Underbart väder och mysig dag!

Publicerat: 2010-02-08 Kl: 00:58:10 | I kategori: Haylee 0-3 månader


Hej på er. Hoppas att ni har haft en trevlig helg :)

Efter att vi kom hem från kalaset/festen igår så somnade Haylee en liten stund. Jag och Danne satt och pratade, han tittade på UFC och ville sitta vid datorn samtidigt men gav upp när jag hade tjatat i ett halvår. Eftersom att vi hade sovit på eftermiddagen så var vi inte märkvärdigt trötta, så vi struntade i att försöka sova just då. Haylee vaknade efter bara nån halvtimme efter att vi hade kommit hem. Så var hon vaken och gosades med oss, våran lilla amor. Hon är så vacker alltså, man dör nästan när man tittar på sitt barn.

Jag förstår inte hur man kan känna såhär, faktiskt. Jag har aldrig förstått hur mina vänner känt för sina barn, eller hur min mamma har känt för mig - hur någon förälder överhuvudtaget har känt för sina barn (Förutsatt att dom är riktiga i huvudet - förstås). Men nu förstår jag det, och nu efter att jag har fått barn själv så har jag både fått en helt annan syn och ett helt annat perspektiv på livet, samt fått bättre förståelse varför min egen mamma betedde sig på olika sätt som man kanske ogillade när man var yngre. Och nu pratar jag om den bra perioden i mitt liv, alltså ca  åldern 8-17 år. Jag har alltid fått sååå mycket kärlek av min mamma. Hon är en väldigt kärleksfull och mysig person, så hon har alltid hållit på och pussat mig, kramat mig, fått knoster på mig även fast jag varit nästan vuxen haha, alltid sagt "mamma älskar dig pemmen" och såna saker. Alltid alltid. Så jag vet inte om det är för att jag själv fått så otroligt mycket kärlek av min mamma och alltid känt mig väldigt älskad som barn som jag är så kärleksfull mot min egen dotter? Jag vet inte, en fundering bara. Fast det kanske alla riktigt funtade föräldrar är?? Jag har inte så många att jämföra med... Haha. Nu blev det en massa surr här. Men Daniel och Haylee ligger och sover, jag sover uppenbarligen ej. Jag har lagat pizza och dricker Passionsfrukt medan jag sitter och tittar på Most Haunted (mitt och Dannes favoritprogram, läskigt att titta på själv men han GÅR inte att väcka, helt jävla död är människan)

Jag fick sova bra inatt faktiskt, när vi väl somnade. Danne har myst med en klarvaken baby hela natten, men han kan inte heller somna riktigt när han har "ansvar" över henne själv eller hur man ska uttrycka sig. Jag har ju skrivit tidigare att jag aldrig sover riktigt djupt, för minsta lilla ljud hon gör ifrån sig så vaknar jag. Det gör jag även om Danne är med, men det är ju bara för att jag är van att alltid vakna och titta till henne. Men Danne kan iallafall somna djupt när han vet att jag är med henne. Han vet ju att jag tar bra hand om henne :)

Jag vaknade runt 10:00 men bestämde mig för att sova vidare till 11 när jag upptäckte att lillan låg och sov. Så skönt var det att somna om! Undrar när jag gjorde det senast. Sedan klev jag upp och gjorde mig iordning, bytte på Haylee och tvättade av henne för att hon hade spytt ner hela sig själv så att det hade kommit i hela håret på bakhuvudet. Sedan tog jag fram kläderna som hon skulle ha på sig idag och gav det till Danne så att han fick klä på henne medans jag fixade mig lite. När jag hade kokat vatten och fixat en liten burk som jag brukar ha ersättningen i när vi går ut, så gav vi pappa puss och kram och sedan gick vi till bussen. Bussen tog oss till Nacksta där vi åkte och hälsade på min mamma! Hon är så kär i Haylee, det är så roligt att se dom tillsammans. Hon kommer att bli världens bästa mormor.

När vi kommit dit så blev vi rastlösa efter en stund eftersom lillan ändå bara ville sova, haha. Så vi bestämde oss för att ringa till min moster Tova och fråga om vi skulle hälsa på. Tyvärr så jobbade Tova, men tjejerna och Leif var hemma så vi bestämde oss för att gå dit iallafall. Så vi tog en härlig promenad upp till Sidsjön i det underbara vädret, mami fick dra vagnen haha. Skönt med avlastning ;-)

