Jag vet inte?

Publicerat: 2010-02-28 Kl: 21:14:30 | I kategori: Min vardag | 2 kommentarer


Hur gör man när man får ångest av att någon annan "håller på" med ens barn? Alltså att dom håller i det, gosar med det och alltmänt bara "tar över". Har någon av mina läsare råkat ut för detta? Jag vill ha lite tips på hur man ska gå tillväga och säga till att man mår dåligt över detta, utan att säga det på ett taskigt sätt eller så att personen i fråga kommer att ta illa upp. Mycket tacksam för tips och råd!


Nappflaskor

Publicerat: 2010-02-28 Kl: 00:01:34 | I kategori: Bilder | 2 kommentarer


Håller på att koka lillans alla flaskor.. Har en oanvänd som jag tänkte börja använda, ska även låta henne gå från 0m+ napp till 1m+ :) Så får vi se hur det går! Om det inte fungerar så återgår jag såklart till 0+ och provar igen om någon vecka.

Idag har vi bara tagit det lugnt och varit hemma alla 3. Mys lördag! Imorgon ska jag och lillan förhoppningsvis åka och träffa hennes mormor. Har inte hört något från henne idag som vi bestämde, äh. Får ringa henne när vi vaknar imorgon och planera någonting.

Hur länge är det man ska koka flaskor första gången man använder dem? Visst är det 5 minuter för att sterilisera dem? Jag har tappat bort lappen som ligger i förpackningen, på den står det. Kanske kan hitta någon hemsida där det står =)

Jag kan ärligt inte fatta att min dotter snart är TVÅ månader gammal. Herregud. Mammas stor tjejen :D Hihi. Hon börjar sakta men säkert växa ur en del kläder som hon har också. Det gör mig lite ledsen faktiskt, dom är ju så fina! Men jag passar på att använda dem nu ;) Men jag måste lära mig att köpa lite stora storlekar också, men när jag handlar kläder till henne så köper jag storlek 50 för att jag vill ju att hon ska kunna använda dom på en gång. Inte om flera veckor när hon har vuxit i dom. Haha.. Men så funkar jag!

Sådär, nu är jag färdig med flaskorna. Men jag kunde inte koka ena för babyHaylee vaknade precis och ville ha mat, så pappa fick ge henne :) Han sitter med Haylee och tittar på fotboll, hon gillar det jättemycket för det rör sig så mycket på teven. Hihi.

Ikväll har jag tvättat kläder, har tvättat lillans overall som jag har skjutit upp att tvätta jättelänge nu för att jag vill inte att den ska vara blöt när vi ska gå ut. Hon har iof 4 st overaller men jag gillar mest denhär rosa Hello Kitty som jag köpte för ett tag sedan. Det blir för varmt i åkpåsen om hon har någon tjockare också.. Denna är lite tunnare :)

Uppdaterar kanske lite senare, nu ska jag sätta ihop flaskorna och sortera Haylees kläder!


Här kommer lite bilder på min ängel


Förbannad liten flicka, hahah

Gosar med mamma innan läggdags

Min prinsessa ligger och sover i vagnen, precis påväg ut.

mitt vackra barn

Älsklingen hemma :)

Publicerat: 2010-02-27 Kl: 00:55:59 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Hej på er.

Slänger in ett snabbt inlägg innan jag ska hoppa in i duschen och sedan sova. Måste verkligen duscha innan jag somnar, har svettats ihjäl idag när jag har dragit vagnen i skit snön!!! Fan vad jag vill kräkas när jag tittar ut genom fönstret. Skit vinter. Nu vill jag träffa några getingar, även fast jag hatar dem..

Idag kom min Danne hem också, var inte planerat att han skulle göra det så det var ju verkligen kul :) Så nu sitter vi och har sent fredagsmys eftersom han inte kom till Sundsvall förrän 21:55 med tåget. Så han spelar PS3, jag sitter vid datorn och vi har nyss nattat lillan våran. Men hon är så busig så hon slår upp sina ögon så fort man lägger ner henne om jag inte lägger mig bredvid.. Hon vill ju sova med sin mamma min lilla flicka :D Vissa tjatar om att jag inte borde sova med henne, att jag inte ska göra henne van att sova med mig och att jag inte kan slappna av och sova riktigt när jag har henne i sängen. Men helt ärligt så skiter jag i det, alla mammor gör som dom själva vill och känner för med sina egna barn :) Både jag och Haylee trivs med att sova tillsammans. Om jag kände att det är jobbigt eller så så skulle jag naturligtvis inte ha henne i sängen. Men med allt med plötslig spädbarnsdöd och sånt skit som händer så vill jag ha henne nära mig och känna hennes värme och andetag, annars kan JAG inte sova. Så, så enkelt är det med den saken.

Nu måste jag duscha iallafall :) Har knäppt lite bilder de senaste dagarna, men sladden är på nedervåningen och den orkar jag inte hämta nu. Ni får se dem imorgon!

Trevlig helg!


Inte somnat ännu

Publicerat: 2010-02-25 Kl: 01:21:21 | I kategori: Bilder | 1 kommentarer


Jag har inte gått och lagt mig än. Var tvungen att städa rummet efter att älsklingen har varit här, orkade inte göra det imorse. Ville spendera så mycket tid som möjligt med honom. Åh, kommer bli svårt att somna utan honom ikväll. Saknar honom jättemycket, känner mig ensam. Jag har ju Haylee såklart som är mitt ljus här i livet, men nu sover hon och då kommer ensamheten smygandes. Usch..

Försöker hitta någonting roligt att ladda ner, men jag hittar inte ett skit. Det finns inte en enda serie som jag och Danne inte har sett alla säsonger av, vi tittar på serier JÄMT. Vi ser aldrig på film, bara serier som vi följer... Haha, det är våran grej :) Så det finns liksom ingenting som jag kan ladda ner längre, känns det som. Trist är det, jag är less på att se samma avsnitt på Vänner, Law and order: SVU, One Tree Hill, Cougar Town m.fl. om och om igen.

Nej, nu ska jag bära ner min lilla prinsessa och lägga henne i sängen. Hon har somnat här i soffan bredvid sin mamma. Förstår inte hur man kan vara så vacker, gullhuvve. Sedan ska jag ta någonting att äta innan jag lägger mig och sover...

Imorgon ska vi upp tidigt om Haylee vill det, sedan ska vi göra oss iordning och fara ner på stan. Har lite ärenden på banken bland annat, sedan ska jag sola med Sandra. Måste göra det, har ju börjat så jag kan inte ha uppehåll för länge för då försvinner ju färgen som man byggt upp, och då får man börja om igen. Jobbigt, det borde räcka att sola en gång sedan håller det i några månader ;) Ett sådant super-solarium ska jag uppfinna..

Ska bli bättre på att knäppa och lägga ut bilder också. Det lovar jag! Men jag tänker aldrig på att fotografera när jag gör grejer.. Ska börja med det! Imorgon ska jag in på stan och köpa en svinsöt body från Name It till Haylee, har köpt byxorna som hör till redan.. Visar imorgon! Hon kommer att bli så vacker i dom :D hihi.

Godnatt.


Mamma älskar dig mer än allt annat Haylee


PS. Sara, du som kommenterade i inlägget "Tågkaos", om du lämnar en länk till din egen blogg eller så så kan jag svara på din fråga.

