Olagligt jävla kallt ute!

Publicerat: 2010-01-31 Kl: 03:02:15 | I kategori: Bilder | 0 kommentarer


Hej på er. Dags för mitt nattliga inlägg!

Lillan var pigg inatt som vanligt. Hon sov hela kvällen men vaknade precis när vi la oss i sängen, ungefär vid 02 tiden tror jag det var. Sedan låg hon på mitt bröst och var vaken till ungefär 8 imorse då hon somnade en liten snabbis för att sedan vara vaken igen. Hon är absolut inte ledsen, utan hon gnäller till när hon börjar bli hungrig men i övrigt så ligger hon som vanligt bara och tittar på mamma och på lampan för det mesta. Vissa tänker kanske att jag borde sova ändå eftersom hon inte är ledsen eller något, men hon vill ju gärna ligga på mitt bröst och filosofera. Om jag lägger ner henne på hennes plats så blir hon sur efter en stund och vill vara nära mamma igen. Så nej - jag kan inte sova om hon är vaken. Hon somnar på mitt bröst nästan alltid, sedan lägger jag ner henne på sin plats där hon fortsätter sova.

Idag har vi inte gjort mycket, men det gör vi ju oftast inte. Det är liksom lite svårt att orka med att göra en massa grejer när man inte får sova på nätterna. Då vill man gärna sova när man kan på dagen. Men idag så var vi ute en sväng iallafall, förbi mormor min och hämtade ett brev! Det var så jävla kallt ute så jag höll på att döööö. Tur att vi åkte bil dit.

Imorgon så ska vi åka till min mamma och hälsa på :) Jag vet inte riktigt hur pigg jag kommer att vara direkt. Kommer att vara dödstrött! Haylee är fortfarande vaken och kommer att vara det tills någongång på morgonkvisten. 8 ungefär skulle jag tippa på... Men man kan ju alltid hoppas att hon somnar tidigare! Hon ska äta om nån timme igen och sedan får vi se om hon somnar efter det.

Haylee har som så många andra spädbarn fått torsk på tungan. Jag har funderat på vad man ska göra åt det, så fick jag reda på att man kan doppa nappen i mineralvatten som innehåller natriumkarbonat. Så nu har jag köpt Ramlösa och testat lite! Och det börjar redan lossna lite. Skönt!

Nu börjar gosen ledsna på att ligga i sin babysitter, så jag ska ta upp henne och mysa lite.


jag och min dotter älskar att ligga såhär :-)


Halsbandet

Publicerat: 2010-01-31 Kl: 01:54:29 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Här är en bild på halsbandet som jag vann från Familjebloggarna och MadebyT! Så fint :-)


Alla mina serier

Publicerat: 2010-01-30 Kl: 03:08:06 | I kategori: Haylee 0-3 månader | 2 kommentarer


Jag är så less på att det är uppehåll i nästan alla mina serier som jag följer varje vecka. Så irriterande så jag vet inte vart jag ska ta vägen snart. Det enda som har kommit tillbaka från sitt uppehåll är One Tree Hill. Men resten, 90210, Criminal Minds och alla andra som jag följer. Vart fan har dom tagit vägen? Suck.. Hur kul är det att ha två stycken serier att följa bara. Andra Avenyn och One Tree Hill. Det är inte ens 2 timmar i veckan. Så. Färdigklagat.

Jag har inte somnat än. Lillan sover nu iallafall. Jag vet inte, men hon har sovit mycket idag :-) Skönt för henne! Hon har ju sovit så himla dåligt dom senaste dagarna på grund av lillmagen, men idag har det varit bättre faktiskt. Hon har haft en liten gnällig period idag bara, och den var på ungefär en halvtimme kanske då Evelina var här. Sedan har hon varit precis som hon alltid är annars, lugn och snäll :-) Som bara ligger och tittar och vill gosa. Hon älskar att ligga naken (förutom blöjan såklart) på min bröstkorg och somna. Det älskar jag också. Hon är så mysig min lilla flicka! Så ligger jag och killar henne på ryggen och så låter hon tills hon somnar, på ett mysigt sätt alltså. Typ som att hon grymtar eller vad man ska säga, som en liten gris ;) Hihi. Min gosi.

Då kanske ni undrar nu varför jag sitter vaken nu klockan 03 på natten, eftersom jag klagar på att jag är så trött jämt, om lillan ändå sover? Då ska jag berätta för er att jag sitter och väntar på att hon ska vakna och vilja äta. Om jag går och lägger mig nu, så är det ungefär en timme kvar tills hon kommer att vakna. Då ska jag först lägga mig i sängen, lägga henne i sängen och se till så att hon ligger mysigt och skönt, sedan ska jag göra en playlist på VLC och innan jag kan göra det så måste jag fundera ut vilken serie jag ska kolla på innan jag somnar. Om jag inte kollar på någon serie eller film så KAN jag inte sova, det går inte. Både jag och Danne är likadana, så vi har datorn och TVn på hela nätterna igenom. Så tar det en stund innan jag kommer till ro och kan slappna av så att jag somnar. Så innan hela denna process är färdig så har lillan redan hunnit vakna, eller så har jag precis somnat när hon vaknar. Då håller jag mig hellre vaken så blir de inte lika jobbigt!

Nu vaknar hon :) Godnatt!


Mammas vackraste i världen!!! ♥
(hon har ett storkbett på ögonlocket, inget födelsemärke lr så)


Trött idag

Publicerat: 2010-01-29 Kl: 22:05:45 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Jag är som en zombie nuförtiden. Är så himla trött hela tiden. Lillan älskar att vara vaken på nätterna och ligga och titta på mamma och filosofera :) Det är inte så att man kan hålla henne vaken på dagarna för att hon ska sova på natten heller. Så små barn har ingen dygnsrytm och de är vakna när dom vill och sover när dom vill. Och så är det bara, man kan inte göra så mycket åt det. Men det blir bättre! Just nu får det vara som det är.

Idag så har jag inte gjort ett vettigt handtag överhuvudtaget. Jag har bara varit hemma och slappat :) Lika bra, vem vill gå ut i denna kyla? Evelina kom och hälsade på en stund nu ikväll, trevligt trevligt. Men hon tog 21:30 bussen hem, och sedan dess har jag bara suttit här i soffan för nu sover dotra.

Imorgon måste jag ner på apoteket och handla magdroppar till henne. Hon är ganska trög i magen och är lite uppblåst eller hur man ska förklara. Dom kan bli det utav ersättningen, så jag tänker prova dropparna och se om det hjälper. Allt annat har jag testat redan, och det fungerar ju inget vidare direkt.

Jag tänkte lägga in bilder i förlossningsberättelsen, men det går inte. Sidan blir helt efterbliven så fort jag ska försöka. Så jag får helt enkelt skippa det, tyvärr.

Jag har ont lite på alla möjliga ställen idag. Skit irriterande.. Men nu ska jag se om det finns någon bra film eller nåt att ladda ner! Jag har ledsnat på allt jag har på datorn. Tänker ta och rensa igenom datorn någon dag här... Men jag orkar aldrig.


Förlossningsberättelse

Publicerat: 2010-01-29 Kl: 03:35:14 | I kategori: Haylee 0-3 månader | 3 kommentarer


OBS! VÄLDIGT, VÄLDIGT LÅNGT INLÄGG, ganska utdraget och detaljerat! Läs inte om ni är lätt uttråkade. Skriver detta för min egen skull, för att kunna gå tillbaka och läsa senare.
(Tar hjälp av min förlossningsjournal då jag skriver denna berättelse)


Lördagen den 9 januari så var jag hemma hos min kompis Sandra. Vi hade käkat middag och myst med hennes dotter Jasmine hela kvällen. Sett på film, suttit och pratat och lite såntdär. Jag missade sista bussen hemifrån henne, och då nattbussarna går helt sjuka tider så bestämde vi att jag skulle sova kvar hos henne den natten. Men vid 02 tiden (då hade klockan alltså passerat 00, vilket betyder att datumet var 10 januari här) så var jag tvungen att åka hem ändå, för att min katt betedde sig konstigt och oroligt på något vis. Så jag tänkte att det var lika bra att åka hem, så att kattstackarn inte behövde vara själv. Så Sandra lånade mig 200 kronor till taxi, då jag inte har något Visakort och det inte går att betala med något annat i taxibilar. Så jag var hemma kanske vid 2-halv3 på morgonen.

Jag tänkte att jag skulle få gå och lägga mig då, men just då kom min killes två bröder hem och var på fyllan bägge två. Så dom båda kom in i mitt rum och stannade där och diskuterade, pratade, grät, tjaffsade, pratade lite till, skrek lite, spydde några gånger (inte i mitt rum dock), tog min dricka osv. Medans jag inte fick en syl i vädret, det enda jag hann svara var "mm", Haha! De var inne i mitt rum och pratade till ungefär 04.10 om jag inte minns fel. Efter det så har jag uppdaterat min Facebookstatus och skrivit något i stil med "Hur fan ska man kunna sova ikväll? Det känns helt omöjligt. Saknar min Danne som åkte hem idag". Eftersom dom hade babblat så länge så hade jag blivit pigg, så jag tänkte att jag skulle gå ner och göra två mackor med Oboy, vilket jag också gjorde. När jag gick ner för trappen kände jag att jag hade liiite ont i nedre delen av magen, men det hade jag ju haft tusen gånger innan så det var ingenting jag reagerade på. Jag kom upp på mitt rum igen, slog på The Hills och började äta mina smörgåsar. När jag var färdig så ställde jag mig upp från sängen, och helt plötsligt från ingenstans så kom det en hel flod med vatten rakt ut på golvet. Jag visste inte hur jag skulle reagera, jag visste ju vad det var för någonting. Men jag visste inte att det skulle fortsätta att rinna efter att vattnet hade gått, ända tills barnet var fött. Iallafall, jag blev livrädd och började gråta samtidigt som jag skakade i hela kroppen. Min första, spontana reaktion var att skicka ett sms till Sandra eftersom att jag nyss hade pratat med henne och jag visste att hon var vaken. Klockan var ju trots allt 05:00 på morgonen, kunde ju inte ringa vem som helst! Så jag skrev ett meddelande till henne, varpå hon ringde upp. Jag svarade, men fick inte fram ett ord. Jag bara grät och grät. Hon frågade hela tiden "Emma, vad är det som har hänt!?!!? Ska jag komma!?!? Har du värkar! Har du värkar! Har du värkar, Emma!?" frågade hon säkert tio gånger. Haha stackarn. Sedan sa hon att hon skulle ringa Danne åt mig medans jag ringde till sjukhuset. Så vi la på, jag försökte samla mig lite innan jag skulle ringa Förlossningen. Så jag slog numret och fick prata med en surkärring, (vilket är ovanligt för de flesta som jobbar där är underbara) som frågade vilken vecka jag var i. Jag svarde att jag precis hade gått in i vecka 38+0. Då svarade hon att det är helt normalt att vattnet går då eftersom att man är fullgången. Så ställde hon lite frågor om hur vattnet såg ut, om jag hade några värkar eller sammandragningar. "Ja, litegrann nu, men jag har inte haft några innan så dethär kom väldigt plötsligt, svarade jag." Så hon gav mig lite råd om vad jag skulle göra, och sedan sa hon till mig att jag skulle komma upp till Förlossningen runt 07-08 tiden på morgonen, alltså 3 timmar senare.