Min yngsta kusin Hanna, 4 år, har varit helt tokig i att få träffa Haylee ända sedan jag var gravid. Varje gång vi sågs sa hon "har din bebis kommit ut nu?", och när hon fick veta att hon äntligen hade kommit ut så har hon gått som på nålar för att jag har tagit sådan tid på mig att hälsa på dem. Wilma blev såklart också jätteglad, men Hanna är mer barnkär. Hanna ville hålla i henne hela tiden, men hon är så snäll och försiktig så det gick jättebra. Hon ville hela tiden ge henne tutten och tjatade hål i mitt huvud med frågan "Ska hon få välling snart?" fast hon nyss hade fått. Men hon var så söt och hjälpsam så. Nu är det snart babywilliam (som inte är så baby längre) som ska få träffa henne, tänkte att det kanske kan bli till veckan eller helgen. Ska planera någonting med mamma Evelina. Vill ju att han ska få träffa lillan också :) Men snart får han ju också en egen lillasyster som han kan gosas med, storkillen som snart fyller 4 år! Herregud vad tiden går fort. Jag tycker att han var en bebis häromdagen som jag alltid var med och jag älskade att ta hand om honom. Evelina behövde nästan aldrig ens tveka om barnvakt för jag var alltid med honom, hehe. Alltså med Ewe också såklart, hah. Snart är Haylee också 4 år, kommer inte ens hinna blinka så är hon 18 känns det som.

Imorgon blir hjärtat en månad gammal. Fattar ni att det redan har gått en månad!? Helt sinnessjukt. Jag tycker att det var en kvart sen jag låg där och krystade. Men jag har funderat idag. Imorgon är det måndag. Haylee föddes måndagen den 11 januari. Men imorgon är det bara den 8 februari? Blir hon ändå en månad imorgon eller hur räknar man? Tycker det verkar lite skumt. Tacksam för svar om någon vet.. Mammas stortjej är hon iallafall.

Nu märks det att jag har tråkigt hörrni, har inte suttit vid datorn på hela dagen haha. Kanske uppdaterar något mer, kan ju inte lägga mig förrän Danne vaknar ändå. Vill varken flytta på honom eller Haylee som ligger tvärs över hela sängen, mina gosar. Jag tror att jag ska ta en dusch... Imorgon ska jag tvätta iallafall. Jag har ju blivit bortskämd med att Gladys tvättar allt åt mig nuförtiden, haha ;) Saknar henne!! När man talar om trollen - fick precis ett fint sms från henne! Kul :)


(Varning för svordomar x100)
JUST JA!!!!!! Måste bara berätta för jag är så skakad av detta fortfarande.
Jag blev så satans rädd idag så att jag ville skjuta mig själv i pannan. Jag kom och gick i godan ro runt hörnet på "Blåhuset", alltså själva höghuset som ICA Kvantum ligger i. Så rundade jag hörnet då jag skulle möta mamma, så kom hon gående och vi började småsurra på avstånd medans vi gick mot varandra. Helt plötsligt, från ingenstans, så kommer en stoooor isklump i världens fart och landar rakt på suffletten!!!! Fattar ni hur rädd jag blev? Blev helt tårögd. Alltså gud, hur farligt som helst. Ända uppifrån detdär höga typ 10-vånings huset, så hänger det liksom som is ner från taket och nu när det börjar bli varmt så smälter det ju och ramlar ner. Jag förstår inte vad det är för inkompetenta idioter som jobbar på Riksbyggen och Mitthem. Vilka kukhuvuden. Jag blir så fruktansvärt arg. Det låg isklumpar hela backen, så det var nog inte första isklumpen som ramlade ner... Dom borde spärra av hela vägen eller se till så att dom hackar bort isen! TÄNK OM JAG INTE HADE HAFT EN SUFLETT? TÄNK OM JAG HADE HAFT EN SITTVAGN? TÄNK OM ISBITEN HADE RAMLAT RAKT NER I VANGEN OCH LANDAT I HENNES ANSIKTE!??!!! Jag är så tacksam att det inte hände någonting. Jag överdriver inte heller. Förstår ni vad som kunde ha hänt? Hon hade ju dött på en gång om isbiten hade landat på henne :( Hemska jävla tanke. Blir ledsen av att tänka på det. Den var inte liten direkt heller, lika stort som hennes huvud ungefär. Fy fan vad hemskt det var. Jag kommer att drömma mardrömmar om detdär i flera veckor. Ska ringa och döda Mitthem imorgon!!  



Haylee med mina kusiner Hanna och Wilma


Hannis med sin nya favoritflicka


mamma och gosen. älskar dig min vackra dotter :)

Kommentarer
Postat av: ewe

Nemen skriv en hel bok när du änåd håller på vettja;) Hur kan hanna o wilma vara haylees kusiner?? fattar ingenting ja, men det kanske är för att jag har skitit ut all smarthet inatt

2010-02-08 @ 08:35:45
URL: http://evelinapersson.blogg.se/
Postat av: madde

hadde ochså svårt hur jag skulle räkna från början! men hon blir 1 månad den 11feb!

så räknar man!

jag räknade ochså först vecka för vecka! men då blir det fel!:D

2010-02-08 @ 16:27:25
URL: http://madeleinesophie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0