Mys-lördag

Publicerat: 2010-07-31 Kl: 19:40:08 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Ikväll är vi hemma hos Dannes syster och är med hennes dotter Keilie :) Hon och Haylee leker, var nyss och hämtade gåstolen för vi tänkte inte på att ta med oss den. Lillan älskar ju deras hund Jackson och skrattar åt honom så fort hon ser han, så tänkte vi att hon kanske försöker springa efter honom, men än har hon icke gjort några framsteg :P Hon har alldeles för fullt upp med att pilla på alla leksaker på gåstolen och sätta igång dom där ##%%"! melodierna.. haha! Gosunge.
Vi övernattar här inatt, lika bra det eftersom det blir så sent annars! Jag, lillan och Keilie har varit på ICA och köpt saker till våran mys-lördag som Keilie kallar det, haha.
Nej, nu måste jag passa vovven så att han inte äter upp Haylee.
Trevlig lördagskväll allesammans!

Fattar inte!

Publicerat: 2010-07-31 Kl: 00:43:26 | I kategori: Bilder | 0 kommentarer


Vi har ju Google Chrome som webbläsare. Men jag fattar inte varför all text blir sammanhängande när jag uppdaterar bloggen!! Jag skriver ju som vanligt och gör radbrytningar o så, men så fort jag trycker på publicera så åker all text ihop. Det är sjukt stöööörande! Är det nån som kan hjälpa mig att fixa så att det inte blir så? I-landsproblem men det är jävligt jobbigt, iallafall för er läsare. Sedan ser det ju inte fint ut heller och det vill man ju att det ska göra såklart.

Idag har vi hängt med Evelina, Thelise & William hela dagen :) Jättemysigt har vi haft! Först gick vi en sväng på stan, köpte lite nya saker till lillan.. En mörklila body med tillhörande byxor, ett par solglasögon (som hon bara tar av sig hela tiden), en nostalgi-body fast i storlek 68 så hon kan växa i den! (Måste börja tänka att hon kan växa i saker, och inte bara köpa allt i storleken hon har nu, dvs 62, för då kan hon bara ha dom ett kort tag.) Hon hade en likadan i storlek 50 när hon var pytti pytti... Mammas lilltjej! Var bara tvungen att köpa den, och så var den på rea. På Lindex har dom ta två betala för en på ALLA reavaror! Skit bra. Så när jag köpte den där bodyn för 39:- så sa hon i kassan att jag fick gå och välja ett till plagg som det var rea på, så bjuder dom på det billigaste. Som hittat! Var ju lite stressad så jag kunde inte leta ordentligt, men det blev iallafall ett par strumpbyxor i storlek 62/68 som var ALLDELES för stora :( Min lilla knubbis är ju så kort. På alla hennes strumpebyxor så är det storlek 56 och dom sitter perfekt. Men det är väl bra att ha och växa i, för det går ju fort!

Efter stan så åkte vi allesammans hem till Perssons recidence och åt middag. Thelise och Haylee satt och snackade lite och tittade på varandra och skrattade. Haylee åt gröt medans Ewe lagade mat och Thelise satt i babysittern. Sedan fick min lillan äta smörgåsrån medans vi andra åt middag, och det blev fasiken rån över hela köket.. Haha, smul rån!

Alltså! Jag måste bara få skriva en sak som jag har stört mig på ända sedan jag åkte buss hem från Ewe. Jag ställde vagnen där man alltid ställer vagnen, vände den bak och fram så att jag kunde "låsa fast" den i handtaget med det dära säkerhetssnöret som finns där så att den inte skulle välta när busschauffören körde som en biltjuv. Så satt jag längst in mot fönstret så att jag skulle kunna se Haylee som låg och sov, eftersom vagnen var vänd åt fel håll så att säga. Då kom det först en svart man och satte sig på sätet som är på andra sidan mitt emot där jag satt. Sedan kom det en svart kvinna och först skulle hon ställa sina resväskor bredvid min vagn, och hon slog säkert in dom där jävla väskorna i vagnen 10 gånger så att hela vagnen skakade! Sedan satte hon sig bredvid mig, så att jag liksom satt instängd där. Istället för att sätta sig bredvid sin kille/kompis. Okej tänkte jag, Haylee sover ju ändå och jag sitter ju bäst här inne vid fönstret så att jag kan se henne. Men då stod bussen stilla för länge så hon vaknade till. Men kvinnan tänkte inte ens tanken på att flytta sig, och jag orkade inte tränga mig förbi henne och sedan tränga mig tillbaka. Så jag fick sträcka mig över det där glasräcket som är framför sätena, hänga liksom ner över vagnen och försöka få lillan att somna om. Vilket var rätt svårt. Så sa jag till kvinnan - ursäkta, får jag komma förbi. Så sa hon "mmmMMmmhh.." på ett sånt där smackigt sätt så jag blev irriterad. Så stod jag bredvid vagnen och hennes väskor ramlade på mig, men hon gjorde inte ens en ansats till att kanske komma och ställa väskorna annorlunda eftersom dom hela tiden ramlade. Iallafall. Då satt hon sig på sätet bakom där vi satt, vilket var ledigt, medans jag var nere vid vagnen och tröstade Haylee. När hon hade somnat om lite lätt så gick jag tillbaka och satte mig för chauffören började köra som en galning så jag höll på att ramla. Då kommer fittan och sätter sig bredvid mig igen! Vad fan. Kunde hon inte ha suttit kvar där hon satt, var hon bara tvungen att sitta bredvid mig, fast hon märkte att jag kanske behövde ha den där platsen fri så att jag kunde kliva upp och ner. Jag kunde ju inte sitta på sätet som är bredvid vagnen heller eftersom hon hade sina äckliga resväskor där. Och när dom skulle kliva av (efter 100 år) så slog hon in väskorna i vagnen igen. FAN VAD IRRITERAD JAG BLIR PÅ SÅNA DÄR MÄNNISKOR! Hon förstörde hela min kväll. Jävla arroganta kärringjävel. Hoppas du gör illa dig eller något annat jobbigt. Pain-in-the-ass!

Nu ska jag sova bredvid min lilla söta dotter som ligger här och lyser med sin skönhet :) Undrar om man kan vara vackrare än henne? Tror icke det. Godnatt.


Gosen i sin nya hoppis! Den ser röd ut på bilden, men den är rosa.


Jag hängde upp en leksak framför henne så att hon skulle bli lite
exalterad och glad och försöka ta den, då började hon hoppa! Hihi


Arg tjej. Kolla in toffsen, hahah såå söt är hon i den :)


Haylee, Evelina & Thelise :-) Love you!



gott med smörgåsrån :)

Publicerat: 2010-07-30 Kl: 18:01:32 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


dsc02107 (MMS)

gott med smörgåsrån :)


det är jobbigt att det ska klia så hemskt ...

