Bra torsdag!

Publicerat: 2010-09-30 Kl: 22:06:02 | I kategori: Bilder | 1 kommentarer


Idag har det varit en härlig dag tycker jag. Dagen började med sovmorgon, då Danne tog Haylee så jag fick fortsätta sova. Sov ända till 11:30, lovely! Om jag fick så skulle jag sova så länge, om inte längre, varje dag. Det var så skönt. När jag klev upp så gjorde Danne frukost åt mig, värsta lyxet :)

Sedan städade jag hela lägenheten, och åkte in till stan och mötte Sandra. Sedan åkte vi hem till mig och käkade lövbiff med pommes strips och bea :-) Så gott, jag älskar fan den maten! Jasmine och Haylee stod och lekte i säkert en halvtimme. Haylee stod utanför vardagsrumsdörren, och Jasmine stod på andra sidan. Så stod dom och skrattade åt varann, hahaha. Skit fult.

Nu kommer snart Dannes mamma, hon ska lämna en micro som vi ska få av henne :D Så himla snällt! Gladast blir nog mr.D som äntligen kan äta sina pan pizzor och popcorn.. Haha, gulle.

Lillan börjar bli bättre nu iallafall. Skönt för henne.. Hon är fortfarande snorig och hostar, och blir lite varig i ögonen emellanåt, men absolut inte lika mycket som första dagarna. Det brukar läka ut inom en vecka sa dom på sjukhuset..

Nu ska jag fixa iordning lite här innan dom kommer. Måste göra plats för micron!! ;) Puss på er

Aaahhh, nu tar jag dig mamma!!!


Ja du..

Publicerat: 2010-09-29 Kl: 22:56:57 | I kategori: Bilder | 0 kommentarer


Jag är lite irriterad idag. Vissa människor stör mig bara så otroligt mycket, och jag låter mig påverkas! Ska jobba på det, för det tar för mycket energi från mig och jag vill inte ha det så :)

Idag har vi inte gjort något speciellt egentligen. Tagit det lugnt hemma hela förmiddagen, myst och lekt bara. Sedan åkte jag och hämtade mitt nya simkort och lämnade tillbaka mobilt internet som jag hade fått låna. Sedan handlade jag och åkte hem igen :) Det är verkligen svinkallt ute nu.

Jag tänkte på dethär med språk idag, fan vad fula språk det finns. Vissa språk låter ju bara som en massa smörja, alltså det låter inte ens som att det är ord dom säger. Det låter bara som oljud. Nej, tackar vet jag svenska, engelska, spanska, italienska, franska och sånt :) Italienska är fint tycker jag, synd att jag inte kan det! Haha. Skulle inte ha så mycket nytta av det men ändå..

Har dammsugit hela lägenheten nu ikväll. Skurmoppen och hinken står framme sedan ett par timmar tillbaka, har inte kommit till skott med att skura än. Haha, jag är lite lat. Men jag har egentid här framför datorn nu och det vill jag ha. Skura går ju fort, det kan jag göra precis innan jag ska sova, så kan det torka ifred sen.

Sitter och tittar på Kungarna av Tylösand, vilket pinsamt program. Klarar inte ens av att titta på det.

Lillan ligger här bredvid mig och sover på soffan, det ser så skönt ut :) Har inte orkat bära in henne till sovrummet än. Gör det när jag själv ska sova istället.

Nej, moppa var det ja.

Min vackra dreggel bebis :)

 

 


Hej på er!

Publicerat: 2010-09-27 Kl: 23:55:44 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Jag måste bli bättre på detta med bloggning alltså! Men jag orkar aldrig. Ibland har jag massor med bra bloggidéer, men när jag väl sätter mig här och ska trycka på tangenterna så är allt som bortblåst. Haha. Då skiter jag i det och stänger ner sidan istället.

Min älskade prinsessa har gått och blivit sjuk igen. Stackars bebisen min :( Fattar inte varför hon blir sjuk hela tiden!! Jag är så himla noga med att ha tillräckligt med kläder på henne. Hon har en jättebra åkpåse också, så hon fryser aldrig. Kanske om kinderna men det är ju lite svårt att förhindra. Hon har en hemsk hosta, snorig som tusan och ögoninflammation. Roligt va? Usch.

Inatt har hon sovit väääldigt dåligt. Jag är inte alls van att inte få sova på nätterna, kände jag då. Jag är van att hon har svårt att somna, men inte när hon väl sover. Då sover hon som en stock. Ville bara trycka kudden över huvudet, vända på mig och somna om. Men det går ju inte med en liten älskling som skriker av förtvivlan, och mitt mammahjärta skulle aldrig kunna låta bli att hjälpa henne! Hua, vilken hemsk tanke. Tänk att låta barnet ligga där och skrika? :S Fy fan! Men iallafall. Hon var såå ledsen, fick knappt någon luft för näsan var helt igenmurad av snor, och hon hostade stup i ett. Så Danne fick hålla i henne medans jag gav näsdroppar och sög ut en massa snor. Det blir hon hysterisk av, men vad fanns det för alternativ? Synd att hon inte förstår att det är för att hjälpa henne. Sedan gjorde Danne lite ersättning, lite extra varm för att lindra den onda halsen. Man vet ju själv hur ont det gör i halsen när man hostar så man håller på att kissa på sig. Eftersom hon sover med oss för det mesta, speciellt om hon är sjuk, så kan jag inte höja huvudändan på sängen heller. Så jag fick ta en av våra stora soffkuddar och lägga under bäddmadrassen. Sedan fick jag lägga filtar på ena sidan så att hon inte kunde rulla ner, och jag låg ju på andra sidan. Och efter att hon druckit upp ersättningen så somnade hon på två sekunder när hon fick ligga lite mer upprätt.

Imorse så märkte vi att hon var väldigt glansig i ena ögat, och sa att vi får nog hålla koll på det där. Efter någon timme så började det vara, och det har gjort det hela dagen. Så fort jag torkar bort varet i ögat så bildas det nytt. Men hon verkar inte speciellt besvärad över det, som tur är. Men pratade med sjukvårdsrådgivingen, och hon sa att hon förmodligen kommer att bli smittad på andra ögat också, då bebisar gärna gnuggar sig i ögonen ofta. Så vi får väl se hur det ser ut imorgon. Men blir det alldeles för infekterat så ska vi åka in med henne så att hon kan få någon salva. Viktigt är att tvätta händerna OFTA, eftersom det är så pass smittsamt.


