Kraftig bloggtorka (Så nu får ni en lång text som ska räcka ett tag!!;)

Publicerat: 2011-05-29 Kl: 23:33:29 | I kategori: Min vardag | 2 kommentarer


Hej fina ni! Jag ser att dom flesta hänger kvar även fast jag aldrig skriver längre... Jag lovar att återkomma en vacker dag, inom snar framtid :-)

Idag är det Morsdag. Det har vi firat genom att ha disco här på morgonen jag och Lillan, haha. Vi har dansat i köket och skrattat. Min tjej älskar att dansa, så fort hon hör musik börjar hela kroppen rycka på henne! Så har vi ätit, badat tillsammans, hon har sovit lunch på balkongen i 2 timmar. Sedan åkte vi till min mormor där vi åt lite gott fika och så. Hon verkar ha kommit in i någon tidig trotsålder tror jag. Alla gränser ska testas till maxgränsen. Så mycket det bara går. Och om mamma blir arg så skrattar man åt henne. I just love it...

Imorgon ska Lillan på dagis och jag har lite ärenden att uträtta och samtal att ringa, och sedan ska jag bara vara. Njuta av livet, som det är just nu.

Apropå livet. Det är ju helt sjukt egentligen vilka vägar livet tar en in på. Jag, mamma och mormor pratade om det idag. Vad många människor man liksom har stått nära genom sitt liv, som man inte har någon som helst kontakt med idag. Kanske någon som man trodde var ens livs kärlek, ens bästa vän eller till och med ens förälder? Att människor bara växer ifrån varandra och slutar att höra av sig. Slutar bry sig om varandra.
Sedan finns det ju vissa människor som man har en förmåga att aldrig lämna. Jag har några få sådana människor i mitt liv. Som har hängt med sedan jag var liten och som jag vet alltid kommer att följa med mig genom livet. De människorna älskar och uppskattar jag!

Idag fick jag och mamma tag i min älskade älskade morfar! Han flyttade till Uddevalla för ett x antal år sedan, och ingen av oss har fått tag i honom på över 4 år. Men idag fick vi det och vi pratade med honom. Han visste ju inte ens att hans lilla älskade Emmis hade blivit mamma! Så det kom som en chock för honom, haha. Men glad vart han självklart. Så jag och mami ska åka och hälsa på honom något i sommar, det är ju hög tid nu. Han börjar bli gammal och om vi inte gör det så kommer vi att ångra oss den dagen han inte är i livet längre.

Livet är så oförutsägbart. Man kanske träffar någon som man inte hade en aning om att man skulle träffa, man kanske blir förälskad i någon som man verkligen inte hade för avsikt att bli det i. Man kanske får barn fast man absolut inte hade planerat att bli förälder. Man kanske får ett jobb som inte trodde att man skulle få. Förstår ni, jag kan hålla på i evigheter. Det är häftigt tycker jag. Även fast livet tar med en på en massa tragiska svängar och livet är svårt, det kan man inte förneka. Men man ska leva livet medans man lever. För imorgon kan man vara borta, det vet ingen! Ta vara på det du har i ditt liv, här och nu. Gör det som gör dig lycklig och skit i vad alla andra kommer att tycka eller tänka. Omge dig med människor som gör dig glad och som du vill vara med. Lämna negativa människor bakom dig och ändra fokus. Det är något jag har gjort i mitt liv. Ändrat fokus. Jag fokuserar på helt andra saker i nuläget än vad jag gjorde för bara en månad sedan. Självklart är min första prioritering min dotter. Som det alltid varit och alltid kommer att vara.

Ja ni. Lite funderingar från mig såhär en söndagskväll ;) Då har man varit djup idag också!