Daniel ringde upp och var livrädd, stackarn. Han frågade hur jag mådde och frågade varför jag grät, och så tröstade han mig och sa att allting skulle gå bra och att han skulle ta första bästa tåg till Sundsvall. Han hade precis åkt tillbaka till Västerås inte ens ett dygn tidigare, vilket ju var jävligt onödigt. Haha. However - Daniel ringde till båda sina älder systrar, Erika & Gladys. Erika kom hem till mig nästan direkt, och jag sa att vi inte behövde åka upp än och hon frågade hur jag mådde och så. Eftersom jag inte hade några bindor hemma (använder inte bindor, ush) så fick jag byta byxor ca 10 gånger pga att vattnet rann igenom hela tiden.

Jag hade inte packat någon BB väska överhuvudtaget, jag tänkte ju att jag hade tid på mig! Jag skulle ju förmodligen gå över tiden minst 2 veckor sa varenda människa jag pratade med. Även jag själv trodde att jag skulle gå över. Så det första jag fick göra var ju att börja packa väskan. Vad skulle man ta med sig? Jag visste ju inte ens om jag skulle behöva stanna kvar på sjukhuset eller om de skulle skicka hem mig igen, eftersom att jag inte hade några värkar ännu. Men jag packade iallafall. Jag hade beslutsångest över vilka kläder jag skulle packa med mig till bebisen. Men jag packade bara ner lite olika saker, och lite grejer till mig själv. Jag hade också panik över att jag inte hade hunnit tvätta håret som kändes så smutsigt. Efter någon halvtimme så kom Gladys också hem dit, så hjälpte de mig att packa färdigt det sista eftersom min hjärna stod helt still och jag hade ingen aning längre om vad jag skulle behöva. När vi var färdiga så tog vi med oss alla saker ner på nedervåningen och satte oss i köket. Jag drack cola och vi satt och pratade, medans Gladys klockade mina nu oregelbunda svaga värkar. Vid klockan 06:45 så åkte vi upp på sjukhuset då jag inte orkade sitta rakt upp och ner och vänta längre.


2010-01-10, 07:00.
Jag kommer upp till Förlossningen tillsammans med Gladys och Erika. Personalen tar emot mig och jag får komma in i samma rum som jag varit i förut, då jag varit där för att ta en CTG då jag inte hade känt fosterrörelser på alldeles för lång tid efter att jag hade ramlat. Så jag fick komma in dit och lägga mig på sängen medans sköterskan kopplade på CTGn. Hjärtat slog fint som vanligt och hon lämnade rummet. Denna sköterska var åt helvete sur alltså, så jag var tacksam över att de snart skulle byta från nattskift till dagsskift... Efter någon timme så kom de in igen och kollade på kurvan som för övrigt såg fin ut. Den visade på oregelbundna sammandragningar och fina hjärtljud.

Det kom in en ny sköterska som hade tagit över från nattskiftet, och hon var snäll tack och lov. Hon bad att få se min binda för att kolla på vattnet, och så fick jag ta tempen för att se att jag inte hade någon feber sedan vattenavgången. Efter det så kopplade de på CTGn igen, och nu började jag få mer ont än tidigare. Gladys satte sig på sängen och masserade min rygg, och det kändes skönt faktiskt.. Efter en halvtimme så kom sköterskan in igen och kopplade av CTGn, varpå hon sa att hon inte tyckte att jag skulle åka hem så hon ordnade ett rum åt mig inne på Vårdhotellet, där jag skulle bo tills antingen värkarna startade eller tills det var dags för igångsättning.
Så fick jag med mig 3 Kåvepenin tror jag det var, antibiotika iallafall då jag hade en bakterie i urinen som kunde göra så att barnet smittades vid förlossningen. Så fick jag med mig ett papper där det stod olika saker, som när jag skulle kontakta förlossningen osv.



Klockan 11:00 så checkade jag in på hotellet. Jag satt där med Daniels systrar och tog det lugnt. Det var söndag så ingenting hade öppnat än, inte jourbutiken eller någonting och vi höll på att svälta ihjäl. Jag hade ganska ont här så jag ville inte äta, ville bara ha en kall cola! Runt 11-tiden så kom min mamma upp också, vilket kändes otroligt skönt.

Vid 12 så bestämde jag mig för att ta en dusch vilket var skönt då jag fick en sammandragning. Efter duschen var jag så himla svettig så jag ville bara lägga mig och vila. Jag la mig bredvid min mamma i sängen och försökte slumra till, men det gick inte så bra. Min älskade Danne kom till sjukhuset kl 14 och då gick hans systrar.

Från klockan 14 den 10 januari fram tills jag blev inlagd på förlossningen hade vi så sjukt tråkigt. Jag hade knappt några värkar alls och vi bara låg och vilade. Så jag skriver ingenting om det för då skulle jag få hålla på och skriva i en evighet.

2010-01-11.

08:25 - Vi kommer in på Förlossningen och jag får ett rum, rum nummer 6. Jag lägger mig i sängen och pratar med mamma och Danne en stund innan det kommer in en Barnmorska och en BM-student. Hon kopplar på mig en CTG efter att jag tagit tempen och låter mig ligga så ett tag, medans dom ska kontakta läkaren för att besluta hur de ska sätta igång mig som.

09:55 - Läkaren beslutar om igångsättning då vattnet gick för 28 timmar sedan. Livmodertappen är bara utplånad till 50% och den är bakåtriktad. Här är jag öppen 1,5 cm. Dom har bestämt att dom ska lägga in en ballongkateter, vilket gör att man öppnar sig till 3 cm. Eftersom bebisens huvud ligger så pass långt ner i bäckenet så har dom väldigt svårt att få plats med ballongkatetern, och det här gör riktigt ont. Jag har Danne på en sida och mamma på den andra samtidigt som jag håller i deras händer och gråter som en dåre. Jag ville sparka läkaren i ansiktet, och så säger dom åt mig hela tiden "andas, slappna av" men HUR lätt är det att slappna av när någon är och drar i ens livmodertapp? Så jävla ont gjorde det. Men tillslut så fick dom plats med den, och så sa de till mig att det kunde dröja flera flera timmar innan den ramlade ut. Den ramlar ut av sig själv då man öppnats 3cm. Efter en halvtimme så kände jag mig kissnödig och gick på toaletten, då ramlade katetern ut samtidigt. 

10:15 - Nu är det dags för första omgången av antibiotikadroppet som jag ska få var 6e timme tills jag är förlöst. Hon sätter kanylen fel i armen och får sticka om flera gånger. 

10:45 - Jag har ont efter Ballongkatetern och får Alvedon och Dexofen som smärtlindring. 

11:05 så känner dom hur öppen jag är, samt hur utplånad cervix (livmodertappen) är. Jag är fortfarande bara öppen 3 cm. De sätter en skalpelektrod på barnets huvud för att kunna kontrollera hjärtljuden bättre än med CTG dosan. 

11:40 - Hjärtljuden ligger på 150 och sjunker i samband med att jag får en sammandragning.

12:15 beslutar de att lägga en tidig EDA (Epiduralbedövning, ryggbedövning för er som inte vet) pga att jag är så smärtpåverkad och mår så pass dåligt att jag inte ens orkar prata. De visar mig hur jag skulle använda lustgasen och satte den på 60/50. Jag sög och sög i dendär masken men ingenting hände, så jag sa till mamma - det här funkar ju för fan inte, vad är dethär för skit?, så hon gick ut och sa till en Barnmorska som svarade att hon precis hade märkt att en säkring hade gått så att det bara kom vanlig syrgas, men att det var åtgärdat nu. Så jag fortsatte då med gasen och det kändes verkligen som en befrielse. Man ska börja dra i sig gasen INNAN man får en värk, men det tog tid innan jag förstod det så jag började suga mitt i en värk. Men det var ändå otroligt skönt att slippa känna just den värsta smärtan, eller kände är det klart man gjorde men man brydde sig liksom inte lika mycket då man var så borta i huvudet.

12:30 så kom narkosläkaren in, stressad som jag vet inte vad var han. Jag hade precis fått lunch och hade väldigt ont. Han bad mig att sätta mig upp så Daniel fick lyfta upp mig. De berättade för mig att jag skulle säga till då jag fick en värk för då var han tvungen att stanna upp och fortsätta då värken var över. Det gjorde så jävla ont att få dendär sprutan alltså! Fy fan. Sedan när han skulle in med slangen i ryggen och hålla på, det värkte i hela ryggmärgen ska jag tala om... Usch. Men som tur var fick jag en värk mitt i där någonstans, så jag tog lustgasen och effekten höll kvar en stund efteråt, så jag var ju lite bedövad på slutet när han höll på och fippla där. Efter att den var lagd så fick jag bara ligga ner och vänta på att den skulle börja verka, vilket tog ungefär 45 minuter för mig. 

13:00 så har EDAn börjat verka. Dock inte på vänster sida, då det fortfarande gör väldigt ont där då jag får en värk. De ber mig att lägga mig på vänster sida så att bedövningen skulle rinna till på den sidan, men det gjorde den aldrig. Så jag hade ont på ena sidan under hela förlossningen. EDAn var verkligen skönt att få, den tog inte bort värkarna men den gjorde de mer uthärdliga. Men jag hade fortfarande så pass ont att de tyckte att jag borde använda lustgasen i samband med EDAn. Så det gjorde jag. 