Jaja. Nog om sjukdomar... Idag har vi bara varit hemma, av förståeliga skäl. Vi har myst, lekt, sovit, ätit, lekt, lekt lekt, gosat, vilat, ätit. Och hör och häpna: Idag har min dotter ätit MAT. Woho! Hon tyckte om det till och med. Förut har hon ju bara ätit ett par tuggor och sedan knipit igen munnen eller vänt bort huvudet. Men idag fick hon Slottspuré, någon sorts gryta, och det gick ner. Hela burken! En liten burk visserligen, men ändå. Framsteg :-) Då blev mama glad.

Imorgon är det babysång. Men i nuläget är jag rätt säker på att vi inte kommer att kunna gå :-( Haylee är inte tillräckligt frisk eller pigg, och för det andra så vill man ju inte att de andra barnen ska bli smittade. Så vi måste nog hoppa över det imorgon också. Förra veckan var vi alldeles för trötta efter flytten och allt, så vi gick inte då heller. Men NÄSTA vecka SKA vi gå :) Det är ju så roligt för Haylee! Vill inte missa något mer nu.

Har skaffat en jättebra vinteroverall till lillan också.. En lila, "riktig" overall. Som stora barn har, haha. Inte en liksom fleece eller så. Utan en vanlig :) Något tunnare möjligen. Jättebra och fin. Ska köpa en Didrikson lite närmare vintern. Men har ju redan så många overaller... Täckbyxor och jackor har hon med. Tur att hon har så många äldre tjejkusiner, som hon fått en massa sånt av. Perfekt ju :)

Nu ska jag lägga mig och sova. Tror jag dör av trötthet... Har en massa nya bilder också, har varit jätteflitig med kameran på sistonde. Synd att det inte går att ladda upp!

Hoppas ni mår bra och är friska ute i höstrusket. Kram

Måste bara yttra mig jag med

Publicerat: 2010-09-25 Kl: 00:39:26 | I kategori: Min vardag | 4 kommentarer


Jag har läst i ett flertal bloggar de senaste dagarna angående att jobba under mammaledigheten, och om det är rätt eller inte. Min åsikt är att det finns väl inte direkt något rätt eller fel i detta. Man gör som man själv känner!

Jag personligen, skulle verkligen inte vilja byta bort all min underbara tid med Haylee mot att jobba. Aldrig i livet. Eller jo, jag kanske skulle kunna extrajobba någon timme här och där men absolut inte jobba "på riktigt" eller ens deltid. Tiden går aaaalldeles för fort för att jag skulle känna att jag har råd att missa den. Min tjej är redan 8 månader gammal, och ibland sitter jag och tänker varför jag inte har tagit tillvara bättre på spädbarns tiden. Även fast jag vet att jag har gjort det, jag har ju bara varit med henne under åtta månaders tid. Hon hade barnvakt första gången för ett par dagar sedan, och det var i 4 timmar medans vi flyttade i torsdags. Då var hon med min faster. Jag gillar verkligen inte att lämna bort henne.. Jag vill inte. Jag vill ha henne hos mig, jag vill finnas där för henne om hon behöver mig... (Självklart går det lika bra med Danne!)

Sova borta vill jag inte att hon ska göra förrän hon själv kan säga att hon vill det. Eller åtminstonde tills hon kan visa ifall hon vill hem. Att hon kan göra sig förstådd iallafall. Så att personen hon sover över hos kan ringa till mig och säga att något är på tok och att jag ska hämta henne om det behövs. Förstår ni hur jag menar då?? Och återigen, så menar jag INTE att jag tycker det är fel av någon att lämna bort sina barn. Men dethär gäller MIG personligen.. Så jag hoppas jag inte trampar på några tår :) För det är verkligen inte min mening!

Iallafall. Dethär med dagis också... Jag tycker att dagis är BRA! Det är bra för barnen att lära känna andra människor, att få kompisar och att utvecklas och lära sig från andra barn och vuxna. Men jag vill inte sätta Haylee på dagis innan hon är 2 år. Helst inte. Men det kommer jag att behöva göra, eftersom jag måste försörja mig :) Men då jag förmodligen börjar plugga till vintern eller våren, så har jag tänkt att plugga på distans. Då är jag hemma mestadels av tiden, och då behöver hon bara gå på dagis den tid som behövs. För precis som Madde skrev i sin blogg för ett tag sedan, så tror jag att ett så litet barn mår bäst av att vara mest med sina föräldrar! Men när hon blir i 2-3-4-5 års åldern, så kommer jag absolut vilja att hon ska vara mer på dagis.. För hennes egen skull. I den åldern har hon även utbyte av kompisar. Det har man inte på samma sätt som 1åring..

Nu ska jag avsluta. Och INGEN behöver ta åt sig av det jag har skrivit nu!! Det är verkligen inget illa menat mot nån. Bara så jag tycker och känner :) och dethär är min blogg! :) Kram

Halsont..

Publicerat: 2010-09-25 Kl: 00:17:19 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Vilket lovely väder vi har haft idag, eller hur? Så varmt och skönt. INTE! Jag höll på att frysa ihjäl när jag var ute förut, jag riktigt huttrade. Så rått och kallt och regnigt. Jag gillar verkligen inte hösten.. Konstig årstid när man inte vet hur man ska klä sig. Snart är det dags att ta fram vinterjackan, känner jag. Det är alldeles för kallt att bara ha skinnjacka nu.

Jag och Haylee gick och la oss tidigt igår, jag var så himla trött. Så jag la mig med henne i sängen och tittade på One Tree Hill, nyaste avsnittet.. Guuuud vad spännande! Jag dör. Har ju bara mobilt bredband just nu också, så jag kan inte ladda ner det nyaste även fast det nyss har kommit ut. Men iallafall.. Så somnade vi tidigt när vi låg och gosade. Haylee vaknade klockan 09.30 ungefär, och så låg vi och busade i sängen och drack välling. Sedan somnade hon om vid 11 tiden, och så sov hon till 13.45!!! Nästan tre timmar. Förstod ingenting jag, så jag blev helt yr när jag hade vilat så länge. Hela dagen blev konstig. Men om ingen väcker mig så kan jag sova hela dagen om jag vill. Utan problem, haha. Jag vaknade av att grannarna borrade, men inte hon.

