Barnledig

Publicerat: 2011-11-25 Kl: 22:43:21 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Hej fredaaaag. 
Skönt med helg! Fast jag egentligen är den som hatar helger.. Men just denna helg känns det skönt att slippa skolan några dagar. 

Haylee är hos sin pappa över helgen och jag saknar henne så mycket att jag skulle kunna självdö. Usch. Finns det något värre än att vara ifrån sitt barn? Känslan går ju inte ens att beskriva när man saknar henne.. Bebis! På söndag kommer jag att pussa och krama henne tills hon blir tokig på mig, hihi. Mammas älsklingstjejen.
Ikväll hänger jag hos Sandra och har fredagsmys :) Äkta fredagsmys med mysbyxor, tjocksockar, tända ljus och chips och sånt. Mysfaktor 10! Love it. Finns bara en person som fattas! 

Nej, nu ska jag fortsätta mysa på här. Men Sandra pratar ju i telefon hela jävla tiden så man blir tokig på att höra rösten på människan efter nån timmes samtal sådär ;) Haha. Men jag älskar henne ändå, och tur är väl det. 

Puss på er



Snö?

Publicerat: 2011-11-23 Kl: 02:36:45 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Varför tjatar alla människor om snön så mycket? Lugn människor. Ni kommer hinna tröttna på den långt innan den ens har en tanke på att försvinna, så njut nu så länge vi slipper pölsa igenom 1 meter snö till skolan/dagis/jobbet. När det inte ens går att komma fram med vagnen så man måste ta pulka istället om man ska ta sig någonstans. Då kommer ni att ångra att ni ens tjatade efter snö. Glöm inte det då.

Idag har inte mycket hänt. Känslomässigt har det hänt sjukt mycket. Jag hänger inte riktigt med i mina egna svängar. Vart står jag? Vad vill jag med mitt liv? Hur ska man göra i vissa situationer, hur ska man agera när man hamnar i en sits man aldrig suttit i förut och hur ska man ta sig ur en grop man grävt själv. Lite sånt roligt...

Jag sov hur länge som helst idag. Så mysigt och varmt så jag kunde inte låta bli även om nån tjatade ihjäl mig att jag skulle kliva upp! :) Men jag var trööött efter en vakna-tusen-gånger-och-ge-haylee-tröst-natt. Håller ju på att vänja henne att sova i sin egen säng. Det går bättre och bättre för varje kväll faktiskt. Ibland blir hon panikledsen och gråter tills hon knappt kan andas när jag lägger ner henne där. Nackdelen är ju att jag har tagit bort ena sidan på spjälsängen (det gjorde jag för längesen) så hon kliver ju upp så fort jag går ut ur rummet. Så kommer hon efter mig och gråter, så bär jag in henne igen och säger "Godnatt amor, nu måste du mimi (=sova. internt ord). Mamma älskar dig". Ibland går det bra, ibland inte. Då får man göra om det ungefär 90 gånger innan hon sover. Sedan har jag en stol bredvid sängen som jag ställer datorn på när jag ska sova eftersom jag alltid ser på serier när jag lägger mig. Då klappar hon på stolen när hon gråter och säger "Mamma sitta hääär". Haha. Så då sätter jag mig där i ett par minuter tills hon iallafall har lugnat ner sig.

Inatt har hon vaknat ett par gånger, men jag har bara behövt visa mig så har hon somnat om. Så skönt! Igår tog det en evighet att få henne att somna för det första. För det andra vaknade hon tusen gånger efter hon väl hade somnat in. Men det vore ju konstigt ifall hon inte reagerade på hela situationen med separationen mellan mig och hennes pappa. Hon har ju inte agerat ut det på något annat sätt och jag har läst och hört att sömnproblem kan bero på att det hänt något liknande i ett barns liv. Så det kan ju vara det. Oavsett anledning behöver problemet åtgärdas!:) Men det är på G. Snart kommer det att gå galant. Hon har ju sovit mellan mig och hennes pappa i sängen sedan hon var nyfödd. Alltså sovit i sin säng kansske totalt 5 gånger från att hon var 1 dag till 1½ år. Vi ville ha det så. Men nu när jag vill att hon ska ha eget rum så blir det svårt att låta henne sova med mig.. Det förstör ju lite vitsen med hela grejen.

Annars är jag så stolt över min lilla dotter. Hon är i världens trotsålder, allting ska göras på hennes eget sätt och om man säger till henne om något, så säger hon emot. Om jag t.ex. säger "Lilli kom så ska vi ta på overallen" då säger hon "Nä-häääää!" Hahaha. Det låter så jäkla sött så jag kan inte låta bli att skratta. Nä-häää. Mammas gostjej. Hon pratar i meningar och det är så himla kul också. Hon kan säga saker som "Mamma och Hejjii (Haylee) sitta här och äta maten", eller "Nina (och) Haylee leka (i) sandlådan (på) dagis". Och allt härmar hon. Jag svär ju ganska mycket och det försöker jag verkligen tänka på att inte göra. Hon tar ju efter precis allt. Råkade säga "men stick kattjävel" häromdan till katten. Då sa hon samma sak. Man ba "Aj aj Haylee inte härma mamma" haha. Äe. Man får ju ta och tänka på det... Inte bra att svära oavsett.

