Nu

Publicerat: 2011-02-28 Kl: 15:04:31 | I kategori: Haylee 12-18 månader | 2 kommentarer


Nu så sover lillan och jag har tid över att skriva några rader, innan jag ska ta en dusch och städa lite här hemma... Var ju bra många dagar sedan jag uppdaterade. Hatar själv när folk inte skriver, ska bättra mig.

I lördags vaknade vi tidigt hela familjen och åt en mysig frukost och hade mysmorgon. Älskar såna dagar :) Sedan kom Erika och Keilie och hämtade oss, så for vi ut och storhandlade på Willys i Birsta. Handlade allt som behövdes, och hittade en I drömmarnas trädgård bok för 19:- på deras bokrea. Som hittat! Haylee är helt tokig i boken och den är redan förstörd... Jag frågade om de skulle få in fler fast andra historier, men det skulle dom inte. Tråkigt nog. 

Sedan åkte vi hem och hade en stor städdag. Rensade allt från kyl, frys och skafferi till lådor och skåp. Var väldans effektiv den dagen, haha. Dog i sängen tidigt på kvällen. 

Igår vaknade jag av att Haylee spydde ner hela mitt täcke. Sedan min kudde och sin egen. Lovely, magsjukan är här igen. Hon spydde hur mycket som helst på förmiddagen, sedan inget på eftermiddagen och kvällen förutom att hon var dålig i magen en gång. När hon fick sin välling på kvällen och jag skulle lyfta in henne till sovrummet, så spydde hon ner heeeela mattan och vardagsrumsgolvet. Då var det riktig äckel spya... Men idag får vi hoppas att hon slipper. Hon vill fortfarande inte äta och hon kissar dåligt. Försöker få henne att dricka så mycket som hon möjligen vill. Mammas lilltrollis...

Så idag blir vi bara hemma, ska laga god middag ikväll och så ska jag städa igen. Ikväll ska jag tvätta allt äckel som blivit nerspytt.. 

Fin start på veckan! 

Puss och kram


Surpuppa :)

Huvud, axlar knä och tå - KNÄ O TÅ!

Publicerat: 2011-02-28 Kl: 14:09:12 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Försöker uppdatera men har en liten dam som står här och suddar allt jag skriver, så jag får återkomma när hon vilar :) Ska lägga henne nu ändå.. Hörs snart. 


Försökte ta en bild med Haylee men det var mission impossible

Haylee promenerar

Publicerat: 2011-02-22 Kl: 00:06:26 | I kategori: Haylee 12-18 månader | 3 kommentarer



En video när lillan fick för sig att helt plötsligt spatsera runt i vardagsrummet en morgon
för ett par dagar sen :) Hon gick ända från badrummet och fram dit hon är i början på klippet, men det tog ju mig en stund att fippla fram kameran och ändra inställningarna till videoinspelning osv. Men hann iaf fånga ett par steg! Tyvärr hade hon nyss spillt ner hela sig och vi hade tvättat och smörjt in henne, så därför har hon inga kläder på sig medans krämen torkar.


Ni får ursäkta röran på golvet, men allt man ställer/lägger på bordet drar hon med sig därifrån och sprider ut... Så det gäller att vara snabb på att plocka undan och inte vara lat och ställa det på vardagsrumsbordet "så länge" för att man ska ta bort det om en stund ;) Haha!


Haylees pusskalas

Publicerat: 2011-02-22 Kl: 00:02:53 | I kategori: Haylee 12-18 månader | 1 kommentarer




Haylee bjuder på en hel del pussar och gos :)
Jag var sjuk och ser väldigt trött och sliten ut, men det bjuder jag på!

Måndag kväll och dagissnack

Publicerat: 2011-02-21 Kl: 23:14:11 | I kategori: Mina funderingar | 1 kommentarer


Hejsan.

Nu har jag lite tid över och sitter i soffan och tar det lilla lugna en stund :) Så då kan jag lika gärna skriva ett par rader här, tänkte jag. 

Idag har dagen spenderats tillsammans med min mamma. Ingen blev gladare än Haylee när hon kom in genom dörren :) Hon älskar mormor! Det är bra det. Därför känns det som att det är bra att träffas ganska ofta, så att hon inte glömmer bort henne liksom. När hon träffar någon som hon inte har sett på ett par månader så är det som att hon träffar någon okänd. 

Idag fick vi hem papper om att lilla fröken har blivit erbjuden dagisplats från och med 21 mars. Åh, det är bara om en månad det. Jag tackade givetvis ja, eftersom det är jag som har sökt platsen :P Lika bra att börja med inskolningen, om jag ska börja skolan så kan jag ändå behöva ha någonstans att ha henne dom dagar jag måste vara i skolan. Jag ska ju gå Flexlär, då är det inte så att man måste sitta i skolbänken 8-16 varje dag... Sedan kommer hon ha så roligt på dagis också, när hon väl har vant sig vid att vara där och vant sig vid alla barn och fröknar. 

