Upp i varv...

Publicerat: 2010-12-10 Kl: 01:36:09 | I kategori: Haylee 9-12 månader


Jag kan inte sova. Jag är alldeles för upp i varv, så nu sitter jag här och försöker varva ner lite. Både Danne och Haylee sover sedan många timmar tillbaka. Inte har jag tittat på något program heller. Jag har sysselsatt mig med att ordna Haylees lilla hörna i vardagsrummet. Jag och Danne har sagt ända sedan vi flyttade hit att det där ska bli hennes hörna, med hennes tavlor och hyllor och leksaker och allt sånt där ni vet. Men det har stått saker ivägen, kartonger bland annat som jag inte har haft någon plats för, som det bara ligger fullt med skräp i, men jag vill inte heller slänga bort det. Haha! Men jag fick äntligen tummen ur och gjorde plats för dom i ett skåp. Omorganiserade lite, och det gick ju fin fint det! Vi fick såååå mycket större yta när jag "möblerade" om lite. Bra för min lilla tjej :-) Hon som vill vara överallt, helst samtidigt. Kan visa er när det är klart hur det blev... Ska sätta upp resten av väggdekalerna också, de som ni såg på bilden ovanför hennes säng. Och så ska det upp en hylla där, eller kanske 2.

Efter att Dannes familj hade åkt hem, så gick jag ut på en liten promenad. Haylee var hemma med Danne och sov. Det var så skönt att ta en prommis när det inte är så kallt ute så man inte får ont i halsen av att andas. Tur för mig som hade tunna strumpbyxor idag, att det inte var så kallt :-) Jag har inget att skriva om... Haha. 


Hur är det med Haylee då? På lördag blir hon 11 månader, och då är det bara 30 dagar kvar tills hon fyller 1 år. Helt sjukt. Mammas bebis! Stanna tiden, jag vill att hon ska vara baby lite längre :( Denna ålder som hon är i nu är så underbar. Den bästa tiden under det första året är nog mellan 6-12 månader. Alltså såklart är all tid med sitt barn underbar, varje ålder har sin charm heter det ju. Men ni förstår hur jag menar. Det händer så mycket i deras utveckling under denna tid, och de blir sin egen person och förstår att de inte sitter ihop med mamma. De utvecklar ett JAG. Det är så häftigt att se! Vad hon gillar, inte gillar. Vad hon tycker om att göra, inte tycker om att göra etc.

Hon har lärt sig så mycket den senaste tiden. Det är så roligt att följa henne, man får sig många goda skratt om dagarna.. :-) Hon pratar för fullt, säger bland annat: mamma, pappa, titta (favoritordet, och så pekar hon på nåt och säger "tittaa!"), hej, aaa (när man frågar något typ, "ska haylee äta mat" eller såna enklare meningar). Hon är så duktig :) Hon kryper som en tok, fort går det också. Hon går runt möbler och ställer sig upp helt utan problem. Hon går, med stöd då, när man håller henne i handen. Hon står upp utan stöd i ett par sekunder, sedan blir hon chockad över att hon inte håller i någonting och sätter sig fort som attan ner på rumpan :) Det är det motoriska. Allt annat socialt har hon kunnat länge... Som att vinka, klappa händerna, peka på saker, säga ord och såna saker. Det är inget nytt. 

Imorgon ska vi vara hemma och ha tvättstugan. Ni anar inte hur underbart det ska bli att få tvätta.. Ni som följt min blogg länge vet ju vilket strul det har varit med min tvättstuge "plopp" som man kommer in i tvättstugan och bokar tider med. Det tog 3 månader innan jag först fick en, fick en som funkade i 2 veckor. Ringde om en ny, fick en som jag skulle få låna. Den funkade i 1 vecka, sedan tog det 2 månader innan jag nu har fått en ny. Är så less på dessa människor, kan dom inte göra någonting rätt? Jag ringde för flera veckor sen om att dom ska komma hit och sätta tippskydd på spisen, har dom dykt upp? Svar: NEJ. Blir det strul med tvättstugenyckeln igen så tänker jag fan flytta härifrån! Gah. Man måste ju kunna tvätta ofta när man har småbarn. Som tur är går det ju lätt att tvätta Haylees kläder för hand om det är kris.

Blir som vanligt en pulkatur efter lunchvilan imorgon, som vi alltid gör. Vi brukar gå ner till havet, tar promenader, åker pulka i små backar där det inte är några bilar. Vi har så mysigt så :-) Jag är så mycket mer harmonisk på sista tiden, jag har inga små saker som ligger och stör och gnager bak i hjärnan. Det är väldigt skönt, måste jag säga! Om jag har problem så är det stora saker, avgörande saker som spelar roll. 

Nu blev det en massa surr här, men jag har ju ingenting att göra. Försöker bli trött, men det går inte sådär jättebra. Jag ska lägga mig och se på nyaste avsnittet av Criminal Minds. Lägger mig i sängen så att jag kommer in i lite sleep-mode.

Kram på er!



Dom två yngasta kusinerna av alla 4 tjejkusiner. Finns inga killkusiner :-)


Keilie hjälper till när lillkusinen leker med farbror Juans mobil :-)


Hahaha, min lilla bankrånare! Dessa mössor är suveräna när
det är sådär svinigt kallt ute.. De är perfekta att ha under den vanliga mössan.

Kommentarer
Postat av: vilma

Vad roligt att du lagt ut massa kort:-) (i flera inlägg) jätte roligt att se då man träffar er så sällan.Söööt hon är och börjat fått längre hår o kan ha hårspännen;-) Puss puss

2010-12-10 @ 06:25:14
Postat av: elin

SOM JAG LETAT!!



Vart har du hittat dessa "rånar luvor"? :D Hittar bara i stoooora storlekar. :/



Så vart, och vilken storlek har Haylee på bilden? :)

2010-12-13 @ 21:40:20
URL: http://epmn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0