Så trött!!

Publicerat: 2010-01-17 Kl: 21:50:23 | I kategori: Min vardag


Ja hua, oerhört trött är jag. Egentligen borde jag väl vila nu när lillan vilar, men det är inte så lätt att bara lägga sig och tvärdecka heller.. Men inatt ska Danne ha henne om hon ligger vaken, vilket jag inte tror att hon kommer att göra. Hon sov hela natten inatt, vaknade var 3e timme ungefär och ville äta bara. Sedan somnade hon om direkt igen.. Men mami kunde inte somna in riktigt. Jag bara låg i en dvala eller vad man ska säga, svårt att slappna av när hon sover. Jag är rädd att hon ska sluta andas eller få täcket över huvudet eller vad som helst.. Men det där släpper nog med tiden, jag är bara så rädd att något ska hända henne. Drömmer konstiga mardrömmar om att dåliga saker händer med henne och jag kan inte göra någonting åt saken, bara stå bredvid och titta på. Så läskigt när man vaknar, men jag har hört att det är helt normalt att drömma sådana saker. Tydligen för att man känner en så stark kärlek till sitt barn, och man har inte känt den känslan någongång förut så man vet inte hur man ska hantera det - ungefär så. Jag tror att det stämmer. Vad skulle man göra om man förlorade sitt barn? Fy fan vad hemskt, jag blir ledsen av att bara tänka tanken. Jag var utan henne i 1 timme idag medans hon var med sin pappa, och hela mitt hjärta gjorde ont för att jag inte hade henne hos mig. Haha :-) En timme liksom, men vadå... Hon är bara 6 dagar gammal mitt lillhjärta!! Jag vill inte vara utan henne. Aldrig.

Iallafall.. Jag sov ju inte så bra inatt, men Danne och Haylee sov hur djupt som helst båda två. Jag var inget avundsjuk ;-) Nä-ä. Hehe. Låg och tittade på dem i flera timmar i sträck, konstigt hur man kan älska någon på det sättet. Jag och Daniel har tillsammans skapat denna lilla underbara människa. Fascinerande. Någonting som man har lyckats bra med i sitt liv, mycket dåliga saker man har gjort men iallafall en riktigt vacker och bra sak har man åstadkommit. Det finaste man kan få här i livet. 

Haylee vaknade kl 03:00, 5:30, 9:35 och ville ha mat. Sedan tänkte jag att det inte var någon mening att ens försöka somna om. Vi skulle till sjukhuset och ta en nakenvikt på henne vid 11-tiden ändå, så då struntade jag i att försöka sova så att jag skulle slippa stressa sedan istället. Gladys och Isabelle kom vid 10:30, så de var med henne medans jag tog en skön och välbehövlig dusch samt gjorde mig iordning. Sminkade mig till och med, haha! Känns som att jag inte ens visste hur man satt på mascaran. Sedan åt vi frukost och åkte iväg till BB. Hon hade gått upp bra på 2 dagar, hur skönt som helst att se att hon går upp som hon ska nu. Var lite rädd att hon kanske skulle stått stilla eller gått ned ännu mer, men så var ju inte fallet. När hon föddes vägde hon 2780g, två dagar efter vägde hon 2526 och dagen innan vi åkte hem från BB så vägde hon 2410. Alltså hade hon gått ned mer än de "acceptabla" 10% som alla barn går ned efter födseln. Men det berodde ju på det med maten. Men nu vägde hon 2565g, så det var bra!

Efter sjukhusbesöket så åkte vi hem direkt, städade litegranna innan min mamma skulle komma och hälsa på.
Det var jättemysigt att hon kom på besök tyckte jag. Hon var ju med under förlossningen och såg henne, men sedan dess har hon inte kunnat träffa henne någonting. Så det var jätteroligt att se dom tillsammans o så. Mormor liksom, haha :-) Fick en massa fina presenter till min älskling och så. Mamma min blev kär i henne, hehe. Det är klart.. Hennes första barnbarn och kanske enda? Det vet man aldrig. Hehe, så det kändes bra att ha henne här också. Nu måste bara Tova och barnen få träffa henne snart också!

När mamma och Gun hade åkt härifrån så käkade vi middag tillsammans allihopa, och Haylee åt samtidigt som oss. Mysgumman, hon vill ju också äta när vi äter det lilla livet.

Nu är vi hemma och myser bara, skönt. Jag ska lägga mig och sova om en stund för jag är helt död alltså. Men först ska jag ta och ringa mina kompisar, de har försökt att få tag i mig hela dagen men varje gång jag har tänkt att svara eller ringa upp så har något kommit ivägen, hehe. Men så är det, livet som småbarnsförälder! ;-) Man prioriterar det viktigaste i livet.

Nej, nu ska jag ta och laga någonting att käka till mig och min fina Danne, sedan ska jag lägga mig. Men lillan kommer att vakna vilken sekund som helst, sedan kommer hon att vara vaken i ett par timmar. Men pappa får vara med henne om jag blir alldeles för trött. Hon älskar att vara med sin pappa :-) Så fint att se dem tillsammans - det är ren lycka och kärlek.

Sov gott allihopa, hoppas att ni har haft en lika bra helg som jag har haft!
















Kommentarer
Postat av: madde

alla jag vet som nyss fått barn drömmer sånna där drömmar! även jag! men första tiden var värts! så ja det går över...jag låg alltid i dvala! var rädd som du att hon skule sluta andas eller att täcker skulle åka upp!!

sen sägs de att JUST vi mammor aldrfig kommer in i den där djupsömmen, de är därör vi vaknar av minsta lilla ljud dom gör...

men de där bli rochså bättre me tiden! Numera sover jag som en stock!!!

eller äter inget på nätterna heller :)

första tiden äter dom & sover bara!

men sen vill dom aldrig sova!! gör allt för att inte somna..hehe!:D så njut av denna tid!! För sen är de full fart! :)

2010-01-17 @ 23:13:52
URL: http://madeleinesophie.blogg.se/
Postat av: Natalie Lindwe

Grattis Emma!

2010-01-18 @ 12:00:49
Postat av: Lina

Jättestort grattis till den lilla tjejen! :)

2010-01-18 @ 13:23:59
URL: http://linajohannalof.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0