Lillan då? Ja hon växer och frodas. Hon går på dagis 9 - 15.30 varje dag och det går jättebra. Lämningarna är dock jobbiga för henne fortfarande, men det går över fort. Iallafall om hon är pigg. Förra veckan gick hon inte så mycket på grund av lite olika omständigheter. Men denna vecka ska hon gå varje dag. Det är viktigt att hon gör det så att det inte blir så svårt för henne att komma tillbaka efter semestern sedan. Då kanske jag bara behöver vara med typ första dagen eller så... Om hon känner att hon känner igen personalen och omgivningen och så :) Snart är det väl dags för 18-månaders kollen på BVC. I juni har jag för mig att hon sa när vi var på 1-årskollen... Men hon skulle skicka en tid! Jag skulle tippa på att hon kanske är... 72 cm lång och väger ungefär 10 kg. Hon har blivit mycket smalare och nästan allt babyhull har försvunnit. Hon har förändrats så otroligt mycket utseendemässigt. Hon ser inte ut som en bebis i ansiktet längre (för mig gör hon ju det såklart). Min stora tjej! 17 månader. Det är ju heeelt galet.

Nu ska jag lägga mig bredvid henne och sova. Jag tvättade till klockan 4 imorse, så jag sov inte särskilt många timmar inatt. Godnatt på er finisar! Ta hand om varandra.

Kram.



Mama idag






Mamma ♥ Haylee




Livstecken

Publicerat: 2011-05-23 Kl: 23:57:22 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Jag tänkte bara säga att jag lever! Här är jag! Jag och Haylee mår bra. Jag har tagit en paus från bloggen och bloggandet på obestämd tid, på grund av att jag inte har så stor lust att dela med mig om vad som händer i mitt liv för tillfället.

Ni är välkomna tillbaka när jag är på banan igen och börjar skriva som vanligt.
Kram på er så länge.


Uppehåll

Publicerat: 2011-05-16 Kl: 23:37:34 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Hej på er fina ni!

Som ni kanske märkt så har jag inte skrivit på ett bra tag. Jag har ett litet blogg-uppehåll så att säga... Motivationen ligger på noll just nu. Livet är inte en dans på rosor alla gånger och då kan bloggen bli lite lidande ;-) Men snart är jag på banan igen och då kommer uppdateringarna att rulla som vanligt igen...

Nu när jag ändå skriver kan jag väl passa på att skriva ett par rader iallafall, så att ni får något att läsa.

Det går framåt för Haylee på dagis. Hon var ju sjuk i ca 2 veckor och hela förra veckan var hon mest bara ledsen och tvär på dagis. Hon grät när jag lämnade och ingenting dög överhuvudtaget tydligen. Men på eftermiddagarna när jag hämtat har hon varit glad varenda dag... Men när jag hämtade henne i fredags så lyste ena pedagogen upp när hon såg mig och sa "Men gud, idag har det varit en helt annan tjej här! Inte en enda tår eller gnäll och hon har ätit superbra och sovit i 2 timmar, hon som bara brukar sova 30-40 minuter annars". Ni som inte har barn/barn i den åldern kanske inte förstår, men det var så otroligt lättande att få höra det. När man vet att ens barn är på dagis och är ledsen och bara vill till mamma, då svider det lite i hjärtat. Även idag hade det gått superbra, ännu bättre än i fredags hur det nu var möjligt då :-) Hehe.. Så det känns så otroligt skönt, speciellt för henne kan jag tänka mig. Hon är ju inte ledsen för att jävlas direkt, utan hon blir ju rädd att bli lämnad och känner sig otrygg. Så att hon nu känner sig trygg med fröknarna och kanske har börjat komma in i gruppen och sådär så är hon en helt annan unge :-) Underbart! Älskade hjärtegryn.

Imorgon ska vi till min faster som fyller år. Hon och min pappa är ju tvillingar så båda två fyller ju år egentligen :-) Grattis till er!!! Dit följer även min mamma med, så det ska bli superroligt. Har inte träffat Camilla på jättelänge.