Publicerat: 2010-07-30 Kl: 15:15:36 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


dsc02106 (MMS)

det är jobbigt att det ska klia så hemskt när man börjar få tandsingar :-) gosen!


Långprommis och pasta

Publicerat: 2010-07-29 Kl: 22:24:04 | I kategori: Min vardag | 2 kommentarer


Jag höll på att få panik för att det var så kvavt här inne förut, så jag tog med mig Haylee och gick en lååång promenad! Lovely :-) Vi var ute säkert i två timmar och gick runt. Hon sov mest, vilket resulterat i att hon varit busig och inte velat sova nu på kvällen. Fast nu sover hon äntligen, det lilla yrvädret.
Det blev inget av med slingorna.. Klockan blev så mycket. Ställde mig och lagade mat när jag kom hem från promenixen, var superhungrig. Så då brände jag inget fett! Men man måste ju äta, eller hur?
NÄR SKA SOLEN KOMMA TILLBAKA DÅ? HELA STAN ÄR SÅ JÄVLA BLEKA OCH DET ÄR SLUTET AV JULI! Jag ska nog ta och sola solarium imorgon... Vill inte se ut som ett lik mitt på sommaren.
Nu ska jag gå ner och diska efter middagen, orkade inte göra det förut... Och koka lillans vatten för natten och hennes flaskor.
Slänger in bilder innan jag går och lägger mig, sitter alldeles för bekvämt för att orka kliva upp och hämta kameran och sedan sätta mig lika skönt igen. Så det får jag göra senare!
Nu - disk!

har varit ute på en lång mysig kvällspr...

Publicerat: 2010-07-29 Kl: 19:59:42 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


har varit ute på en lång mysig kvällspromenad med lillan min :-) nu ska jag hem och göra slingor. Om jag orkar det idag? Har sagt i en vecka nu att jag ska göra det. Vi får se hur det blir!


Handlat

Publicerat: 2010-07-29 Kl: 18:03:10 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Idag har jag varit dödstrött, som vanligt ;) Men haylee var gullig idag och ville somna ganska snabbt efter att hon vaknade :) Så vaknade vi vid 11 igen och då var jag pigg, skönt! Sedan har vi ätit gröt, jag har ätit mina Nesquick-chockad-puffar som jag alltid äter...
Vid 15.30 så kom min mormor och hämtade mig och lillan, så for vi ut på Willys och storhandlade. Där har dom såna där boxar med två paket blöjor för 190 kr.. Jättebra tycker jag :) Så köpte jag 30 liter välling och lite sånt där som är svårt att köpa om man inte har bil.
Men en sak blev jag arg över. Haylee äter ju BabySemp 2 nu, jag bytte tillbaka från NAN2 för att jag hade ett paket med 12 liter BabySemp, och konstigt nog så spyr hon inte av BabySemp alls som jag trodde.. Kanske för att hon äter lite tjockare mat nu också, gröt och välling och sånt :) Men iallafall. Dom verkar ha slutat med 12 liters paketen BS2, SÅ JÄVLA DÅLIGT! Nu har dom gjort ett paket med 7 liter istället för typ 90 spänn. Det förra med 12 liter kostade 130 eller nåt och räcker lääänge nu när hon inte äter det lika ofta längre. Så då sket jag i det.
Idag skulle vi gå på Giffarna egentligen, vi fick gratisbiljetter av Dannes kompis som spelar där, men nu blev det ju sånt satans skitväder så vi struntar i det! Vi får gå nästa gång istället :) Lillans premiärmatch!
Nu böjar Teen Mom på MTV, så det ska jag titta på medans jag försöker få lillan att vila lite. Trött på ögat är hon.
Måste berätta en till sak! Hon är så duktig min lilla snuttis. Jag var ju på Barnens Hus häromdagen, och då köpte jag en flaska som det är såna där handtag på från MAM, och handtagen är avtagbara och passar på alla MAMs flaskor.. Och jag har ju bara såna! Så försöker jag lära henne att hålla i dom och äta själv, även fast jag nästan alltid matar henne i famnen för det är så himla mysigt :-) Men när hon äter så ligger hon och "kliar" sig i håret, eller liksom smeker och tar sig i ansiktet och tar på mitt ansikte och så. Och det är ju lite svårt om hon ska behöva hålla i flaskan samtidigt, för då tappar hon ju den :P Haha. Men det kommer en tid när hon inte ens vill sitta hos mig och äta längre! Så det är inget som jag stressar över..
Nej, nu missar jag massa här av Teen Mom! Skriver sen. Ska lägga in en massa bilder ikväll, visar dem för er då. Lovar!
Kram!
JAG VET ATT DE TÄR SVÅRT ATT LÄSA, internet är CP! KOM TILLBAKA SEN SÅ HAR JAG ORDNAT DET! LILLAN ÄR SUR SÅ JAG HINNER EJ NU.

jag älskar att åka bil :)

Publicerat: 2010-07-29 Kl: 16:10:36 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


dsc02100 (MMS)

jag älskar att åka bil :)


mammas vackraste prinsessa! Du är så söt haha

Publicerat: 2010-07-29 Kl: 14:09:54 | I kategori: Min vardag | 3 kommentarer


dsc02092 (MMS)

mammas vackraste prinsessa! Du är så söt haha


Low

Publicerat: 2010-07-28 Kl: 22:31:07 | I kategori: Bilder | 1 kommentarer


Jag känner mig bara låg. Jag har gjort det i flera dagar nu... Känner mig nere som fan. När Haylee är vaken så är jag glad, för hon gör mig glad! Men när hon har somnat så blir jag deppig. Skit jobbigt, men jag vet ju vad det beror på och jag hoppas innerligt på att detta problem är löst snart. Jag har väntat alldeles för länge på detta nu! Snart måste det väl vara min tur att få ha tur med någonting... Annars vet jag inte vad jag gör! Detta klarar jag inte längre iallafall, det är en sak som är säker.


Haylee försöker sätta sig upp, hahah! Situps

Halebop

Publicerat: 2010-07-28 Kl: 12:34:48 | I kategori: Min vardag | 2 kommentarer


Vilka dårar som jobbar på Halebops sk. "kundtjänst"!!!

Nu ska jag ge min liten lite mat. Ska prova om det kanske går bättre med pastan idag...

Nu så..