Det jag känner att jag är orolig över, det kanske man inte får prata högt om men. Det är barn som slåss. Som kommer att slå min lilla tjej. Häromdagen när jag var med och hämtade min guddotter Jasmine på hennes dagis, var det en äldre pojke som slog henne i ansiktet flera gånger och puttade henne och höll på. Jag blev tokig, men sa självklart ingenting då det inte var min sak just då. Sedan kan man ju inte skälla på barnen heller. Men aa... Svårt det där. Och pedagogerna kan ju inte ha fullständig koll på barnen 24/7. Men hon kommer att gå på avdelningen Kanoten, det är en "1-2års avdelning" som det stog på pappret. Det fanns en till avdelning som var en småbarnsavdelning, 1-3 år. Så det är väl för dom minsta småttingarna detta 1-2 år.. :) Och det känns bra! Då är alla 1 åringar. Äh, jag har tuuusen funderingar och tankar kring allt som har med dagis att göra... ångestladdat är det för mig, jag VILL inte lämna ifrån mig henne. Jag är aldrig ifrån henne. Hon har haft barnvakt 3 gånger i sitt liv, samtliga gånger för att vi verkligen varit upptagna. När vi flyttat och så.. Annars följer hon oftast med mig överallt. Men jag vet att den känslan kommer att gå över, alla säger det till mig. Bara jag får se att hon trivs och har roligt och mår bra så kommer jag att slappna av.

Imorgon ska jag ringa till dagiset och fråga om vi kan få komma och hälsa på och titta hur det är där, innan hon ska skolas in :) Det finns bara ett dagis här där vi bor, så det fanns liksom inga alternativ. Men det är ett superbra dagis har jag hört.

Nu blev det en hel del snack om dagis här... Men det får ni stå ut med! Nu ska jag ta och göra några knop innan jag går och lägger mig. Godnatt på er

Haylees nya snygga Nike skor :) As små och söta! Haha


Mormor och barnbarn


Haylee skjutsar runt Learning Puppyn i barnvagnen

Iggle Piggle och Upsy Daisy

Publicerat: 2011-02-20 Kl: 15:17:56 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Haha. Snygg rubrik.. :)

Sitter hemma hos mormor nu med mamma och Haylee. Mamma har nyss lagat världens godaste omelett åt oss, mums. Så nu har man lite mat i magen också! Kom hit för ett tag sedan och har bara myst på sen dess.

Haylee håller på att titta på I drömmarnas trädgård och är helt lyrisk som vanligt när hon ser det. Ska köpa några såna böcker åt henne också så att vi kan läsa om dom innan läggdags... Mysigt med roliga böcker.

Tänkte väl mest uppdatera för att ge ett levnadstecken. Har inte så mycket att skriva.

Igår började Haylee gå på allvar. Hon började bara att gå helt sonika bara sådär från ingenstans. Jag ställde ner henne på golvet efter att vi hade varit inne och tvättat av henne på toaletten, också gick hon bara bort mot Danne som satt i soffan. Lyckligtvis fångade jag det på film, men tyvärr så har hon ju bara blöjan på sig eftersom hon nyss hade tvättat sig, så det ser ut som att hon inte äger några kläder :P haha.. Men skitsamma, det var gulligt ändå :D

Nu börjar lillan bli lite smågrinig så nu ska jag ta henne här.

Nu var det längesen (och det märks...)

Publicerat: 2011-02-18 Kl: 23:14:13 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Hej bloggen! (Varning för lååångt inlägg)

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev, närmare bestämt 4 dagar och 23 timmar sen. Alltså nästan 5 dagar. 
Någon direkt anledning till detta vet jag väl inte om det finns, men jag har helt enkelt haft fullt upp och inte orkat blogga. Har haft lite personliga problem som man kan ha ibland här i livet, som också bidragit till att jag inte orkat sitta vid datorn så himla mycket, ännu mindre blogga... Men nu börjar det vända och jag mår mycket bättre :) 

Igår var vi på BVC med lillan för 1års kontroll + vaccination. Det var sista vaccinationen med Pentravac 13 och Prevenar eller vad det heter... Huga, mammas hjärta fick ont och som vanligt fick hon hög feber efteråt och sov oroligt under natten. Allting såg fint ut som det alltid har gjort. Hon vägde så mycket som 9.480 gram, hon hade bara gått upp 180 gram sedan vi var där sist. Men det beror på att hon har börjat krypa och gå mycket mer sedan vi var där sist, och då tappar dom ju lite i vikt eller iallafall går inte upp så mycket. Hon fortsätter att vara kort, 70,5 cm över havet är hon :) Hon kommer aldrig att bli en stor tjej, men det är ju som sagt ingen av oss i familjen. Undantagen är min egen mamma och moster, men annars är verkligen alla i min släkt och Dannes släkt väldigt korta människor. Jag själv är 1.58 och Danne är väl lite längre än så, men inte mycket. 