14:30 så beslutar dom att koppla värkstimulerande dropp. De börjar med dosen 15 ml/h. 

15:05 så har jag fortfarande inte öppnat mig något mer, så de höjer droppet till 30 ml/h. Här var jag så utmattad så jag ligger och slumrar till ibland, står det i journalen. Så minns jag inte det, jag kanske låg och blundade bara. 

15:25 så ser de att hjärtljuden sjunker kraftigt vid varje värk. De sjunker alldeles för mycket så läkaren tillfrågas om vad som ska göras, då bestämmer han att avsluta droppet ett tag för att se om bebisen mår bättre då. Hon kunde tydligen reagera starkt på det pga att hon var ganska liten. 

16:01 är jag öppen 4 cm. Jag har alltså bara öppnat mig en centimeter på ungefär 5 timmar. Man brukar öppna sig ungefär en cm i timmen som normalt. De bestämmer att de ska koppla på droppet igen och lägger det på 15 ml i timmen. 

16:10 så säger en barnmorska åt mig att jag ska stå upp, jag kunde ju inte gå runt eftersom jag hade slangar precis överallt. En i handen, en i armen, en i ryggen, plus skalpelektroden och dosan på magen som mäter värkar. Så jag fick stå där rätt upp och ner i en timme. Det var svårt att stå eftersom ena benet var bortdomnat pga bedövningen. Så jag fick stå mot ett bord och hålla i mig.

16:55 så lägger jag mig i sängen igen, och då sjunker hjärtfrekvensen sjukt mycket igen. Så jag sätter mig upp och då blir de normala. Så jag beordras att sitta upprätt i fortsättningen. Jobbigt då man vill ligga ner när man har ont och är så trött. De bestämmer sig för att höja droppet kontenuerligt tills någon progress uppnås. 

19:20, jag känner fortfarande inte att värkarna har blivit starkare, trots att jag har stått upp och de har kopplat på droppet på 80. Jag har dock värkar med varannan minuts mellanrum, och de håller i sig i 45 sekunder. 

20:56, nu har jag riktigt ont och de ger mig lustgasen igen. Jag hade tagit bort den frivilligt en stund efter att EDAn börjat verka. Men nu behövde jag den verkligen igen! 

21:30 så byter de skift igen, och en ny BM kommer in och känner hur mycket jag är öppen. Nu är Cervix helt utplånad och jag är öppen 6 cm. Hon håller kvar fingrarna i mig medan jag har värkar, och hon gör så två gånger medan hon retar bebisen på huvudet. Det gör sååå ont när hon håller på och pillar med fingrarna där under en värk, men jag öppnades 2 cm bara av att hon gjorde så. Droppet går nu på maxdosen vilket är 120 ml/h. Jag sätter mig upp på sängkanten då det känns obekvämt att sitta mot sängryggen.

21:50 Jag får antibiotika droppet påkopplat igen och jag sitter fortfarande upp. Jag upplever ett starkare tryck nedåt. CTGn ser fortfarande fin ut. 

22:25 så är jag öppen 10 cm och jag har så ont så jag skriker i lustgasmasken vid varje värk. Sånahär värkar hade jag ju inte haft tidigare, så jag blev helt chockad över hur ont dom gjorde och hur mycket det verkligen tryckte på nedåt! Så barnmorskan kom in och sa till mig att "nu är det dags att börja krysta Emma! Lägg ifrån dig lustgasen så sätter vi igång". Jag ville döda henne när hon sa åt mig att jag inte fick använda gasen mer, hur fan skulle jag klara mig utan den när jag hade såhär ont!? Idiot, tänkte jag. Det klarar jag aldrig!

Jag fick lägga upp benen på stöden, och så fällde hon upp sidorna på sängen där det finns ett par sorts handtag som man drar i när man krystar. Så hon guidade mig igenom den första krystningen, och hon sa till mig hela tiden att jag inte skulle ta i så mycket med ansiktet för att jag inte skulle slösa kraften på ansiktet eftersom den behövdes till annat just då! Jag fick krysta 3 gånger på varje värk, men jag ville verkligen inte det. Jag skrek att jag orkar inget mer, jag har så ont så ont. Jag skrek att jag inte ville föda barn, jag vill inget mer. Men Danne stod bredvid mig och höll mig i handen och peppade mig med att säga "Du är så duktig amor, lite till sedan har vi våran dotter. Du klarar dethär, du är så duktig". Så han gav mig lite kraft iallafall.. Jag trodde att man skulle kunna vila mellan värkarna precis som innan, men hur lätt var det när värkarna kom HELA tiden och det gjorde ju sjukt ont även fast man inte hade en värk eftersom att man hade ett huvud mellan benen liksom. Efter en stund så sa hon "Nu ser jag huvudet, lite till nu bara Emma sedan är det färdigt!" och min mamma skrek "Emma!!! Hon har jättemycket hår!!!" och Danne sa till mig att kämpa hela tiden. Barnmorskan sa att efter denhär värken var över så skulle hon vara ute. Så jag tog i för kung och fosterland som jag aldrig gjort tidigare för jag ville verkligen ha ut henne nu! Jag var helt färdig efter 36 timmar. 

Klockan 22:52, efter 23 minuters krystvärkar - så föddes vår lilla dotter. Haylee. Hon var så vacker och när hon kom upp på mitt bröst så blev jag helt kär på en gång. Min flicka. Världens finaste. Hon skrek direkt och var väldigt pigg. Danne klippte navelsträngen och sedan var det dags för mig att krysta ut moderkakan. Det var så obehagligt, men det gjorde inte ont eftersom den var mjuk och man nyss hade krystat ut ett stenhårt huvud, så det kändes som en enkel match. Jag skakade hysteriskt efter att hon var född, så efter en stund så fick Daniel hålla i henne då jag skakade så mycket att jag var rädd att tappa henne. Så hon fick komma till pappa medans bm sydde mig med 2 stygn. Det gjorde svinigt ont eftersom hon sydde utan bedövning, då det redan är så pass bedövat eftersom man redan har så himla ont där nere. Det bränner som eld ska jag tala om. Men hela tiden låg jag och tittade på mina två älsklingar och då kändes det såklart värt det. 

Efter att dom hade sytt mig så fick jag tillbaka henne på bröstet, och hon sög på bröstet direkt och hade rätt grepp ända från början, vilket såklart kändes bra. Så lämnade de oss ifred en stund, och mamma var tvungen att åka hem eftersom hon skulle få skjuts av min moster som redan stod och väntade på henne utanför.

Nu låg vi här, vår nya lilla familj. Daniel grät och pussade mig på pannan hela tiden. Hon var så vacker, att hon var vår egen dotter kändes helt overkligt. Jag kunde inte sluta titta på henne. Så låg hon där på mitt bröst, helt kladdig av allt fosterfett men inte så blodig faktiskt. Men hon luktade inte illa som jag har hört att dom kan göra ibland. 

Efter ungefär en halvtimme så kom BM in igen, så kom hon in med fika. Jag var alldeles för slut för att kunna äta, så jag drack lite Oboy och juice bara. Samtidigt så vägde och mätte dom lillan. Hon vägde 2780 gram och var 46 cm lång. Min lilla tjej. Pappa stod bredvid medans jag låg i sängen. Sedan tog dom fram hennes små fina kläder ur värmeskåpet som är 60 grader varmt, och så torkade de av henne och satte på henne en blöja innan hon fick sina kläder på sig. Efteråt var hon så trött och somnade när hon låg i sin lilla säng.

Jag var nu tvungen att kliva upp och kissa, vilket nog var värre än själva förlossningen. Det gjorde så ont så jag skrek rakt ut och fick tårar i ögonen. Det sved som tusen nålar, och jag hade såååå ont. Det slutade inte svida bara för att jag var klar heller, utan det fortsatt i ungefär 10 minuter. Sedan var det dags att duscha vilket också gjorde så himla ont. Men jag var ju tvungen eftersom man svettas som en flodhäst och allt blod som kommer och allting. Så jag gjorde det medans Danne var med Haylee. 

När jag hade duschat klart så packade vi ihop och så begav vi oss till BB. Där var vi tvugna att stanna i tre dagar, eftersom jag hade långvarig vattenavgång. Alla som får så måste stanna på BB i tre dagar för att det är större infektionsrisk för barnet då. Så dom kontrollerar tempen och andningen regelbundet.. Hon låg och sov när vi kom dit, och nu hade vi båda blivit hungriga så vi fick lite fika som vi åt. Vi var riktigt trötta men vi ville inte sova, vi satt bara och pratade om hur vi skulle uppfostra henne och om hur det kändes att vi nu var föräldrar. 

För att summera det hela så gick förlossningen väldigt bra. Det var självklart otroligt jobbigt att den blev så långdragen, 36 timmar är ingen rolig lek direkt. Men tillslut så föddes våran prinsessa och då var det värt allt, tusen gånger om. Min Danne var helt underbar och så duktig under förlossningen, jag trodde att han skulle svimma men det gjorde han inte, hehe :-) Jag hade aldrig klarat det utan honom! Min älskade mami var också helt underbar, hon gjorde mig lugn och jag var inte så rädd då jag vet att hon kan prata för mig om jag behövde det (jag har lite svårt för att säga till vad jag tycker, känner och vill till såna sjukhuspersonal osv). 

Att vi var tvunga att stanna på BB i tre dagar var ganska jobbigt. Det blev iof fyra dagar kom jag på, eftersom att hon föddes så sent på kvällen och vi kom inte in på BB förrän kl 02, natten den 12 januari. Så vi sov där i fyra dygn, eftersom det fortfarande var måndag för oss när vi kom in dit. De flesta av personalen som jobbade där var jättesnälla. Men gamla bittra kärringar fanns det, som fick oss att känna oss som värdelösa föräldrar och fick oss att känna oss dumma i huvudet. De beter sig som att man är efterbliven bara för att man är ung. Det är så jävla fel! Kärringjävlar. Ena tanten ville inte ens att vi skulle åka hem. Läkaren sa på sista kontrollen att allt var så bra med Haylee och att hon var så frisk och allt, och att vi skulle fortsätta att ge henne ersättning eftersom jag knappt hade någon mjölk alls. Och varenda fråga han ställde till mig och Danne, svarade denhär jävla kärringen på! Läkaren blev också less på henne och sa "Ja, vi har koll på dethär vi!" och sedan sa han att vi kunde definitivt åka hem idag eftersom allt var bra. Då säger tantjäveln "Det kan vi prata om senare", vadå prata om? Som att hon har någonting att säga till om angående det. Aldrig. Så vi sa ifrån och sa att vi hade bestämt oss för att åka hem.

