Fortfarande sjuka

Publicerat: 2010-01-27 Kl: 00:22:22 | I kategori: Haylee 0-3 månader


Inatt har det varit en jobbig natt. Haylee har totalvägrat att sova. Inte ens lite har hon sovit! Jag trodde att jag skulle börja gråta där ett tag, var så himla trött vid 06 tiden så att jag höll på att avlida. Men det är bara att bita ihop. Jag tycker så synd om henne, hon var så trött men kunde inte slappna av pga att hon inte kunde andas som folk. Kunde inte hjälpa henne på något sätt heller och det gör ont i hjärtat på en kan jag tala om. Att inte kunna hjälpa sitt barn måste vara en av dom hemskaste känslor som finns. Hua... Men sedan somnade hon iallafall in djupt kl 7 imorse. Då trodde jag att jag skulle få sova i iallafall tre-fyra timmar. Men det kunde mamma glömma, tyckte lilla Haylee. Klockan 8.15 vaknade lilla madame och var hungrig, så det var bara att kliva upp och ge henne. Så ringde Danne och ville prata i ungefär en timme, haha. Var så trött så jag bara låg och sa "mm, aa.. ja precis. mm, men vad bra! mm. aa, nee." hahaha :-) Roligt samtal för honom! Stackarn.

Vid 10 imorse så fick jag lite hjälp med Haylee iallafall. Daniels syster kom och tog hand om henne i ett par timmar så att jag fick sova lite, det uppskattar jag otroligt mycket. Jag själv är ju sjuk också, så behovet av sömn är väl ännu större nu. Så jag sov i ett par timmar med undantag för att jag vaknade flera gånger helt svettig av mardrömmar och liknande. Man har svårt att sova bra när sömnen blir så rubbad som den blir när man har ett spädbarn. Jag längtar tills vi får in dygnsrytmen och rutiner! Men det går ju inte så länge hon är så liten, det kommer lite senare... Man måste ju liksom vänja dom också att på natten när det är mörkt så sover man. Ungefär så, något sånt läste jag i min bok som jag läser. "Att ta hand om småbarn, 0-2 år" eller något sånt heter boken. Det är hon som har skrivit boken "Barn" också. Penelope Reeche eller vad hon heter, jag minns inte?? Boken är jättebra iallafall. Den kan jag varmt rekommendera till alla nyblivna föräldrar.

På eftermiddagen så kom Haylees tio Renzo hit och myste med henne lite. Keilie kom också och hälsade på :-) Så käkade vi middag och så. Efter det så åkte jag och hämtade en massa grejer som Haylee behöver som jag hade hemma. Lite våtservetter, hennes egen badhandduk, massa salvor och tvättartiklar och sånt. Sedan åkte jag till Nacksta en snabbis för att möta mamma, var tvungen att hämta mina papper för att jag ska skicka in dem imorgon! Det var meningen att jag skulle göra det på dagen egentligen, träffa mamma alltså, men det gick ju inte då jag låg och vilade. Jag orkade egentligen inte åka och hämta pappren idag heller, men jag var tvungen. Det är viktigt och jag kan inte skjuta upp allting längre som jag gjort förut i mitt liv. Nu har man större ansvar än så :-) Allt jag gör nu gör jag för min dotter.

Imorgon vet jag inte riktigt hur dagen kommer att se ut. Jag hoppas att det INTE blir någon snöstorm, för jag har en massa ärenden imorgon som jag måste göra - vilket blir lite svårt mitt i en snöstorm. Efter det vet jag inte om jag skulle träffa Sandra eller vad jag skulle göra. Det beror lite på hur jag känner mig också, hoppas att jag inte blir sämre under natten, och självklart hur Haylee mår också. Men det känns som att hon börjar bli bättre. Jag hoppas det av hela mitt hjärta så att lillgumman kan få må bra igen. Hon är så gnällig när hon mår dåligt ju, hon som aldrig gnäller förutom då hon är hungrig eller vill ha någonting annat. Men hon är alltid nöjd och tyst annars. Ligger bara och tittar runt omkring sig med sina stora bruna ögon :) Men jag vet att det kan tvärvända när som helst och hon kan förvandlas till ett monster *peppar peppar*, så jag njuter av varje sekund med en lugn bebis.

Nu har jag suttit och fyllt i alla papper som jag måste skicka in till tusen ställen. Skatteverket angående hennes namn och vad hon ska heta, försäkringskassan med ett intyg om att hon är född som jag fick från förlossningen men inte har skickat in än, Trygghansa för en försäkring till Haylee, m.m. Det är mycket som ska göras!

Nu börjar hon vakna efter sin lilla powernap på 20 minuter typ, så jag ska ta och mysa med henne lite nu :-) Gosen min.

Sov gott.
Emma


Kommentarer
Postat av: madde

har hon en massa snor! Så köp enn nässug,alltså en sån där som man suger ut snoret med ( otribaby heter den) För näsfrida SUGER!!!

men denna är SKITBRA! man får ut ALLT med den!:)

2010-01-27 @ 13:09:16
URL: http://madeleinesophie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0