Jag skrev ju att vi skulle be om en ny salva för eksemen och utslagen som hon har och lider så hemskt av, hon kliar sig tills det blöder och det är svårt att få henne att låta bli. Då måste man ju i princip hålla fast hennes händer och det kan man ju inte göra dygnet runt, haha. Men sjääälvklart så hade utslagen blivit mycket bättre igår än vad dom varit i flera månader innan, men det var för att jag hade smörjt hela kroppen med kortison dagen innan för att jag tyckte så synd om henne och såg ingen annan lösning för att få det att sluta klia. Så det hjälpte ju iaf, men det är ju ingen långsiktig lösning. Så vi fick iallafall Locoid utskrivet igen, då han frågade om det fungerade sist vi fick det och jag svarade att den funkade utmärkt men att tuben ju var så liten och att den är slut för längesen. Så då skrev han ut flera st Locoid och mer Miniderm... Så att det bara är att hämta ut nya när dom är slut, så att jag inte behöver ringa och be om ett nytt recpet. Toppen! Men jag har bestämt att jag ska testa Locobase Repair, efter att ha läst om det på internet och det har fått väldigt bra recensioner. Så det ska jag testa. 

Jaja, nog om det. Vad mycket jag skrev, haha. Idag har vi inte gjort så värst mycket, jag fick en skön och välbehövlig sovmorgon då pappan tog Haylee imorse när hon slog upp sina ögon kl 8.30 och jag fortfarande var död efter nattens sovproblem för damen, ett väldigt vridande och vändande på henne pga febern. Han började inte jobba förräns kl 12, (trodde han) så då klev jag upp 11.30 när han skulle åka, snacka om loooovely :) 

Så jag och Haylee myste på och åt lite mat och hon såg på I drömmarnas trädgård som gick på SvtB. Sedan efter någon timme så kommer Danne hem igen för att han tydligen var ledig idag, haha. Skönt för honom och roligt för oss! Så då åt vi (igen) tillsammans och hade det mysigt... Sedan tog vi med oss Haylee ut i pulkan och lekte och gick en sväng, trots den bitande kylan. Sedan fick Haylee leka och krypa i snön med pappa, och det tokälskade hon. Hon skrattade så hon kiknade nästan, när hon fick leka i pudersnön :) Det var kul!

Nu ska jag läsa lite bloggar här inann jag ska sova. Nu är precis säsong 4 av Keeping up with the Kardashians klart här såg jag, woho. Då har jag något att göra hela kvällen :) Danne och Haylee sover. Jag råkade ta en nap mellan 17-19 med Haylee, det var tänkt att hon bara skulle få vila i typ 10-20 minuter för att hon var så himla trött. Men eftersom klockan var så sent så skulle hon bara få ta en powernap, men jag somnade också och på den vägen gick det, haha. Men det var hur skönt som helst. Så nu är jag pigg!

Trevlig helg, puss på er.


Busan sitter och leker i sin lekhörna


Gullis


Ute och vandrar med gåvagnen.
(Snygg matchning med strumporna där! Båda är ju iaf randiga, haha..)

Har funderat på en sak...

Publicerat: 2011-02-13 Kl: 23:17:02 | I kategori: Mina funderingar | 2 kommentarer


Jag har tänkt på en sak ganska länge, som faktiskt facinerar mig ganska mycket. Det är nämligen hur man kan visualisera saker genom text, förstår ni hur jag menar då? Alltså t.ex. när någon skriver i en blogg eller på Facebook "Åh, nu ska jag bara mysa ner mig i soffan med en härlig kopp te och min gosiga filt och bara njuuuuta!", inte fan tycker jag att det är så speciellt att sitta i en soffa och dricka te? Men när någon skriver så så låter det så himla liksom... Fint på något sätt. Eller är det bara jag som är störd? Är det verkligen SÅ underbart att sitta och dricka te??? Visst är det gott, men inte sitter jag stilla och toknjuter av det. Eller när man badar. Jag älskar att bada, men när någon skriver att dom ska ta ett underbart härligt varmt bad så låter det så mycket mer än vad det är. Man ligger i ett badkar och svettas? Haha, äh det är nog bara jag som är koko.

Det finns ju en massa sånadär exempel som jag har tänkt på och irriterat mig på, men givetvis kommer jag inte på något just nu bara för att jag skriver om det. Men ni som förstår hur jag menar, håller ni med mig eller inte?