Den 9 juni drar vi ner till Västerås. Dannes yngsta syster tar studenten och hela familjen (alla dannes syskon m. familjer osv) åker ner för att medverka vid hennes studentfirande. Det ska bli roligt! Men för att det ska funka bra för oss så måste vi hyra ett hotellrum, annars kommer inte Haylee att kunna sova om det är mycket folk runtomkring, då ska ju hon vara med och vara uppe och leka med sina stora kusiner - såklart. Det förstår man ju att hon skulle vilja. Men hon är ju så liten och orkar inte så mycket, och hon måste sova på natten om hon ska orka med dagarna. Jag gruvar mig dock lite för bilresan ner, hur ska jag få henne att sitta still i 4-5 timmar? Gosh. Tips mottages tacksamt!! Kommentera gärna hur ni har gjort när ni åkt en längre sträcka med ett barn i denna ålder... Bebisar är ju en annan sak, dom ligger ju typ bara still ändå.. Men en liten tjej med en massa spring i benen och dåligt tålamod? Hjälp...

Nu måste jag lägga mig och sova. Det har varit en lång dag idag. Sov gott!

(Jag är alldeles för trött för att hämta kameran. Men när jag skriver nästa gång lovar jag en bildbomb!! ;D)

Ligger bara och plågas av denna frossa. Ka...

Publicerat: 2011-05-13 Kl: 01:47:23 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Ligger bara och plågas av denna frossa. Kan inte sova. Kallt varmt kallt varmt hela Jävla tiden. 38,5 i temp. Sjukt jobbigt. Har ingen alvedon heller...


har gått och blivit riktigt sjuk. Feberfro...

Publicerat: 2011-05-13 Kl: 00:03:04 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


har gått och blivit riktigt sjuk. Feberfrossa är förjävligt. Tack älskade fina mormor för att just du är min mormor! Du finns alltid där och jag uppskattar dig oändligt. Tack mamma för att du finns. Och Lillan, vackra lillan. Du är mitt allt. Det är för dig jag lever. Nu ska jag ta och låta din varma sovande barnkropp värma din sjuka gamla mammas kalla kroppshydda :) och älskade Sandra, lycka till morgon. Du är den starkaste jag känner. Kämpa på, jag beundrar dig. Varje dag. Min övriga familj och vänner, Jag älskar er alla! God natt


SUCK

Publicerat: 2011-05-08 Kl: 22:32:42 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Skrev precis ett långt inlägg om våran dag med en massa fina bilder och så. Men vid publiceringen så blev det något "error" och allt försvann. Jag HATAR när det blir så, då orkar man ju inte skriva om allting igen. Suck!

Huvudvärk

Publicerat: 2011-05-06 Kl: 20:06:25 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Hej fredag!

Vilken sjukt tråkig dag det har varit idag. Sandra och Jasmine har varit här i några timmar och det var ju kul. Vi gjorde pannkakor som barnen inte var särskilt intresserade av, alls. Haylee har inte haft någon vidare aptit överhuvudtaget idag, jag vet inte varför. Hon har fått 4 nya tänder, två uppe och två nere. Det beror kanske på det, hon har nog ont i munnen.

Grannarna har fest ikväll som vanligt, denna helg är det öronbedövande och hela min lägenhet vibrerar. Jag blir GALEN! Jag hatar musik och höga ljud efter kl 20.00. Jag vet att man får låta till kl 22, men man behöver ju inte ha på högsta volym... Idioter.

Jaja. Jag och Haylee var ute en sväng nu på kvällskvisten när det blev så fint väder. Hon har ju varit så himla sjuk hela veckan så hon har ju inte fått vara ute något, så det var riktigt uppskattat av henne. Nästa vecka är det dagis som gäller varje dag hela veckan, och skolan för mig.

Nu ska vi ha fredagsmys och bebi ska gå och sova alldeles strax. Jag själv ska väl försöka plugga lite också..

Vad gör ni denna fredagskväll?
Kram


Godkväll!

Publicerat: 2011-05-05 Kl: 23:35:54 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Gud, vilken jobbig kväll det har varit. Jag har varit nära nervsammanbrott :P Haha... Haylee har totalvägrat att sova. Alltså det gick inte att rubba hennes vilja, hon skulle bara inte. Punkt slut liksom. Så jag har kämpat och kämpat och kämpat sedan klockan 20, tills nu för en kvart sen.. Puh! Nu har jag en ordentlig huvudvärk av allt skrik. Helt matt är jag med andra ord :) så det blir sängen alldeles strax.