Nu är våran älskade dotter 18 dagar gammal. Det går så fort, snart är hon tre veckor. Det känns som att jag alltid har haft henne dock. Vad skulle jag göra utan henne? Jag vill inte ens tänka tanken på att vara utan henne. Jag har varit det kortare stunder bara, som t.ex. om jag har gått och handlat och inte velat ta ut henne pga att hon har varit förkyld. Jag älskar att vara mamma och jag älskar min dotter mer än allt på jorden. Jag kommer alltid att göra allt för henne. Men det är klart att man inte ska sticka under stolen med att det har sina jobbiga stunder också då ens tålamod verkligen sätts på prov, hehe :-) Samt att man inte får speciellt mycket sömn. Inatt har jag inte sovit en enda liten blund, jag somnade på dagen idag kl 13:00 och sov till kl 16. Sedan har jag inte sovit något mer, så man är ju som en vandrande zombie hela dagarna och man hinner inte göra sig snygg och sminka sig och så. Men det är så det är. Snart kommer vi in i rutiner och då har man nog mer ork och tid att göra saker! Just nu är vi mest hemma då det känns enklast och bäst så. Jag har mycket hjälp från min pojkväns syster Gladys som hjälper mig med allt jag behöver hjälp med och ställer upp hela tiden! Det är vi riktigt tacksamma för. 

Så. Nu har ni fått läsa om min förlossning också. Om ni har orkat läsa ända hit så förstår jag inte hur ni har pallat. Men som jag skrev i början så har jag enbart skrivit detta för min egen skull, men jag delar med mig av det till er som vill läsa :) 


(Kommer att lägga ut lite bilder också så fort blogg.se kan bete sig som folk)








 











































Askungen 3

Publicerat: 2010-01-28 Kl: 18:04:10 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Sitter och tittar på Askungen 3 med Isabelle och Haylee nu. Jag hade ingen aning om att det ens fanns Askungen 2? Hahaha. Det märks att man blivit vuxen.. Denna verkar inte lika bra som den klassiska Askungen dock. Jag älskar barnfilmer :D

Natten har varit sjukt jobbig om jag ska vara ärlig. Man ska inte sticka under stolen med att livet som småbarnsförälder kan vara riktigt jobbigt mellan varven... Jag har fått en väldigt snäll dotter, hon är alltid lugn och harmonisk om hon inte vill någonting, byta blöja, äta, bli buren, ha närhet osv. Men annars är hon ALLTID snäll!
Men inatt har hon varit sååå gnällig. Hon har inte velat sova en blund, hon har bara legat och gnällt. Om jag höll henne upprätt, alltså så att hon satt upp, då blev hon tyst och lugn. Så tillslut satt jag henne upp på sängen och så vilade hon med sitt huvud mot min mage typ. Så då somnade hon så efter en stund. Hon har sovit från och till, men aldrig kommit in i djupsömnen riktigt. Sedan så vaknar hon och gnäller till hur ofta som helst, så jag har inte kunnat sova eftersom hon inte har sovit riktigt. Stackars liten. Jag tror att hon har kanske ont i magen? Hoppas hon inte får kolik, då måste jag skaffa mig ett tålamod utav stål!! Vad gör man om barn har kolik? Då skriker dom väl oavbrutet och man kan inte trösta dom? Gud vad hemskt, då skulle mitt hjärta gå sönder. Stackars bebis. Men iallafall, jag tror att hon har lite ont i magen för att hon blir lite trög av ersättningen... Så jag ska köpa några magdroppar från Semper som man droppar i maten, vilket ska hjälpa tydligen. Jag gör allting på henne som jag har fått lära mig att man ska göra när de små har ont i magen, så jag försöker hjälpa henne så mycket jag kan men ibland så hjälper inte det! Någon med erfarenhet av detta, försvinner trögheten av sig själv såsmåningom? Ska fråga min BVC tant..

Vid 12 tiden så somnade hon dock lilla prinsessan. Tack och lov :-) Sedan så fick jag lite avlastning vid 13:30, sedan sov jag i två timmar. Skönt det. Är fortfarande jättetrött men vad ska man göra? Hoppas att Haylee sover inatt... Ska försöka sova idag medans hon sover. Lillgumman.

Vi hoppas att pappsen kommer hem imorgon. Annars kommer han på lördag :-) Han har en match som är viktig att han spelar... Men då han är sjuk så kanske han lika gärna kan åka hem en dag tidigare eftersom att han ändå inte kan spela om han är sjuk. Så det hoppas vi på. Mysigt :) Vi saknar honom!!

Nu blir det varmt som fan att ha datorn i knät. Jag vill platta mitt hår... Hur ofta hinner jag det nuförtiden? Aldrig hinner jag det. Ska jag bli en sunkmorsa? ;) Nee hoppas inte det iallafall, haha.

Tänkte skriva förlossningsberättelse ikväll, om jag hinner och orkar! Så håll utkik om ni vill läsa den... Den kommer dock att bli lååång, då min förlossning tog 36 timmar :)

Ciao




Fortfarande sjuka

Publicerat: 2010-01-27 Kl: 00:22:22 | I kategori: Haylee 0-3 månader | 1 kommentarer


Inatt har det varit en jobbig natt. Haylee har totalvägrat att sova. Inte ens lite har hon sovit! Jag trodde att jag skulle börja gråta där ett tag, var så himla trött vid 06 tiden så att jag höll på att avlida. Men det är bara att bita ihop. Jag tycker så synd om henne, hon var så trött men kunde inte slappna av pga att hon inte kunde andas som folk. Kunde inte hjälpa henne på något sätt heller och det gör ont i hjärtat på en kan jag tala om. Att inte kunna hjälpa sitt barn måste vara en av dom hemskaste känslor som finns. Hua... Men sedan somnade hon iallafall in djupt kl 7 imorse. Då trodde jag att jag skulle få sova i iallafall tre-fyra timmar. Men det kunde mamma glömma, tyckte lilla Haylee. Klockan 8.15 vaknade lilla madame och var hungrig, så det var bara att kliva upp och ge henne. Så ringde Danne och ville prata i ungefär en timme, haha. Var så trött så jag bara låg och sa "mm, aa.. ja precis. mm, men vad bra! mm. aa, nee." hahaha :-) Roligt samtal för honom! Stackarn.

Vid 10 imorse så fick jag lite hjälp med Haylee iallafall. Daniels syster kom och tog hand om henne i ett par timmar så att jag fick sova lite, det uppskattar jag otroligt mycket. Jag själv är ju sjuk också, så behovet av sömn är väl ännu större nu. Så jag sov i ett par timmar med undantag för att jag vaknade flera gånger helt svettig av mardrömmar och liknande. Man har svårt att sova bra när sömnen blir så rubbad som den blir när man har ett spädbarn. Jag längtar tills vi får in dygnsrytmen och rutiner! Men det går ju inte så länge hon är så liten, det kommer lite senare... Man måste ju liksom vänja dom också att på natten när det är mörkt så sover man. Ungefär så, något sånt läste jag i min bok som jag läser. "Att ta hand om småbarn, 0-2 år" eller något sånt heter boken. Det är hon som har skrivit boken "Barn" också. Penelope Reeche eller vad hon heter, jag minns inte?? Boken är jättebra iallafall. Den kan jag varmt rekommendera till alla nyblivna föräldrar.

På eftermiddagen så kom Haylees tio Renzo hit och myste med henne lite. Keilie kom också och hälsade på :-) Så käkade vi middag och så. Efter det så åkte jag och hämtade en massa grejer som Haylee behöver som jag hade hemma. Lite våtservetter, hennes egen badhandduk, massa salvor och tvättartiklar och sånt. Sedan åkte jag till Nacksta en snabbis för att möta mamma, var tvungen att hämta mina papper för att jag ska skicka in dem imorgon! Det var meningen att jag skulle göra det på dagen egentligen, träffa mamma alltså, men det gick ju inte då jag låg och vilade. Jag orkade egentligen inte åka och hämta pappren idag heller, men jag var tvungen. Det är viktigt och jag kan inte skjuta upp allting längre som jag gjort förut i mitt liv. Nu har man större ansvar än så :-) Allt jag gör nu gör jag för min dotter.

Imorgon vet jag inte riktigt hur dagen kommer att se ut. Jag hoppas att det INTE blir någon snöstorm, för jag har en massa ärenden imorgon som jag måste göra - vilket blir lite svårt mitt i en snöstorm. Efter det vet jag inte om jag skulle träffa Sandra eller vad jag skulle göra. Det beror lite på hur jag känner mig också, hoppas att jag inte blir sämre under natten, och självklart hur Haylee mår också. Men det känns som att hon börjar bli bättre. Jag hoppas det av hela mitt hjärta så att lillgumman kan få må bra igen. Hon är så gnällig när hon mår dåligt ju, hon som aldrig gnäller förutom då hon är hungrig eller vill ha någonting annat. Men hon är alltid nöjd och tyst annars. Ligger bara och tittar runt omkring sig med sina stora bruna ögon :) Men jag vet att det kan tvärvända när som helst och hon kan förvandlas till ett monster *peppar peppar*, så jag njuter av varje sekund med en lugn bebis.

Nu har jag suttit och fyllt i alla papper som jag måste skicka in till tusen ställen. Skatteverket angående hennes namn och vad hon ska heta, försäkringskassan med ett intyg om att hon är född som jag fick från förlossningen men inte har skickat in än, Trygghansa för en försäkring till Haylee, m.m. Det är mycket som ska göras!

Nu börjar hon vakna efter sin lilla powernap på 20 minuter typ, så jag ska ta och mysa med henne lite nu :-) Gosen min.

Sov gott.
Emma


Back in Sundsvall

Publicerat: 2010-01-26 Kl: 01:21:58 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Nu är vi hemma i Sundsvall igen. Väldigt jobbigt att åka ifrån Danne såklart, lika jobbigt varje gång :( Men vad ska man göra? Jag måste fixa en massa papper till Skatteverket angående Haylee och så måste vi på BVC och allt sånt, så vi kunde inte stanna längre, tyvärr. Men vi ses ju igen på fredag, det går fort! Saknar honom redan dock. Haylee som sovit mellan oss varje natt, nu får hon nöja sig med att sova bredvid mami :-) Men det går nog bra det med.