600 minusgrader

Publicerat: 2010-02-24 Kl: 22:32:23 | I kategori: Haylee 0-3 månader | 0 kommentarer


Det känns som att man måste vara sinnessjuk för att sätta ens en fot utanför dörren, när det är så satans kallt ute. Dock var vi tvungna att gå ut förut ändå, var tvungen att åka och lämna av Danne nere på tågstationen, så nu sitter stackarn fast i Uppsala pga dessa sjuka förseningar. Tycker synd om honom! Fy...

Annars har vi inte gjort så mycket idag. Imorse klev vi upp tidigt och lagade våfflor. Var jättesugen på det, men jag orkade bara äta en, typiskt mig. 



 Uppdaterar senare för nu börjar min dotter att vakna :)


Tågkaos

Publicerat: 2010-02-23 Kl: 22:50:59 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Ja, det verkar ju vara kaos över hela Sverige med detta jävla SJ. Stackars dom som jobbar där tycker jag, vad mycket skäll dom måste få stå ut med... Aja.

Idag har det inte blivit många knop gjorda kan jag säga. Skulle egentligen sola och en massa grejer, men jag orkade inte och VILLE inte gå ut i det varma vädret för jag var rädd att bli svettig. Så då skippade jag det. Får göra allting imorgon istället om det känns varmare då :) Hoppas iallafall det.

Nu har jag nyss tagit en dusch, gillar inte att duscha nu förtiden. Konstigt för förut var det det bästa jag visste! Men nu tycker jag mest att det är besvärligt, man blir så varm och så svettas jag. Eller inte svettas, men jag känner mig kletig typ. Vet inte hur jag ska förklara. Sedan är håret ivägen och det är ju väldigt sällan jag har tid att blåsa håret numera, då det tar tid att duscha och sedan måste jag ju ta hand om Haylee efter duschen. Plus att jag redan är så varm så det blir jobbigt att blåsa varmluft på det. Aja, dagens i-landsproblem.

Jag har nyss laddat ner veckans One Tree Hill, ska kika på det nu tänkte jag. Men så fort jag har satt på det så vet jag en liten dam som kommer att slå upp sina ögon :) Haha, hon har sån tajming vad gäller allt. Så fort man satt sig ner och ska äta, när man tar första tuggan så vaknar hon. Eller när vi ska sova, så fort man lägger sig och verkligen är trött och slår igen ögonen, då vaknar hon. Haha.. Men det är mammas flicka det.

Min älskling köpte en jättefin mp3 åt mig häromdagen. Som en iPod shuffle :) Tack amor! Som försenad alla hjärtans dag present tydligen, hihi. Älskar dig. Tack för att du har gett mig det finaste som finns i livet. En familj.

Godnatt.

Familjerätten

Publicerat: 2010-02-22 Kl: 14:04:02 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Goddag på er allesammans.

Har inte skrivit så himla mycket de senaste dagarna. I fredags var jag på stan med Haylee, Sandra & Jasmine. Danne skrev sms och sa att jag skulle gå till Stadium för att jag skulle träffa en kompis till honom som skulle lämna ett paket som var åt mig och Haylee. Jaha, tänkte jag och gick dit. Då kommer han in genom dörren :D Han överraskade oss! Hihi, så roligt. Så vi har haft en mysig helg tillsammans alla 3 :) Skönt.

Imorse klev vi upp tidigt och åkte till Familjerätten. Så nu är faderskapet fastställt :) Som man gör med alla ogifta föräldrar.

Nu har vi lite att stå i, uppdaterar ikväll.

Emma


Vad gjorde jag?

Publicerat: 2010-02-20 Kl: 23:35:15 | I kategori: Bilder | 1 kommentarer


Varför blev texten i föregående inlägg stor? Jag råkade komma åt någon knapp på tangentbordet och så blev det så. Vad störande att jag inte hittar hur jag gjorde... Åhh!! Hjälp mig någon. Här kommer iallafall en söt bild på min vackra baby


Töööööntar

Publicerat: 2010-02-20 Kl: 23:32:48 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Jävla fjant som kommenterar anonymt. Fel att skriva sitt namn? Jag tänker inte svara på kommentarer som kommer anonymt. Så förvänta er inget svar :)

Idag har vi sovit nästan hela dagen... Skönt att vila ut för en gångs skull. Vet inte riktigt vad jag ska skriva just nu känns det som?? Har ingen lust för tillfället. Skriver mer senare. Kommer ändå vara vaken länge!


Tråkiga läsare har jag iaf!

Publicerat: 2010-02-18 Kl: 02:14:41 | I kategori: Bilder | 2 kommentarer


Era tråkiga människor. Varför är ni så många som läser men ingen som kommenterar? Har ni inga synpunkter, frågor, funderingar eller tankar kring någonting eller? Ne, antar att ni inte har det. Men skulle det dyka upp en liten bubbla i ert huvud så är ni välkomna att ställa en fråga i kommentarsfältet så lovar jag att svara på den här i bloggen. Det är sjuuuukt tråkigt att blogga när man inte får NÅGON respons. Ibland får jag kommentarer men det är oftast från samma personer bara hela tiden. Inte för att jag klagar på det eller så. Men det är roligt att hitta nya, fräscha bloggar att läsa också. Så sätt fart nu.

Ikväll har det varit en aktiv kväll. Jag åkte ner på stan och mötte Sandra och Jasmine kl 17.30. Jag hade lite ärenden att göra, så vi gick på Bokia & Åhlens. Jag handlade bl.a. en "Mitt första år"- bok, Nalle Puh för 179:-, jättesöt och rolig att fylla i var den också. Gillar ju sånt jag. Sedan var jag ju på jakt efter ett fotoalbum, så vi gick till Åhlens där jag hittade en massa grejer. Mest Scrapbookingalbum, men då jag är lite rädd att jag ska bli missnöjd för att det blir fult så skippade jag det denna gång. Ska köpa ett litet sådant och prova mig lite smått fram först.

Efter det så följde Sandra med mig upp på två bleka där jag solade i 8 minuter. Eller jag betalade för 8 minuter, i ståsolarium alltså. Men efter en stund så tycker jag att det blir way to hot in there, så jag håller på att avlida och då stänger jag av skiten och går därifrån ;)

Just nu ligger lilla damen och sover. Jag måste äta någonting innan jag somnar, annars kommer jag att dö inatt. Har ätit jättedåligt idag om jag ska vara ärlig. Vet inte varför? Har inte varit något hungrig bara. Nej, detta måste det bli skärpning med.

Nu brinner det i mina knän. Ska gå ner och sortera Haylees alla kläder. Jobbigt att ha dem i en ikeakasse hela tiden, haha. Men är man lat så är man.

Sov gott.


Prinsessan mammas

Godmorgon onsdag

Publicerat: 2010-02-17 Kl: 11:48:17 | I kategori: Haylee 0-3 månader | 0 kommentarer


Visst är det onsdag idag? Jag tror det. Haha, helt dagvild... Men så blir det när alla dagar ser i princip likadana ut ;-) Men jag älskar det. Älskar livet med min fina dotter.

Inatt har jag sovit rätt så bra ändå. Jag och Haylee somnade på soffan tillsammans framför Vänner efter att hon hade fått sitt "midnattsmål", haha. Hon blev proppmätt, spydde ner hela sig själv och hela mig, så tvättade jag av henne och bytte till en ren, torr pyjamas och så somnade vi. Så sov vi i soffan i säkert 3 timmar, hur mysigt som helst. Sedan vaknade hon och skulle äta. Bytte blöja och gick ner och la oss, myste en stund och sedan somnade vi :) Goooos.

