. Jag har försökt i två dagar, och det går inte. Det kommer tillbaka hela tiden... Men jag kan inte göra någonting åt det, jag inser det. Jag vet det.

Nu ska jag fortsätta titta på "Intervention" och somna till det. Såg nyss ett avsnitt om en 21 årig tjej som var hemlös och heroinist. Fruktansvärt, hon var så himla ung och bodde liksom på gatan.. Hur kan man förstöra sitt liv på det sättet? Hur kan man tillåta sig själv att gå så himla långt att man inte fattar att det är NOG när man inte ens får vara hemma hos sin egen mamma. Sjukdomen är stark, det är bara så. Den värsta sjukdomen som finns måste vara beroende. Den förstör för alla inblandade, inte bara missbrukaren själv. Familjen till personen drabbas minst lika hårt. En sån lömsk och hemsk sjukdom, usch.

Nu har jag fått ventilera lite tankar, det gör jag inte så ofta men ibland så måste man få ur sig saker och nu har jag fått det. Godnatt fina läsare!


Här får ni några bilder från födelsedagen. 
Resten finns på Facebook, för er som är vän med mig där. Annars kan ni inte se dem.

Mamma och pappa fixar allt fika :)

Födelsedagsbarnet väntar ivrigt på tårtan!

Haylee och vovven Harry. Försökte få en fin bild, men Harry var
rädd för Jasmine och hon kom varje gång vi skulle ta en bild och då
sprang hunden iväg :) Haha.

Haylee ska blåsa ut sitt ljus! (Jag blåste..:P) Och hon vill hela tiden
ta på ljuset så vi fick hålla undan hennes händer, tills vi sjungit klart.


Tjejerna! Haylee, Jasmine och min kusin Hanna.


Nam nam, hon åt hela den där tårtbiten själv. Hela! Hahaha.. Men fyller
man år så gör man :) Då får man smaska i sig.

Grattis min älskade dotter på din 1års dag.

Publicerat: 2011-01-11 Kl: 00:40:03 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Det är lite skräckblandad förtjusning nu när klockan slagit 24, och min dotter officiellt är 1 år gammal. Jag vet att jag tjatar, men jag kan fan inte förstå att det har gått så himla fort. Ja herregud... :-)

Det är mycket som ska göras inför imorgon. Idag var jag och Haylee på Birsta helt själva. Gud vad jobbigt det var... Skönt att gå runt i lugn och ro och göra som man vill, men att bära sakerna själv och krångligt när vi skulle gå och äta osv. Men vi fixade det, såklart! Jag och älsklingen :-) 1 års älsklingen.

Jag håller på att klä om mina köksstolar, men det funkar ju inte!!! Jag får inte ner skruvmejseln i hålet, och stolsdynan är fastskruvad med 4 skruvar som sitter stenhårt. Inte så mycket att göra åt saken tyvärr. Kan ju inte slita upp skruvarna heller. 

Inatt blir det inte många timmars sömn kan jag säga. Imorgon måste jag upp TIDIGT. Jag har inte handlat fikat idag, så jag måste göra det imorgon. Tack och lov så ställde min fina vän Zofie upp och ska hämta tårtorna hos hon som har bakat dom. Så slipper jag åka ända till Nacksta för att göra det mitt i allt. Så tack för det Zoffan! Du räddade mig :-) Men det ska bli roligt. Min stora tjej... 1 år. Det som jag tycker är så knepigt med att säga att ens barn är 1 år, är att när dom är så små så är det ju så stor skillnad på om man är 1 år och 10 månader, eller om man är 12 månader. Förstår ni hur jag tänker? T.ex. Haylee och Jasmine då. Jasmine fyller 2 år den 30 mars, men nu är både hon och Haylee 1 år gammal. Haha :-) Häftigt. 

Lovar att ta mycket bilder på Lillan imorgon, så får ni se här sedan hur vi firade hennes dag :-) Hon ska få en riktig mysfrukost imorgon när hon vaknar. 