Resan hem gick bra iallafall. Det blev lite stressigt när vi skulle kliva på tåget, vi fick inte riktigt ihop vagnen när vi skulle fälla ihop den, och så skulle tåget åka så Danne var tvungen att hoppa av så jag fick fixa allting själv haha. Men man är väl superwoman ;-) Jag fixar allt! Hahaha. Nej då, men det gick bra iallafall. Sedan gick vi och satte oss på våra platser och Haylee somnade så fort tåget började åka. Sedan fortsatt hon att sova i ungefär en timme innan hon vaknade och ville ha mat. Denna gången var jag beredd och hade redan gjort iordning maten så fort jag hörde att hon började vakna lite smått, så att jag inte skulle behöva fixa med det medans hon låg och skrek. Så vi slapp gråten denna gång! Efter maten så somnade hon om direkt, mammas lilltjej. Hon är sjuk också stackarn.. 15 dagar gammal och redan sjuk, mamma upp i dagen? Dåligt immunförsvar.. Nej men det är inte så lätt att födas i januari med alla människor som är sjuka och denna kyla är ju galen. Så nu är både Haylee och jag förkylda. Jag får panik i hjärtat när jag hör henne andas, lillgumman :-( Hon är helt raspig i bröstet och mellan varven snorig i näsan låter det som. Så det går inte alltid så bra när hon vill ha nappen, för om man inte kan andas samtidigt så blir det inte så lätt. Stackarn. Men jag ska prova med nässugen innan vi lägger oss hade jag tänkt. Hoppas att det fungerar bra! Det känns som att hon har så liten näsa så det kommer inte fungera, hahah. Men det är bara jag som inbillar mig, det vet jag.

Idag hade BVC ringt och lämnat ett meddelande, äntligen! När vi åkte från BB så sa dom att vi skulle få tidigt hembesök, alltså typ efter två dagar då vi hade kommit hem. Men dom ringde IDAG, 9 dagar senare? Så jag ska ringa upp dem imorgon, så ska vi dit :) Ska bli roligt att se hur mycket hon har gått upp! Jag tycker att hon ändras i sitt utseende för varje dag som går. Varje morgon när jag vaknar tycker jag att hon ser annorlunda ut. Nu idag när vi kom hem och träffade Dannes syster så påpekade hon också att hon tyckte att hon hade blivit mycket större på bara 3 dagar medans vi har varit borta. Jag tror att hon har gått upp ganska mycket. Herregud, snart är hon en 10 kilos bebis!! Haha.

Min Haylee har ju sovit halva dagen idag, haha. Hela resan och sedan efter vi kom hem så sov hon en bra stund, så nu är det inte sömn för mamma på ett par timmar iallafall. Skulle verkligen vilja sova alltså, har så ont i mitt huvud och kroppen sedan jag blivit förkyld! Hela mitt ansikte känns som det ska gå av på mitten. Hoppas inte att det blir värre under natten, då dör jag. Hur orkar man vara sjuk när man har en liten baby att ta hand om? Ensamstående föräldrar gör det bra alltså! Jag har en nyfunnen respekt för min mamma som varit själv med mig hela mitt liv. Från litet spädbarn till trotsig tonåring.

Jag hatar att jag missade Paradise Hotel idag!! Ahhh. Om Haylee inte har somnat innan 03:30 så kan jag ju se reprisen inatt, men jag hoppas att hon sover då. Jag orkar inte vara vaken så länge. Men det är ju lillan som är bossen här i hushållet nu, inte jag!

Nej, nu blir det till att läsa lite bloggar och gosa med min klarvakna nyfikna dotter. Godnatt


Här är min Haylee i magen, vecka 29. Man ser verkligen att det är samma person, hihi.
Lillnäsan och munnen! Att det skulle komma ut en riktig flicka var nog overkligt
för mig ända tills efter förlossningen.


Här är magen i vecka 35+5, nästan vecka 37 alltså...
Två veckor innan hon föddes ungefär. Inte så stor mage!



Trött mama

Publicerat: 2010-01-24 Kl: 22:40:32 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Idag är jag väldigt trött alltså. Har legat med Haylee och Danne i sängen i princip hela dagen och myst bara... :-) Vi har inte orkat gjort någonting annat, och lillan har varit trött då hon knappt sov någonting alls inatt. Sedan har vi varit på en kvällspromenad. Mysigt! Haylee sov som en stock i vagnen som vanligt. Sedan fick hon mat direkt när vi kom hem igen.

Nu har jag gjort paj, hur gott som helst blev det :-) Så den har jag ätit. Sedan har jag gjort flyttanmälan idag också. Har dragit ut på tiden hur mycket som helst med det, vet inte varför? Men nu har jag fixat det iallafall. Så att man får posten till rätt ställe.

Just ja! Haylee har fått sina 4 sista siffror också. Lillan min! Hihi. Tycker det känns roligt jag. I veckan så blir det att skicka in papprena om hennes namn till Skatteverket också. Så att hon får ett namn! Just nu verkar hon bara heta "/-Strandh/" haha.

Nu vaknar älsklingstjejen min hör jag, så jag ska gå och lägga mig och kramas med henne lite. Imorgon åker vi hem! Tråkigt att åka ifrån Daniel men vi ses ju på fredag igen. Skulle stannat om jag kunde, men det går inte med tanke på att vi måste ordna tusen saker hemma i Sundsvall. Hoppas att Haylee är lika snäll på tåget denna gång som hon var i fredags. Men det går nog bra ;-) Det är bara jag som är lite nervös, haha.

Ha en bra vecka allihopa. Sov gott.
- Emma

Nu är vi framme!

Publicerat: 2010-01-23 Kl: 01:49:33 | I kategori: Haylee 0-3 månader | 2 kommentarer


Klockan är halv 2 på natten, jag är helt dödstrött men jag har inte somnat ännu. Vill ju passa på att umgås med min älskling medan jag är här. Men jag ska strax lägga mig och sova en stund. Haylee somnade med Danne förut så nu sover hon som en stock, hur djupt som helst också. Skönt för henne, lillhjärtat.

Resan gick hur bra som helst iallafall. Vi var lite sena till tåget så det stod inne när vi kom dit, men vi hann ju iallafall. Gladys hjälpte mig med alla grejer - vi skulle upp med vagnen, fälla ihop den, få in den i det lilla utrymmet där den kan stå, sedan var det alla väskor som skulle med, Haylee i bilbarnstolen skulle med, min laptop skulle med. Sedan skulle Isabelle och Gladys ge puss och kram och säga hejdå och så, men allt gick bra. Fast utan deras hjälp hade det aldrig gått. Haylee sov redan när vi åkte bilen ner till tågstationen, så fortsatt hon att sova efter vi hade klivit på tåget också... Hon fortsatt att sova och sova, så ville jag inte väcka henne men jag behövde ju ta av henne overallen, men som tur var vaknade hon inte av det. Så sov hon vidare i ungefär en och en halv timme, sedan vaknade hon och blev helt hysterisk för hon var så hungrig stackarn. Så jag blev lite smått panikslagen när hon väckte alla som låg och sov, och folk glodde som att dom trodde att jag gjorde illa henne eller någonting. Så det var lite komplicerat att göra iordning mat med en hand medans jag skulle försöka lugna ner en ilsken bebis med den andra handen, hehe. Men det gick - och tillslut så fick min lilla älskling sin mat, och somnade sedan om igen.

Danne mötte oss på tågstationen, jag hade beordrat honom att han måste stå vid våran vagn och kliva på tåget så fort det rullade in på perrongen. Sagt och gjort, han stod där och hoppade på och bar ut vagnen och väskorna medans jag tog baby. Så vaknade hon på en gång när hon hörde pappas röst. Så har dom myst hela kvällen, tills hon somnade på hans bröst som hon alltid gör när han lägger henne dit. Så mysigt! Våran lilla älskling, som egentligen var beräknad idag, 23 januari. Fy, tänk om jag inte hade fått henne än och hade förlossningen framför mig. Vill inte ens tänka på det! Usch, vad hemskt. Känns konstigt att tänka tanken "om hon inte var född än". Det känns ju så naturligt, som att hon alltid har funnits här. Vad skulle vi göra utan henne? Sova, förmodligen. Hehe.

Nu ska jag lägga mig och sova. Sov nästan ingenting inatt förutom 3 timmar idag på förmiddagen. Men inatt kommer jag att få sova eftersom jag har Danne här nu. Då kliver han upp med henne istället. Fast jag kommer nog att vakna ändå, jag är ju så van att vakna när jag hör att hon gör det.

Idag tappade hon navelsträngen förresten! Hihi. Mammas stortjej.

Ha en trevlig helg.


Mammas tröttis ♥


Västerås

Publicerat: 2010-01-22 Kl: 16:37:32 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Idag åker jag och min dotter till Västerås.. :-) Vi saknar hennes pappa så mycket så vi vill åka ner och vara med honom över helgen. Imorgon har han match också. Så tror han att Haylee ger honom tur! Det tror jag med ;-) Hehe..

Jag har inte tid att skriva riktigt, jag måste packa ihop resten nu. Jag är så rädd att glömma någonting viktigt...
Men jag har nog tänkt på allt! Hoppas jag.

Uppdaterar när jag kommer fram. Önska oss lycka till :)
- Emma


Seg-dag

Publicerat: 2010-01-22 Kl: 00:07:07 | I kategori: Haylee 0-3 månader | 2 kommentarer


Idag har det verkligen varit en seg dag. Har haft noll energi över till någonting annat än min dotter. Hon har sovit jättedåligt inatt, stackars liten. Så fort hon börjar somna djupt så vaknar hon till och så får jag trösta och lugna ner henne. Mammas hjärta. Det är så jobbigt att se när hon är ledsen, lillvännen. Jag har alltid hatat barnskrik, alltså verkligen, jag blir så irriterad när barn skriker o har sig. Så jag trodde att jag skulle få ett psykbryt när min baby skrek, men jag blir inte ens irriterad. Jag får ont i hjärtat bara för att jag tycker så synd om henne. Fast när vi låg på BB så kallade personalen henne för nattens drottning, då hon var vaken 3 nätter i sträck och bara skrek och skrek... :-) Men det var ju för att hon var så hungrig, stackarn. Att personalen inte uppmärksammade det tidigare förstår jag inte? Inkompetenta idioter och surkärringar. Hur skulle jag kunna veta att hon inte fick i sig tillräckligt med mat? En nybliven mamma som aldrig har ammat förut eller någonting, hur lätt är det att veta hur mycket mat ens barn får i sig? Man tror ju automatiskt att det är tillräckligt eftersom de ligger och suger och suger.. Men så var inte fallet. Stackars liten fick vara hungrig så länge! Huga..