Publicerat: 2010-07-27 Kl: 18:33:40 | I kategori: Bilder | 0 kommentarer


Har varit och hängt lite med Evelina och Thelise! Dom kom först hit och störde mitt i min vila. Haylee hade precis somnat, och jag var så dödligt trött så att jag hade precis lagt mig på söta örat och var mitt emellan sömn och vakenhet när dom kom. Haha, fyfan för Ewe kände jag då :) Men jag klev iaf upp, och efter ett kort tag vaknade även Haylee så vi tog en promenad till ICA. Har fått låna Ewes telefon nu också så nu har jag en mobil, im so happy! Tack min kära vän.

Vi fick skjuts hem av Vilma, det tackar vi för! Lillan somnade i bilen, så jag lyfte över henne från bilbarnstolen till vagnen och just nu ligger hon ute och sover. Jag sitter och nojjar över att Babyvakten ska svika mig, och tror att hon ligger där nere och gråter förtvivlat och att jag inte hör henne, så jag springer ner var 5e minut och dubbelkollar ;) Haha. Hon sover så bra ute, men det gör väl alla ungar.

Nu ska jag städa lite här innan ungen vaknar! Kram på er.


Toffs

Publicerat: 2010-07-27 Kl: 15:01:19 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Idag har lillan en toffs i håret, haha. Det är så jävla gulligt, lillhåret hennes sticker rakt upp. Snodden är så liten så jag inte ens får den runt lillfingret, en på henne ser den skit stor ut. Haha :D

Jag är så trött och har ont i halsen. När ska denna eviga trötthet gå över? Jag ska börja gå och lägga mig samtidigt som Haylee och se om det blir något bättre av det. H-vete.

Min mobil är trasig. Den reagerar inte på laddaren, och jag har inget batteri. Kul för mig! :) Och jag har ingen extratelefon heller som jag kan använda så länge. Skit också. Idag är ingen bra dag för Emma Strand!

Idag gick det bättre för Haylee i hoppgungan iallafall, nu hoppar hon som en tok, så roligt att titta på så jag skrattade tills tårarna sprutade :') Haha min lilla tjej. Så ringer min mormor och är orolig över att jag har köpt en gåstol, hon är rädd att Haylee ska börja gå på tårna när hon blir större :P Hon är söt hon, min mormor.

Nä, vila var det ja.

Racer-Haylee

Publicerat: 2010-07-26 Kl: 23:45:15 | I kategori: Haylee 6-8 månader | 4 kommentarer


Vi har ju lånat en av Williams gamla gåstolar som han hade när han var baby, som Haylee har haft tills nu när hon fick en egen. Men Williams var lite för hög så hon nådde inte ner med fötterna. Denna som vi köpte idag är mycket lägre så hon når iallafall ner med tårna, men hon går inte. Jag vet inte om hon kanske inte förstår att hon kan förflytta sig själv med hjälp av den? Hur har era barn gjort när ni skaffat gåstol till dem? Började de gå runt i den direkt? Isåfall - hur gamla var de då? Vore väldigt tacksam för svar, även om jag tror att det handlar om träning. Hon måste ju liksom få in snitsen, hon har ju aldrig gått förut så hur ska hon förstå att hon ska kunna förflytta hela stolen och sig själv med hjälp av benen, haha. Hon satt dock bara i den i ungefär 10 minuter, sedan blev hon hungrig och trött och ville inte sitta där mer.


Woho! Total lycka. Håller hårt i ratten, ready to go ;)
..Vad gör denhär knappen, tro?
Och hur smakar denhär? Mumsigt!

Pictures

Publicerat: 2010-07-26 Kl: 23:18:18 | I kategori: Bilder | 2 kommentarer


Haylee nyvaken mitt i natten efter att hon vaknat och varit hungrig.
Kolla in frillan, hahahha!

Sjukis tjej, helt utmattad somnade hon på skötbordet
för jag hade kastat upp täcket där när jag bäddade sängen.
Då fick hon ligga kvar där :-) Under uppsikt, såklart.
Såna här mini-grodor finns över hela Granloholm! Haha, skit söta.
Dessa fanns dock i Sidsjön. Danne tog upp dem och kastade på mig :(
Vårat dagliga kvällsmys. Mamma älskar dig hjärtat!
Ledsen tjej, haha så jäkla söt
Nyvaken mitt i natten efter en grin-attack när hon hostade som en tok.
Då fick hon vara vaken med mamma en stund! Det får man när man är sjuk.
VADÅ!? WHATS HAPPENING?
Åhh, vad jag har sovit skönt. Sträcker på sig!
Såhär ligger jag och tjejen i mitt liv varje kväll. Det är den bästa stunden på dagen!

Hamburgare

Publicerat: 2010-07-26 Kl: 22:57:14 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Idag har det varit en effektiv dag! :-) Min kusin Richard kom och hämtade upp mig och Haylee, sedan åkte vi och köpte en jättefin gåstol till Haylee. Åkte vidare till Barnens Hus och köpte en hoppgunga från Carena till henne också. Hon ääälskar gåstolen, och den spelar en massa melodier.. Haha, dåligt less man är på dom redan :P Hon trycker på knapparna hela hela tiden och älskar det. Kul för min lilla ängel!

Hoppgungan var också rolig tyckte hon, men hon är så kort så att hålen där man ska ha armarna är lite för högt upp så att hennes armar står rakt ut på sidorna och hon kan liksom inte röra dom, hahah mammas lillis! Men hon växer i den :)

Danne är och fiskar med sina bröder och kommer väl hem snart, undrar om dom har fått någon firre idag? Det vore konstigt om dom inte har fått det, med tanke på vädret. Jag har nyss stekt hamburgare (normal tid, men vart så sugen) och ska kolla på Sex and the City alldeles strax när det börjar.
Hoppas ni har haft en bra dag idag!
...även fast ni inte har lämnat era bloggadresser, idag heller.

Varning för låååångt inlägg :-)

Publicerat: 2010-07-26 Kl: 00:23:11 | I kategori: Bilder | 8 kommentarer


Idag har jag inte haft motivation till att göra egentligen någonting alls. Jag har velat ligga i sängen hela dagen. Det beror nog på vädret. Tur att man har en liten tjej som alltid är glad och gullig som får en att känna sig lyckligast i hela världen så fort hon ler mot en :-) Tack älskling för att du får mig att vilja kliva upp på morgonen, jag älskar dig.


Har ju tvättat ikväll. Vad skönt det var att inte ha tre tvättkorgar fulla med tvätt, idag var det bara en :) Så det räckte med två maskiner. Super! Men det blir så fort mycket tvätt alltså, vi är ju tre stycken. Måste tvätta oftare, för när det blir sådär mycket tvätt måste jag liksom ställa tvättkorgarna i vagnen för att orka ta dom till tvättstugan, haha. Självklart UTAN Haylee däri, så ingen dåre tror att jag har henne i vagnen och ställer tvättkorgar på henne ;-) Det finns ju folk till allt...