Ännu en mammamys dag

Publicerat: 2011-02-13 Kl: 19:03:44 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Imorse vaknade Haylee tidigt trots att hon vägrade somna igår kväll, efter att hon råkat bli väckt och inte ville somna om sedan. Så imorse var jag bokstavligt talat DÖD när jag var tvungen att kliva upp.. Hade kunnat betala dyra pengar för att få sova bara en eller två timmar till. Men efter en stund så vaknar man ju till liv. Så jag tänkte att jag inte skulle bara sitta stilla, för då skulle jag bli trött igen efter någon timme. Så jag pratade med min mamma och så bestämde vi oss för att åka och umgås med henne på förmiddagen. Sandra har även umgåtts med oss en stund på dagen :) Trevligt! Jag är fortfarande kvar här, ska väl åka hem om en stund hade jag tänkt. Börjar bli sent för lillan med. Hade varit förjäkla skönt med skjuts hem, men jag har ingen bilbarnstol med mig till Haylee och då åker jag inte bil.

Jag börjar bli så förbannat trött, håller på att somna sittandes här :) Kanske slänger upp ett inlägg när jag kommer hem lite senare, om jag inte somnar.


Mysdag med mamma

Publicerat: 2011-02-13 Kl: 00:20:21 | I kategori: Bilder | 1 kommentarer


Hej på er. (med Judith-röst)

Har ni haft en trevlig lördag? Det har jag! Trots en förkyld dotter och en mamma med ont i halsen så for vi iväg till min mormor där min mamma bor för tillfället. Det var så himla mysigt och framför allt skönt att få bara koppla av och vara tillsammans utan några problem. Min mormor är bäst och min mamma är underbar. Love you! Min mormor hade lagat stuvade makaroner och korv som hon är fan bäst i världen på! Så muuuums. Haylee har ju inte träffat sin mommi på ungefär 6 månader, så hon minns ju inte henne. Så från början var hon lite blyg som hon är mot folk som hon inte känner. Men så fort hon märkte att hon visade intresse för henne och gav henne all uppmärksamhet så gick det över, och då var det bara mormor som gällde :D Roligt för mig att se!! Sedan kom även Dannes mamma hit en sväng  på kvällen, så då fick hon träffa både mormor och farmor på samma dag. 

Jag och mamma umgicks även med Evelina och hennes barn på eftermiddagen o kvällen, vi käkade pizza och barnen busade. Så tack Ewe och mamma för en lovely dag! 

Kvällen bjöd på en del mindre trevliga händelser, men det kan man inte göra så mycket åt. Så får det vara! 

Nu ska jag platta mitt hår innan jag går och lägger mig. Jag åkte iväg med blött hår imorse och jag höll på att dö av svett när jag kom fram till mormor. Körde fast med vagnen och fick kämpa mig ur det i ungefär 20 minuter. Så när jag väl kom fram var jag helt kall för jag hade svettats så mycket, och håret var ju blött så då orkade jag verkligen inte engagera mig i det, så jag satt bara upp det. Så nu skall jag rätta till det så att man ser ut som folk imorgon. Då har älsklingen träning och jag ska iväg på lite ärenden och även träffa mamma igen :) Ser fram emot det ♥

Nu ska jag sätta lite fart så att jag kan gå och lägga mig någongång. 
Godnatt!


Mina fina tjejer!



Nostalgi (BILDBOMB!!!)

Publicerat: 2011-02-11 Kl: 00:16:08 | I kategori: Bilder | 1 kommentarer


Hittade lite gamla bilder. Roligt att se :) Här är några!

Jag och Vilma i sidsjön för måånga år sen. Vilken body man hade ;) Haha!!
Jag och William
Två trötta fjortisar påväg hem från Ånge-discot ;) HAHA
William och Emmis

Jag älskar dig! Nyår 2007/2008
Vem kunde tro här att vi skulle ha en vacker dotter tillsammans? :-)


Paradisbadet 


Puss!

Sporthallen på tiden då jag fortfarande hade navelpiercing

Ewe och jag på min 18års dag

Vi tre


Jag och William vinner över hans mamma på poker
(eller finns i sjön...)

Glad bebis!


Undrar om jag skall klippa mig så kort igen? Var ju fint!

Jag och Vilma för bra många år sedan. 2005 kanske

Jag och Sebastian, någon nyårsafton. 2005/06 tror jag??

Min finaste, kloka, älskade, saknade Ante! Vila i frid, älskade vovve.