Efter en stund så kom jag på varför hon sovit så mycket och var så trött, hon är ju sjuk lillstackarn. Helt snorig och hostig. Huga! Tror att det beror på att det har varit så fruktansvärt kallt i lägenheten, alltså ni kan inte förstå hur kallt det har varit här. Jag har sovit med långbyxor, en långärmad tröja, en fleecefilt och duntäcke och ÄNDÅ har jag frysit arslet av mig! Har självklart sett till att Haylee haft det varmt och skönt, och hon har ju sovit mellan oss så hon har fått värme därifrån med. Och jag har legat så tätt intill henne jag har kunnat, för att sno bebis-värme från henne ;) Så skönt och mysigt! Men när man ska kliva upp är det rena döden alltså. Fy.

Men idag kom Johnny, fastighetsskötaren, och fixade det. Han var så underbar haha. Värsta snäll och gullig gubbe! Det hade ringt 5 gånger från dolt nummer när jag vaknade, så när han kom och knackade på sa han "Jag har försökt ringa dig hundra gånger!" Haha. Stackarn. Men iallafall.. Han tätade alla fönster, dom hade tydligen någon spärr som han var tvungen att dra åt för att det inte skulle komma in luft. Sedan maxade han alla elementen till högsta värmen. Och så ordnade han lite andra småsaker. Nu är det riktigt varmt och skönt här inne.. Känns helt underbart!

Nu blev det en massa text. Ska avsluta här, annars kommer jag babbla på om samma tråkiga saker hela kvällen. Jag ska gå och lägga mig nu, har en väldig huvudvärk.

Trevlig helg på er! Puss


Återigen, jag är ledsen för att ni inte får se några bilder. Men det gååår inte att ladda upp! Jag har provat, men det tar flera år och det har jag inte tid med. Så ni får nöja er med gamla bilder i arkivet "Bilder" istället :)


En riktig hemma dag

Publicerat: 2010-09-23 Kl: 22:57:17 | I kategori: Min vardag | 2 kommentarer


Idag har vi inte gjort ett dyft. Vi har bara varit hemma heeela dagen. Ganska ovanligt för att vara mig! Jag blir så snabbt rastlös. Sedan om vi så bara går till affären så räcker det, lite frisk luft bara :) Men idag har vi varit hemma bara. Fast det har varit skönt också. Skönt att trivas så bra hemma så att man faktiskt VILL vara här. Haylee ålar runt på golvet och springer runt i sin gåstol och det är skönt att veta att det inte är nått att oroa sig för!

Haylee växer o frodas. Det går bättre och bättre med detdär att äta mat, idag åt hon Biff Stroganoff :) Men efter varje tugga så ser hon såå äcklad ut, och kväljningarna kommer lite då och då. Men hon fortsatte att äta iallafall. Så nu hoppas jag verkligen att den där "klump spärren" släpper.. Hon äter ju brödbitar och sånt. Hon får smaka på det mesta som vi äter, såvida det inte är kryddigt eller olämpligt - såklart.

Imorse kom en tant och besiktade lägenheten iallafall. Tror ni inte jag glömde hälften av allt jag skulle fråga? Vi hade en tid bokad klockan 08.30, så jag kliver med vånda upp ur sängen då medans pappan och Haylee sover vidare, och det såg sååå skönt ut. Så sätter jag mig på soffan, och tiden går och går och jag tittar ut genom fönstret säkert 200 gånger för att se om hon har kommit än. Men ingen tant dyker upp. När klockan är 10.30 så knackar det på dörren. SÅ JÄVLA IRRITERAD var jag. Jag hade kunnat sova i två timmar till, eller göra något annat än att sitta som ett fån och vänta på henne. Så nonchalant också, tänk om jag hade annat planerat? Hon kunde ju iallafall ha ringt och sagt att hon skulle bli två timmar försenad...

Nu ska jag gå och lägga mig. Egentligen borde jag diska, men jag orkar verkligen inte det nu. Jag gör det direkt när jag vaknar imorgon :) För är det något jag inte tål så är det disk! Fy, det ser så hemskt ut när det är fullt med smutsig disk. Idag har jag iallafall dammsugit och skurat golven. Rent och fint ska det va! Och eftersom jag inte har fått någon nyckel till grovsoporna än, så hivade jag ut alla flyttkartonger och förpackningar som möblerna har kommit i ut på balkongen. Orkade inte se allt rat. Så nu slipper jag se det :D

Godnatt!

(kan inte ladda upp bilder för internet är för segt!)

Ikea beskrivningar..

Publicerat: 2010-09-22 Kl: 21:50:06 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Idag bestämde sig Haylee för att vakna tidigt och sparka mamma i revbenen som hon gör varje morgon när hon ska väcka mig. Spelar ingen roll hur många gånger jag vrider bort hennes ben, hon vänder tillbaka sig för att kunna sparka på mig. Haha! Stackars mig. Så tillslut fick hon upp mig ur sängen iallafall ;) Ville inte kliva upp när jag låg så skönt under mitt varma täcke, för det är verkligen iskallt i lägenheten på morgonen.

Igår kväll hade vi värmeljus i hela lägenheten, och då blev det faktiskt mycket bättre! Det gick att vara här inne utan att frysa, det är ett under haha. Men imorgon kommer dom ju och besiktar lägenheten, känns så skönt. Men jag är lite nervös ändå, tänk om jag inte får det som jag vill omgjort? Det viktigaste som jag vill är att få omtapetserat i vardagsrummet.. Har inte börjat sätta upp någonting på väggarna än, just på grund av att det känns för onödigt om de ändå ska behövas tas ner sedan. Så det väntar vi med! Och denna kyla måste de göra någonting åt, och det SNART. Haylee svettas inte ens längre på nätterna, då förstår dom som känner henne att det är väldigt kallt här inne.

Jaja, nog om det. Idag har vi varit och hälsat på Sandra och Jasmine. Vi var ute på en långpromenad, skönt var det faktiskt även fast det var lite småkyligt. Snart dags att ta fram vinterjackan. Måste kolla ut en ny jacka, den jag hade i vintras var jag ju gravid i, så den känns alldeles för stor. Den ÄR ju inte för stor, men det känns så.