Jag la Haylee kl 19.30 idag, tyckte att hon kunde gott somna lite tidigare än vanligt för sömnen är välbehövlig när man är sjuk. Hon har sovit många gånger idag, det tar på krafterna att hosta som hon gör. Förut sov hon i en och en halv timme ute i vagnen, det gör hon aldrig annars. Hon sover oftast när jag tar den "gamla" vagnen, alltså liggvagnen. Så brukar jag ställa henne utanför på uteplatsen, lägga dit babyvakten och sätta på myggnät och gå in. Men det tar högst 10 minuter så är hon vaken igen. Vet inte varför, kanske för att vagnen slutar rulla. Men idag så sov hon så länge där ute alltså, jättebra för henne! Bra med frisk luft, det var ju inte så att man kunde gå ut och hitta på nåt i detta väder direkt. Sedan var hon lite piggare efter det.


Iallafall, jag gjorde iordning välling vid halv åtta, fixade hennes näsa och sög ut snor, gav Nezeril och Bricanyl. La henne i famnen som jag gör varje kväll och gav henne vällingen. Så somnade hon efter halva flaskan. Sedan låg jag med henne i sängen och har gjort det ända tills nu typ. När jag ligger så med henne så försvinner allt annat, jag vill inte prata med nån eller göra något, jag vill bara stanna tiden och ligga så föralltid :) Har varit i tvättstugan två gånger men sedan kommit tillbaka och lagt med mig henne direkt. Hon måste sova med mig i sängen när hon är sjuk, jag orkar fasen inte springa upp så många gånger som jag måste göra när hon är sjuk. - Hon kan inte andas, svettas, vill inte ligga på rygg, letar efter snuttan, vill ha nappen, hostar, snorar, hostar igen osv osv... Och så fort jag har lagt mig i sängen igen så är det nåt igen, och då måste jag kliva upp. Danne kliver ju självklart upp också men som dom som känner mig vet så måste jag också kliva upp för att kolla till. Klarar inte av att ligga och slappna av och sova medans hon är ledsen, det går inte, även om jag vet att Daniel har koll på det så klarar jag inte av att inte vara där och hjälpa henne.


Nu blev det en jäkla massa surr här. Inte ens om roliga saker, men ni får ju läsa om ni vill. Jennifer blir iallafall glad vad jag än skriver, det vet jag ;-) Haha vännen. Min mest trogna läsare!
Hörrni. Nu är jag arg på er. Jag bad er att ni skulle LÄMNA ER BLOGGADRESS, men ni verkar vara för lata för att orka skriva en kommentar! Ni får ju läsa min blogg, kan inte jag få läsa eran också? Verkar inte det som en rimlig deal? Det tycker jag att det gör. Så nu får ni en chans till att skriva eran bloggadress så att jag har nåt att läsa.


Dom enda bloggarna jag har läst de senaste dagarna är:

Evelinas (som inte ens har skrivit nåt)
Katrin Zytomierskas
Anna Lindströms
Linda Rautakorpi
...för det är dom enda jag kan i huvudet sådär på rak arm. So pleaase, help me.

Nu ska jag lägga mig och titta på Unga Mödrar! Jag gillar det. Men dom flesta är ju dumma i huvudet på det programmet, det finns vissa som verkligen är bra mammor men andra är ju helt pantade. Samma som Linda hade skrivit i ett inlägg häromdagen, på Teen Mom (uppföljaren av 16 and pregnant) är ALLA helt pantade. Riktiga popcorn.



Det enda dom pratar om är att det är så synd om dom för att dom inte har levt klart, att dom måste få vara tonåringar fast dom har fått barn, att dom lever att annat liv än deras kompisar och det är ju så himla hemskt. Man kanske skulle ta och tänka på det innan man blir gravid då? Det är ingen som säger "Men det gör inget, jag har valt bort det livet i och med att jag valde att behålla barnet, och det är värt det tusen gånger om". Jag förstår det inte, vad fan ger en utekväll en, mot för vad en dag med sitt barn ger en? Man har roligt i ett par timmar ute, sedan mår man dåligt dagen efter. Så jävla meningslöst.  Självklart kan det vara roligt att få komma ut och festa någon gång ibland, men att sitta och gnälla över att man inte kan leva samma liv som innan man fick barn är ju bara så jävla fjantigt. Omoget. Vad trodde dom egentligen? Jag fattar inte vad man lever för när man inte har barn, inget illa menat mot dom som inte har barn såklart! Men när man har fått barn så börjar livet på riktigt, känner jag. Att varje morgon få vakna till en liten människa som älskar dig så villkorslöst, och ler mot dig det ärligaste leendet du någonsin kommer att uppleva. En liten person som blir så glad när dom ser dig att man smälter i själen. Lyckan när det blir upplyft ur sängen på morgonen. Sedan har man hela dagen på sig att leka, mysa, trösta, gosa. Dagar fyllda av kärlek och meningsfullhet. För mig är det LIVET. Och så länge jag har min dotter så har jag allt jag någonsin kan önska mig. Hon är det som betyder allt. En sån stark kärlek som man känner till sitt barn, en sån kärlek kan ingen som inte har barn förstå. Den känslan måste man uppleva. När jag tittar på Haylee så fylls jag av så mycket kärlek att det känns fysiskt i kroppen och jag vet inte vart all kärlek ska få plats eller hur jag ska få utlopp för den. Pussar och kramar och gos räcker inte :)



Haha, vilken poet jag är!
Men det var bara en tanke som växte till en annan tanke och en annan som blev ännu fler. Men jag tror att de flesta (normalt funtade) mammor håller med mig i det jag skriver. Livet får en helt annan mening när man har barn :) Det är bara så jag menar! Hoppas jag inte trampade någon "icke-mamma" på tårna nu, det var absolut inte min mening.


Nu ska jag lägga mig bredvid min
Lee-Lee som ligger här bredvid mig och äntligen sover djupt och skönt. Skönt för henne att få ett par timmars totalt sammanhängande sömn, förutom att hon hostar då men hon vaknar inte av det nu. Sömnen är för djup. Man måste ju vila för att kunna bli frisk.


Hoppas ni har orkat läsa min bok, haha
;) Kram på er, hoppas ni har haft en trevlig helg allihop!


Jag älskar er. Min fina familj! Tack för att ni finns.


Cribs

Publicerat: 2010-07-25 Kl: 17:43:54 | I kategori: Min vardag | 2 kommentarer


Idag och igår har det varit Cribs weekend break på MTV hela dagen! Jag älskar det, jag blir så satans avundsjuk att jag bara vill hoppa ut genom fönstret!!! VARFÖR KAN INTE JAG FÅ VARA EN KÄNDIS OCH BO SÅDÄR? Eller iallafall vara rik som ett troll, och bo sådär ändå. Känd skulle jag inte vilja vara om jag fick välja, men nu är jag ju det ändå ;-)

Sean Kingston är det just nu, vilket jävla hus. 50 Cent imorse och hans hus var det värsta jag har sett i mitt liv! Så sjukt stort och fint och lyxigt. Åh. Nej, nu ska jag sluta.