En nyfödd Jasmine :)

Min lilla bäsis flicka, bara 9 dagar gammal 

6 dagar gammal och arg på pappa

En häftig ultraljudsbild, v. 33. 
(för er som inte ser, så är det hennes näsa och läppar, underifrån)

Tjockmagen, ca 3 veckor innan hon föddes

Haylees första bad, det var ingen rolig upplevelse tyckte hon :(

Svårt

Publicerat: 2011-02-10 Kl: 23:59:41 | I kategori: Mina funderingar | 2 kommentarer


Just nu mår jag inte så bra. Därför blir det inte så mycket skrivet här just nu. Det händer mycket som är jobbigt att handskas med, så humöret är inte det bästa och inte heller lusten att blogga. Det känns som en värdslig sak när verkligheten kommer ikapp en. Jag önskar att jag kunde göra något. Min älskade M. Var stark, som jag vet att du kan vara. Bortsett från Haylee är du den jag älskar mest i världen. Det gör mig så ont att känna din smärta. Kämpa, sluta aldrig att försöka. Ingenting är hopplöst och allt går att ordna, om man vill. Du är bäst, vackrast och underbar! Du är värd så mycket mer. Livet har så mycket vackert att erbjuda om man öppnar ögonen och fokuserar på det värdefulla i livet. När allt kommer omkring så är familjen det enda sanna man har här i världen. Allt som spelar roll är familjen.
Min familj - jag älskar er! Tack för att ni finns. 


Två månader gammal Haylee med sin mormor ♥


Jag, finaste Ante och mamma. 
Nacksta sommaren 06



en till video

Publicerat: 2011-02-09 Kl: 15:36:46 | I kategori: Haylee 12-18 månader | 2 kommentarer



(ursäkta min fjantiga mamma-röst :P)

Video

Publicerat: 2011-02-08 Kl: 14:01:58 | I kategori: Haylee 12-18 månader | 2 kommentarer



Sovmorgon

Publicerat: 2011-02-07 Kl: 21:37:50 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Imorse fick jag världens sovmorgon, så himla skönt och välbehövligt. Fast jag får alltid lite ångest när jag inte kliver upp i tid. Men det händer så pass sällan och ibland behövs det :-) Tack min fina Danne!

Klev upp och lekte med busan, gjorde frukost och plockade lite hemma innan hon skulle vila en stund. Vid 16 tiden så kom min älsklings Jasmine och Sandra hit, så lagade vi mat och umgicks och barnen lekte, men Jasmine ville bara kolla på Pippiiiii, pippiiiiI!!!!!!!!!!!!! Som vanligt :) Stackarn, hon är så rädd för min Danne! Haha. När hon kommer hit, tittar hon försiktigt in i alla rum för att se om han är där. Haha, men det släpper efter ett tag. När hon skulle åka hem så fick Danne en puss iallafall. 

När dom hade gått så åt lillan kvällsfika och badade, och hon somnade på en sekund i sin egen säng och har sovit tills nu. Såklaaaaaaaaart nu när jag skrev om det så vaknade hon :) LOVELY! Fan att jag skrev det. Får hoppas på att hon somnar om, har varit in nu en gång. (20 minuter senare...) Så, nu fick hon lite mer välling så vi får se om hon fortsätter sova. Det är denna jäkla hosta som väcker henne hela tiden, stackars liten. 

Danne är på träning och kommer väl hem snart :) Jag ska plocka undan lite och sedan gå och lägga mig tidigt ikväll. Har inte så mycket mer att säga, återkommer om jag har något på hjärtat. 


Vart tog tiden vägen? ♥ Mammas mini Haylee..



Förkyld

Publicerat: 2011-02-06 Kl: 22:58:01 | I kategori: Haylee 12-18 månader | 1 kommentarer


Nu börjar jag bli väldigt trött på att vara sjuk och vara hemma. Jag är väl relativt frisk, lite ont i halsen bara och ständigt trött. Men Haylee är dunderförkyld. Snoret rinner och hon hostar o hostar, särskilt på kvällen/natten. Inatt sov jag totalt 3 timmar, för att hon inte kunde komma till ro och somna. Hon kunde inte andas pga täppt näsa om hon låg ner, och om hon låg ner så hostade hon för mycket. Inte heller ville hon ligga upphöjt. Sedan vaknade jag av att hon satt upp i sängen kl 08.00. 

Det är så svårt att få henne att somna nu när hon varit sjuk. Det GÅR inte. Igår höll Danne på hela dagen med att försöka få henne att somna, men det gick inte. 10 minuter sov hon högst. Samma sak har det varit idag... Hon är så himla trött och gnällig, och vad jag än gör så somnar hon inte. Nu sover hon dock, efter 2 timmars nattning. Man blir väldigt trött av att behöva kämpa med sömnen, så jag är väldigt tacksam för att det inte är såhär i vanliga fall, när hon är sig själv och är frisk. Vissa har ju kämpigt med sömnen hela tiden... Även om H har haft lite sömntrassel då och då, så har hon alltid sovit när hon väl sover. Och somnat om på 1 sekund när hon vaknat på nätterna. 