Så har hon sovit tills klockan 9 imorse, så jag är rätt utvilad ändå. Blir väl trött någonting på eftermiddagen antar jag, men då får jag vila då. Jag vet inte om jag kanske ska åka in på stan idag och köpa ett fotoalbum? Eller jag kanske måste till Birsta... Vill gå på Panduro för jag vill köpa ett album och göra lite som scrapbooking aktigt. Har ju beställt en miljon bilder på lillan. Vet inte vart jag ska göra av alla :) Ska skicka några till pappa Danne, några till farmor Luz och sedan ska min mamma få ett par stycken ville hon. Alla som vill får väl :P Hehe. Men vi får se vart planerna bär av idag! Vi ska iallafall käka middag här ikväll är det bestämt.. Så jag får väl åka innan dess då, helt enkelt. Måste träffa Evelina och hämta kläderna som vi beställde gemensamt från HM, hon till sin baby i magen och jag till min baby utanför magen, haha. Ska ta och ringa upp henne om en liten stund!

Nu börjar Haylee bli hungrig, så jag ska ge henne lite mat =) Ha en trevlig dag i snöovädret! Kom på att jag kanske inte ens kan gå med vagnen i detta väder?? Tuuungt somfan att dra ju.. Åh :( vill ju UT. 



Vackertass


Jag och en ihopknölad, trött Haylee haha


Fettisdag

Publicerat: 2010-02-16 Kl: 23:51:22 | I kategori: Haylee 0-3 månader | 0 kommentarer


Satan! Jag har helt glömt bort att det är fettisdag. Jag som ÄLSKAR semlor... Åhh. Fast jag har säkert ätit ett par 10 stycken denhär månaden redan, haha. Men idag är det ju viktigast att man ska äta dem. Jag får ta igen det med att äta det dubbla imorgon ;)

Idag har vi bara tagit det lugnt här hemma. Vi var ute en stund och grejade lite, jag postade ett brev och lite sådant. När vi kom tillbaka så lagade vi mat och Renzo kom hit och hälsade på, trevligt trevligt :-)

Jag beställde bilder från Fujidirekt häromdagen, och jag har redan fått dem. Blev överraskad över hur snabbt de kom faktiskt. Mycket roligt :) Så nu har jag bilder från förlossningen och tusen bilder på min prinsessa. Jag har dock beställt fler bilder, lite förstoringar och så. Nu fattas det bara att skaffa ett fotoalbum. Är det någon som har nåt tips på vart det finns riktigt fina, flickiga fotoalbum med några liksom söta detaljer och så? Eller något fint fotoalbum överhuvudtaget bara. Jag vill inte bara ha ett tråkigt vanligt brunt. Också vill jag ha så att det finns utrymme för text vid varje bild! Det är ju min bebis första fotoalbum, med kort från hennes första år. Klart det ska vara det finaste till min lilla tjej. Så kom gärna med tips om ni har någon aning, ni är ju väldigt många som läser.

Imorgon ska vi inte göra så mycket. Behöver handla lite blöjor, ersättning och såna grejer :) Så det kanske man får ta och göra imorgon. Ska sortera alla hennes kläder och lägga ner i hennes lådor och sådär, det har jag inte haft ork till än. Jag har inte ork till någonting längre, känns det som. Bara till min Haylee. All min energi går till mitt hjärta. Det är hon värd. Gosen mammas!!!

Nej, nu ska jag ta och välja ut ett par bilder som vi ska skicka till pappa imorgon :) Ska se vilka bara. Måste välja ut dom finaste. Jag ser ju henne varje dag så för mig är det inte så jätteviktigt att ha de finaste bilderna. Men såklart är hon fin på alla! Men ni förstår vad jag menar, hoppas jag =)

Fick även reda på en sak ikväll som gjorde mig ledsen, jag är så jävla dum i huvudet ibland. Vad har jag tänkt med egentligen? Lilltån? Man kan ju fan tro det iallafall.

Jobbigt

Publicerat: 2010-02-14 Kl: 19:24:14 | I kategori: Haylee 0-3 månader | 0 kommentarer


Gud vad jag HATAR att packa. Håller på för fullt nu... Danne är hos sin syster Erika och har Haylee med sig. Det gör lite ont i hjärtat när hon är ifrån mig, måste jag säga. Alla säger "passa på och njut och ta det lugnt" men vadå njut!? Jag njuter när hon är nära mig, när jag ligger och myser med henne - njuter jag. Förstår inte hur folk kan vara så bekväma i att lämna bort sina barn? Okej, nu är min dotter med sin pappa så det är ju en helt annan sak men ändå. Jag förstår det inte bara... Jag frågade Evelina om det blir lättare sen när barnen blir större, men hon sa att det blir det inte. Det kan jag verkligen tänka mig. Nej, mammas tjej får jag låsa fast i koppel tills hon fyller 40 ;-)

However. Danne beställde Bite Line förut, jag var inget sugen jag. Gillar inte deras pizzor, alldeles för tjock botten tycker jag! Blä. Men drickan var ju god iallafall.

Jag kom på att jag ska kanske börja knäppa bilder och lägga ut här på bloggen på saker som jag handlar åt Haylee? Kläder och såna saker... Alla andra gör ju så, haha. Det är ju roligt att visa också! Men just nu har hon på sig alla sina nyaste inköp, så jag kan inte visa upp dem. Får knäppa en bild på henne när hon kommer, så får jag lägga ut det senare ikväll.

Gladys kommer hem från Spanien idag! Wie, jag har längtat efter dem. De är påväg hem från Stockholm just nu, och är framme vid 20 tiden. Så det är dags för mig att sätta lite fart. Jag måste duscha och packa färdigt det sista. Det är därför jag inte följde med ner till Erika med baby och Danne :) Jag hade helt enkelt inte tid. Jag har legat och myst med dem  sängen hela dagen. Så blir det när man gillar att mysa med sin bebis och pojkvän istället för att ta tag i saker, haha. Men sånt kan alltid vänta. Det viktigaste är här och nu. Man ska ta vara på sådana stunder som gör en lycklig.

Men något som gör mig mindre lycklig är all jävla skit jag måste packa. Fan vad jag hatar att packa!!!! ÅÅÅÅH. Det var lättare att packa när jag skulle hit, men nu har jag helt plötsligt ÄNNU en IKEA kasse fullproppad med grejer? Så när jag är klar kommer jag att ha följande att ta med mig (gör det som en liten kom-ihåg-lista till mig själv också):

- Två st IKEApåsar med kläder osv
- En "strandväska" med Haylees smutskläder som jag inte hunnit tvätta än
- Min madrass, täcke och kuddar
- Haylees babysitter
- Barnvagnen
- Bilbarnstolen
- Shampoo, balsam, tandborste osv
- Förpackningar med babysemp & babysemp bifidus
- Alla Haylees "mediciner" - Mycostatin (mot torsken) med tillhörande "spruta", Sempers magdroppar, AD-droppar, diverse salvor osv.
- Två st blöjpaket
- Våtservetter
- Speldose-fisken!! (Får inte glömma)
- Alla hennes gosefiltar
- Nappflaskan, termosen, burkarna med de olika modersmjölksersättningarna
- En massa nappar
- PLATTÅNG OCH HÅRTORK! V I K T I G T.