Åkte hem vid 17 tiden och grejade lite hemma. Har ägnat kvällen åt att bygga ihop min byrå som jag ska ha i hallen, och jag har gjort fel ett x antal gånger ska jag tala om. Så har jag fått skruva upp alla gräsliga skruvar igen, och börjat om. Men jag fick avbryta mitt i allt för att Haylee somnade, och nu har jag inte kommit igång ännu. Blev så himla trött... Jag vill bara sitta kvar här i soffan och gosa nu ju. Men byrån kan ju inte ligga där halvfärdig imorgon när dom kommer och tittar på lägenheten...

Nej, ska bära in lillan till sovrummet nu så att jag kan fortsätta med mitt händiga arbete. Danne som påstod att jag inte skulle klara av det, va! Han sa att jag inte var "händig nog" hahah. Jag är den händigaste ni någonsin kommer att möta! Mohahah. Nej då, men jag är envis. Blir väldigt lätt förbannad och vill sparka sönder byrå-helvetet. Men det får man ju inte göra, då har man ju slösat en massa pengar i onödan :) Och får en massa att städa! Hahah.

Nej, nu börjar jag bli trött här.. Sov gott mina kära läsare :)


Flyttat :)

Publicerat: 2010-09-21 Kl: 22:37:21 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Mitt usla bloggande beror förstås på att vi har flyttat, och inte haft något internet! Men nu har jag fått låna ett mobilt bredband av min kära Evelina, tills mitt eget internet kommer :) Så snällt! Så man kan få någon kontakt med omvärlden.. Haha. Utan internet så känner man sig så utanför, haha. Man vet ingenting, hör ingenting, ser ingenting. Sjukt egentligen att vi har blivit så pass "beroende" av internet. Men sen kan jag tycka att det har varit rätt skönt utan också. Jag sitter ju inte så mycket vid datorn ändå.. Men det är lite krångligt att vara utan när man ska göra praktiska grejer, typ betala räkningar och kolla när bussen går.

Iallafall. Nu har vi snart kommit iordning här. Är så kär i min fina säng! :D På torsdag ska vi ha besiktning här, halv nio på morgonen. Sjukt tidigt... Då är inte ens Haylee vaken haha. Men men, det blir skönt att få det gjort iallafall. Har skrivit en lista på det som behövs ordnas. Det är lite smågrejer bara :) Men jag trivs, hur bra som helst. Tycker det är underbart att dethär är vårat eget! Haylee är överlycklig att hon kan springa runt som hon vill i sin gåstol också. Det tycker hon är så kuligt.

Har handlat en massa nytt, men vill bara ha mer mer mer. Allt som kommer i min väg vill jag köpa! Haha. Farligt detta..

Idag köpte jag ett par mockasiner till Haylee, perfekt att ha när man springer runt i stolen så att man får bra fäste på golvet. Sköna och varma, men fy vad fula.. Tycker det är SÅ jäkla fult med mockasiner. Dom är ju gulliga, rosa med hello kitty.. Men ändå. Själva grejen. Nee.. Inte det vackraste man kan klä sitt barn i direkt!

Nu ska jag greja på lite här hemma innan jag ska lägga mig och sova i mitt iskalla sovrum. Förstår inte varför det är sååå kallt här inne på morgonen/kvällen. För att det är kallt ute såklart, men det ska inte vara såhär kallt. Det får dom ordna på torsdag! Annars kommer jag att frysa ihjäl.

Godnatt på er. Bilder kommer givetvis när allt är färdigt :)

Flytt tider

Publicerat: 2010-09-15 Kl: 23:56:29 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Förstår ni att jag inte har packat en enda grej? Hahah.. Men vi får se om flytten blir av imorgon. Vi måste ha någon som kan köra släpet åt oss, någon som har bil med dragkrok! Och det verkar jävligt svårt för folk att kunna offra sig och hjälpa till lite!!! Gud vad jobbigt att sitta i en bil och köra. Bärhjälp och allt sånt är redan ordnat... Suck! Så vi får se om det går att ordna imorgon, isåfall börjar vi flytta då. Annars kör vi till helgen. Måste ut på IKEA med och köpa sängstommen jag har kollat ut. Så jag vill göra allt på samma dag. Så man inte behöver hålla på och jävlas med släp flera dagar i rad. Jag är en sån person som vill ha allting fixat på en gång. Inte hålla på i flera dagar med att få dit möblerna, då kommer jag att bli tokig.

Kommer nog inte att lämna lägenheten på en månad när jag flyttar! Haha, nej då. Men kommer hålla på hela dagarna ända in till sena natten med att fixa iordning, packa upp allting och vika in i garderober och ställa in i skåp och vika fint och pyssla på. Spika upp tavlor och greja! Har redan bestämt vart jag ska ha min fotovägg :) Men funderar på att åka dit och måla väggen imorgon iallafall... Om inte flytten blir av just imorgon. Så det är klart och ordnat.

Jaja, det blir nog bra ska ni se... Lägger ut bilder sedan när allt är klart och så :) Så får ni se vårat nya crib! Kommer bli så fint när allt är färdigt :D Längtar som ett barn på julafton! Eller hur man säger...

Nu ska jag ta och kamma håret, sedan se nya One Tree Hill och slutligen sova. Skriver kontrakt och hämtar nycklarna imorgon klockan 13!

Angående det där med sova hela natten. Fick två tips iaf :) Tack så mycket för att ni tog er tid och svarade!
Jag ger bara henne ersättning på nätterna. Eftersom vi bor i tvåvånings hus just nu så blir det så svårt att gå ner och göra välling, medans hon ligger här uppe och skriker och är ledsen. Men det blir nog enklare nu när vi flyttar till en enplans lägenhet, det tror jag iallafall. Jag har även köpt sån där "Kvällsvälling" från Semper, skit svår att få tag på och finns nästan ingenstans.. Men på Ica i Nacksta har dom den, så jag får väl köpa den där då. Ett paket räcker ju ett tag eftersom man bara ger på kvällen. I och för sig så får Haylee inte välling mer än på kvällarna ändå, men det kommer väl att bli oftare. Man ska ju inte ge välling mer än högst 3 gånger per dygn har jag läst.
Jaja, det löser sig nog! För hon vaknar ju av att hon är hungrig, för hon slukar i sig hela flaskan på två röda. De gånger hon inte är hungrig, suger hon bara ett par tag sedan somnar hon om.