Nu ska jag ta och fixa det sista som jag kan göra ikväll, och sedan hoppa direkt i säng. Har legat med lillan i sängen i typ 3 timmar för hon har inte kommit till ro, utan bara legat och kliat sig (stackarn) och vridit och vänt på sig.. Men äntligen så sover hon. 

Apropå att hon kliar sig, så måste jag maila BVC... Vi skulle på 1-års kontrollen egentligen imorgon på hennes födelsedag, men då sa Christina att vi såklart fick byta tid så att vi inte skulle behöva ta sprutor och sånt på födelsedagen. Men hon har inte skickat någon ny tid, vad konstigt. Så jag måste ta tag i det direkt. 

Kram!

När man nästan (på bilden) är 1 år, så får man smaka en egen liten pizzabit :-)
Då blev man lycklig. (Hon har eksem på/runt bröstvårtan, den ena är alltså inte större än den andra :P)

Mitt i natta

Publicerat: 2011-01-08 Kl: 01:52:55 | I kategori: Haylee 9-12 månader | 1 kommentarer


Ska alldeles strax gå och lägga mig, tänkte bara skriva av mig lite först :-) 

Idag har jag och lillan bara varit hemma och gosat på dagen... Jag somnade ganska tidigt igår, men var supertrött imorse när hon vaknade. Skulle ha kunnat betala alla pengar i världen för att få sova bara 1 timme till. Men tyvärr Emma, kliv upp ba! Haha. Så är det med småbarn :) Men jag ska inte gnälla egentligen. Haylee sover väldigt länge mot för många andra barn, som vaknar 05-07 typ. Om Haylee skulle vakna kl 07, skulle jag nog börja grina. Hahaha nej då, men jag skulle inte klara av att kliva upp så tidigt. Jag har inte gjort det på många år! Men tids nog kommer hon ju att börja vakna tidigare än hon gör nu, då hon vaknar vid 10-10.30.. En morgontrött tjej har vi, precis som sina föräldrar. Både jag och Danne är riktiga sjusovare och skulle kunna sova 24 timmar i sträck om ingen väckte oss.

Imorgon (lördag) så kommer Dannes familj hit för att fira Haylees 1-års dag lite i förskott. Haylees farmor bor ju i Västerås, och kunde inte vara här på tisdag när Haylee fyller år på riktigt. Så då bestämde vi att fira henne med Dannes familj imorgon så att farmor också kunde få vara med! Två av Dannes systrar och Haylees kusin är utomlands, så dom kommer att fattas... Men vi ska fira både Haylee och Isabelle tillsammans med dom när dom kommer hem igen :) Så imorgon ska vi vara här och käka god middag och så. Jag måste gå och köpa en liten tårta också. Eftersom detta inte var planerat långt i förväg, som hennes riktiga kalas var, så har jag ju bokat tårtorna tills på tisdag. Ska hämta dom på tisdag morgonen, så att dom är alldeles färska och goda. Så imorgon får det bli en liten färsk tårta! Plus att jag vill att Haylees riktiga tårt-premiär ska bli på hennes födelsedag då hon ska få en helt egen tårta att smaska i sig som hon vill :) 

Nu har jag städat lägenheten ikväll, dock inte dammsugit och skurat golven pga tiden på dygnet och att lillan ligger och sover såklart. Men det går ju snabbt att göra (inte om man heter Emma och dammsuger varenda kvadratmeter utan munstycket, bara för att ALLT ska komma upp och jag inte ska missa någonting. Det tar ganska lång tid att städa våran tvåa på 69 kvm, kan jag säga... Och ont i ryggen har jag efteråt när jag har gått runt som en ostkrok. Jag BEHÖVER en ny dammsugare! Men jag tycker att dom är för dyra, det känns sååå tråkigt att lägga en massa pengar på en dammsugare liksom. Tycker inte ni det? Gud, vad mycket roligt man kan göra istället för att köpa en tråkig städ-pryl. Jaja..

Har haft ett lååångt natt-samtal med Sandra också, vi pratade i typ 2 timmar. Förstår inte vad vi pratade om men tiden rann iväg medans jag gick runt och drog överallt med trasan på alla ytor i hela lägenheten! Haha...