Glad alla hjärtans dag till alla er - önskar Haylee Medina!


Mammas hjärta!!

Publicerat: 2010-02-14 Kl: 13:52:39 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Lillan har varit vaken heeela morgonen med mami :) GOSEN. Hon är nog världens snällaste bebis... Jag har haft 4 jobbiga nätter med henne totalt på dessa 4 veckor. De tre första nätterna på BB, då hon hade törstfeber för att jag inte hade någon mjölk, och en natt i förrgår då stackarn var så övertrött så hon bara grät så fort man la sig ner. Men när jag var uppe och gick runt med henne så var hon lugn, men tillslut tvärslocknade hon i mammas armar då hon inte orkade kämpa emot mer. Älskade bebis. Men nu börjar hon sova mer och mer på nätterna alltså, hon vaknar när hon ska ha mat sedan blir hon så mätt så hon somnar om, haha tjockis :)

Nu på morgonen har vi bara tagit det lugnt och haft det mysigt.. Pappa sover fortfarande, så vi har gosat bara vi två. Jag har ju en såndär gunga som gungar av sig själv, babygunga eller vad de kallas. Jag provade att sätta Haylee i den häromdagen men den var inte inställd rätt, så trodde jag inte att man kunde ställa om den men det kunde man! Så nu sitter hon i den och njuter. Hon gör ifrån sig små förtjusta ljud lite då och då. Roligt tycker hon. Hihi.

Idag har jag framkallat 114 bilder från Fuji, det skulle ta tre dagar innan man fick dem så på onsdag räknar jag med att ha dem. Måste köpa ett fotoalbum innan det! Hehe :)

Jag fick en såndär "första året" bok av min mormor igår, satt och fyllde i den lite smått igår kväll.. Men jag vill helst ha en annan som jag har spanat in. Kanske ska lägga pengar på en sån? Kul ju, jag älskar sånt :D

Nej, nu ska jag försöka lägga snuttan. Hon börjar bli trött.. Mamma med!


Godmorgon

Publicerat: 2010-02-14 Kl: 10:43:49 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Imorse vaknade vi klockan 8:30 ungefär och har varit vaken sedan dess. Nu börjar jag bli trött igen, men inte baby liten.. Hehe.

Igår var vi på kalas. Har ingen ork att skriva just nu dock.. Uppdaterar ikväll. Baby wants attention.

Promenad

Publicerat: 2010-02-12 Kl: 20:34:11 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Jag och lillan tog en sväng på Ica förut. Hon somnade i vagnen så hon fick ligga där en stund medan jag diskade, sedan vaknade hon och ville ha mat :) Efter en stund så såg jag att hon verkligen var trött, försökte natta henne som vanligt men hon kunde inte riktigt slappna av på något konstigt sätt. Lillstackarn min :( Så jag klädde på henne och tog med henne på ännu en promenad i vagnen, och då slocknade hon direkt. Älskling. Hoppas att hon sover en stund nu *peppar peppar* eftersom hon har varit vaken heela dagen! Mamma är trött nu.. Ska göra kyckling med ris och currysås nu, ska bli gott. Sjukt sen middag - jag vet. Men våra tider är helt rubbade, så är det bara och det kan vi inte göra allt för mycket åt just nu. Det blir bättre snart! Men jag måste äta, så är det ju - tyvärr, känns det som ibland.

Seg, trött och less

Publicerat: 2010-02-12 Kl: 16:21:02 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Jag är så irriterad idag känner jag.. Visserligen har jag väl fått sova någorlunda inatt. Skulle behöva få sammanhängande sömn dock! Men det är inte så himla lätt med en liten baby det ;)

Idag har vi inte gjort någonting alls. Gårdagen var påfrestande, haha. Så idag ska vi bara ta det lugnt tror jag. Skulle behöva åka ner på stan och handla en present åt Hanna, men jag gör det imorgon innan kalaset börjar istället. Jag orkar fasiken inte idag alltså. Jag är så himla trött.

När lillan bestämde sig för att inte sova något mer vid 10 tiden så klev vi upp, myste en stund och åt båda två. Sedan badade jag henne då hon spydde ner hela sitt hår inatt så att det var stenhårt på vissa ställen, haha. Så det var välbehövligt :) Mysigt är det att bada henne, jag älskar det. Gosen min. Sedan fick hon sitta i sin babysitter och titta på medans mamma duschade, och det gick bra det. Fast jag som älskar att duscha länge och ta tid på mig, det kunde jag ju inte göra. Men jag fick iallafall bli ren! Det är ju viktigast.

Jag håller på att leta frenetiskt efter min hårtork, vart är den!? Jag fattar inte hur den bara kan vara borta helt plötsligt. Jag minns inte ens sist jag använde den. Söndagen vi skulle till BB för kontrollvägning tror jag att det var. Men vart kan jag ha lagt den efter det då? :S Jag förstår ingenting..

Snart ska jag och Haylee gå på ICA. Mamsen behöver snus och någonting gott att smaska på. Pålägg måste jag handla också! Lillan ligger och vilar i sin säng just nu, och jag skulle egentligen ha torkat och plattat håret denna stund som jag har planerat, men det är ju lite svårt utan hårtork!!! Gud vad jag hatar sånthär. Blir tokig.

Uppdaterar igen lite senare, ska fortsätta mitt sökande. Den kan inte vara borta. Det går inte. Omöjligt.


Världens sötaste flicka


BVC, stan & tvättstuga

Publicerat: 2010-02-11 Kl: 17:25:15 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Idag har jag varit otroligt effektiv måste jag säga ;) Somnade runt 3-4 tiden inatt, och vaknade idag vid 09 då Danne väckte mig. Gjorde iordning mig och Haylee lite snabbt, fixade hennes mat och tog med mig, sedan åkte vi alla tre ner till stan och BVC. Det var bara dags för en vanlig mätning och vägning. Hon hade gått upp ungefär 200 gram sedan förra veckan, och växt 2 (!!!!!) cm. Hur mycket som helst. Men hon följer kurvan fint iallafall. Hon ligger lite under den, precis som hon alltid har gjort och som hon även gjorde hela tiden i magen. Men hon är ju lite mindre än "medelstora" barn. Det kommer hon nog alltid vara, kan jag tänka mig. Men vi får se. Huvudsaken är att hon växer, mår bra och följer sin egen kurva!

Efter kontrollen så fick vi sätta oss i väntrummet för att madame skulle äta lite. Så vi gav henne mat, sedan begav vi oss ner på stan. Danne handlade ett spel till sitt PS3 för underbara 599:-, suck. Dessa satans tvspel.. Förstår inte hur de kan vara så dyra!? Räcker det inte med att själva Playstationet var svindyrt? Nope, tydligen inte.

Sandra kom ner efter en stund och gjorde oss sällskap, Jasmine var också med. Så fick de två hålla Danne och Haylee sällskap medans mamma Emsi gick och solade idag igen. Jag ska bli brun! Så är det bara. Jag vägrar vara såhär blek mycket länge till. Äcklas av denna bleka hud, med bristningar och allt fan. Sedan gick vi och handlade på Ica och for hem. Här lagade vi mat, gott var det! Så har jag haft tvättstuga... Skönt nu när det är färdigt. Men det blir ju en full tvättkorg på ett par timmar här hemma.