Nu är jag så trött så ögonen går i kors, imorse när jag vaknade efter mina 2 timmars sömn så var det enda jag kunde tänka på att jag snart skulle få vila igen när Haylee skulle vila. Men hon vilade ju aldrig, så det blev ingen powernap för mig heller. Istället tog vi en långpromenad i det fina vädret, det finns så fina spår att gå här ute med värsta havsutsiken och man möter alltid en massa gulliga gamlingar som vill stanna och prata med Haylee och ALLA hälsar :) Gull tanter! 

Så nu ska jag läsa lite bloggar, sedan hoppa in i duschen och sova. Bäst att sova medans man får :) 
Godnatt!


Såhär fin blir man när man äter blåbär själv ;-)

Friskare tider

Publicerat: 2011-02-05 Kl: 22:47:00 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Nu verkar äckel magsjukan vara utrotad! Hoppas jag aldrig mer drabbas, fy fan. Äckel äckel äckel. Allting med magsjuka är så vidrigt. 

Nu har dock mitt lilla barn blivit tokförkyld. Stackarn, hon är helt hes, har ont i halsen och snoret rinner. Hostan gör det inte lättare heller. Idag har hon inte sovit en sekund, hon kan inte somna hur mycket man än hjälper henne och hon vill inte äta. Så vi har fått försöka ge henne det hon tagit emot, typ fruktpuréer, lite saft, massa vatten, kex och sånt.. Hon försöker sova nu men vaknar hela tiden av hostan. Suuuuuuck, har hon inte varit sjuk nog nu? Och hon behöver ju sömnen för att kunna ta igen sig.. 

Jaja. Jag har iallafall tvättstugan nu, klockan 22-24, rolig lördagskväll för mig va :) Men jag är tvungen att tvätta kläderna som blivit nerspydda av äckelmagsjukan. Alla handdukar och sängkläder osv. Den ska BORT!!! 

Jag ska ta hand om min sjuka lilla tjej nu som bara hostar och gråter :( Får uppdatera när vi mår helt bra, eller imorgon när jag har lite tid över. 

Trevlig helg på er!


Haylee med sin pappa på Julafton

Magsjuke-maraton

Publicerat: 2011-02-04 Kl: 13:16:14 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Nu har det blivit dåligt med uppdatering på denhär bloggen, men vi har haft en riktigt äcklig magsjuka som totalt tagit all kraft. Det ser ut som h-vete här hemma, har inte orkat gjort NÅGONTING... 

Det började på natten till torsdag, då jag kände mig lite konstig och bara ville gå och lägga mig. Men jag fick aldrig någon ro i kroppen utan mådde dåligt hela natten. Vid 7 tiden på morgonen så satte det igång. Somnade i badkaret i 2 timmar, jag badar alltid när jag har magsjuka. Vet inte varför men klarar inte av att göra nåt annat. Sängen är obekväm, och det är nära till toaletten när man är inne i badrummet redan. Vid 14 tiden var det Haylees tur, när jag kom upp så sa danne "Du har smittat henne" och jag höll på att börja gråta, fy fan! Stackars min lilla. Hon blev så tagen av allt och somnade kl 18, jag vägrade hålla henne vaken. Hon sov så skönt och fortsatt sova till 22, sedan ville hon vara vaken i sängen en stund innan hon somnade om och sov till 09.00. Trodde det var över då inget har kommit på hela natten, men vid 11 tiden så kom det såklart. Men hon är piggare idag iallafall.. 

Jag spritar händerna som en dåre för att inte bli smittad igen. Ska gå och titta om jag kan få en tid i tvättstugan ikväll så jag kan tvätta allt som är nerspytt och ja.. Mammas gos :( Förstår inte hur ensamstående föräldrar klarar av detta med att vara sjuk själv och ta hand om sjukt barn samtidigt. Jag kände igår att jag skulle aldrig ha klarat av det, jag hade nog dött. Så taaaaaack min älsklings Danne!! Du är bäst. Älskar dig. När jag ändå "mådde bra" och inte spydde mer, så var kroppen heelt död och jag gick och la mig kl 19.30. Tjött! 

Ska väl försöka få någon ordning på hemmet idag, om jag orkar. Vi får se om vi hörs nått mer sen, men det gör vi nog. 

Ha en bra dag! Och sprita händerna så ni inte blir smittade av någon äckel sjukdom!!!

Shululu

Publicerat: 2011-02-03 Kl: 00:39:03 | I kategori: Bilder | 2 kommentarer


Hejsan!

Idag var det tänkt att jag skulle ha en städdag. Haylee och jag klev upp vid 10.30, så åt vi frukost i soffan (mysvarning!) och tittade på barnprogram. Sedan lekte Haylee för sig själv och satt och pysslade på och tittade i böcker, medans jag tittade på 7th heaven, skitprogram egentligen men jag fastnar varje gång jag ser det. 