Nej, nu blev detta ett himla långt inlägg. Blev pigg när jag vaknade av att Haylee vaknade. Ska se lite Gossip Girl, äta en macka och sedan försöka somna om. Plugg hela dagen imorgon! :)

Godnatt sötisar




Sinnesro!

Publicerat: 2011-11-20 Kl: 22:36:16 | I kategori: Bilder | 0 kommentarer


Godkväll bloggers. Whats up?

Idag har det varit en söndag i lugnets tecken. So to speak. Hade en mysig morgon, sedan blev vi ensamma och jag och Lillan la oss och vilade och såg på Ice Age. Efter att vi vilat färdigt så klev vi upp, åt lite lunch och lekte. Sedan blev vi less på att sitta inne så vi tog en liten promenad och gick till lekparken! På med galonisar och stövlar bara och ge sig ut i vårt blöta landskap. Var nere vid havet och lekte lite på stranden, så det blev sådär härligt sandigt överallt när vi kom in. Lovely...

Har varit på Sinnesrogudstjänst ikväll :-) Gillar det, det är så himla mysigt. Men idag var det en tant som pratade alldeles för länge i sträck, gud orkade inte lyssna på henne. Alla satt och suckade, det blev för långdraget. Haylee blev less också så vi gick och satte oss och ritade teckningar. Jag skrev ett brev till en speciell person som jag har tänkt att skriva en längre tid men det har aldrig blivit av. Men nu fick jag lite inspiration.

Fikade lite efteråt och Haylee tappade bort tutten. Sedan fick vi skjuts hem och så har jag slitit med att lägga henne som vanligt. Nu ska jag ta tag lite i skolarbete, sedan blir det sömn för hela slanten. Jag måste få sova så mycket som möjligt inatt, är så himla trött och sliten. Det har varit en tung helg rent känslomässigt. Hatar när det blir så, men det går ju inte att göra så mycket åt. Att sysselsätta sig är ju det enda som hjälper mot hjärnspöken, men ibland har man ju inte saker att göra och då blir det väldigt påtagligt.

Nej, tänkte bara slänga in ett par rader så ni vet att jag lever. Kram på er!


Pigg?

Publicerat: 2011-11-20 Kl: 12:20:07 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Godmorgon söndag..
Jag undrar en sak, när ska jag egentligen få vara pigg? Jag längtar ihjäl mig efter att få sova en HEL natt i sträck. Alltså typ sova 12 timmar på raken. How lovely...

Idag vet jag inte vad vi ska hitte på. Ikväll är det gudstjänst men tills dess har jag inte en blekaste liten aning om vad vi ska hitta på. Det är ju inte direkt roligt väder, plus att vagnen har gått sönder. Det är någonting som har pajat så att ryggstödet bara går att ha i liggläge. Den reagerar liksom inte när man ska sätta upp den, så det suger ju. Måste köpa en ny, snarast! Gäller bara att hitta en man gillar :-)

Tankar som flyger runt i huvudet är omöjliga att få stopp på för fröken Strand när de väl har kommit in i lilla hjärnan, haha.

Herregud vad trött jag är. Längtar tills lillan ska ta sin nap så jag också kan passa på att vila en stund. Ska bli skönt! :)

Längtar tills helgeeeeeeen!
Puss och hej


Svårt med sömn...

Publicerat: 2011-11-20 Kl: 00:45:21 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Alltså, måste bara dela med mig lite. Jag har så sjukt mycket känslor inom mig som jag inte kan dela med mig till någon av. Antingen är de förbjudna, eller så är dom olämpliga eller bara allmänt töntiga. Herregud.. Men som tur är går det över, haha.

Idag har Haylan varit med sin mormor på Lyslördag nere på stan. Det hade tydligen varit väldigt populärt hos lillan :) Hon blev helt stum när alla lampor tändes en efter en och hon klappade händerna som en tok, haha. Det uppskattas av både henne och mig när hon får vara med sin mormor i ett par timmar ♥

En sak håller på att göra så att jag är nära på att slita av mig håret, typ. Jag försöker lära lillan att somna själv i sin egen säng. Jag älskar att ha henne sovandes i min säng, bredvid mig, men hon börjar bli lite stor för det och det tär på min egen sömn när hon sparkas och vänder sig och har sig hela nätterna. Men grejen är att jag får ju spendera hela kvällarna inne i sovrummet, hon vägrar låta mig gå ut härifrån. Och om hon råkar somna så är hon snabb på att vakna så fort jag går, så får jag sitta här igen. Detta är givetvis väldigt jobbigt för mig. Jag får ingenting alls gjort. Nu har jag suttit här inne sedan kl 20.30, alltså hallå? Det är 4 timmar. Jag skulle ha både duschat och pluggat och diskat ikväll. Men det blev ju ingenting. Jag är så frustrerad! Om någon har något tips på hur jag ska få detta att fungera, kom gärna med dom. Konkreta råd uppskattas verkligen.