Nu ska jag lägga mig i sängen och kika på nyaste avsnittet av Modern family, haha så rolig serie :) Se den om ni gillar serier! Godnatt på er


Haylees underbart fina klänning... Det var tänkt att hon skulle ha den på
sin 1 årsdag. Men hon är ju så liten för att vara 1 år, och klänningen är
alldeles för stor i storlek 86 :( Tråkigt, men hon har andra fina klänningar.


Baksidan... Såååå vacker!


Såhär sover man om man heter Haylee Valderrama Strand. Hahahah,
gud vad jag o danne skrattade.. Fick ingen bra bild för hon vaknade till
av blixten på första bilden. Men hon låg med rumpan rakt upp i vädret :)


Haylees födelsedagsinbjudan! Som vi förövrigt inte har skickat ut... Haha.
Snacka om onödiga pengar att beställa 20 stycken. Dom är ju inte så billiga.
Men visst var det fint? :) Med lilla 1 års tårtan där i hörnet och snyggingen på bilden.

Grattis Isabelle, 8 år!

Publicerat: 2011-01-07 Kl: 00:03:13 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Idag har vi varit på kalas, Haylees äldsta kusin Isabelle fyllde hela 8 år :) Stor tjejen! Det var jättetrevligt, vi åt tacos och tårta och hade mysigt. Mindre trevligt var det ju att ta sig dit. Fy! Vi stog och väntade på bussen i 30 minuter, den går 10 minuter tidigare än vanligt på helger... Och inte tänkte jag på att det var röd dag, söndag, idag... Så tji fick vi, finns det något jag verkligen hatar så är det att stå och vänta på en buss länge. Usch.

Vi kom hem hela och rena iallafall. Haylee busade runt lite här hemma och sedan åkte hon i säng och sover så sött så... Gosen min. Jag slutar aldrig att förundras över hur mycket jag älskar denna lilla människa! Mitt hjärta väller över av kärleken till henne och jag får knoster och vet inte vad jag ska ta mig till :D Haha... HON ÄR JU SÅ SNYGG!! Min bebis. Som snart inte är en bebis längre. 

Jag har glömt att bjuda hit folk till Haylees födelsedag.. Alla ni som vet att ni borde komma: Kalaset är på tisdag och börjar kl 16.00, med hänsyn till att folk jobbar och går i skolan och inte kan komma tidigare. Så ni vet det nu. Välkomna! 

Nu ska jag försöka avlägsna den största finnen i världen från mitt ansikte, sedan ska jag gå och lägga mig. Imorgon: IKEA. På lördag ska vi fira Haylee här hemma, och på söndag så ska vi borra upp allt som ska borras upp. Alltså måste jag ut på Ikea imorgon.

Godnatt på er


Baby Haylee med sin kusin Isabelle :-) ♥

Liten julafton

Publicerat: 2011-01-05 Kl: 23:40:04 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Hej bloggen!

Idag har jag varit flitig måste jag säga. Är helt slutkörd nu... Men som tur var så fick jag en rejäl sovmorgon av Danne, så skönt. Blev helt chockad när han och Haylee kom och väckte mig. Men det var skönt och välbehövligt :) Men när man sover för länge så blir man seg hela dagen sedan. 

Jag hade tvättstugan kl 14-18. Men jag var lite segstartad så jag kom inte dit förrän kl 15. Men det gick bra ändå :) Daniel var inte hemma så jag fick lov att ta med mig Haylee, och det är ju så jäkla jobbigt. Jag har en bra bit att gå till tvättstugan, eller iaf en bit. Skit jobbigt när man har en massa tvätt att bära på! Fattar inte varför dom ska vara så sjukt snåla och inte bara ha tvättstugan i trappen... Äckligt tycker jag när hela området ska dela på samma :S Men vad ska man göra? Jag vill ha en egen tvättmaskin och torktumlare. Det är fan min högsta önskan, haha. Men jag skulle ändå inte ha plats för den någonstans :( Jaja. Det är bara att acceptera läget. Jag fick iallafall samma tvättstuga som den gången jag skrev att ena maskinen var trasig, och nu har dom lagat den. Framsteg! Det tar ju vanligtvis 10 månader för dom sega människorna att få någonting utfört. Jag ringde i semptember och bad om att någon ska komma hit och sätta tippskydd på min spis, eftersom Haylee reser sig upp mot den hela tiden. Tror ni att någon har kommit ännu? NEJ. 