Idag har vi inte gjort någonting förutom att mysa, vad finns det att göra i detta väder liksom? Haylee sov dåligt inatt så jag ville bara grina när hon vaknade imorse, mina ögon blödde kändes det som. Men efter lite gos i sängen så somnade hon om med mig i en timme, så man får vara glad för det. Ikväll blir det en tidig kväll, fast så säger jag ju varje kväll och när kvällen väl kommer och lillan sover så hittar jag en miljon saker att göra. Igår sorterade jag 300 foton och satte in dom i album.

Ikväll har jag tvättstugan, skönt! Jag gillar att tvätta, det är roligt tycker jag. Haha. Eller inte själva tvättandet, men när kläderna är rena och man får vika och sortera och stryka och mangla, det älskar jag.
Haylee fick pasta och grönsaker till middag, och i barnmatsburkar från 6 månader så är det oftast lite bitar i. Jag har aldrig gett henne det förut. Iallafalll - det var pastabitar i, och hon såg så himla äcklad ut från början. Sedan gick det ganska bra och hon tuggade i sig en massa tuggor. Men sedan satte hon i halsen och jag fick panik! GUD vad hemskt, jag visste inte vad jag skulle göra. Men sedan klappade jag henne lite på ryggen och när jag såg att det höll på att släppa så fick hon dricka vatten och då blev det bra igen. Men fyfan vad hemskt det var :-( Mammas liten!

Måste göra streck för att göra en radbrytning, idiot Google Chrome drar automatiskt tillbaka dom så att texten sitter ihop när jag uppdaterar. Måste försöka fixa det, sjukt irriterande är det.

HATA-EWE-DAGEN

Publicerat: 2010-07-23 Kl: 21:29:16 | I kategori: Min vardag | 2 kommentarer


Jävla Ewe helvete! Sluta spamma!!! Hon har skickat 10 kommentarer och skrivit "Nej tack" och häromdagen skrev hon 5 likadana kommentarer. Satan!


Vad flitigt jag har bloggat today ;-) Eller hur? Tråkiga och korta inlägg men ändå, bättre än inget!

Det är så synd om min lee-lee :( Hon hostar hela hela tiden och snoret bara rinner och täpper igen hela huvudet på henne. Jag blir så förbannad, varför kan det inte gå över? Hon har ju haft hostan så himla länge nu, och nu ska hon vara så snorig så hon inte ens kan andas samtidigt. Så när hon blir ledsen så kan hon inte ens gråta, för hon måste hosta istället och så hostar hon tills hon kräks. Hon får ju Bricanyl, men jag tycker inte att det hjälper. Förut så hade hon blod i snoret, och när jag ringde Sjukvårdsrådgivningen (som förövrigt ringde upp efter TVÅ timmar!!!) så sa hon att det nog var för att jag hade använt för mycket näsdroppar. Jag har använt näsdroppar två gånger sen inatt. Oj vad mycket. En gång på natten när hon skulle äta och en gång idag på dagen. Resten har jag bara använt koksaltlösning, jävla kärring. Alla på det där stället verkar vara dumma i huvudet!! "Jaaaaaaaa... Jag veeeet inte jag... HMMMM... Hon kanske har petat sig i näsan?" "Nej, det tror jag knappast. Hon vet inte ens att hon har en näsa att peta i" svarade jag. "Näää... Ja, hur gammal är hon? Jo, sex månader ja.. Nää, då har hon nog inte petat sig i näsan..."

Jäkla popcorn.

Nattningen har varit ganska jobbig. Hon svettas så att det ser ut som att hon har duschat, och hon kan ju inte andas. Gav henne 2ml Bricanyl, en pipett Nezeril i varje näsborre, sög ut snor, och gav henne en Alvedon innan hon skulle sova. Men hon sover så dåligt och vaknade i panik och skrek. Mammas :( Inte ville hon äta heller, det tog typ 20 min innan jag fick i henne något.

Danne är ute och roar sig ikväll, så det är tjejkväll här ;) Fast Haylee sover ju, men iallafall.

Jag ska ta och diska och sedan ska jag gå upp och städa och göra sånt som jag inte kan när Danne är hemma, för jag tycker att han är i vägen, haha :P Så det ska jag roa mig med en fredagkväll! Inte för att jag klagar. Mammalivet är väl underbart ;-)

Förlåt att jag inte kan lägga in bilder, men det beror ju på att jag inte har några. Jag knäppte några igår som jag kan slänga in här lite senare! Kika in då.

Kram och trevlig helg på er.

Nu vaknar hon igen. Stackaaaaarn.

Kaffe

Publicerat: 2010-07-23 Kl: 15:23:58 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Jag är så fruuuktansvärt trött! Vill bara sova.. Haylee håller på att vila nu, men om jag somnar nu kommer jag att vara död när hon bestämmer sig för att vakna. Så det skippar jag.

Ska snart åka ner på stan och möta Sandra en snabbis, sedan ska jag väl hem och laga någon mat. Imorgon ska vi på kalas! Lillans kusin Nathalie fyller 7 år :-)
Vi hörs sen.
PS. Alla mina bloggar är försvunna sedan viruset! Kan ni snälla skriva er bloggadress i kommentarsfältet? :-)

06.40

Publicerat: 2010-07-23 Kl: 12:34:21 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


06.40 vaknade lillan imorse. Gissa om jag var tröhööött? Jag ville svimma där och då, haha. Nu är jag fortfarande trött, men vad ska man göra. Jag ska koka lite kaffe och se om jag blir piggare.
Idag är det ju kallt ute. 16 grader bara! Va fan hände? Skulle gå ut och hämta tidningen förut och fick en chock när det inte var 20+. ÅH! Vilken lång sommar vi fick...
Nu ska jag ge liten lite gröt, sedan ska jag duscha och hitta på nåt.
Kram på er.

Sent inlägg

Publicerat: 2010-07-22 Kl: 01:02:06 | I kategori: Bilder | 2 kommentarer


Jag är uppe sent idag ;) Busig jag är! HIHI. Hahah..