 Nu har Sandra och Jasmine nyss farit hem, så nu ska jag lägga mig och vila ett tag. Är så trött så att jag ser stjärnor... Renzo har somnat i min säng med Haylee så jag undrar vart jag ska lägga mig? I Haylees säng? ;)

Ha det så bra.
Ciao

Min graviditet

Publicerat: 2010-02-10 Kl: 19:12:55 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


När fick du reda på att du var gravid? Inte en aning? Förstår inte hur folk kommer ihåg datumet

Var bebisen planerad? Nej det var hon inte, välkommen dock :)

Mådde du illa mycket? Sjukt illa. I ungefär tredje månaden var det HÖGSOMMAR och jag doooog av värmen

Hur blev ditt hår? Struligt och slitet

Hade du mycket halsbränna? Nej det hade jag inte, aldrig vad jag kan minnas

Vad tyckte du inte om för mat? Samma som innan

Vad gillade du för mat? Allt som var gott ;)

När kände du bebisens första sparkar? Vecka 19, låg med Ewe och mamma och tittade på film :)

När började dina förvärkar? Aldrig

Var du ofta orolig? Nej det tycker jag väl inte. Om något avvek från det "vanliga" bara

Samlade du på gravidtidningar och böcker? Samlade gjorde jag inte, läste mycket bara :)

Sparkade bebisen mycket? Ja. Hela nätterna så mamma inte fick sova... Precis som nu hehe

När började du läcka bröstmjölk? Lite efter FL

Fick du bristningar? Ja, tyvärr men vad ska man göra.

Blödde du nångång? Varje gång jag jobbade

Levde du på som vanligt? Det gjorde jag. Glömde ofta bort att jag var gravid. Dagen när vattnet gick så kom jag hem 2 på natten för jag hade varit hos en kompis, haha

Hur gammal va du när du blev gravid? 18 år

Hur tog dina föräldrar det? Bra!

Vad var ditt sista SF mått? 34

Hur många ggr åkte du in till förlossningen? En gång efter att vattnet gick. Två gånger innan

Hur många UL gjorde du? Rutinultraljud i vecka 18, ett tillväxtultraljud i vecka 29 och ett för att mäta vattnet i vecka 33

Hur började din förlossning? Vattnet gick. Sedan blev jag igångsatt ett dygn efteråt 

Födde du vaginalt eller kejsarsnitt? Vaginalt

Hur mkt var du öppen när du åkte in? Inte en centimeter

Vilken smärtlindring tog du? Epiduralbedövning och lustgas

Hade ni förberett BB-Väskan? Nej, det gjorde jag med vattnet rinnandes, haha

Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen? 23 minuter

Blev det komplikationer? Nej

Fick du sy? Ja, 2 stygn bara

Hur var vikt och längd? 2780 gram och 46 cm lång

Ögonfärg? Bruna

Hårfärg? Mörkbrunt

Ammar du? Nej, inte nu längre. Har inte kunnat pumpa ut mer än 20 cl på hela tiden. Förjävligt för jag vill verkligen amma

Hur gammal är bebisen nu? 1 månad imorgon. Min lilla skatt

Vad tyckte du om förlossningen? Alldeles för långdragen, 36 timmar. Sjukt ont gjorde det, vägrar att göra om det (men det kanske ändras om en sisådär 18-19 år haha)

Vill du ha en till? Just nu förstår jag inte hur man kan tänka så, jag vill bara ha min lilla Haylee känner jag.
 
Planerar ni en till? Danne gör det, men då kan han ta och föda tycker jag ;)

Hur mkt gick du upp under graviditeten? ca 9 kg. 

Vilken vecka födde du i? 38+1

Hade du mycket foglossningar? I början bara, sedan försvann det helt sonika

Hade du någon hormonrand? Nix

Vad trodde du att det skulle bli för kön? Alla ultraljud sa tjej.

Hade du några speciella cravings? Det växlade hela hela tiden..

Behövde du kissa ofta? Gjorde väl aldrig någontng annat än att kissa

Är du nöjd över din graviditet? Ja verkligen. Inga problem alls.

Var du rädd för förlossningen? Nej det var jag inte.

Mådde bebisen bra när den kom ut? Prima :)

Vad blev det för kön? En liten flicka

Ville bebisen amma på en gång? Ja, efter nån minut bara

Mådde bebisen bra under bb-tiden? Det gjorde hon, lite snabbandad vid 2 tillfällen men annars mådde hon jättebra.

Namn på bebisen? Luz Haylee Maria Medina

Stan

Publicerat: 2010-02-09 Kl: 11:23:06 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Nu har jag varit vaken sedan kl 05:15, gud vad tiden går fort. Jag vill sovaaaaaaaaaaaa... Skulle vilja lägga mig och sova nu när Haylee sover, men jag måste göra mig iordning för att åka ner på stan. Jag uppdaterar ikväll, vi ska på kalas klockan 18 så det får bli efter det :) Ska klippa mig 15.30 också.

Ha en bra dag!


Plask plask

Uppe med tuppen..

Publicerat: 2010-02-09 Kl: 06:16:40 | I kategori: Haylee 0-3 månader | 0 kommentarer


TRÖTT är jag! Men så är det med små bebisar. Lilltjejen är pigg..

Underbart väder och mysig dag!

Publicerat: 2010-02-08 Kl: 00:58:10 | I kategori: Haylee 0-3 månader | 2 kommentarer


Hej på er. Hoppas att ni har haft en trevlig helg :)

Efter att vi kom hem från kalaset/festen igår så somnade Haylee en liten stund. Jag och Danne satt och pratade, han tittade på UFC och ville sitta vid datorn samtidigt men gav upp när jag hade tjatat i ett halvår. Eftersom att vi hade sovit på eftermiddagen så var vi inte märkvärdigt trötta, så vi struntade i att försöka sova just då. Haylee vaknade efter bara nån halvtimme efter att vi hade kommit hem. Så var hon vaken och gosades med oss, våran lilla amor. Hon är så vacker alltså, man dör nästan när man tittar på sitt barn.

Jag förstår inte hur man kan känna såhär, faktiskt. Jag har aldrig förstått hur mina vänner känt för sina barn, eller hur min mamma har känt för mig - hur någon förälder överhuvudtaget har känt för sina barn (Förutsatt att dom är riktiga i huvudet - förstås). Men nu förstår jag det, och nu efter att jag har fått barn själv så har jag både fått en helt annan syn och ett helt annat perspektiv på livet, samt fått bättre förståelse varför min egen mamma betedde sig på olika sätt som man kanske ogillade när man var yngre. Och nu pratar jag om den bra perioden i mitt liv, alltså ca  åldern 8-17 år. Jag har alltid fått sååå mycket kärlek av min mamma. Hon är en väldigt kärleksfull och mysig person, så hon har alltid hållit på och pussat mig, kramat mig, fått knoster på mig även fast jag varit nästan vuxen haha, alltid sagt "mamma älskar dig pemmen" och såna saker. Alltid alltid. Så jag vet inte om det är för att jag själv fått så otroligt mycket kärlek av min mamma och alltid känt mig väldigt älskad som barn som jag är så kärleksfull mot min egen dotter? Jag vet inte, en fundering bara. Fast det kanske alla riktigt funtade föräldrar är?? Jag har inte så många att jämföra med... Haha. Nu blev det en massa surr här. Men Daniel och Haylee ligger och sover, jag sover uppenbarligen ej. Jag har lagat pizza och dricker Passionsfrukt medan jag sitter och tittar på Most Haunted (mitt och Dannes favoritprogram, läskigt att titta på själv men han GÅR inte att väcka, helt jävla död är människan)