Ska googla lite! Sov gott allesammans


Babysång

Publicerat: 2010-09-14 Kl: 22:55:29 | I kategori: Haylee 6-8 månader | 2 kommentarer


Idag har jag och Haylee varit på babysång för första gången :) Med Evelina och Thelise! Anna och Line skulle också vara med egentligen, men de var upptagna idag eller vad det var, något förhinder fick dom iallafall. Tråkigt tyckte jag, hade varit kul att träffa dem! :)

Haylee var äldst av alla barn där, haha. Men absolut inte störst! Jag märker att hon verkligen är ganska liten när jag ser andra, mycket yngre barn, som är så pass mycket större än henne.. Men annars tycker jag att hon är stor, när jag inte har någon att jämföra med!

Haylee älskade babysången iallafall, hon tyckte att det var så roligt så. Från början stirrade hon väl mest på allt nytt folk och alla bebisar som var där. Haylee vill ju inte gärna ligga ner på ryggen och bara glo - som man skulle göra i moment-, som lite yngre barn gärna gör. Hon ska ju utforska stora världen, och det går ju inte om man bara ligger som en still som en död sill ;) Jag själv kände mig ganska fånig i början, när jag inte kunde sångerna eller någonting eftersom jag missade förra gången. Och när man skulle dansa och allt sånt som man gör, kände jag mig som en stor nörd. Haha! Men det gick över efter en stund :D

Vissa barn där var 1 månad gamla, ett par stycken som var under 3 månader. Inte för att döma någon eller så, men vad får ett barn på en månad ut av att hoppa runt och sjunga i en grupp med massa andra barn? Ena bebisen sov bara igenom hela grejen, vaknade inte en enda gång. Så då fick mamman sitta och sjunga och göra rörelser med bebisen som sov. Ja jag vet inte riktigt.. Mammorna kanske gör det för sin egen skull mest, för att få komma ut och träffa andra människor och mammor. Trevligt var det iallafall! Det ska vi absolut forsätta med nu varje tisdag.


På torsdag går flyttlasset! Ska bli så jääääääävla underbart så jag kan inte ens beskriva lyckan jag känner i ord. Jag är så glad. Jag har mått mindre bra över dethär, att det tagit sådan tid att hitta ett nytt ställe, väldigt länge nu. Men skam den som ger sig! Till slut vänder det :) Sedan får vi se hur länge vi bor kvar, det är ju en bit ifrån stan, tyvärr. Men i nuläget känner vi att det inte spelar någon roll, vi tog bara det första bästa vi blev erbjudna. Sedan får vi se efter ett tag ifall något bättre dyker upp, då flyttar vi kanske igen. Sedan kanske vi stormtrivs där och absolut inte vill flytta! Time will tell... :) Lägenheten var iallafall jättefin. Lite skavanker här och där, som en massa spikar och krokar i väggarna efter gamla tavlor osv, lite slitningar på hallväggen men som enkelt trollas bort genom att måla om väggen vit. Lite såna saker bara. Sedan var ett kontaktuttag hängande löst, men det skulle vaktmästaren åtgärda på en gång, för jag sa att det går ju inte att ha det sådär då man har en liten bebis som kryper runt vilken dag som helst! En ny spis vill jag också ha. Ska se till att få det jag... Mohaha.

Nu ska jag leta runt efter lite nya möbler på internet, vill ha allt nytt!!! Finns så otroligt mycket fina möbler. Skulle vilja köpa allt på en och samma gång, men man bygger ju inte ett hem på en dag. Om man inte är miljonär det vill säga. Ett hem tar tid att bygga :)

Nu ska jag gå ner och diska och fixa Haylees mat innan det är dags att sova.

En fråga till alla mamas som läser!
Hur har ni fått era barn att sluta vilja äta på natten? Har de bara gjort det "automatiskt" eller har ni "avvänjt" dom? Hur har ni gått tillväga?? Efter 6 månaders ålder har jag både fått berättat för mig av BVC, samt läst och hört att då "ska" barnet kunna klara sig hela natten utan mat, förutsatt att det fått ordentligt med mat under dagen. Men snälla hjälp mig! Det stör mig inte så jättemycket att kliva upp på natten, jag gör det på ren automatik nuförtiden. Men det skulle vara otroligt skönt att slippa vakna när man precis har somnat in skönt, och slippa att hon vaknar och är ledsen för att hon vill ha mat. Skulle nog vara skönt för henne själv att få sova hela natten också! Så snälla kommentera och svara på min question :)


Åh vad gott med snöre :) Du är min sol, flicka lilla! Tack för att du finns



Blir så rastlös..

Publicerat: 2010-09-12 Kl: 18:23:12 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


När jag är hemma i lägenheten i en hel dag så blir jag förbannat rastlös. Jag klarar inte av det!

Gud vad ska jag skriva om?? Har ingenting att dela med mig av.

Lillan vilar lite nu, hon var så himla trött så hon fick vila en stund. Sedan blir det kvällsmys och baddags innan det är natten :) Jag har tvättstugan kl 19 också.. Så då har jag ju något att göra iallafall! Jag gillar att tvätta och stryka och hålla på, men det har jag nog skrivit 100 gånger.

Nu ska jag fortsätta kolla på The Hills på MTV. Ikväll är det Irene Huss - Glasdjävulen, på kanal5! Längtar, dom filmerna är sjukt bra alltså :-)

Hoppas ni alla har haft en bra helg. Kram


Nu sover jag då! Godnatt mamma

Tvätt lördag

Publicerat: 2010-09-11 Kl: 22:37:17 | I kategori: Bilder | 0 kommentarer


Sånt spännande liv har jag, så jag har tvättstugan en lördagskväll ;) Det ni! Haha.. Nej men det är skönt att tvätta, jag tycker om det.