Idag har vi inte gjort ett vettigt ting. Jag fick sovmorgon till 12 för Danne var med Haylee, lovely! Så jävla välbehövligt var det iallafall. Sedan klev jag upp, segade litegrann och åt upp en hel kexchoklad :) Jag måste sluta trycka i mig godis på nätterna. Jag vaknar ju på natten, några gånger, plus när jag vaknar och matar lillan. Då bara panik trycker jag i mig det som finns i närheten.. Suget är så fruktansvärt starkt efter något sött att stoppa i munnen, helst choklad då. Jag har fått det av mamma tror jag, hon kan göra samma sak och har alltid varit så. Man hittar hon halvvaken i köket där hon sitter och trycker i sig mackor och dricker kaffe, hahaha! Ja herregud :)

När Haylee hade fått gröt och päronpuré så fick hon sin dagliga morgon-tvätt, sedan klädde vi på oss och for ner på stan och uträttade några ärenden. Ja, incidenten med varorna som jag så vackert glömde på ICA vet ni ju redan om... Idiot jag är. Det är inte första gången heller, jag har gjort sådär säkert 19 gånger sedan jag fick lillan. Åkte iallafall ner och hämtade dom!

När vi kom hem så lagade jag mat medans lillan vilade. Hon vilade jättelänge, säkert i 2 timmar. Stackarn, hon är så trött för den där jävla tanden som inte verkar komma men som ändå är där och stör. Värmen plågar henne, hon svettas så in i h-vete mest hela tiden, värst är det när hon äter (välling och ersättning) och under natten. Vi har fönstren öppna och så har vi köpt en kalluftsfläkt som vi har på, men det hjälper inte mycket.. Stackars mammas älskling! Jag kan inte heller sova när det är så jävla varmt här inne, jag vill bara sparka Danne ur sängen för att han är så varm :P

På kvällen tog jag och min dotter en långpromenad runt i Granloholm i det sköna vädret. Hur mysigt som helst var det! Vi var ute och gick säkert i två timmar, haha. Jag ska börja göra det varje kväll (nästan) så att fettet på magen försvinner! Bort ska det iallafall. Ska önska mig ett träningskort i födelsedagspresent..

Nu ska jag sova. Lillan sover sedan länge, hon somnade som vanligt i min famn efter att hon druckit sin välling :-) Det är så mysigt, varenda kväll gör vi så. Jag älskar det! Hon har ju alltid somnat själv och kan fortfarande göra det utan problem. Det är jag som vill hålla henne i famnen tills hon somnar, och sedan sitta så med henne tills hon sover djupt, och gärna lite längre. För jag tänker att tiden går så fort, hon är redan ett halvt år gammal. För fyra månader sedan gjorde man inget annat än att bära henne, och nu är mamma inget spännande längre utan andra saker lockar och drar. Tids nog så kommer det inte gå att hon somnar i min famn, därför passar jag på så länge det går. Mammas älskling. Tiden går alldeles för fort :-(

Imorgon har jag tvättstuga och sedan ska jag iväg och kolla på en lägenhet. Så får vi se hur den är då.

Kram på er.

HÄR EVELINA ÄR DIN JÄVLA BILDBOMB SOM DU TJATAR OM ;)


Haylee och Thelise i Haylees vagn, några månader sen :) Småtjejerna mina.


Dem igen :) Älskar er!


Haylee äter melon i min fasters vackra trädgård


Thelise muckar gräl med Haylee. Haylee i underläge :-( Kom igen gumman!!


Kapten-Haylee kör båt på Kubenbadet


Nu sover jag såhär, mamma. Godnatt!


Haylee känner på vattnet med pappsen :-) (det var inte kallt)


Haylee väntar otåligt på att få dra upp en stor abborre ;)


Jag och lillan min. Du är det vackraste jag har, dreggelmaja :-)


Wzup ma'?


Min badtjej! Hur fin är inte denhär bilden!? Du är så vaaaacker :D














Smart tjej!

Publicerat: 2010-07-21 Kl: 15:48:55 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Jag är så duktig. Var och handlade på ICA Esplanad nere i stan. När jag kommer hem så undrar jag vart min påse med varorna är? Då har jag glömt dom på affären. KUL! Så nu får jag åka ner igen... Suck :-(

Trött, som vanligt

Publicerat: 2010-07-20 Kl: 22:23:43 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Min lilla dotter håller på att få tänder, så hon är inte på sitt gladaste humör dagarna i ända. Hon grinar inte, men är lite kinkig och blir irriterad för småsaker som hon annars inte reagerar över. Tycker så synd om henne! Inatt har hon sovit jätteoroligt, stackars mig :-P Fick kliva upp 160 gånger. Så fort jag lagt mig var jag tvungen att kuta upp igen. Hon svettas som en gris, det bara rinner av henne.. Huga!! Alvedon får hon ju såklart.

Idag har vi varit med Evelina och c/o. Trevligt trevligt! Sedan har vi inte gjort så mycket mer.. Jag är trött efter monsternatten, så jag ska alldeles strax ta och gå och lägga mig. Ska fixa lite saker innan dess bara.

Godnatt!

EWE: Bildbomben kommer imorgon, jag orkar fan inte idag. Datorn är så jävla seg!


Vad ska man hitte på?

Publicerat: 2010-07-20 Kl: 11:16:31 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Vad ska vi göra idag då? Det återstår att se, minsann.

Kram.

Sidsjön

Publicerat: 2010-07-19 Kl: 23:31:55 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Idag har vi varit i Sidsjön, igen! Ovanligt.. Men det är mysigt där uppe istället för att sitta på ett bad där det springer omkring tusen människor och skriker. Haylee njuter för fulla muggar när hon får ligga på bryggan och leka :-) Gosi! Vi hade inte så stor fiskelycka idag dock, fick bara en enda liten stackars abborre. Men ibland blir det så!

Nu är jag så trött så jag skulle kunna somna på huvudet. Men jag har sååå ont i örat :-( Måste gå till vårdcentralen och kolla om det har fastnat nåt där inne, kanske en kuse? hahah

Helgen

Publicerat: 2010-07-18 Kl: 23:30:28 | I kategori: Bilder | 5 kommentarer


Jag är ledsen för glesa uppdateringar den senaste tiden, men jag - som de flesta andra - har verkligen ingen lust till att sitta vid datorn när det är så varmt och fint ute :) Det är så varmt inomhus hela tiden så jag orkar inte sitta vid denhär varma datorn så att jag svettas ännu mer.

Helgen har varit underbar, bästa helgen på jättelänge:

I fredags, vad gjorde vi i fredags? Hm.. Ja, vad fan gjorde vi? Jag TROR att vi var i Sidsjön, ja det var vi. Jag, Danne och Haylee, samt Dannes syster och hennes dotter. Danne fiskade och vi låg och solade, lillan sov mest. Men jag frös så förbannat för att det blåste så hemskt, så jag la mig under filten och solade bara ansiktet ;) På kvällen kom Evelina hit och hämtade en sak till Thelise!