Idag har vi iallafall bara varit hemma (det är vi iof varje dag nästan, men ändå) och tagit det lugnt. Jag fick sova en stund mitt på dagen, bortsett från att halva min bekantskapskrets lekte telefonterror med mig.. Fan, fattar inte folk att man är upptagen när man inte svarar i telefonen? Ne då, folk har damp. Lugna ner er!!!

Nu på kvällen så har vi pratat med pappa i telefonen, så har han visslat för Haylee och så somnade hon :-) Haha. Mirakel! Jag vet inte varför hon har varit gnällig idag? Hon håller på att tappa navelstumpen, kan det vara därför? Jag har ingen aning.. Hoppas det är bättre tills imorgon och hoppas att hon sover bra inatt, lillgumman.

Nu ska jag gå och hämta dricka och lägga mig med min Haylee och vänta på att hon vill äta mat :-)

Godnatt


Baby på BB, 4 timmar gammal. Vi älskar dig amor!!


Statistik

Publicerat: 2010-01-21 Kl: 01:09:52 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Herregud vad min statistik har ökat... Sedan jag fick barn har den skjutit i höjden alltså. Folk är nyfikna I guess.. :-) Men det får ni vara, mig kvittar det.

Jag och Haylee sov bra hela natten, från och till som vanligt. Hon somnar ju om direkt efter att hon har fått mat och rapat, men för mamsen tar det ett tag att komma till ro igen efter att ha kämpat med att hålla ögonen öppna. Så imorse tog Dannes syster henne i nån timme så fick jag sova en stund på morgonkvisten :-) Min lilla älskling vaknar alltid kring 08 på morgonen och vill vara vaken i ett par timmar... Då är jag trött kan jag tala om! Men det kan inte hjälpas det. Vill lillan vara vaken så är hon vaken ;-) Nu sover hon dock.. Mysigt ser det ut.

Idag har vi inte gjort någonting speciellt överhuvudtaget. Bara varit hemma. Jag har haft så himla ont i huvudet så jag har inte haft ork till att göra någonting särskilt. Vi fick besök av Alex, Victoria & Nathalie :-) Första gången de träffar lilla Haylee för att de har varit sjuka alla tre.. Sedan skulle det gå ett par dagar efter att dem hade varit sjuka så att Haylee inte skulle bli smittad. Så idag kom de och hälsade på henne! Trevligt trevligt.

Nu ska jag lägga mig och försöka sova medans baby sover. Mami är helt slutkörd.. :-) Jag måste gå och tvätta ansiktet först dock, men jag får panik över att lämna henne själv här inne! Toaletten är bara 1 meter bort så jag hör ju direkt om hon skulle vakna, men ändå... Kanske lite överbeskyddande men vad fan. Hon är mitt allt, jag är orolig över minsta lilla sak. Så är det bara, vad ska jag göra åt det liksom? Jag är rädd att någonting dåligt ska hända henne, då vet jag inte vad jag skulle göra med mig själv. Fy, hemska tanke. 

Nej. Nu ska jag titta på Paradise Hotel och sova. 
God natt



nyvaken trött haylee och jag. 

 
arg liten tjej och pappa :)


Paradise Hotel

Publicerat: 2010-01-19 Kl: 23:07:24 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Passar på att uppdatera lite nu medans lillan ligger och sover :-) Hon har somnat i sin mysiga babysitter, hehe. Gullungen min.

Idag har varit en ganska bra dag. Vi håller på att sakna ihjäl oss efter Daniel, men snart träffas vi igen. Haylee vill ligga på hans bröstkorg och sova, det älskar hon. Danne är mycket varmare i kroppen än vad jag är, så det kanske är därför det blir mysigare att ligga hos honom. Men snart baby så får du mysa med pappa.

Sandra kom och hälsade på oss förut på eftermiddagen. Trevligt med lite besök! Haylee sov nästan hela tiden, som hon alltid gör när det är folk där och hälsar på. Sedan åkte hon med 19.30 bussen hem och jag väntade på att Jocke och Carin skulle komma och hämta Ella. Jag var tvungen att lämna bort henne på grund av min dotter. Ella är van att hon fick hoppa upp i spjälsängen och ligga ovanpå vagnen och sådära. Det var mitt fel att jag inte tog ner henne innan bebisen föddes, så det är klart att stackarn blev förvirrad när hon helt plötsligt fick skäll för att hon gjorde som hon alltid brukar göra. Så jag uppskattar jättemycket att dom tar hand om henne. Där nere vet jag att hon får kärlek och personer som leker och myser med henne. Jag hade inte riktigt tid med det sedan Haylee föddes. Så att gå från att vara hela hela tiden med kissen, hon sov med mig i sängen hela nätterna och jag myste alltid med henne - till att inte ens ha tid att klappa stackaren, det var ju inte bra för henne alls! Så det känns som att jag gjorde det rätta. Plus att vi bor grannar också, så jag kan gå ner dit när jag vill och hälsa på henne. Så det känns jättebra också!

Efter att Jocke, Jessica & Carin hade varit där så packade jag ihop mina och Haylees saker, sedan åkte vi hem till Gladys. Vi ska sova här inatt, på grund av lite olika orsaker. Så nu har vi suttit och tittat på Paradise Hotel och tagit det lugnt.

Nu ska jag och Haylee cama lite med hennes pappa, sedan ska vi nog hoppa i sängen.
Sov gott



Duktig tjej

Publicerat: 2010-01-19 Kl: 16:21:01 | I kategori: Haylee 0-3 månader | 0 kommentarer


Hej på er.

Inatt har jag och Haylee sovit så mysigt. Hon vaknar var 3e timme och ska ha mat men sedan somnar hon om nästan direkt igen :-) Sedan vaknade hon vid 8tiden och ville vara vaken ett bra tag. Sedan åt hon vid 13tiden och så somnade vi båda om i sängen till kl 15 typ. Myspys. Det enda som fattas är hennes pappa. Älsklingen. Vi älskar dig mest i världen.

Nu sitter jag och väntar på att Sandra ska komma och hälsa på en sväng. Funderar på om jag ska torka håret och platta det eller om jag struntar i det? Orkar inte känns det som... Är som en zombie :-) Skulle kunna sova dygnet runt. Men det går inte för lilltjejen min.

Håller på att ladda ner One Tree Hill som äääntligen kom ut idag :D Som jag har väntat på detta!!! Wiho. Haylee vill också se, hihi.

Ha en bra kväll.
- Emma


En vecka gammal :-)

Publicerat: 2010-01-19 Kl: 00:51:22 | I kategori: Haylee 0-3 månader | 0 kommentarer


Idag är vår dotter en vecka gammal :-) Tiden har gått fort. Snart är hon 15 år och vill inte veta av oss, hehe ne då. Allting går jättebra. Min lilltjej är så snäll och duktig! Världens lugnaste och mysigaste baby. Jag älskar att ligga och mysa med henne, hon är så mjuk i ansiktet o på kroppen. Mammas gos!! Det bästa som finns är att ha henne på mitt bröst och ligga och stryka mitt ansikte mot hennes. Hela hjärtat fylls med kärlek så fort jag ser på henne. Världens vackraste flicka fick vi! Så tacksam för att hon är här hos oss, att hon är frisk och mår bra. 

Idag har varit en jobbig dag. Både fysiskt och psykiskt.. Mycket tårar och nedstämdhet, men det blir bättre, hoppas jag? Förhoppningsvis går dethär fort nu så att man slipper dethär. Det är inte bra för någon av oss i vår lilla familj. 

Vid 19-tiden kom Sandra, Jasmine & Evelina hit och hälsade på oss. Roligt med lite besök! Haylee låg och sov under nästan hela tiden, och precis när de gick ut genom dörren så blev hon klarvaken och var vaken i ett par timmar. Så gör hon jämt, sover som en stock när det är folk här och vill hälsa på henne - sedan är hon klarvaken så fort de har gått härifrån. Hon vill inte träffa mina vänner o sin familj! Hahah. 

Nu ropar Haylee på sin mami att hon är hungrig och vill ha mat. Så det är bara att lyda order och mata min lilla prinsessa. Mammas älskling ska alltid få det hon behöver. Älskade barn. 

- Emma 

Så trött!!

Publicerat: 2010-01-17 Kl: 21:50:23 | I kategori: Min vardag | 3 kommentarer


Ja hua, oerhört trött är jag. Egentligen borde jag väl vila nu när lillan vilar, men det är inte så lätt att bara lägga sig och tvärdecka heller.. Men inatt ska Danne ha henne om hon ligger vaken, vilket jag inte tror att hon kommer att göra. Hon sov hela natten inatt, vaknade var 3e timme ungefär och ville äta bara. Sedan somnade hon om direkt igen.. Men mami kunde inte somna in riktigt. Jag bara låg i en dvala eller vad man ska säga, svårt att slappna av när hon sover. Jag är rädd att hon ska sluta andas eller få täcket över huvudet eller vad som helst.. Men det där släpper nog med tiden, jag är bara så rädd att något ska hända henne. Drömmer konstiga mardrömmar om att dåliga saker händer med henne och jag kan inte göra någonting åt saken, bara stå bredvid och titta på. Så läskigt när man vaknar, men jag har hört att det är helt normalt att drömma sådana saker. Tydligen för att man känner en så stark kärlek till sitt barn, och man har inte känt den känslan någongång förut så man vet inte hur man ska hantera det - ungefär så. Jag tror att det stämmer. Vad skulle man göra om man förlorade sitt barn? Fy fan vad hemskt, jag blir ledsen av att bara tänka tanken. Jag var utan henne i 1 timme idag medans hon var med sin pappa, och hela mitt hjärta gjorde ont för att jag inte hade henne hos mig. Haha :-) En timme liksom, men vadå... Hon är bara 6 dagar gammal mitt lillhjärta!! Jag vill inte vara utan henne. Aldrig.