Idag har det varit en väldigt ointressant dag. Vaknade av att busungen min började peta mig i ögat, förmodligen för att väcka mig. Så jag vaknade och låg och hade morgonmys i sängen med henne ett tag, vi pratade och lekte och tittade på tv som vi gör varje morgon :) Jag var så trött så jag ville bara sova igen, men det går ju inte med en pigg baby som vill leka leka leka! Så det är bara att upp och hoppa.

Åkte ner på stan och handlade en sväng, och åkte hem igen. Behövde komma ut en stund, så vi tog en promenad sen när vi kom tillbaka hem.. :) det var ganska skönt väder idag, liite kallt i luften men det är uppfriskande det med!

Idag har lillan varit livrädd för att jag ska försvinna.. (separations ångest) Så fort jag har lämnat rummet så tokgrinar hon, haha. Stackarn. Men jag måste ju gå ut ur rummet ibland, kanske för att hämta någonting eller gå på toaletten en snabbis. Till och med när jag skulle gå till tvättstugan, då hon satt och lekte med Danne, så blev hon ledsen. Men det gick ju över fort när pappa fanns till hands och lekte :) det älskar hon! Så fort hon ser sin pappa så blir hon helt till sig och ska bara busa. Så det är lite svårt när han ska lägga henne osv, hon vill bara leka med han, haha.. Så det är oftast jag som får göra det! Han har lite svårt att stå emot hennes hundögon ;) Och det förstår jag. Så hon associerar sin daddy med playtime. Hon får han runt sitt lillfinger på två sekunder, REDAN. Undrar hur det kommer bli i 3-4 års åldern.. :P

Haylee var väldigt trött ikväll, hon blev grinig för minsta lilla grej och till och med när jag satte ner henne i badet så blev hon ledsen. Det har aldrig hänt tidigare, förutom första gången hon badade då hon gallskrek. Hon blir tokglad när hon bara hör vattnet av kranen, då vet hon att hon ska få bada! Så så trött var hon alltså. Så jag skyndade mig att tvätta av henne, för det var verkligen nödvändigt eftersom hon hade fått äta själv precis innan, så det var kladd och klet över hela henne (för att inte tala om köket..). Sedan fort på med pyjamas och så fick hon välling och tvärdeckade. Nu sover hon så sött så, sedan ungefär kl 20 :)

Nej, nu måste jag springa till tvättstugan.

Kram


Gullsan

Idag fyller min Haylee 8 månader. ÅTTA!! Å...

Publicerat: 2010-09-11 Kl: 12:49:16 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


dsc02202 (MMS)

Idag fyller min Haylee 8 månader. ÅTTA!! Åh gud. Nu får denna flicka sluta växa i ett par månader. Grattis älskling! Du är vackrast. Puss


No time

Publicerat: 2010-09-10 Kl: 13:37:56 | I kategori: Haylee 6-8 månader | 1 kommentarer


Jag har inte suttit vid datorn på 3 dagar. Det är bara min käre Daniel som har datorn hela tiden... Haha. Så jag hinner aldrig sitta vid den! Känner inget direkt behov av det heller. Läser ju bara bloggar och kollar facebook, och det är ju snabbt gjort.

Det är fortfarande lite mycket sedan det som hände.. Men det blir bättre och bättre :)

Haylee utvecklas och frodas. Var på BVC igår för 8-månaders kollen. Allt var bra med henne som vanligt, mammas duktiga tjej. Hon har ju kommit in i denhär "8 månaders ångesten" som det kallas.. Så så fort jag försvinner ur hennse synfält blir hon jätteledsen (om hon inte är upptagen med nåt annat, roligare såklart). Och när folk som hon inte känner igen kommer för nära henne så blir hon väääldigt upprörd och gråter och gråter ända tills mamma tröstar och kramas. Stackarn, haha. Så igår när det var en sjuksköterskestudent som var och praktiserade med Haylees barnsköterska, så fort han tittade på Haylee så började hon stortjuta! Hahahha. Hon blev så rädd för han. Men när han höll sig på 3-4 meters avstånd så var han rolig och intressant att titta på. Mammas busunge :)

Igår var vi på Babyproffsen och köpte en ny åkpåse. En "kombi-åkpåse" som dom kallas... En jättepraktisk en från Teutonia eller hur det stavas! Man kan ta av och på extra "lager" beroende på vilket väder det är och hur kallt det är ute. Skit bra! Hade tänkt att köpa en vanlig i fleece först, men någon sån "skit" fick jag inte köpa för min kära mormor, haha. Hon är rolig hon.

Den 16:e flyttar vi!! :D Ska bli roligt! Längtar tills vi får köpa nya möbler och göra fint och så. Jag kommer nog inte gå ut på flera dagar haha, förutom kanske till Tempo.. :)

Ska på visning nu på måndag, sen samma dag som inflytten, alltså på torsdag, så ska jag skriva på kontraktet samtidigt som jag hämtar nycklarna! Kul kul. Men jag har inte ens börjat packa än. Man kanske måste åka och köpa några kartonger? Haha, det vore väl bra. Det går ju inte direkt att packa i ICA-påsar ;)

Ikväll så ska vi till min moster Tova som fyller år! Ska bli roligt. Undrar vad man får för smarrigt där då?? Haha..

Jag måste få fråga en sak! Alla ni mamas:

Har erat barn varit svår att få i mat? Min lilla tjej fullständigt haaatar "vanlig" mat. Hon vill bara äta gröt och toksläta puréer. Minsta lilla klump i maten så får hon kväljningar och totalvägrar sen. Vad ska jag göra??? Man kan ju inte leva på gröt och vatten direkt. Hon äter ju fortfarande ersättning en del också, men det tänker jag inte sluta med än på ett tag. Tycker det funkar bra för oss båda ett tag till åtminstonde.

Nu sover prinsessan efter en stunds protest mot att somna själv, hehe. Hon blir så arg och ropar efter mig hela tiden. Slänger ut tutten ur sängen för då vet hon att mamma kommer och plockar upp den... Gullhöna.

Ska hoppa in i duschen nu medans lillan vilar! Ha en bra dag.
Kram

En "kombi-åkpåse" som vi köpte igår. Den svarta givetvis :)

 

Du är den vackraste bebisen i heeela världen!!!

 

såhär ser det ut när pappa låter en äta själv i sängen......... Era busar!!

Men jag älskar er ändå, över allt annat.


sjuk och trött liten flicka. Stackaren har...