Jag fick sova bra inatt faktiskt, när vi väl somnade. Danne har myst med en klarvaken baby hela natten, men han kan inte heller somna riktigt när han har "ansvar" över henne själv eller hur man ska uttrycka sig. Jag har ju skrivit tidigare att jag aldrig sover riktigt djupt, för minsta lilla ljud hon gör ifrån sig så vaknar jag. Det gör jag även om Danne är med, men det är ju bara för att jag är van att alltid vakna och titta till henne. Men Danne kan iallafall somna djupt när han vet att jag är med henne. Han vet ju att jag tar bra hand om henne :)

Jag vaknade runt 10:00 men bestämde mig för att sova vidare till 11 när jag upptäckte att lillan låg och sov. Så skönt var det att somna om! Undrar när jag gjorde det senast. Sedan klev jag upp och gjorde mig iordning, bytte på Haylee och tvättade av henne för att hon hade spytt ner hela sig själv så att det hade kommit i hela håret på bakhuvudet. Sedan tog jag fram kläderna som hon skulle ha på sig idag och gav det till Danne så att han fick klä på henne medans jag fixade mig lite. När jag hade kokat vatten och fixat en liten burk som jag brukar ha ersättningen i när vi går ut, så gav vi pappa puss och kram och sedan gick vi till bussen. Bussen tog oss till Nacksta där vi åkte och hälsade på min mamma! Hon är så kär i Haylee, det är så roligt att se dom tillsammans. Hon kommer att bli världens bästa mormor.

När vi kommit dit så blev vi rastlösa efter en stund eftersom lillan ändå bara ville sova, haha. Så vi bestämde oss för att ringa till min moster Tova och fråga om vi skulle hälsa på. Tyvärr så jobbade Tova, men tjejerna och Leif var hemma så vi bestämde oss för att gå dit iallafall. Så vi tog en härlig promenad upp till Sidsjön i det underbara vädret, mami fick dra vagnen haha. Skönt med avlastning ;-)

Min yngsta kusin Hanna, 4 år, har varit helt tokig i att få träffa Haylee ända sedan jag var gravid. Varje gång vi sågs sa hon "har din bebis kommit ut nu?", och när hon fick veta att hon äntligen hade kommit ut så har hon gått som på nålar för att jag har tagit sådan tid på mig att hälsa på dem. Wilma blev såklart också jätteglad, men Hanna är mer barnkär. Hanna ville hålla i henne hela tiden, men hon är så snäll och försiktig så det gick jättebra. Hon ville hela tiden ge henne tutten och tjatade hål i mitt huvud med frågan "Ska hon få välling snart?" fast hon nyss hade fått. Men hon var så söt och hjälpsam så. Nu är det snart babywilliam (som inte är så baby längre) som ska få träffa henne, tänkte att det kanske kan bli till veckan eller helgen. Ska planera någonting med mamma Evelina. Vill ju att han ska få träffa lillan också :) Men snart får han ju också en egen lillasyster som han kan gosas med, storkillen som snart fyller 4 år! Herregud vad tiden går fort. Jag tycker att han var en bebis häromdagen som jag alltid var med och jag älskade att ta hand om honom. Evelina behövde nästan aldrig ens tveka om barnvakt för jag var alltid med honom, hehe. Alltså med Ewe också såklart, hah. Snart är Haylee också 4 år, kommer inte ens hinna blinka så är hon 18 känns det som.

Imorgon blir hjärtat en månad gammal. Fattar ni att det redan har gått en månad!? Helt sinnessjukt. Jag tycker att det var en kvart sen jag låg där och krystade. Men jag har funderat idag. Imorgon är det måndag. Haylee föddes måndagen den 11 januari. Men imorgon är det bara den 8 februari? Blir hon ändå en månad imorgon eller hur räknar man? Tycker det verkar lite skumt. Tacksam för svar om någon vet.. Mammas stortjej är hon iallafall.

Nu märks det att jag har tråkigt hörrni, har inte suttit vid datorn på hela dagen haha. Kanske uppdaterar något mer, kan ju inte lägga mig förrän Danne vaknar ändå. Vill varken flytta på honom eller Haylee som ligger tvärs över hela sängen, mina gosar. Jag tror att jag ska ta en dusch... Imorgon ska jag tvätta iallafall. Jag har ju blivit bortskämd med att Gladys tvättar allt åt mig nuförtiden, haha ;) Saknar henne!! När man talar om trollen - fick precis ett fint sms från henne! Kul :)


(Varning för svordomar x100)
JUST JA!!!!!! Måste bara berätta för jag är så skakad av detta fortfarande.
Jag blev så satans rädd idag så att jag ville skjuta mig själv i pannan. Jag kom och gick i godan ro runt hörnet på "Blåhuset", alltså själva höghuset som ICA Kvantum ligger i. Så rundade jag hörnet då jag skulle möta mamma, så kom hon gående och vi började småsurra på avstånd medans vi gick mot varandra. Helt plötsligt, från ingenstans, så kommer en stoooor isklump i världens fart och landar rakt på suffletten!!!! Fattar ni hur rädd jag blev? Blev helt tårögd. Alltså gud, hur farligt som helst. Ända uppifrån detdär höga typ 10-vånings huset, så hänger det liksom som is ner från taket och nu när det börjar bli varmt så smälter det ju och ramlar ner. Jag förstår inte vad det är för inkompetenta idioter som jobbar på Riksbyggen och Mitthem. Vilka kukhuvuden. Jag blir så fruktansvärt arg. Det låg isklumpar hela backen, så det var nog inte första isklumpen som ramlade ner... Dom borde spärra av hela vägen eller se till så att dom hackar bort isen! TÄNK OM JAG INTE HADE HAFT EN SUFLETT? TÄNK OM JAG HADE HAFT EN SITTVAGN? TÄNK OM ISBITEN HADE RAMLAT RAKT NER I VANGEN OCH LANDAT I HENNES ANSIKTE!??!!! Jag är så tacksam att det inte hände någonting. Jag överdriver inte heller. Förstår ni vad som kunde ha hänt? Hon hade ju dött på en gång om isbiten hade landat på henne :( Hemska jävla tanke. Blir ledsen av att tänka på det. Den var inte liten direkt heller, lika stort som hennes huvud ungefär. Fy fan vad hemskt det var. Jag kommer att drömma mardrömmar om detdär i flera veckor. Ska ringa och döda Mitthem imorgon!!  



Haylee med mina kusiner Hanna och Wilma


Hannis med sin nya favoritflicka


mamma och gosen. älskar dig min vackra dotter :)

Födelsedagsfest

Publicerat: 2010-02-07 Kl: 02:38:52 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Hej på er! Har varit dålig på att uppdatera, men min älskling kom hem igår kväll så vi har bara myst med vår dotter och tagit det lugnt. Ska bli bättre på att uppdatera, jag lovar!