Iallafall.. Jag sov ju inte så bra inatt, men Danne och Haylee sov hur djupt som helst båda två. Jag var inget avundsjuk ;-) Nä-ä. Hehe. Låg och tittade på dem i flera timmar i sträck, konstigt hur man kan älska någon på det sättet. Jag och Daniel har tillsammans skapat denna lilla underbara människa. Fascinerande. Någonting som man har lyckats bra med i sitt liv, mycket dåliga saker man har gjort men iallafall en riktigt vacker och bra sak har man åstadkommit. Det finaste man kan få här i livet. 

Haylee vaknade kl 03:00, 5:30, 9:35 och ville ha mat. Sedan tänkte jag att det inte var någon mening att ens försöka somna om. Vi skulle till sjukhuset och ta en nakenvikt på henne vid 11-tiden ändå, så då struntade jag i att försöka sova så att jag skulle slippa stressa sedan istället. Gladys och Isabelle kom vid 10:30, så de var med henne medans jag tog en skön och välbehövlig dusch samt gjorde mig iordning. Sminkade mig till och med, haha! Känns som att jag inte ens visste hur man satt på mascaran. Sedan åt vi frukost och åkte iväg till BB. Hon hade gått upp bra på 2 dagar, hur skönt som helst att se att hon går upp som hon ska nu. Var lite rädd att hon kanske skulle stått stilla eller gått ned ännu mer, men så var ju inte fallet. När hon föddes vägde hon 2780g, två dagar efter vägde hon 2526 och dagen innan vi åkte hem från BB så vägde hon 2410. Alltså hade hon gått ned mer än de "acceptabla" 10% som alla barn går ned efter födseln. Men det berodde ju på det med maten. Men nu vägde hon 2565g, så det var bra!

Efter sjukhusbesöket så åkte vi hem direkt, städade litegranna innan min mamma skulle komma och hälsa på.
Det var jättemysigt att hon kom på besök tyckte jag. Hon var ju med under förlossningen och såg henne, men sedan dess har hon inte kunnat träffa henne någonting. Så det var jätteroligt att se dom tillsammans o så. Mormor liksom, haha :-) Fick en massa fina presenter till min älskling och så. Mamma min blev kär i henne, hehe. Det är klart.. Hennes första barnbarn och kanske enda? Det vet man aldrig. Hehe, så det kändes bra att ha henne här också. Nu måste bara Tova och barnen få träffa henne snart också!

När mamma och Gun hade åkt härifrån så käkade vi middag tillsammans allihopa, och Haylee åt samtidigt som oss. Mysgumman, hon vill ju också äta när vi äter det lilla livet.

Nu är vi hemma och myser bara, skönt. Jag ska lägga mig och sova om en stund för jag är helt död alltså. Men först ska jag ta och ringa mina kompisar, de har försökt att få tag i mig hela dagen men varje gång jag har tänkt att svara eller ringa upp så har något kommit ivägen, hehe. Men så är det, livet som småbarnsförälder! ;-) Man prioriterar det viktigaste i livet.

Nej, nu ska jag ta och laga någonting att käka till mig och min fina Danne, sedan ska jag lägga mig. Men lillan kommer att vakna vilken sekund som helst, sedan kommer hon att vara vaken i ett par timmar. Men pappa får vara med henne om jag blir alldeles för trött. Hon älskar att vara med sin pappa :-) Så fint att se dem tillsammans - det är ren lycka och kärlek.

Sov gott allihopa, hoppas att ni har haft en lika bra helg som jag har haft!
















Andra dagen hemma

Publicerat: 2010-01-17 Kl: 00:33:32 | I kategori: Min vardag | 2 kommentarer


Idag är andra dagen hemma med min lilla dotter. Mysigt! Fått sovit bra inatt också då Danne låg vaken med henne ända tills kl 08 på morgonen, skönt :-) Har dock mått dåligt inatt alltså, kallsvettats som en tok hela natten lång. Men det är hormoner och sånt som spökar har jag hört.

Nu har jag nyss matat min Haylee, så nu sover hon så sött mitt lilla troll. Hon är så fin alltså. Förstår inte riktigt hur man kan känna såhär för någon :-) Mammas o pappas lillälskling. Vi älskar henne så sjukt mycket alltså. Går inte att beskriva, hehe.

Ska väl försöka sova strax jag med. Lillan vaknar väl strax igen, hon sover högst i 3 timmar ju eftersom de små äter hela tiden. Hungrig tjej har jag... Imorgon ska vi iallafall upp på BB och ta en nakenvikt på henne då hon hade gått ner lite för mycket innan vi åkte hem. Men det är bra nu! Skönt att se så att hon går upp iallafall. Men hon mår jättebra och vi med. Förlossningsberättelse ska jag skriva någon dag hade jag tänkt. Vet inte om jag ska lägga upp den här dock? Känns lite privat ändå. Vi får se hur jag gör. Men allting gick superbra iallafall. Jag har stor respekt för alla som fött barn nu alltså, haha. Jag tror inte man kan säga att man har känt riktig smärta förrän man haft förlossningsvärkar och fött barn :-P Haha. Förlossningen blev rätt långdragen, 36 timmar tog det från att vattnet gick tills hon var född. Hade sjukt långtråkigt mellan varven, haha. Men Danne var världens bästa stöd och min mami också! Annars hade jag nog dött, utan dem där. Fick lite ångest över att dom hade tråkigt haha. Jag låg ju och sög i mig lustgas mellan varven så jag hade ganska roligt jag, hahaha. Ne då, skämt åsido :-) Men annars hade jag nog aldrig pallat. Den hjälpte faktiskt även fast jag trodde att den inte skulle göra det! Helt yr i bollen blev man. Skrattade och grät om vartannat så personalen skrattade åt mig.

Men tillslut, efter 25 minuters krystvärkar så tittade vår lilla prinsessa ut. Hela världen stannade kändes det som, min kropp var helt mörbultad och jag skakade som en dåre, men det kändes inte efter att jag hade fått upp henne på bröstet. Vår älskade, efterlängtade dotter. Känns fortfarande helt overkligt att hon faktiskt är MITT barn och kommer att vara det föralltid. Ibland har man tur :-)

Luz Haylee Maria Medina,
född 2010-01-11 klockan 22:52.
Mamma och pappa älskar dig mer än allt på jorden.



Lycka :-)

Publicerat: 2010-01-15 Kl: 09:53:20 | I kategori: Haylee 0-3 månader | 0 kommentarer


Ligger kvar på BB fortfarande. Har varit här i 3 dygn, observation pågrund av långvarig vattenavgång... Men idag får vi åka hem förhoppningsvis :-)

Jag har inte riktigt tid att skriva ett riktigt inlägg nu, jag får göra det lite senare då jag kommit hem och igång ordentligt med allt.

Jag vann även tävlingen hos madebyT! Sååå glad :-) Jag som aldrig någonsin vinner någonting. Wie. Det passar ju perfekt nu också, hehe. Så stort tack till madebyT och Familjebloggarna.


Birsta

Publicerat: 2010-01-08 Kl: 22:45:58 | I kategori: Min vardag | 2 kommentarer


Idag har det varit en skön och slapp dag :) Man orkar inte göra så mycket när det är så himla kallt ute hela tiden.. Vi klev iallafall upp tidigt, käkade frukost och spelade Mario. Vi tog det bara lugnt helt enkelt i ett par timmar, innan det var dags att åka och uträtta lite ärenden inne i stan och bege oss mot Birsta. Inte Birsta City dock, utan alla andra affärer runtomkring haha. Mediamarkt, Siba, Rusta, Clas Ohlsson, Barnens Hus - ja ni förstår.

Efter att vi kommit hem från Birsta och kylan så spelade vi lite mer Mario och jag la mig och vilade. Var så himla trött alltså... Men nu har min älskling somnat här bredvid mig. Mys.. :) Ella ligger brevid och sover också. Hon har börjat gilla Danne mer än mig den lilla djäveln! Haha. Hon ska ligga ovanpå honom hela tiden och vara i ansiktet och på bröstkorgen och överallt. Men på nätterna blir han less på henne och då kommer hon till mig istället ;) Haha.

Imorgon blir en riktigt jobbig dag :/ Orkar inte det känner jag.. Vi får se om jag ens orkar gå utanför dörren imorgon. Annars stannar jag bara inne och ligger i sängen och läser Eclipse och deppar. Det får man göra ibland, eller hur?

Nu ska jag gå ner och ta någonting att äta. Vet dock inte hur det ska gå till utan att jag väcker både katt och pojkvän? Jag får väl ta till mina smygarknep ;-)

Ha en trevlig helg.


Huvudvärk

Publicerat: 2010-01-06 Kl: 00:58:28 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Hej på er.

Idag har det varit en skön dag. Jag och Danne har bara legat i sängen hela dagen och myst och slappat.. Det måste man göra ibland också :) Hehe. Sedan klev vi upp, jag hoppade in i duschen och sedan käkade vi lite innan vi skulle åka till Gladys och umgås med familjen. Isabelle fyller 7 år imorgon så vi firade henne lite idag med middag och tårta och så, men imorgon ska vi träffas alla igen och fira. Men för att tjejerna har skola på torsdag så var det bra att vi tog det idag, så att de hann leka innan de behövde åka hem och sova :)

Det var trevligt iallafall, fast det var så mycket folk så att det blev så varmt så jag trodde att jag skulle dö där ett tag. Fy. Jag skulle vilja duscha, men jag har ju redan duschat en gång idag och min kropp är så himla torr så jag måste skippa det!

När vi kom hem så städade jag iordning på rummet. Min Danne har utbildning i att stöka till. Så blir jag som en galen kärring som springer och plockar upp minsta lilla grej. Haha :) Men jag vill ha fint! Så då är det bara att städa. Kissen min gör ju sitt också. Drar fram alla möjliga grejer som hon leker med. Leksaker är inget för henne, hon gillar bara alla mina grejer ;)

Jaja, nu ska jag se vilken tid reprisen av Paradise Hotel är inatt. Jag måste se det alltså. Vi försökte titta hemma hos Gladys men det gick inte så bra eftersom alla pratade och så. Såg ni igår eller!? Heeelt sjukt alltså. Så jag måste se utröstningen och fortsättningen. Men jag har mina aningar om vem som åker.