Publicerat: 2010-09-06 Kl: 23:02:18 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


dsc02220 (MMS)

sjuk och trött liten flicka. Stackaren har feber och hosta igen.. Snorig med. Jäkla väderomställningar!


sjuk och trött liten flicka. Stackaren har...

Publicerat: 2010-09-06 Kl: 22:59:20 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


dsc02220 (MMS)

sjuk och trött liten flicka. Stackaren har feber och hosta igen.. Snorig med. Jäkla väderomställningar!


Tvättdag

Publicerat: 2010-09-04 Kl: 15:48:59 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Eftersom det har varit lite mycket den senaste veckan, så har man inte riktigt haft tid för allt som behövs göras hemma... Har bara gjort sånt som går fort att göra, t.ex. diska och plocka undan lite snabbt. Så idag har jag tvättstugan, skönt!!! Har såååå mycket tvätt... Och jag vill ha allt rent tills vi flyttar, så det bara är att vika in i garderoberna där :)

Idag har annars varit en lugn dag. Inatt har jag sovit liiite bättre, men inte speciellt bra. Somnade vid 23 tiden igår, men då ringde Sandra och väckte mig vid 24 tiden. Och självklart svarar jag då.

Nu har jag precis slängt i mig lite mat. Håller på att koka färskpotatis till lillan som hon ska få äta till mellis. Skriver lite mer senare. Måste ner i källaren och leta efter min skinnjacka innan jag blir tokig.

Puss på er

Extrem trötthet

Publicerat: 2010-09-03 Kl: 21:38:03 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


De senaste dagarna har jag haft riktiga sömnproblem alltså. Jag kommer verkligen inte till ro!! Det är jättejobbigt. Inatt somnade jag in riktigt vid 06.30. Skrev ett sms till Danne som var i ett annat rum kl 06.00 på morgonen och frågade om han var vaken, haha. Ville att han skulle komma upp med lite dricka! Det ville dock inte han, så då somnade jag väl istället antar jag...

Haylee bestämde sig dock för att vakna vid 09. Då ville jag bara gråta av trötthet efter 3 timmars sömn. Men det är ju inte mycket att göra, så man får ju kliva upp i vilket fall som helst. Så jag skyndade mig att klä på oss och sedan gick jag på ICA för att köpa min efterlängtade marabou polka, som jag, dum som jag ääääär, glömde att köpa igår. Jag äter ju en sån per kväll!!! Höll på bli galen när jag inte hade nån igår :(

Gick hem och la mig och vilade med lillan, då hon höll på att somna i vagnen ute. Men det tillät jag icke, utan hon fick vänta tills vi kom hem så att mamma kunde vila samtidigt :P Skönt! Dessa små powernaps är guld värda.

Eftermiddagen har spenderats med Sandra och Jasmine! Vi gick runt lite på stan, åt på Sibylla och sedan gick vi hem till hennes mamma. Åkte hem tidigt idag, kl 19. Lillan min somnade i vagnen direkt och sover fortfarande :D Woho! Duktig tjej.

Nu ska jag lägga mig och sova, och ta igen min sömnbrist från igår. Hoppas ni har en bra kväll med mycket fredagsmys :-) Kram på er.

Svar till Zofie:

1. Ja, visst fan var det vidriiiiiigt!!
2. Det skulle vara en bild på en Marabou Polka där, men den verkar inte ha kommit med :-(
3. Det är Evelinas egen vagn, som hon använder till William och Thelise. Men William går ju oftast, och vi skulle bara gå en liten bit så då fick Haylee sitta där istället för att vi skulle släpa med oss två vagnar, varav en med en tom plats! :) Puss på dig

Thelise och Haylee i vagnen :)

Publicerat: 2010-09-03 Kl: 18:33:16 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


dsc02191 (MMS)

Thelise och Haylee i vagnen :)


oh my god, glömde köpa en sånhär igår, så ...

Publicerat: 2010-09-03 Kl: 10:30:28 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


oh my god, glömde köpa en sånhär igår, så hela natten har jag vaknat och tänkt ta en bit - och så har det inte funnits någon! Gick till ica det första jag gjorde när vi vaknade. Haha


Så otroligt vidrigt

Publicerat: 2010-09-03 Kl: 01:24:24 | I kategori: Mina funderingar | 5 kommentarer


Jag råkade hamna på en tråd på Familjeliv, om en tjej som ammade sin tvååring. Två år tycker jag är lite för länge att amma sitt barn. När barnet går, äter vanlig mat på heltid, pratar och allt sånt, tycker jag att man är för stor för att suga på mammas tutte! 1 år tycker jag är normalt, MAX. Då man slutar vara bebis, tycker jag att man ska sluta amma! Då kan man gott och väl dricka välling istället.

En person i tråden hade lagt in en youtube-länk, där en kvinna ammade sin 8åriga dotter. SÅ JÄVLA ÄCKLIGT SÅ JAG MÅSTE NOG SPY! Jag höll seriöst på att svimma. Åttaåringen drar fram tutten ur behån på mamman, och liksom böjer sig ner och suger tag i bröstet. Sen ligger hon där och snuttar, släpper bröstvårtan och pratar med mamman. Sedan springer hon runt och leker och allt. Fattar ni? 8 år, då går man i skolan. Ska man suga på sin mammas bröst då??? Det finns massa klipp på youtube. En kvinna som ammade sin 8åring, hamnade på sjukhus när hon fick sitt nästa barn. Då fick MORMORN till barnen amma 8åringen!!!! Jag dooooooooooog när dom sa det. Det var mormorn själv som berättade det. Fy fan. Okej om det vore så att barnet höll på att dö och verkligen BEHÖVDE det. Men en åtta åring, som bara är "beroende" av det. Mormorn har ju inte ens nån mjölk. Så vidrigt. Fy.

Det finns en miniserie på youtube som heter "Extraordinary breastfeeding" titta på den så får ni se! Jag tycker det är så äckligt, men kan inte sluta titta heller. Blir facinerad på nåt sätt. Förstår inte hur man kan vilja det som mamma. Vill man inte att barnen ska bli mer självständiga? Har de fortfarande blöja vid 8-11 års ålder också eller?