Nä. Ska väl.. Inte vet jag. Sitta här. Till kl 2-3.
Godnatt

Eminem

Publicerat: 2011-11-14 Kl: 02:22:04 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Jag kan inte sova. Jag är inte ens trött. La mig och sov med Haylee vid 20-tiden, sen vaknade jag vid 23 och var tvärpigg. Kul då. Men jaha, man får ta det för vad det är.

Helgen har varit skön. Fredags missade jag en massa roliga saker. Jag var hemma och myste med dottern och hade en mysig kväll ändå, vid 24-tiden sov jag som ett barn :) Skönt så. Lördag så hade vi mysmorgon och sedan kom Renzo och hämtade lillan. Så har hon varit hos sin pappa lördag-söndag. När hon kom hem ikväll så sov hon redan, så vi har inte hunnit träffats ens. Tråkigt, har ju saknat henne! Men vi tar igen det imorgon. Babygirl..

Igår då. Sandra tjatade ihjäl mig om en utgång, så jag hängde på och det ångrade jag imorse. Men kul som f*n hade vi faktiskt! Träffade min fina Anna också, hur kul som helst. Fick skjuts hem till Sandra där jag sov, fick sovsällskap så jag slapp sova själv tack och lov, haha.

Men dagen idag har ju varit kaos. Jag ska inte gå ut på ett bra tag nu, orkar inte dagen efter. Det är oftast inte värt det, helt ärligt. Förstår inte hur man kan bli alkoholist, vem orkar dricka? Jag klarar inte ens av att gå ut 2 dagar i rad. Det funkar inte.

Nu sitter jag och lyssnar på Eminem som en galning, taking a walk down memory lane sådär... Livet är tungt ibland, tur att man har människor som får en på bättre tankar och bättre humör. Men nu är helgen över och allvaret börjar. Skolan hela veckan! Ganska skönt med vardag ändå.

Nu ska jag krypa ner bredvid min ängel och försöka få lite sömn. Detta fungerar inte! Hoppas ni haft en bra helg.


and it hurts, cuz the pieces to the puzzle dont fit
and anybody who thinks he knows us doesn't know shit

eminem ♥

Sökta kurser

Publicerat: 2011-11-09 Kl: 11:37:48 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Nu har jag sökt en massa nya kurser till våren. Hoppas att jag kommer in på alla! Sökt sex st kurser, det kommer att bli jävligt kämpigt om jag kommer in på alla men det är sånt jag får ta. Jag kunde inte bestämma mig för vilka jag ville läsa heller så jag valde alla. Bara roliga kurser! T.ex. historia B som jag inte ens behöver läsa egentligen, men jag tycker att det är intressant och givande så därför vill jag läsa den. Det är mest fördjupning av Hi A, så vi får se hur det går med det. Psykologi har jag också sökt, det ska bli spännande om jag nu kommer in dvs.

Har skaffat The Sims på datorn också, haha det är så himla roligt. Längtar tills jag kommer hem och får kolla på nyaste Gossip Girl avsnittet också. 90210 kommer också ut idag! Herregud, seriekväll ikväll alltså. Mys (`v´), och plugg! Jävlar vad jag ska plugga nu resten av terminen. Minst 2 timmar om dagen hemma och hela dagarna på skolan. Skit i om jag inte har ett liv, jag kommer att få ett liv sedan när jag är klar med skolan och när Haylee blivit vuxen. Haha :-)

Nu ska jag äta lunch. Ha det så bra sötisar!


..som man bäddar får man ligga, och jag har bäddat jävligt bra!

Bloggtorka

Publicerat: 2011-11-08 Kl: 23:03:06 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Hej på er snyggingar.
Det var inte igår... Men jag har verkligen ingenting att skriva om. Eller det har jag väl, men jag vill inte dela med mig av så mycket som händer i mitt liv. Det enda som är värt att skriva om är privat... Och Haylee har blivit så pass stor nu att jag inte vill lämna ut henne lika mycket som tidigare heller. Jag känner att jag vill respektera hennes integritet, det känns viktigare ju äldre hon blir.

Överlag så är allt bra med mig. Allt är suveränt med Haylee. Det går hur bra som helst för henne på dagis, hon älskar att gå dit och vill inte ens gå hem även fast hon blir så lycklig när jag hämtar henne :-) Det är så mysigt... Hon är inne i världens trotsperiod och det tär ju på en som förälder att ständigt behöva tjaffsa och lösa konflikter. Det var mycket enklare att tackla sånt förut när man iallafall var två stycken som tog hand om henne och man kunde liksom bytas av ifall det blev för mycket. Men nu har jag inte den möjligheten längre som ensamstående och ensam tar ansvar över henne. Ibland önskar man att man var två om ansvaret. Men läget är som det är! :-) Bara att gilla läget.

Imorgon är det skola för mig, dagis för baby :-) Sedan får vi se vad som händer. All fokus på skolan nu iallafall!

Nu ska jag mysa.
Kram på er


Finaste Haylee


RSS 2.0