Idag har jag varit i skolan på eftermiddagen och tok pluggat, gud detta historiaprov... Det är inte så att det är särskilt svårt eller så, men det är bara så MYCKET att göra och lära sig. Tisdag nästa vecka ska provet vara inlämnat, annars rättas det inte och man får IG, vilket alltså inte är ett alternativ i min värld. Minst ett VG måste jag få för att inte bli besviken på mig själv, har alltid varit så. Jag ser ett G som ett misslyckande, även fast jag vet att det inte är det. Ett G kan jag få bara genom min förmåga att uttrycka mig i skrift och formulera mig på ett bra sätt, haha. Ska kanske satsa på det så jag slipper plugga? ;) Närå..

Imorgon kommer Sandra (a.k.a Haylees gudmor :)) och Jasmine hit och ska hänga med oss. Kul för Haylee som inte gjort något roligt på hela veckan, så det kan ju vara roligt att få träffa en kompis och busa lite. Nästa vecka satsar vi på dagis hela veckan :)

Internet är så himla segt så idag blir det inga bilder. Men jag uppdaterade iallafall! Ni får ju vara glad för det lilla :-) Godnatt på er.

Nervositet, 3-dagarsfeber, föräldramöte och tokhosta!

Publicerat: 2011-05-04 Kl: 23:21:53 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Vilken fin rubrik, va!? :-) Detta kommer att bli ett långt, babbligt och osammanhängande inlägg som handlar om en massa olika saker. Så ni vet det redan från start, sedan väljer ni om ni vill fortsätta läsa eller inte :)

Ja, som ni kan läsa i rubriken så har det hänt en hel del idag. Morgonen började tungt, jag var så sjukt trött och ville bara fortsätta sova men det ville ju inte Lillan, så hon drog upp sin gamla morsa. Jag satt i soffan och vi tittade på barnkanalen, och jag kände en sån sjuk trötthet och orkade inte hålla ögonen öppna ens, ha ha. För att ni ska fatta exakt hur trött jag var ska jag visa ett sms jag skrev till Sandra imorse, och jag ska skriva det exakt som det står i sms:et, utan att överdriva. Så här har jag skrivit klockan 08:40:
Tmed sf tävling:lllm)attentatatt.u.. Lll heji.

Hahahahahaha! Jag DOG när jag läste det i ett lite mer vaket tillstånd. Sandra trodde givetvis att det var Haylee som hade skrivit, men så var ju icke fallet. Haha. Jag skulle skriva typ att jag var så jävla trött och att Haylee fortfarande var sjuk och hemma från dagis. Men det blev ju något helt annat. Ja, så kan det gå när hjärnan är trött!

Idag har varit en dag full av olika känslor, så nu är jag helt känslomässigt utmattad måste jag erkänna. Allt från nervositet, ångest, rädsla, panik, ånger, dåligt samvete, hopp, lättnad, lycka, ledsamhet, arghet, trygghet, förväntan, besviken, tacksamhet osv. Det har varit en omtumlande dag, kan man uttrycka det. Men nu känner jag mig bara lättad, trygg och glad. Tur att jag har min älskade mamma, vad skulle jag göra utan dig? Försvinn aldrig från mig igen, då vet jag inte vad jag gör. Jag vill börja ta dig för givet. (Inte på ett dåligt sätt, men hon förstår nog hur jag menar)

Nu på kvällen har jag varit på mitt allra första föräldramöte på dagis. Med ens kände jag mig så vuxen. Föräldramöte liksom. Jag? Som nyss satt på utvecklingssamtal och skämdes för att man ljugit för mamma om hur mycket man skolkat och nu satt hon och mentorn och tittade frågande på en. Men det var jätteroligt att få gå på ett föräldramöte faktsikt. Vissa hade inte riktigt förstått att barnen inte skulle följa med, och det var lite störigt tyckte jag om jag ska vara ärlig, för att barn låter ju och man vill ju kunna höra vad pedagogerna pratar om utan att bli avbryten stup i kvarten. Men så var det iallafall, vad jag än tyckte om det. Vi fick presentera oss och berätta vem vi var förälder till, för att "våra barn känner ju varandra, men inte vi!". Så det var kul att få se vilka föräldrar som hörde till vilket barn. Sedan tog de bara upp lite allmänna grejer, och jag gjorde en ändring i Haylees planering inför sommaren. Jag måste bara berätta om det.