Igår så vaknade vi tidigt, och Danne tyckte att vi skulle åka till Sidsjön idag igen. Han har ju som sagt fått någon slags fiskemani den karln. Det var så himla fint väder så vi åkte dit. Jag såg en del oroväckande moln, och när det är moln på himlen så vill jag inte bada eller sola! Då kan man göra nåt annat. Jag hatar moln, men de försvann eller blåste åt andra hållet till slut. Så vi låg där på en brygga och hade hur mysigt som helst, bara vi tre :-) Haylee njöt för fulla muggar, hon fick ligga utan blöja och lufta sig i vinden, och så låg hon bara där och gosade. Jag solade, och jag fick massa färg. Jag fiskade också! Woho. Jag som inte brukar fiska.. Fick 4 abborrar, Danne fick kanske 10 st.. Jag fick två mörtar också, men dom var inget att ha sa Danne och slängde dom i vattnet igen. Men ändå, jag var grym :)

Idag så åkte vi till min mormor och hälsade på henne, hon har varit i Stockholm ett tag så det var roligt att träffa henne :) Sedan tog vi en promenad med Evelina, William och Thelise. Sedan hem till henne :)

Nu ska jag hoppa in i duschen. Lee-lee sover sedan länge, hon var jättetrött. Hon fick en stor portion gröt innan hon skulle sova, så vi får se hur länge hon håller sig på den under natten! 

Godnatt kära läsare :)


Haylee: Jag tar en melon, tack!


Jag försöker ladda upp bilder, men det gåååår inte! Jag blir fan...
(Så kom denna upp, haha)

Mamma och lillan plaskar i badkaret :-)


Jag lovar en bildbomb imorgon gott folk. Kika in här då! Kram på er.



Haylee update

Publicerat: 2010-07-17 Kl: 00:12:53 | I kategori: Bilder | 2 kommentarer


Tänkte skriva lite om min lilla flicka som blev hela 6 månader för 6 dagar sedan. Jag säger det varje gång hon blir en månad äldre - men fasen vad tiden går fort. Alldeles för fort. Jag vill ha kvar min lilla lilla bebis förevigt! Stanna tideeeen. Samtidigt som det är helt underbart att se henne utvecklas och lära sig nya saker, så vill jag att det ska ske lite saktare :( Mammas lilltjej är snart stortjej.

Detta är min Lee-lee nu:

Hon rullar från rygg till mage, hela tiden! Hon ligger inte still en sekund.

Hon sträcker sig efter saker och tar sig dit på ett eller annat sätt för att nå det.

Hon försöker krypa, och hon gör helt rätt med benen. Det är bara armarna som måste synka med benen!

Hon sitter själv lååånga stunder. Visserligen tippar hon tillslut men ändå :-)

Hon ska ta i allt. Då menar jag allt. Det spelar ingen roll vad det är, men röra vid det ska hon, och in i munnen måste det för att undersökas.

Hon sover allt längre på nätterna. 01.30-målet som alltid inträffat samma tid varje natt, börjar bli runt 03 istället.
Snart ska jag försöka vänja av henne och få henne att sluta äta helt på natten. Vid 6 månaders ålder ska barn kunna sova en hel natt utan mat.

Hon älskar att "tappa" saker på golvet och skrattar när mamma plockar upp, gång efter gång

Hon älskar att leka tittut, men det har hon gjort sedan hon var mindre!

När hon inte får den uppmärksamhet hon tycker att hon förtjänar, så skriker hon med den ljusaste ton ni kan tänka er, det riktigt ilar i huvudet! Då får man ju uppmärksamhet vet ni :)

Hon väger 7.400 gram och är 61cm lång.

Hon äter gröt till frukost och välling till nattningen!

Hon har tar tag i sina fötter jämt, och stoppar dom i munnen. Det är gott med tår.


Nu kommer jag inte på något mer, är så himla trött.. Men det är väl som vanligt när man skriver såna här listor!


Finns det någon vackrare? Du är mitt allt, flicka lilla.

Nä men nu tror jag väl..

Publicerat: 2010-07-15 Kl: 21:19:26 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Jag är trött, hela tiden är jag trött. Det går ALDRIG över! :-( Buhuuu. Jag vill bara sova, sova och sova. Men det kan man ju inte göra hela tiden. Imorse klev Danne upp med Haylee iallafall så att jag fick sova vidare, helt lovely. Hon bestämde sig för att kliva upp runt 7-snåret. Nej tack :-) Haha.

Jag hade tvättstugan vid 11, så då var det bara att kliva upp ifall man ville ha några rena kläder - och det vill man ju. Så jag skyndade mig (hur man nu kan skynda sig att tvätta) att fixa tvätten, sedan åkte vi upp till Sidsjön! Danne har blivit galen i att fiska. Hela tiden ska det fiskas! Men det är härligt.. Så vi fixade lite fika och for upp dit. Lillan sov nästan hela tiden, hade liggvagnen så hon sov som en gud. Mysigt för henne! Jag frös bara jag, låg under filten och solade ansiktet, haha. Så for vi hem vid 19 tiden..

Danne är och spelar fotboll och lillan sover. Ska gå ner och fixa tvätten som jag inte hann vika förut, får sån ångest när jag inte viker tvätten. I vanliga fall gör jag allt nere i tvättstugan, stryker, manglar, lägger i högar och sorterar innan jag packar ner det. Så ligger allt som ska ligga tillsammans på samma ställe, så slipper jag sortera sen när det ska in i skåpen. Men nu måste jag fixa allt det hemma.. Åhhhh. Jag som är så trött. Men om jag inte ordnar det så kommer jag inte att kunna sova!

Så jag ska väl sätta fart innan Danne kommer hem. Känner mig på fixa-humör, men samtidigt tar tröttheten över. Jag som vill läsa, men då kommer ögonen att åka ihop som två magneter som dras till varandra, japp.

Godnatt!


Ewe och Haylee på dopet! Snygg min av lillan ;)


Trött..

Publicerat: 2010-07-14 Kl: 02:51:47 | I kategori: Bilder | 1 kommentarer


(Detta inlägg skrevs igår, alltså den 14/7 klockan halv tre på natten. IDIOTsida som inte publicerar!!!)

Klockan är halv 3 på natten och jag är vaken? JAPP. Har sovit en stund, men vaknar för att det är så fruktansvärt varmt i lägenheten! Så fort jag öppnar fönstren så bara väller det in kusar, äckel as! Vi har ju en skog precis utanför fönstret, så dom finns ju nära. Så flyger dom runt Haylee när hon ligger bredvid mig och sover, så måste jag döda dom fruktansvärda äcklen. Såna gånger längtar jag till vintern, då behöver man bara oroa sig för blomflugor och dom är ju knappt synliga, så dom blir jag inte äcklad av iaf! Jag måste gå någon terapi för min hysteri över kusar alltså. Jag får panik när dom är i min närhet, fy fan!