Imorgon är det röd dag, suck. Jag hatar när det är röda dagar lite här och där. Helt värdelöst ju. Allting är stängt och man kan inte göra allting som man behöver göra på veckorna. Det var skönt förut när man gick i skolan och så, men när man bara är hemma på dagarna eller har ett jobb som det inte spelar någon roll om det är röd dag eller inte - då är det inte så skönt längre!

Sov gott på er. Lägger upp bilder från ikväll imorgon. Orkar inte nu!

Tröttast

Publicerat: 2010-01-05 Kl: 00:54:42 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Eftersom jag sov drygt 5 timmar totalt inatt och vaknade kl 9.15 av en massa smärtor, och inte kunde somna om, så är jag väldigt trött nu. Jag som alltid brukar sova middag? Men det blev så mycket stress och jag har haft så mycket att göra idag så jag har helt enkelt inte haft tid att vila, tyvärr. Jag önskar att jag hade gjort det, då hade jag kunnat varit vaken längre med min älskling och myst! Men jag ska försöka att hålla mig vaken så länge jag kan iallafall..

Imorgon ska jag åka ner på stan en snabbis och uträtta ett ärende, och sedan ska jag åka direkt hem igen. Men jag måste få det gjort! Så är det.

Ella har redan gjort natten, stackarn som är helt ovetandes om att hon inte kommer att få sova i sängen som hon alltid gör. Huga. Men just nu ligger hon här bredvid mig och gosar :) Trött efter sitt lilla damputbrott som hon fick när familjen kom hem, det blev kanske lite mycket folk på en gång som hon inte är van vid att träffa.

Nu är Daniel klar i duschen så nu ska jag sluta att skriva! Sov gott allesammans.

ps. jag har en stor lust att skriva "trevlig helg", varför det? helt konstigt ju.. det är väl bara måndag idag?? hm.


Tävling

Publicerat: 2010-01-04 Kl: 20:55:15 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer




Jag tävlar om ett halsband från madebyT
hos familjebloggarna.se, Tävla HÄR du med!


Sjukligt kallt?

Publicerat: 2010-01-04 Kl: 20:39:34 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Får det verkligen vara såhär kallt ute? Jag vet att termometern inte visar allt för låga grader, men denna blåst gör mig galen. Jag skulle gå till Ica med Sandra förut, och jag lovar att jag höll på att börja gråta. Haha, det ilade i hela ansiktet, ungefär som när man får brainfreeze. Helt sjukt. Längtar efter sommaren... Ska bli underbart! Jag ska minnas denna vintern nästa gång man klagar på sommaren om att det är "för" varmt. Då ska jag minnas denna förfärliga årstid.

Alla ärenden idag har iallafall gått bra. Jag möttes av en tragisk hög med post när jag kom hem till Bredsand. Fy! Jag längtar tills jag kan göra mig av med allt detdär, så att jag slipper ha ångest över det. Men just nu finns det inte så mycket som jag kan göra åt saken.

Imorgon ska jag ringa till Försäkringskassan, jag hatar att de jävlarna är så sega då det gäller precis allting. Hela tiden är de sega. Förutom när föräldrar ska ta ut vab-dagar, vad jag har hört. Då går det väldigt snabbt. Varför går det inte snabbt med mitt ärende då!? Den 23 november skickade jag in mina papper, och det stod att det skulle ta max 30 dagar. Jag har inte råd att sitta och vänta på att de ska göra sitt jobb ordentligt. Anställ mer folk ifall det är så överbelastat. Eller skaffa ett bättre system - ett som fungerar.

Jag åkte till Nacksta efter att jag hade varit i Bredsand, så åkte jag hem till Sandra där jag umgicks med henne. Hon var inte på världens bästa humör den första timmen jag var där, hahaha. Det är roligt att se när hon är irriterad. Sedan så var vi som sagt på Ica, och så käkade vi mat. Tack för middagen :) Sedan åkte jag hem, fick skynda mig eftersom att jag hade tvättstugan. Så nu håller jag på att tvätta för fulla muggar.

Sitter och väntar på att min älskling ska komma hem. Det verkar ta lite längre tid än beräknat, kanske beror på halkan och så. Vid 19 var det meningen att de skulle vara hemma egentligen. Men men, bättre sent än aldrig.

Efter tvättstugan så ska jag ta mig en lång och skön dusch, mysa med min älskling och lägga mig och läsa Eclipse :) Eller "Ljudet av ditt hjärta" som den heter på svenska.


Hej på en stund.

Vill haaaa :)

Publicerat: 2010-01-04 Kl: 12:55:27 | I kategori: Bilder | 1 kommentarer


 
NAW! titta på den lille skönheten. så jävla underbart gullig. hihi. kompis till ella kanske? ;)
ska prata med danne om detta.. ;) förhandla kallas det. haha
han vill ju bara ha en jävla amstaff men det kan han fetglömma.
jag ska ha en sånhär liten TÖTNOS. ååh jag vill slå in skärmen för bilden är så söt.

BRRR

Publicerat: 2010-01-04 Kl: 11:13:03 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Godmorgon!

Jag förstår inte hur kallt det kan vara inne i ett rum? Håller på att frysa ihjäl.. Idag ska jag köpa värmeljus, annars kommer jag att dö inom en snar framtid. Fast min älskling kommer ju hem ikväll så han får väl värma mig, hihi. Hoppas att han inte glömmer min tröja bara... Men det kommer han garanterat att göra om jag känner honom rätt :)

Imorse vaknade jag klockan 9.15 av att jag hade jätteont i magen, och sedan dess har jag inte kunnat somna om. Har iallafall ätit frukost nu och så ska jag göra mig iordning. Ska träffa Sandra och Anders nere på stan, sedan ska jag och Sandra åka ut till min lägenhet i Bredsand och hämta lite post :) och hyresavin, hyran måste ju betalas.. Mami ringde nu på morgonen också och ville att jag skulle ta med mig lite brev till henne, något viktigt var det. Stackars henne, hon har varit hos läkaren idag och hon har en kraftig öroninflammation + sprucken trumhinna. Men nu hade hon iallafall fått medicin så det var ju tur, hoppas att hon blir bättre! Min lilla mami :)

Nej, inte har jag tid med detta inte. Ella är trött och undrar varför jag är vaken nu? Vi brukar ju sova denhär tiden, haha. Jag vaknade av att hon satt och tittade på mig på fönsterbrädan, sedan kom hon och kröp ner under täcket med sin pemmen! Älskade kisse.

Ha en bra dag.


Diskat

Publicerat: 2010-01-04 Kl: 00:37:28 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Jag har ägnat min kväll åt att göra fint i köket. Jag har diskat som en tok, gjort ett tappert försök till att göra ren spisen, torkat överallt och hållt på. Men självklart finns det två herrar som kommer och ska stöka till när man håller på att göra fint! :P Haha, men det gjorde inte så mycket..

Nu ska jag sätta mig och skriva ett litet brev, sedan ska jag lägga mig och sova. Imorgon blir det en tidig morgon. Skulle egentligen vilja duscha imorgon bitti och fixa iordning håret, men det får jag istället göra på eftermiddagen.. Annars måste jag kliva upp alldeles för tidigt och det orkar jag icke. Så det blir mycket ärenden som ska springas imorgon kan jag tala om! Jobbigt men så är det. Jag måste skriva en lista så att jag kommer ihåg allting som jag ska göra... Haha.

Nej, nu måste jag sätta igång med detdär brevet jag måste skriva. Och min lilla lista ;) Haha. Håller även på att ladda ned Fucking Åmål. Såg att Frida hade skrivit något citat ur den på Facebook, då blev jag helt sjukt sugen på att se den. Det var ju så himla längesen! Älskar den filmen.

Hoppas ni har haft en trevlig helg allesammans. God fortsättning! Hoppas ni får ett bra år, det ska jag iallafall få. Så är det bara. Livet blir vad man gör det till.

- Emma


Mammas gos!! Kolla på småtassarna som hon spänner ut. Hon älskar
dendär fällen hur mycket som helst :) Min babyella.



Enda bilden som hon inte ser full ut på, hon blir bländad av blixten haha.
(Ja Ewe jag vet att du tycker att det är tråkigt med mina kattbilder men det
skiter jag i!!! ;p)

<3

Publicerat: 2010-01-03 Kl: 20:56:59 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Det finns inga tvivel,
har aldrig ångrat en sekund,
jag har älskat dig från första stund.
Vill att du ska känna trygghet,
du kan vila här hos mig,
för jag ska aldrig släppa dig.

Haylee

Imorgon :)

Publicerat: 2010-01-03 Kl: 20:22:43 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Jag fick nyss ett glatt besked! Min älskade kommer hem imorgon :) Ska bli så mysigt. Men stackars min babyella som inte kommer att få sova i sängen med sin älsklingspemmen när hon är tjött! Danne kan sova i tvättkorgen istället som Ella alltid gör annars, haha.

Nu ska jag fortsätta att se på Ondskan. Min stackars mami har spräckt trumhinnan, tycker så synd om henne. Förstår inte hur ont det måste göra! Huga.


21 dagar kvar

Publicerat: 2010-01-02 Kl: 18:00:46 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Ja nu börjar det närma sig, jävlar i min lilla låda :) Pemmen är nervöööös!! Men förväntansfull, såklart. Det blir bra när det är färdigt iaf.

De senaste dagarna har jag mest bara sovit och tagit det lugnt, man ska göra det har jag hört. Det är skönt men samtidigt blir man så rastlös... Men inatt storstädade jag mitt rum, så nu är det fint här inne! Städade i garderoberna, sorterade all min tvätt som jag just nu håller på att tvätta. Dammtorkade och skurade överallt. Duktig tjej jag :)

Allt som fattas nu är min underbara pojkvän. Saknar honom så att jag håller på att bli galen! LOVE KOM HEEEEM! Jag ska krama ihjäl honom när vi ses :-) Älskar dig amor. Du är det bästa i mitt liv. Snart förändras livet för oss två föralltid, det ska bli så underbart. 2010 blir vårat år, allting ska bli perfekt. Du och jag.

Nu ska jag springa till tvättis. Ni som vill ha lösenordet till min "hemliga" blogg kan lämna en kommentar med er bloggadress så ger jag er den, för jag tänker inte skriva ut lösen och användarnamnet här :)


RSS 2.0