Vecka 26-31 så kommer förskolan att gå ihop med en annan förskola, och så funkar det på nästan alla dagis under somrarna. Men vi bor ju i Bredsand, och här finns det bara en enda förskola, fast den är uppdelad på två olika platser. Men då kommer det förmodligen bli så att förskoleverksamheten kommer att hålla till på något dagis i Njurunda, och det kommer ju vara typ 1 fröken som är med av de ordinarie, de andra är ju på semester. Så då ändrade jag så att hon får 5 veckors sammanhängande ledighet, så får vi väl skola in igen om det behövs sedan. För det första vägrar jag att åka till Njurunda varenda gång hon ska hämtas och lämnas. Dels är hon så pass ny på dagis och kommer att bli fruktansvärt förvirrad och otrygg om hon dels ska byta plats helt och hållet, och sedan kommer inte ens hennes fröknar att vara där. De är ju hennes trygghet när hon är på dagis, liksom. Istället för mamma eller pappa. Så då tyckte dom också att jag skulle låta henne vara ledig under den perioden istället, istället för att ha det utspritt på hela sommaren som jag hade tänkt först. Så nu känner jag mig nöjd med ledigheten under sommarmånaderna :-) Sedan satt vi och surrade och drack kaffe, jag, två andra mammor som även är mina grannar, som jag fick bra kontakt med och det var väldigt roligt tycker jag, och alla 3 pedagogerna. Trevligt!

Gud vad mycket jag har att skriva! Hahaha, ingen kommer orka läsa, men det struntar jag i. Jag har aldrig tid att sitta vid datorn och när jag väl har det och det verkligen infinner sig skrivlust så är det väl bara att berätta på...

Haylee har ju varit jättedålig nu ända sedan i söndags. Hon hostar som en galning alltså, jag får så ont i hjärtat. Imorgon ska jag ringa Vårdcentralen det första jag gör och be att få komma in, så att vi kan få något recept på någon hostmedicin eller nått så att hon får sova på natten! Hon har hostat så våldsamt att hon har svin ont i halsen och kan knappt svälja. Hon har spytt ett par gånger för att hon hostar så hårt. Och så blir hon rädd och får ont och gråter ännu mer, så allt blir bara kaos. Har gett henne Bisolvon men det hjälper ju inget vidare. Inte alls skulle jag säga. Men det värsta är att hon (och inte vi heller) får någon sömn pga detta.

Sedan har hon ju haft hög feber sedan i söndags också, men den börjar klinga av. Hon har även en massa utslag på magen och ryggen, lite över armarna och benen med. Röda prickar liksom. Jag tog för givet att det bara var hennes vanliga utslag, men efter att ha pratat med Nina (en pedagog på förskolan) så kom jag ju fram till att det är ju för fasiken 3-dagars feber hon har haft. Nu har jag läst lite på Internet om det och det råder ingen tvekan om saken längre. Men nu har det ju gått 3 dagar, och det är ju inget farligt. Men hon stannar hemma från dagis hela veckan iallafall, hon är ju jättesjuk stackarn. Hoppas att hon blir bättre lillhjärtat mitt.

Nu ska jag alldeles strax lägga mig och sova. Imorgon har jag skola hela dagen, och jag måste verkligen gå. Ska inte gå på alla lektioner utan jag ska sitta och tok plugga uppe på studieloftet, så att jag kan ta igen lite tid då jag borde pluggat inför historia hemprovet som jag ska skriva. Det är verkligen sjuuuukt mycket arbete, alltså jag fattar inte hur jag ska hinna klart. Men jag klarar det om jag fokuserar :-)

Nu: Sängen!!!









stackars min Lillan :( Hon hostar som en t...