Jaja.. Bitterhet ;) Sedan har jag lagat middag, potatisgratäng med fläskfilé och beasås. Givetvis så hade vi ingen mjölk hemma som jag behövde för att göra såsen. Så det var bara att slänga på baby overall och hela kittet, och mig själv. Struntade i vagnen och bar henne till affären (som ligger ca 50 meter från mitt hus), men ack så tungt det blir att bära på henne efter bara en stund. Det är jobbigt när båda två har ytterkläder på sig som glider mot varandra. Jaja, onödigt surr! Maten var iallafall väldigt mumsig :) Har varit sugen på detta i typ en vecka nu. 

På kvällskvisten så vek jag tvätten, och Haylee kom hela tiden och förstörde mina perfekta klädhögar. Jag är ganska pedant när det gäller kläder och tvätt, speciellt Haylees grejer. Jag viker allting perfekt, stryker om det är skrynkligt, lägger allt i typ storleksordning på kläderna och färger :) Hahaha.. Jag vet inte varför, mina egna är jag noga med när jag precis har tvättat. Sedan slänger jag bara in allting huller ombuller... Men på Haylees hylla är det alltid klanderfritt! Har även bytt sängkläder, diskat, plockat och städat.

Farmor Lucy (Dannes mamma) kom även förbi och lämnade av lite saker. Fick en massa roliga och välbehövliga saker av henne från IKEA, alltid bra att ha! :) Fick sånadär hängare för panelgardiner.. Så nu kan jag äntligen hänga upp mina panelgardiner. Men jag har ingen stol att ställa mig på så att jag når upp, så jag får vänta tills imorgon.

Ska snart hoppa i sängen, imorgon ska vi fira Haylees äldsta kusin Isabelle som fyller 8 år. Stor tjejen :)

Nu känner jag att jag bara babblar. Så nu ska jag gå och lägga mig. Godnatt!! 

Gos gull! Klubba är stora favoriten för denna lilla tjej :) 
Men självklart får hon det inte ofta... Man är ju rädd om småtänderna,
även fast hon bara har två st ;)

Snön bara vräker ner...

Publicerat: 2011-01-05 Kl: 00:34:33 | I kategori: Haylee 9-12 månader | 1 kommentarer


Hej bloggers!

Dagen idag startade dåligt. En massa dålig energi bara, men det gick snabbt över när jag kom på andra tankar :) Skönt det! Tog en liten promenad på dagen, så skönt. Det var inte kallt ute och det snöade inte heller. Men på eftermiddagen så bara vällde det ner snö... Fattade ingenting jag, vart f kom det ifrån sådär hux flux?

Har städat här hemma, dammsugit och så. Tar ju lite tid när man har en liten som vill leka med dammsugaren hela tiden när man försöker dra med sig den genom lägenheten... Haha :) Men hon är så söt så det gör ingenting. 

Imorgon hade jag planerat att gå på Ikea och handla det viktigaste jag behöver därifrån. Måste köpa nya pluggar till vägguttagen, för jag har tappat bort den där röda ploppen som man tar ut dom med.. Så då kan jag ju inte ens använda uttagen. Jag är ju sämst.. Sedan så ska jag köpa en till lackhylla att ha ovanför tvn... En badkarsmatta är prio nr 1 också. Haylee vill hela tiden ställa sig upp i badkaret, och så mycket olja som jag använder i hennes badvatten så halkar hon direkt, och det är ju aldrig bra. Inte för att hon ska ställa sig upp men ni fattar... Plus att då sitter hon stadigare också. Det är ju lite halkigt för lillrumpan :) MEN, det jag skulle komma fram till, jag kom på att jag har tvättstugan kl 14-18. Sämst tid att ha tvättstugan på, men det fanns ingen annan och jag behöver verkligen tvätta också. Så det är bara att ta ikea en annan dag i veckan. Måste ske innan söndag dock, då vi får hjälp att borra upp hyllorna.. Man behöver en betongborr ju och det har inte vi. 