Igår när Danne kom hem så hade jag inte packat ihop alla grejer och så än, så vi kunde inte åka direkt hem. Men det gjorde ingenting :) Jag ville stanna med Gladys och dom så länge som möjligt, men nu är dom i Spanien. Lyx, jag är så avundsjuk! Men jag hoppas att dom kommer att ha så roligt, vi kommer att sakna dom jättemycket både jag och Haylee. Efter en stund så åkte vi hem hit, och när vi väl hade packat in alla saker så upptäckte jag att jag hade glömt datorn där borta. Ringde i panik till Gladys och hon sa att de skulle komma med den om någon timme, klockan var då ungefär 23:30. Men de kom inte förrän 06 imorse, haha. Så jag och Danne fick roa varandra och leka med Haylee istället för att nörda vid datorn. Lillan ville ändå inte sova.. Som vanligt.

Idag har vi försökt att ta igen förlorad sömn, men det har gått sådär faktiskt. Haylee har inte varit gnällig eller så, bara haft svårt att komma till ro. Jag vet inte om det kanske beror på att vi inte är på samma plats som vi brukar vara? Eller vad det kan vara... Men när vi väl klev upp och struntade i att försöka få henne att somna in, så somnade hon ;) Såklart! Hehe. Jag sprang till Ica det första jag gjorde när jag klev upp. Babysempen kostade 70 kronor där!!! Jag höll på att tappa hakan. Sjukt dyrt. För 3,8 liter som hon slurpar i sig på kort tid. Så där ska jag aldrig mer handla det. På Willys är den billigast, runt 50 lappen.

Efter Ica så klädde vi på vår prinsessa, sedan gick vi ner till Erika för att Clint hade födelsedagsfest. Lite jobbigt i mitt mammahjärta när det var så mycket folk och Haylee inte är van det. Men jag var hela tiden uppmärksam på ifall hon betedde sig något annorlunda än vanligt, om hon blev orolig eller så. Men hon var bara helt lugn som hon alltid är :) Men det känns ändå jobbigt när det är många samtidigt som vill hälsa och ta på henne och så. Så efter en stund när vi kände att det blev lite för mycket så gick vi upp och tittade på TV i ett rum och stängde in oss. Nathalie var där med oss nästan hela tiden, sötnos. Keilie ville också springa emellan, vara både nere och uppe på samma gång så hon kom in till oss ungefär 1 gång i minuten :) Haha gullunge. Allt gick iallafall bra med Haylee och det är jag glad över. Skönt att vara hemma nu dock, lugn och ro. Snart matdags för lilldamen.

Lägger ut lite bilder från idag och igår! Ha en fortsatt trevlig helg.
Kram.


Haylee med sina kusiner Nathalie och K-lee :) Isabelle saknas dock.


Det är intressant att titta på pappa när vi inte har setts på länge

 
Mina älsklingar myser


Kvällsgos




Sjuk dygnsrytm

Publicerat: 2010-02-05 Kl: 06:08:55 | I kategori: Min vardag | 2 kommentarer


Min dygnsrytm är helt sjuk i huvudet. Men jag har läst och hört att det snart kommer att bli bättre! Men lillan sover när hon är trött, man kan inte göra så mycket åt det. Jag kan inte tvinga henne att sova om hon inte vill. Så man får passa på att somna när hon gör det! Så idag sov jag hela kvällen ända tills klockan 00:30. Hur jävla skönt som helst :) Men jag var ju vaken hela morgonen och dagen. Precis som nu. Denna tid kliver jag alltid upp, om inte tidigare. Oftast vaknar Haylee runt 04:00 och äter, sedan ligger vi och gosar i nån timme tills jag inser att hon inte tänker somna om, så då kliver vi upp och är uppe i bra många timmar innan hon väljer att slå igen sina små ögon.

Igår var vi iallafall på BVC. Vi hade tid klockan 10, men vi kom någon minut sent pga snöstormen som gjorde att alla bilar körde så sjukt sakta! Men det gjorde ingenting. Så gick jag och Haylee och satte oss i väntrummet, så kom det en sköterska och ropade någonting. Jag hörde inte riktigt vad hon sa så jag reagerade inte, men hon tittade extra mycket på mig och liksom "sökte" min blick. Sedan efter 10 minuter så gick jag runt och tittade efter någon som jag tänkte fråga, då träffade jag samma sköterska igen och så frågade hon "Haylee?" och då sa jag - "jahaaa! ja men då var det det du sa, jag hörde inte riktigt det var därför jag inte kom" hahaha. Pinsamt men vad fan :)

Allting var jättebra med min lilla flicka iallafall. Hon har blivit såå stor och en liten tjockis, hihi. Hon har gått upp näsan ett kilo på lite mer än 2 veckor, och så har hon blivit 3,5 cm längre. Så nu väger hon 3.340 kg och är 49,5 cm lång :) Mammas stortjej! Jag kan inte fatta att de flesta bebisar är större än vad hon är nu, när dom föds.. Jag som tycker att hon är jättestor nu! Hehe. Men hon var ju pytte när hon föddes också. När hon föddes så vägde hon 2.780 och var 46 lång. När vi åkte hem från BB den 14 januari så vägde hon 2.500.

Vi fick iallafall en massa information och jag frågade henne om ersättningen och berättade att Haylee var trög i magen. Då tipsade hon om Semper Bifidus som finns att köpa bara på Apotek, att jag skulle köpa det och ge en gång om dagen. Det är vanlig Baby Semp fast med någon sockerart i som är lösande. Svindyrt var det iallafall, och hur lite som helst i en förpackning! Tur att man inte ska ge så ofta.. Sedan fick hon ett recept på jag minns inte vad det hette, medicin mot torsken iallafall. 400 spänn gick det på.. Denhär veckan har jag lagt ut över 1000 kronor på saker som ska hjälpa henne mot diverse problem, som förkylning, magknip, trög mage osv. Men det är det värt såklart, för min lilltjej måste må bra. Det kostar att ha bebis :-)

Nu är det dags för mat och AD-droppar.


Birsta och bad!

Publicerat: 2010-02-04 Kl: 00:22:33 | I kategori: Min vardag | 3 kommentarer


Idag har vi varit på Birsta med Evelina! Vi skulle egentligen åka vid 12tiden, men jag var riktigt seg och Haylee ville somna precis när Ewe kom. Jag fick väcka henne tillslut för att hon behövde äta, det hade gått för lång tid sedan hon åt sist... Men tillslut kom vi iväg iallafall :) Köpte bara nya sängkläder till Haylee, lite handdukar & en foundation till mig själv. Skulle köpa lite kläder och pyjamaser till henne men jag hittade verkligen inga fina! Inget alls som föll mig i smaken. Tack Evelina för en trevlig dag iallafall!

Efter att vi hade åkt därifrån så åkte jag till Kungsbackavägen och hämtade lite post och sånt. Sedan åkte jag hem hit direkt :) Är spyless på att åka buss nu! Idioter som kör bara. Hade lust att spotta ena busschauffören i ansiktet alltså. Varför kan dom inte köra som vanligt folk!?!?! Och en äcklig kärring på bussen med hennes man som hade tänder som pekade åt både norr och syd, öster och väster - ställde sin vagn bredvid min i bussen som vanligt. Men människan ställer sig och håller i handtaget på MIN vagn! Jävla fanskap, sånt hatar jag.. Så tittade jag på henne med arg blick och då tog hon bort händerna. Efter ett tag gjorde hon samma sak igen och då skrek jag "MEN NEJ!!!!" och så blev hon lite typ överraskad att jag sa ifrån. Hennes vidriga händer kan hon hålla på sin egen vagn. Punkt slut.