Publicerat: 2011-05-04 Kl: 22:10:52 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


foto0314 (MMS)

stackars min Lillan :( Hon hostar som en tok och gråter hela tiden för att det gör ont i halsen. Och hon vaknar hela tiden av denna förbannade hosta!! Nyss 3-dagars feber och nu detta. Hon fick ju mitt immunförsvar, så mycket kan jag ju säga. Det vill säga asdåligt. Mamma älskar dig, min vackra tappra dotter.


Dag 2 - Min första kärlek

Publicerat: 2011-05-02 Kl: 22:03:04 | I kategori: Roligt | 0 kommentarer


Ja. Vad ska man klassa som sin första kärlek egentligen? Jag hade ju en massa killar i lågstadiet och så, haha. Nej men om vi räknar riktiga förhållanden då. Min första seriösa pojkvän hette Mattias. De flesta som bor i Sundsvall vet nog att vi har varit tillsammans. Vi var tillsammans i lite över 2 år och blev tillsammans i juni 2003. Då var jag alltså 13 år och så kär som man bara kan vara när man är tonåring :-) Haha. Tillslut växte vi ifrån varandra och gjorde slut och gick vidare med våra liv :)


• Dag 1 - Presentera mig själv
• Dag 2 – Min första kärlek.
• Dag 3 – Mina föräldrar.
• Dag 4 – Det här åt jag idag.
• Dag 5 – Vad är kärlek.
• Dag 6 – Min dag.
• Dag 7 – Min bästa vän.
• Dag 8 – Ett ögonblick.
• Dag 9 – Min tro.
• Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
• Dag 11 – Mina syskon.
• Dag 12 – I min handväska.
• Dag 13 – Den här veckan.
• Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
• Dag 15 – Mina drömmar.
• Dag 16 – Min första kyss.
• Dag 17 – Mitt favoritminne.
• Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
• Dag 19 – Detta ångrar jag.
• Dag 20 – Den här månaden.
• Dag 21 – Ett annat ögonblick.
• Dag 22 – Det här upprör mig.
• Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
• Dag 24 – Det här får mig att gråta.
• Dag 25 – En första. 
• Dag 26 – Mina rädslor.
• Dag 27 – Min favoritplats. 
• Dag 28 – Det här saknar jag.
• Dag 29 – Mina ambitioner.
• Dag 30 – Ett sista ögonblick.´


Finväder! *NOT*

Publicerat: 2011-05-02 Kl: 21:56:24 | I kategori: Bilder | 0 kommentarer


Vilket jäkla väder, hörrni! Jag får ju lite ont i hjärtat och blir lätt deprimerad när jag ser alla dessa vidriga vita flingor som faller från himlen. DET ÄR JU MAJ? Herregud. Hoppas att vårat vackra väder snart återvänder, det har ju varit så himla härligt med sol och värme så nu är man ju bortskämd nästan.

Idag har vi varit hemma. Haylee har fått en hemsk slemhosta. Jag kanske har klätt av henne lite för mycket? Fast jag är alltid noga med att ha riktigt med kläder på henne och får ofta höra att jag borde klä av henne lite, för det "är ju så varmt". Så det borde det inte heller bero på. Det är väl bara årstiden i sig själv som orsakat det. Så jag tyckte inte att det var lämpligt för henne att gå på dagis imorse och smitta andra barn, då hon hostar 1 gång i minuten.

Annars då? Jag har sökt fortsättningskurserna på Komvux till nästa termin, så det känns skönt att ha det gjort!
Nu ska jag diska och duscha, sedan sova. Jag har sovit halva dagen, jag var så himla trött och jag vet inte varför? Så jag hoppas att jag kan somna ikväll ändå. Imorgon ska jag tokplugga.

Kram på er!