Haylee har även lärt sig vart örat och näsan sitter. Om man frågar "vart är örat" så tar hon antingen på sitt eget öra eller på mammas eller pappas :) Lampan hittade hon för längesedan. Duktiga tjejen min! Hon går nog snart helt utan stöd, har en känsla av att det är på gång att hända grejer! Bara hon kan komma över sin feghet så ;) Mammas duktiga prinsessa! 

Nu ska jag sluta surra och gå och lägga mig. Vill liksom inte gå och sova när det inte finns eeeeeen enda serie att titta på. Vänner, men det har jag och Danne sett 400 gånger, varje avsnitt av alla säsonger. Jag får lägga mig och läsa Breaking Dawn, för femte gången. 

Kram på er.



Lyckan är total när man får en alldeles egen klubba!

Kycklingsallad

Publicerat: 2011-01-04 Kl: 15:19:28 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Jag har värsta suget när jag sätter mig och ska skriva, men sen när jag väl har öppnat bloggen så försvinner ALLT ur mitt huvud. Värdelöst. Nu får jag återkomma senare.

Löjliga kommentarer

Publicerat: 2011-01-03 Kl: 22:18:29 | I kategori: Min vardag | 3 kommentarer


Hej bloggen :-)
Känner mig otroligt stressad inombords, jag vet inte varför. Det känns som att jag måste fixa så mycket saker inom en kort tidsperiod och jag hinner inte med mig. Jag kan omöjligt ordna allt som behövs ordnas! Suck... Vet inte hur jag ska kunna lösa detta...


Vad ska jag skriva om? Har inte gjort något roligt idag så jag har ingenting att prata om. Ska snart ta en dusch och sedan gå och lägga mig.


Har suttit och tittat på "Familjen Annorlunda" för en stund sedan på tv4 play. Förstår inte hur dom klarar av att ha sååå mycket ungar. Dom gör det verkligen bra! Jag skulle nog aldrig klara av ens att föda så många barn. Dom bara ploppar ut barn som om det vore små ärtor och inte en plågsam förlossning och ett stort barn som ska ut :P Läser ju en av mammornas blogg, tiobarnsmamma.blogg.se, och jag läste precis att hon nyss fick missfall. Alltså skulle de ha ännu ett barn. Oh my :)


Nu har jag annat att ägna mig åt.
Det borde du som kommenterar onödiga kommentarer utan någon som helst sanning i sig också göra... :) Istället för att sitta på min blogg och vara som en bitter gammal kärring. Har jag sagt att min familj är perfekt någon gång? Det har jag aldrig skrivit. I inlägget igår skrev jag om kärleken till min dotter, en kärlek som varenda mamma känner. Uppenbarligen är du inte förälder själv. Det spelar ingen roll vad du skriver eller vad folk "tycker", vi är en familj och vi är starka tillsammans och älskar varandra. Det är huvudsaken, eller hur?


Älskade dotter

Publicerat: 2011-01-02 Kl: 23:37:06 | I kategori: Haylee 9-12 månader | 2 kommentarer


Kan inte ta in att ett helt år har gått sedan min flicka kom till världen. Ett helt år, alltså det är en lång tid. Det känns som att hon föddes igår, men samtidigt som att hon alltid har funnits i mitt liv. Lilla gumman. Du kom till oss och du är solstrålen i våra liv :) Kunde inte ha fått en vackrare, underbarare, klokare, sötare, gulligare, snällare dotter än dig. Du är allt jag nåsin önskat!

Snart fyller du 1 år. Vi har många år framför oss. På detta året har du utvecklats så otroligt mycket, från en liten nyfödd tjej på 46 cm och 2700 gram, till en tjej på 69cm och ca 9.500 gram.. =) Från att ha varit så hjälplös, en liten baby som bara kan ligga ner, till en stor tjej som gör vad hon har lust med. Du har lärt dig så mycket, utvecklats något kopiöst. Du är en bestämd liten tjej, om du inte får som du vill kan du bli väldigt arg. Men oftast accepeterar du ett nej, särskilt om det kommer från pappa. Andra gånger skrattar du bara åt oss om vi säger nej, och gör samma sak om och om igen. Busfrö... 