Sedan kom vaktmästaren Johnny hit och fixade lite saker i lägenheten, imorgon skall han komma och fixa det sista på spisen, äntligen! Sedan har han fixat ett förråd åt mig, äntligen igen! Allt går så segt med dessa människor, man får tjata och tjata och tjata för att något ska bli gjort. Men Johnny är snabb han. Sedan ska vi på öppna förskolan med Emma och lille Mio, det ska bli kul. Har ju tänkt att Haylee ska få vänja sig vid grupper med barn liksom, innan hon ska börja på dagis på riktigt. Hon är ju lite småblyg av sig... 

Iallafall, så har lillan varit den gnälligaste i hela världen idag. Alltså hon har suttit fast på mig, om jag har rört mig 1 cm ifrån henne så skriker hon "mammaaaaaaaaaaaaa" och kryper efter mig grinandes. Haha.. Stackarn. Tillslut höll jag på att bli galen, så vi åkte ner på stan och mötte Evelina med familj, sedan följde vi med dom hem och käkade middag. Haylee var lika grinig där till en början, men sedan blev det lite bättre och så fick hon lite mat, då blev det bättre och hon kunde leka i lugn och ro med snygg Thelise och William. William är så gullig o duktig storkille, han kramar Haylee och säger "jag älskar dig" och pussar henne på kinden och handen och skrek "HON STÅR SJÄLV!!!!!" hahah, så visade vi att han kunde hålla henne i handen och gå med henne, och det var ju himla roligt :) Sedan lekte vi jagis runt runt runt i lägenheten, sedan orkade jag inte mer. Men mot slutet så började H bli grinig igen, men hon var supertrött och slocknade så fort vagnen började rulla, innan vi ens hade klivit på bussen. Gosen!

Jag är så trött så jag mår illa, men jag måste duscha innan jag går o lägger mig.. Hinner inte duscha på morgonen imorrn. Råkade somna en stund med lillan i sängen, skulle inte ha klivit upp, då hade jag varit pigg imorgon och hunnit duscha! 

Godnatt


Mammas tjocki

Tvättstugebråk, som vanligt!!

Publicerat: 2011-02-02 Kl: 00:39:01 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Hej på er. Tänkte slänga in ett snabbt inlägg innan jag måste kasta mig i säng... Är så sjukt trött. Detta blir för det mesta ett negativt inlägg, men jag är sååå less nu!!! (Varning för långt, osammanhängande inlägg :P)

Idag har jag som sagt haft tvättstugan, och jag hoppades så innerligt på att det inte skulle vara något problem denna gång. Men GIVETVIS var det ju det. När jag kommer dit så har någon ställt upp dörren till "min" tvättstuga där jag hade tid, och startat båda maskinerna och gått därifrån. WHAT? Så jag ringde till hyresrättsföreningen och frågade vad jag skulle göra och förklarade att jag var jävligt less på detta, då det är typ omöjligt att ens få en tid för det första och sedan ska det ALLTID vara något problem när man väl får en tid och kan tvätta. Hon sa då att jag skulle låta maskinerna gå klart (kunde ju inte stänga av dom direkt, då skulle ju allt vatten vara kvar där inne) och sedan bara lägga kläderna åt sidan. Så ringde hon vaktmästaren så att han fick komma dit och "lösa situationen". Han är jättesnäll, han hjälper mig med allt och är helt underbar. Så då kom han dit, och efter en stund så kom en utländsk kvinna som inte kunde ett ord svenska, och så visar det sig att det är hon som "inkräktat" på min tid. Då får hon typ en utskällning av vaktmästaren, men hon påstår att det är jag som har gått in i systemet och ändrat, för när hon var där så stog det minsann att det var hennes tid! Men när jag satt dit min plopp så visade det klart och tydligt att jag hade tvättstuga nr 1, kl 14-18. När hon satt dit sin, stog det "Du har inget bokat". Men nej, JAG HADE ÄNDRAT! IIDDDDIOTTTTT. Fan vad arg jag blev, sedan trodde hon att hon skulle få torka kläderna i torkskåpet på min tid... Men aldrig i livet, jag var så arg och jag vill inte ha nån som springer i bland mina kläder. Hon hade även stulit mitt tvättmedel :) SÅ ROLIGT. Jävla idioter det finns alltså. Även om man inte kan svenska språket så borde man väl ha något innanför pannbenet? Popcorn. Jaja... Jag fick iallafall hjälp denna gången, det har jag ju aldrig fått förut. 