Mina älskade tjejer busar i badkaret :) Min dotter & guddotter ♥ Jag älskar er!

Mysdag alá Johansson

Publicerat: 2011-05-01 Kl: 22:12:21 | I kategori: Bilder | 0 kommentarer


Efter att ha dammsugit hela jäkla lägenheten så tog vi bussen till Sandra och Jasmine. Jag hade ju lämnat alla mina saker där igår eftersom vi gjorde oss iordning tillsammans hemma hos henne. Vi blev bjudna på godmiddag och barnen lekte och hade roligt som vanligt när de är med varandra, om båda är på bra humör det vill säga :) Sedan badade de tillsammans vilket var väldigt uppskattat av de två småtrollen. Sedan fick dom varsin glass och myste framför Pippi.

Haylee somnade i vagnen påvägen hem. Hon vaknade en snabbis när vi kom innanför dörren men jag bar in henne i sovrummet och klädde av henne och la henne i sin säng, och då somnade hon på stört - och sover fortfarande.

Imorgon är det back to basics som gäller. Skola, jobb och dagis för vår del. Suck! Detta påsklov har varit guld värt och nu är man ju helt ovan vardagen... Det känns jättekonstigt att behöva ställa klockan och lämna hemmet tidigt på morgonen. Men men, man kommer ju snabbt in i rutinerna igen.

Haylees dagisfröken frågade i torsdags ifall Haylee lätt får blodsockerfall, för att hon helt plötsligt kan bli jätteledsen för ingenting och sedan går det över ganska fort igen, och det kan bli så flera gånger under en dag. Men självklart är det lite jobbigt för henne, det är ju en jättestor omställning. Tids nog så lär hon sig ju att mamma faktiskt kommer tillbaka. Hon måste ju vara där tillräckligt mycket bara. Jag hoppas även att hon börjar sova lite längre på dagis.. Hon är den som sover minst av alla, förutom en annan flicka men hon är 2 år gammal. Haylee sover högst 1 timme... Jag skulle vilja att hon sov iallafall 1½-2 timmar, då skulle hon inte behöva sova något mer efter dagis. För som det är nu så är hon toktrött när hon kommer hem och behöver sova nästan direkt. Men det kommer väl också så småningom, när hon börjar känna sig trygg och mer hemmastadd :) Självklart är det konstigt att någon helt annan än mamma eller pappa lägger henne liksom, det förstår man ju. Men jag litar till 110% på pedagogerna och jag är så nöjd och trygg med förskolan i allmänhet.

Nu har jag precis sett klart på Humorgalan, ska strax ställa mig och diska och sedan skura golven eftersom jag inte hann göra det förut, plus att jag inte gillar att göra det när det är någon annan än jag själv vaken. Då stökar dom bara till :-)

Har ni haft ett bra påsklov/valborg/helg? :) 



Mamma och dotter i Sidsjön. Osmickrande bild på mamman dock... :P solsate!



Min älskling och jag matar ankorna :)


Dag 1 - Presentera dig själv

Publicerat: 2011-05-01 Kl: 13:41:45 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Jag heter Emma Maria Strand. Jag är född en sommarnatt den 16 augusti klockan 05:22, år 1990. Min mamma är min skatt, och hon heter Pernilla. Min pappa heter Tomas och han är den som jag har fått mitt utseende ifrån. Jag får höra minst 1 gång i veckan att jag är så fruktansvärt lik min far! Det kan väl vara kul att veta :)

Jag är uppväxt i Nacksta och har bott där i hela mitt liv, tills för ett par år sedan. Men Nacksta är ändå det ställe som känns som hemma för mig, och jag ska flytta tillbaka dit någon gång i mitt liv.