Du pussas och kramas och är gosig för det mesta. Men ibland har man inte tid att sitta och pussas och kramas en hel dag, det finns ju saker att utforska. Att släppa ner saker i toalettstolen är det nya buset du har hittat på den senaste tiden. Det är väldigt roligt. Först tittar man så att mamma eller pappa inte ser, sedan är det bara att go crazy.. =) Hahaha. Att dra ut kablarna när pappa spelar tv-spel, om och om igen tills han blir tokig är också väldans skoj. Att dra ut alla saker från lådorna i byrån som står i hallen, är det vanligaste. Skulle kunna nämna 1000 mer busiga grejer som du gör, men det har jag inte tid med ;-) 

Ibland kan du bli lite rädd för vissa människor, om dom är för "på" och du inte har fått landa och inspekterat vad det är för människor du har att göra med. Då kan man bli ledsen och vilja komma till mamma eller pappa :) Men det är ingen fara. Efter en stund så går det över. 

Du har alltid varit en bebis som inte har så bråttom med allting. Du har gillat att sitta ner och titta på saker och pyssla med ditt. Även fast du kryper som tusan nu så kan du fortfarande sitta lååånga stunder och leka med dina leksaker och utforska dem upp och ner, ut och in. Du kan stå själv en kort stund, men du är lite för feg och vågar inte riktigt... Men ibland glömmer du bort dig och står helt själv, så du KAN, men du vågar inte riktigt, ÄN. 

Du säger "mamma, pappa, titta, där, hej" och så härmar du gärna vad man säger. Du klappar händerna om man säger "Kan haylee klappa händerna" och så klappar du när du tycker att du har varit duktig, eller om man säger "bravooo haylee!!" om du har varit duktig :) Du gillar starkt att få applåder och beröm, vilket du får dagligen. Såklart :) 

Skulle kunna sitta hela natten och skriva, men nu vaknade du precis och jag måste få dig att somna om :-) 

Du är ljuset i mitt liv, anledningen till att jag finns. Jag kan inte få nog av dig, du är den sötaste människa jag någonsin har sett. Lilla flicka, du är mitt allt. Mamma älskar dig. Alltid. Kom ihåg det. Puss!



Haylee, 2 timmar gammal

Sover, nyfödd och pytteliten... :) Åhhh vad jag kan sakna detta ibland=)

Prosit. Precis fått på sig varma sköna kläder... :) Dom där kläderna är
sparade föralltid, speciella. Älskade den där bodyn! 

Haylee nu, 11 månader gammal.

Migränanfall

Publicerat: 2011-01-02 Kl: 16:52:03 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Igår hade jag planerat att skriva ett bra inlägg här, men istället drabbades jag av världens jävla migränanfall. Så himla vidrigt! Det pulserade i hela huvudet till en början, när jag böjde mig ner så kändes det som om hjärnan ramlade ut typ och jag såg stjärnor nästan, haha. Sedan började det göra lika ont i nacken, kunde inte ens vrida huvudet. Sedan var det axlarnas tur. Då gick jag och la mig, orkade inte göra någonting. Det gjorde ont bara jag la huvudet på kudden. Tillslut hittade jag en någorlunda okej ställning, så då fick jag ligga stilla så i 7 timmar. Sedan klev jag upp en stund och tittade på TV, men fann ingen bra ställning i soffan så då fick jag gå och lägga mig igen. Usch för den kvällen!

Imorse hade jag fortfarande känningar i nacken efter all spänning. När man har så ont så spänner man ju sig hela tiden, vet inte varför men man gör det. Nu känner jag det knappt, härligt. Vilken befrielse! ;)

Jaja. Roligt inlägg... Idag har jag planerat för Haylees födelsedagskalas. Så mycket folk, vart ska alla få plats undrar jag. Mycket att handla också, men vi har ju lite tid på oss. Hon fyller ju inte år förräns nästa tisdag :) Gosen min. Hon kommer ju inte förstå någonting och undra vad alla människor gör i hennes hem!? Haha.. Snurpan min.