Nu ikväll har Haylee badat. Haha lillstackarn, hon tycker inte om att bli blöt. Särskilt inte på huvudet... Jag hoppas att det blir bättre, för efter ett tag älskar väl barn att bada, eller har jag fel? Jag vet inte men jag har fått för mig det. Alla barn jag vet älskar iallafall att bada. Jag antar att hon kanske blir lite chockad när man stoppar ner henne i vatten och så. Det känns som jag gör illa henne när hon blir så ledsen! Haha, men det gör jag ju såklart inte. Är hur lugn och försiktig som helst. Man ska inte stressa upp sig bara för att bebisen gråter, man ska vara lugn så smittar det så småningom av sig på barnet :) Har jag läst.

 

Gosunge! Mami älskar dig hjärtat



Imorgon ska vi till BVC klockan 10:00. Äntligen. Som jag har väntat. Allting i mitt liv dröjer verkar det som... Irriterande! Imorgon bitti har jag även ett viktigt samtal att ringa, ska skälla som aldrig förr, för nu är jag RIKTIGT arg!!!

Vi saknar pappsen också, men snart är han hemma. Love you!

Lägger ut bilder från badet om en stund, ska bara fika lite innan. Återkommer.


Birsta

Publicerat: 2010-02-02 Kl: 22:59:56 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Inatt har lillan sovit ganska bra, men vaknade i gryningen som vanligt och var vaken heeeela morgonen och förmiddagen. Tröttsamt när man är så trött och bara vill sova :p

Imorgon ska jag på Birsta med Evelina och kika runt litegranna.. Kolla om jag hittar någonting fint till Haylee kanske :-) Man kan ju aldrig låta bli att handla åt henne. Det är ju roligt!

Har ingen skrivlust alls känner jag. Blä.


Apoteket

Publicerat: 2010-02-02 Kl: 00:30:29 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Idag vaknade jag rätt så sent. Hade planerat att kliva upp tidigt och åka in på stan tidigt med Sandra. Men jag fick som vanligt inte sova någonting inatt, så jag fick inte somna förrän vid 11 på dagen och då skulle jag som sagt egentligen klivit upp - men jag kände verkligen hur det tog emot och att jag behövde lite sömn om jag skulle orka leva resten av dagen. 4 timmars sömn är man tacksam för som småbarnsförälder! Folk har påpekat att jag förmodligen är så trött för att jag inte får sova ordentligt pga att jag har Haylee i sängen tillsammans med mig när vi sover. Jag hittade detta på en sida om bebisar:

Sov tillsammans
Det första ni måste göra för att få tillräckligt med sömn – och det gäller särskilt barnets mamma – är att sova tillsammans med barnet.  Till skillnad från i stort sett alla djur föds människobarn helt hjälplösa. Det enda ett nyfött barn kan klara utan hjälp är att andas.  Allt det andra som krävs för att säkra barnets överlevnad och en sund och naturlig utveckling kräver en mamma eller en pappa. En mammas kropp är speciell på så vis att den är rustad för att förse barnet med det den har behov av – skydd mot faror, mat, värme, sömn och stimulans – varken för lite eller för mycket. Barnet är fött till att vara hos sin mamma. Allt annat, i alla fall i naturen, är farligt och skapar obehag hos barnet.
I vår kultur duger en pappa precis lika bra, det enda han inte är kapabel till är att amma. När barn som är nyfödda eller lite större gråter för att de är ensamma, alltså borta från sin mammas eller pappas kropp, är det alltså inget tecken på något onormalt.  Tvärtom så reagerar barn med sin gråt på den fara det innebär att lämnas ensam. Ett barn som lämnas ensamt och därför gråter reagerar helt i överensstämmelse med sina medfödda instinkter.



Idag har jag handlat för flera hundra på Apoteket åt lillan. Hon är ju sjuk min prinsessa och har lite problem med lilla magen också. Så nu hoppas jag verkligen att hon blir bättre när det kostade så sjukt mycket! Men det är hon såklart värd min älskling.

Nu ska hon ha mat, så jag får skriva mer sen.


Fyfan för vintern

Publicerat: 2010-02-01 Kl: 02:27:42 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Egentligen så älskar jag vintern. Jag älskar när snön faller lugnt och fridfullt och när det knastrar under fötterna när man är ute och går. Men just nu hatar jag vinterjäveln! Fy fan. Kan den inte bara dra åt helvete!? Jag kan inte ens gå ut med Haylee utan att hon blir helt snorig. Och ibland så har man ju inget val, ibland måste man gå ut. Om hon är utan mat och blöjor så måste jag gå och handla det, om jag är utan någonting så måste jag gå på affären och handla det. Så är det ju. Jag är inte ute mer än nödvändigt med henne dock, absolut inte. Om jag KAN undvika att gå ut med henne så gör jag gärna det. Men imorgon måste jag ta med henne på stan för att jag måste verkligen köpa magdroppar till henne. Det gör ont i mitt hjärta när jag ser att hon kämpar med lillmagen! Hon är inte speciellt gnällig oftast, men när hon ska bajsa eller så så ser man verkligen att det är jobbigt för henne. Och så kan vi inte ha det! Så jag måste ner på stan imorgon och fixa det.. Måste även köpa lite nya kläder till henne. Alla som man får kläder av, som köper presenter och så, köper antingen i storlek 62 eller 68. Det finns inte en chans att min dotter kan ha det än på ett par månader.. Och alla sa till mig innan jag fick henne "Köp inte så mycket i storlek 50, hon växer ur det på nån vecka och så kommer hon inte kunna ha det längre". 56 är fortfarande alldeles för stort för henne, då hon bara var 46 cm när hon föddes. Hon är ju bara tre veckor, idag. Så jag måste inhandla lite bodys i storlek 50 och 56 imorgon, och även några pyjamaser till. Då hon gärna kräks lite extra på natten när hon äter :-) Så det blir många pyjamasbyten! Klädbyten överhuvudtaget... Man får nästan tvätta ihjäl sig.

Idag har vi bara varit hemma. Vi skulle egentligen åka och hälsa på min mamma i Nacksta, men hon ringde i sista minuten och ställde in det pga att hon var tvungen att åka hem till Bredsand och packa lite saker. Vi har ju flyttat därifrån och ska lämna tillbaka nycklarna på onsdag! Så jag förstår att hon måste åka dit och fixa o greja, får lite dåligt samvete dock att jag inte kan hjälpa till. Men vart ska jag göra av lillan isåfall? Så det går ju inte..

Jag verkligen längtar tills min bebis börjar få något tidsbegrepp, så att man kan vänja dom vid att sova på nätterna. Jag är så trött alltså. Orkar knappt leva känns det som! Mina leder värker av kylan och huvudet sprängs pga sömnbristen och förkylningen. Men lillan är en pigg liten tjej på nätterna! Precis som i magen. Hoppas att det ändras snart iallafall. Jag är iallafall glad att hon är lugn på nätterna då hon ligger vaken. Tänk om hon hade varit hysterisk och bara skrikit hela natten lång? Fy vad jobbigt. Peppar peppar.

Nej, nu håller jag på att svettas till döds här. Jag tror att jag har feber, det känns lite som det. Skulle behöva sova känner jag. Ska försöka natta Haylee och se om jag lyckas :) Men hoppas inte på för mycket, haha.


RSS 2.0