Min fina sambo Daniel är mitt livs kärlek och pappa till min dotter. Jag är så tacksam för att jag har honom! Alla förhållanden går upp och ner, men vi har hållt ihop genom en hel del tuffa perioder men vi håller alltid ihop. Jag älskar honom, helt enkelt :)

I april 2009 så vart jag gravid, och en tidig morgon i januari 2010 så gick mitt vatten. Efter en tuff förlossning kom det ut en vacker liten flicka, den 11 januari klockan 22:52. Min älskade dotter är hela mitt liv! Hon är mitt allt. Jag vet inte vad jag skulle göra utan henne, hon får mig att kliva upp varje morgon och jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan henne. Hon har precis börjat på dagis och tiden går alldeles för fort, mama can't keep up!

Jag pluggar på Komvux för att läsa upp mina gymnaisebetyg så att jag får det gjort.

Jag är en glad person som har ett otroligt dåligt tålamod. Jag är en grym mamma och suger på att laga mat.

Hoppas att detta räcker, haha. Jag kommer inte på något mer att skriva!


• Dag 1 - Presentera mig själv
• Dag 2 – Min första kärlek.
• Dag 3 – Mina föräldrar.
• Dag 4 – Det här åt jag idag.
• Dag 5 – Vad är kärlek.
• Dag 6 – Min dag.
• Dag 7 – Min bästa vän.
• Dag 8 – Ett ögonblick.
• Dag 9 – Min tro.
• Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
• Dag 11 – Mina syskon.
• Dag 12 – I min handväska.
• Dag 13 – Den här veckan.
• Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
• Dag 15 – Mina drömmar.
• Dag 16 – Min första kyss.
• Dag 17 – Mitt favoritminne.
• Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
• Dag 19 – Detta ångrar jag.
• Dag 20 – Den här månaden.
• Dag 21 – Ett annat ögonblick.
• Dag 22 – Det här upprör mig.
• Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
• Dag 24 – Det här får mig att gråta.
• Dag 25 – En första. 
• Dag 26 – Mina rädslor.
• Dag 27 – Min favoritplats. 
• Dag 28 – Det här saknar jag.
• Dag 29 – Mina ambitioner.
• Dag 30 – Ett sista ögonblick.´


Partey

Publicerat: 2011-05-01 Kl: 13:29:51 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Igår var en riktigt rolig kväll :) Tack världens bästa Sandra! Och Amanda som vi träffade ute :) Och Zofie! Och alla haha. Nej men det var kul! Idag är jag inte särskilt bakis, jag var det imorse men jag har ätit och tagit alvedon så nu är det bra igen. Har lekt med lillan och badat med henne. Hon hade så mysigt med pappa igår, det är bra att dom får lite egentid utan en tjatig mamma som alltid ska lägga sig i ;)

Jag har tänkt att börja med denhär listan som alla sysslar med nu. Och nu tänker ni "aa men hon kommer ju aldrig fullfölja den ändå!" men JO, det tänker jag. Och skulle jag mot förmodan missa en dag, så tar jag igen den dagen efter och uppdaterar två på samma dag!

Här är listan, och jag kommer att presentera mig själv i nästa inlägg :)

• Dag 1 - Presentera mig själv
• Dag 2 – Min första kärlek.
• Dag 3 – Mina föräldrar.
• Dag 4 – Det här åt jag idag.
• Dag 5 – Vad är kärlek.
• Dag 6 – Min dag.
• Dag 7 – Min bästa vän.
• Dag 8 – Ett ögonblick.
• Dag 9 – Min tro.
• Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
• Dag 11 – Mina syskon.
• Dag 12 – I min handväska.
• Dag 13 – Den här veckan.
• Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
• Dag 15 – Mina drömmar.
• Dag 16 – Min första kyss.
• Dag 17 – Mitt favoritminne.
• Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
• Dag 19 – Detta ångrar jag.
• Dag 20 – Den här månaden.
• Dag 21 – Ett annat ögonblick.
• Dag 22 – Det här upprör mig.
• Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
• Dag 24 – Det här får mig att gråta.
• Dag 25 – En första. 
• Dag 26 – Mina rädslor.
• Dag 27 – Min favoritplats. 
• Dag 28 – Det här saknar jag.
• Dag 29 – Mina ambitioner.
• Dag 30 – Ett sista ögonblick.´


RSS 2.0