Nog om det nu! Sedan har jag inte gjort så mycket, vi har lagat mat och ätit och lekt med lillgosen. Sedan gick jag och handlade, och när jag kom tillbaka var min pappa och min farfar här. Surprise! Dom hade med sig en ny dammsugare till mig, en skitbra grym en. Och lite leksaker till Haylee, bl.a. en Learning Puppy, och en "mitt första år"-ram, en sådan har hon ju redan som hon fick av Ewe i doppresent, men det kan ju vara roligt att ha två och ha dem på olika ställen i hemmet. Så jag är sååå tacksam för dammsugaren, det var så himla nödvändigt alltså. Eftersom min la av på riktigt idag, så kunde det inte kommit mer passande. Nu kan jag dammsuga utan att behöva svära så mycket hela tiden ;-)

Sedan har jag badat Haylee och lagt henne, och bara suttit här och nördat. Nu ska jag gå och lägga mig, lillan vaknade 08.15 imorse, jag är inte van det ;) Haha! Godnatt



Sötaste tjejen i sötaste mössan :) En hello kitty mössa...
Den är lite stor dock, men nästa år blir den nog perfekt!

Bristningar

Publicerat: 2011-02-01 Kl: 12:24:29 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Jag har kommit fram till att mina bristningar inte försvinner, som alla säger. Nu är Haylee 1 år gammal och dom är inte ens blekta än. Men äh! Jag har vant mig ;) Men man kunde ju ha hoppats på att inte få några. Dock har jag absolut inte många alls, men ändå... Kunde jag inte ha skonats, jag var ju bara 19 när jag fick henne :) 

Nu ska jag pyssla på lite här hemma, är så trött idag, trots att lillan sov i ett svep från 19.30-08.30! Dutti tjejen. Sedan har vi ätit pannkakor och Haylee har ätit sylt med pannkakor, haha tjockis. 

Vi hörs senare!

Hungrig som tusan

Publicerat: 2011-02-01 Kl: 00:06:20 | I kategori: Haylee 12-18 månader | 0 kommentarer


Hej bloggen!

Har inte uppdaterat på ett tag, vet inte varför men det blir ju så ibland helt enkelt. 

Vi har gjort lite olika saker de senaste dagarna, och det har varit roligt :) I lördags så var vi först på Himlabadet med Sandra och Jasmine, det var jag och Haylee som åkte och pappan fick stanna hemma, hehe. Tjejerna hade jätteroligt... Vi var mest i grottan där det är en bubbelpool, tills vi hittade Multibassängen som var öppen och där stormtrivdes barnen. Det var lugnt och skönt och mest små barn 0-2 år, med föräldrar då. Och inte djupt alls, 75 cm djupt bara... Så det var kul! 

Efter badet åkte vi hem till Evelina. Vi har inte setts på flera månader och Thelise har blivit så stooor och fin! :) Jättekul att träffa den lilla tjejen.. Jag och Haylee har saknat dom jättemycket!! Haylee och Thelli blev glada över att få leka med varandra igen, och Thelise ville mest kramas med Haylee hela tiden ;-) Haha gooosen! William var inte hemma tyvärr, men vi hann träffa han en snabbis iallafall. 

Igår var vi bara hemma hela dagen, tror jag iaf?? Jo det var vi nog. Jag och Haylee hade städdag och hon hjälpte mig som vanligt att dammsuga. Så myste vi bara på och lekte hela dagen. Hon var supergnällig och ingenting var roligt, men hon hade så ont i munnen för tänderna som håller på att komma. Usch, kan bara tänka mig hur det måste kännas när det ska spricka upp en tand genom skinnet! Fy fan. 

Imorse fick jag sovmorgon, och Danne tog med sig lillan och åkte hem till sin syster och Haylees kusin för att dom kom hem från Fillippinerna igår, där dom har varit i en månad. Så dit åkte dom och jag hade lite fixardag här hemma i lugn och ro. Jag bytte gardiner i sovrummet och tog ner alla julsaker osv... Så det är skönt att ha det gjort! Spikade upp tavlor och lite såna grejer.. INTRESSANT :) Men tillslut åkte även jag till Erika, och så åt vi middag och lekte lite med Keilie innan vi fick skjuts hem av Erika vid 19 tiden. Haylee var så himla trött efter den långa dagen och somnade i bilen, och som tur var så fortsatt hon och sov när jag bar in henne och la henne i sin säng. Jag har lite små ångest över att hon inte har pyjamas på sig utan vanliga kläder. Får ha pyjamasen redo ifall hon vaknar inatt så jag kan byta på henne. 

Nu ska jag lägga mig och se på Solsidan med min älskling, sedan sova. När jag låg och tittade igår kväll när han låg och sov, så hörde jag att han började asgarva flera gånger för han låg och lyssnade på vad dom sa i programmet... Så nu vill han också se det, roligt :D

Imorgon har jag tvättstugan hela långa dagen. Sköööönt, hoppas inte att någonting går sönder för då kan jag lova att jag kommer sparka sönder tvättmaskinen :) Godnatt!


Lyckligaste Haylee och Jasmine är en surpuppa! ;)

RSS 2.0