Alla de som förespråkar detta, säger att det är för närheten och tröst. Det är det ju också såklart. Men när man är så gammal så kan man få tröst på annat vis, tycker jag. Då får man väl förklara för barnet att tutten är slut, och att tutten bara är för små bebisar. Sedan försvinner mjölken, då får man nöja sig med att kramas och gosa på vanligt vis. Och dricka ur flaska eller mugg. Jag tror mest att det är mamman som vill fortsätta amma, för att känna sig bekräftad och behövd. Sen blir ju barnet såklart van vid det, och det blir protester om det ska sluta. Men när bestämmer de sig för att sluta då? Tänk om det kan fortsätta hur länge som helst?

En kvinna ammade sin 11 åring. Då ser man att han (en tjock, stoooooor kille) kommer och kastar sig i mammans famn, och sliter fram tutten. Jag tycker på något vis att det är värre med killar... Konstigt av mig kanske. Men när man är 11-12 år, har man inte börjat intressera sig för nakna tjejer, bröst, porrtidningar och sånt då? Vill man då suga på sin egen mammas bröst? alltså när man har börjat tycka att bröst är något sexuellt.. Nej, jag blir galen på detta. Måste sluta tänka på det.

Nu kommer säkert många bli upprörda, men menar inte att trampa på någons tår eller så. Det är bara vad jag tycker.
Och detta är min blogg!

Vad har ni för åsikter kring detta? Skulle ni kunna tänka er att amma ett så gammalt barn? Var går eran gräns? Vore roligt om ni ville svara!




Spola fram till när det har gått ungefär 3 minuter.. U-S-C-H


Dagen idag

Publicerat: 2010-09-02 Kl: 23:53:26 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Idag sov jag väldigt länge. Fick en riktiiiig sovmorgon.. :) Haha. Vaknade vid halv 10 först, sedan sa Danne till Haylee: "Ska vi gå och leka någon annanstans, så att mamma kan få sova?" och då blev jag lycklig i själen. Fan vad underbart det var. Jag sov som en stock, och det behövdes verkligen efter domhär senaste dagarna... Det tar verkligen ALL energi. Jag är helt slut.

Idag åkte vi ner på stan där vi mötte upp Sandra o Evelina. Sedan åkte vi alla hem till Evelina och åt middag :) Alla barnen var ju med också såklart, förutom Wille the man som var hos sin mormor!

Vi kom hem sent idag, jag och Haylee. Missade bussen som jag hade planerat att vi skulle ta. Får sån fruktansvärd ångest när jag är ute med henne "för" länge. Det känns så dåligt! Hon ska vara hemma och mysa på kvällarna. Gosa med mamma och pappa innan hon ska somna. Så, inget mer vara ute sent blir det nu.

Nu ska jag lägga mig och sova. Ska upp tidigt imorgon och ringa ett par samtal. Godnatt på er

Får ingen ro i kroppen..

Publicerat: 2010-09-02 Kl: 01:20:38 | I kategori: Bilder | 3 kommentarer


Inatt hade jag väldigt svårt att sova. Inte så konstigt kanske, med tanke på omständigheterna. Hade en sån sjuk känsla i kroppen som jag aldrig någonsin har upplevt förut. Jag kände mig rastlös på något vis, äh.. Svårt att förklara! Jag kunde inte komma till ro, slappna av och somna. Det gick bara inte. Men tillslut måste jag ju ha somnat ändå, för vaknade gjorde jag imorse! Hehe.

Idag har vi myst på hemma på förmiddagen. Sedan har vi (Jag och Ewe + barn) bara umgåtts med Sandra och Jasmine.. :-) Vi älskar er!

Jag känner mig så tacksam för att jag har min Danne och vår vackra lilla dotter. Att jag skulle få en sån underbar, fin, snäll, frisk och rolig dotter är för mig helt ofattbart. För två år sen kunde jag aldrig tänka mig att jag skulle sitta här som mamma till världens bästa flicka. Vad konstigt egentligen.. Livet tar såna vändningar, man hinner inte ens blinka så är hela ens vardag förändrad. När såna här tragedier som har hänt nu, händer blir man så chockad, besviken, ledsen och arg. VARFÖR? Tänker jag. Jag lider så fruktansvärt med min vän. Kan inte ens tänka mig hur det måste kännas. Fy fan! Livet är så jävla orättvist.


Nog om det,
var bara tvungen att få ur mig det på något sätt.

Haylee ligger bredvid mig och sover så sött, gullungen. Hon är snart 8 månader, herregud. Nästan 1 år gammal. Jag vill stanna tiden nuuuuuuu!!! Mammas lilla tjej ska vara liten föralltid. Sen kommer hon aldrig vilja kramas med mig, det vill hon nästan inte ens nu haha. Bara när hon är på goshumör eller är trött :) Annars tvångsmyser vi, hahah. Det är inte lika gosigt dock!

Nu ska jag lägga mig och titta på något på TV..

Är det någon som har en pejling på när "Blogglaget" ska vara med på Fångarna på fortet? Jag vill så gärna se det, haha. Jag är rädd att missa just det avsnittet!

Jag har ingen ork att kliva upp och hämta sladden till kameran. Annars skulle jag ha lagt in bilder.. Men ni får en gammal så länge :) kram på er. TA HAND OM VARANDRA! Älska era nära och kära och bråka inte i onödan

Min guddotter Jasmine kramas med Haylee :-) Haylee hatar det, hahah.

Det bästa hon vet är att kramas och pussa på bebisarna Haylee & Thelise. Dra vagnen är jätteroligt det med!

Gullunge.. Ska alltid finnas här för dig hjärtat. Whenever you need me.

Jag älskar dig!




Tragiskt

Publicerat: 2010-09-01 Kl: 00:16:19 | I kategori: Mina funderingar | 1 kommentarer


Idag har varit en tragisk, sorglig och förjävlig dag. De flesta av er vet nog vad som hänt redan. Jag lider så fruktansvärt med min älskade vän och min älskade guddotter. Jag finns alltid här för er. Alltid alltid alltid.
Att livet kan vända på två sekunder, helt otroligt. Så fort det kan gå... Fy! Så nu ikväll har lillan fått vara med sin pappa medans jag har varit hos min vän. Det är helt ofattbart, jag har inte riktigt tagit in det än känner jag. Det känns helt overkligt...

RSS 2.0