Nu ska jag städa undan lite, hade tänkt göra det igår men jag kunde inte brytt mig mindre då. Om jag hade hört ljudet av dammsugaren hade jag fan dött. Nu ska Danne ha datorn och titta på någon #!¤%%& fotbollsmatch nu, så jag får återkomma senare. Kram på er!

Till salu!
200 :-, ord. pris är 298:-. Obruten förpackning! 
Känns så sjukt onödigt att bara ha den stående här hemma...

2011

Publicerat: 2011-01-01 Kl: 01:48:33 | I kategori: Roligt | 2 kommentarer


Då kom alltså året då min dotter ska fylla 1 år. Om 11 dagar. Herreguuuuuuuuuuuuud! Jag kan inte sluta tänka på det, ska min lilla lilla bebisflicka fylla ETT år? Så sinnessjukt. Vart tog tiden vägen? :)

Har haft ett fint nyår, lugnt. Grannarna har tokfest och jag blir tokig på musiken snart. Vi har varit hos dannes syster och ätit nyårsmiddag, mumsigt. Sedan åkte vi hem och tittade på rakterna tillsammans på tolvslaget. Haylee var vaken så hon såg dom också, roligt! Hon älskade det. 

Här kommer en liten lista som jag hittade, var lääängesen jag hade tid att göra listor ;) 

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag födde barn! Haha.. Nä, men jag blev mamma :)
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade inga nyårslöften förra året...
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, flera stycken! 
4. Dog någon som stod dig nära? Ja.
5. Vilka länder besökte du? Inga alls...
6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011? Mer peeeeengar, men vem vill inte det? Haha.. Så vill jag ha en större lägenhet :)
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? Självklart 11 januari då min fantastiska dotter föddes. Men även 9 januari då mitt vatten gick. Jag var livrädd.
8. Vad var din största framgång 2010? Att jag fick Haylee, kan man säga så? :P Jag har ju varit mammaledig hela året.. Nä men alla som har barn förstår nog att det största man kan få är ett barn!!
9. Största misstaget? Jag har inte gjort några stora misstag i år.. (He he. Det har ju bara pågått i 1 timme och 40 minuter;)
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej, inte allvarligt iallafall. Om man inte ser förlossningen som att bli skadad :P
11. Bästa köpet? Måste nog säga Haylees Hello Kitty barnvagn...
12. Vad spenderade du mest pengar på? Räkningar och mat! 
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Mitt barn såklart.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? Asså, vad tråkig lista detta blir, men äh. Nej men ända sedan jag fick barn har jag tappat stinget för att lyssna på musik, annat än när jag åker buss själv, då jag lyssnar på mp3. Men aldrig annars...
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare
16. Vad önskar du att du gjort mer? Bakat mer!!
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Lagt ner onödig energi på personer som inte förtjänar den :)
18. Hur tillbringar du julen? I år var vi på Kanarieöarna över julen.
19. Blev du kär i år? Nej, jag är ju redan kär jöö!
20. Favoritprogram på TV? 90210, Desperate Housewives, Svenska Hollywoodfruar, m.m..
21. Bästa boken du läste i år? Helt klart Breaking Dawn (Så länge vi båda andas) alltså Twilight för er som inte vet. Fjärde och sista boken... *saaad*
22. Största musikaliska upptäckten? Haylees vackra stämma när hon försöker sjunga en truddelutt.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Nej!
25. Något du önskade dig men inte fick? Allt :P Haha...
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Jag var med Dannes familj i Sidsjön och grillade och hade trevligt. Dock så var det så satans kallt så jag höll på att förfrysa.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Samma som alltid, jeans och någon tröja.
29. Vad fick dig att må bra? Min Haylee och min Danne :) 
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Edward!
31. Vem saknade du? Min mamma



Ha ha. Suris. Vad lite hår hon hade!

RSS 2.0