Idag har vi iallafall varit hos min faster Camilla , firat min äldsta kusin Richard som fyllde 22 år och ätit gott! Grillad fläskfilé med världens godaste marinad, ungsbakad färskpotatis, sallad från deras eget land och en jättegod sås. Det var så himla gott alltså! Sune är grillkungen ;-) Sedan hemmagjord jordgubbstårta med jordgubbar från deras jordgubbsland, sjukt god den med. Camilla hade plockat fram en barnstol som man liksom sätter fast på bordet, så hänger den i luften. Hon hade köpt den när Rasmus var liten och så hade hon kvar den. Hur fiffig som helst! Och lillan satt jättebra i den, för den lutar liiiiiiite bakåt så hon inte slänger sig fram och tillbaka. Jag måste köpa en sån, undrar vad dom heter? Någon som har en aning? 

Kom hem ganska sent, men jag nattade lillan klockan 20 som vanligt och sedan fick hon sova i lugn och ro i Camilla och Sunes mysiga säng! Så sov hon jättebra där.. :-) Skönt.

När jag var där idag så kände jag verkligen att jag vill ha ett hus. Dom har så himla fint hemma! Camilla är så kreativ, jättefina grejer överallt. Stilrent. Ett perfekt, komplett hem i min smak! Med en stor, fin trädgård med en lekstuga, typ "inglasad" (fast inte med glas) veranda, sedan en stor veranda till med ett fint bord och stolar där man kan sitta i skuggan. Två liggsolstolar på gräsmattan, jordgubbsland, salladsland och allt möjligt. Haylee stormtrivdes att få ligga på gräsmattan och riva i gräset, hon verkligen njöt :-) Så vill jag också booooo! Åh, hoppas det händer någongång.

Nu måste jag försöka somna om alltså. Jag har ångest för att jag inte har läst något ur Breaking Dawn idag. Det var så jäkla spännande igår så jag slutade aldrig läsa, somnade tre gånger och väcktes av att boken ramlade i ansiktet på mig. Åh... Men om jag börjar läsa nu så kommer jag inte att sluta förrän boken är slut, och jag måste ju sova. Är fortfarande hängig, täppt i näsan och huvudvärk. Enda botemedlet är att sova, har jag hört ;-)

Godnatt!


Såhär kan man ju också sova. Med foten och handen utanför :-)


En dag på kubenbadet!


Fin fotoram, med fin tjej i :-)

Så fruktansvärt besviken

Publicerat: 2010-07-12 Kl: 09:05:34 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


VARFÖR FÅR MAN INGEN HJÄLP!??!?!?!?! DÖ.

Trött!

Publicerat: 2010-07-10 Kl: 14:51:04 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Är helt slut idag.. Haylee är ju sjuk som jag skrev i förrgår. Vi var hos VC igår hela förmiddagen, vilken tid det tog! Haha, när dom skulle ta snabbsänka på lillan så sa hon inte ett pip. Jag själv som hoppar upp ur stolen och skriker när jag får stick i fingret, satt och höll i henne hårt som man gör när hon vaccineras. Haha, inte ett endaste litet ljud! Tror inte ens hon märkte nåt.

Hon fick iallafall Bricanyl utskrivet, och hon jag pratade med dagen innan som sa att "så små barn ABSOLUUUUT inte får något mot hosta!" ne säkert.. Hon kan ju knappt andas för hon hostar hela tiden. Men idag är det lite bättre! Hon fick sova med mig i sängen inatt, och hon sov faktiskt bättre då. Mammig kanske :-) Vill vara nära om hon är sjuk nog.. Och såklart ska hon få vara de!

Nu vilar hon, och jag svettas för ovanlighetens skull. DET ÄR SÅ VARMT SÅ JAG SPYYYYYYYYR!!

Breaking Dawn

Publicerat: 2010-07-09 Kl: 01:11:08 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


Eftersom jag höll på att dö av nyfikenhet och var alldeles uppspelt efter att jag hade sett Eclipse på bio förra veckan, så började jag att läsa den fjärde boken Breaking Dawn, eller Så länge vi båda andas, som den heter på svenska. DEN ÄR SÅ JÄVLA BRA! Jag läser så fort jag får tillfälle. Om jag sitter på bussen, om Haylee vilar, om jag lagar mat. Hela tiden går jag och längtar tills jag ska få läsa. Den är sååå spännande! Håller på att dö. Kan inte vänta tills den filmen kommer ut, då ska jag fan gå på premiären. GUD!

Idag har jag varit bakis, mådde inget bra alls imorse alltså :-P Men man får det man förtjänar. Men som tur var gick det över efter ett par timmar, då jag tog tag i en massa ärenden som behövdes göras och mötte Evelina och Sandra med barn nere på stan. Jag lämnade igen nyckeln till kyrkan också, kanske det var på tiden? ;-)

Ikväll har Evelina varit här i Granloholm och vi har promenerat lite runt omkring här i min hood haha, jag har gett henne en guidad tour! Haha. Skönt väder förutom alla satans mygg som äter upp en. Nu har jag elva tusen myggbett och jag kan ju inte låta bli att klia på dom heller. Suck...

Haylee har blivit sjuk :-( Stackars mammas ängel! Hon hostar och hostar och hostar. Feber har hon också haft i ett par dagar, jättevarm hela tiden. Fast hon är ändå pigg, min baby. Jag ringde sjukvårdrådgivningen och som vanligt så får man ju fan ingen hjälp alls av dom! Inga råd som man inte redan kan.. Men hon gav oss en akuttid imorgon på vårdcentralen klockan 11.15, så det känns ju bra. Hon är helt röd i halsen och hon kan inte äta som vanligt för det verkar göra ont i halsen på henne när hon sväljer. Jobbigt när hon inte kan prata och säga var det gör ont någonstans :( Huga. Men vi får se vad dom säger imorgon. Förhoppningsvis inte "jaaa, man gör ju inget åt hosta på så små barn, dom SKA ju hosta!" som hon på Sjukvårdsrådgivningen sa.. Vadå SKA hosta? Idiot!!!

Nä nu ska jag lägga mig och läsa min bok innan det är sovdags. Men trött är jag, så jag kommer nog bara att läsa 2 sidor innan ögonen går i kors. Som vanligt på kvällen. Godnatt!


Gatufesten

Publicerat: 2010-07-08 Kl: 06:48:32 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Helt seriöst, Gatufesten måste vara det tråkigaste jag har varit med om på mycket länge. Annat var det för 3 år sedan när man var ung ;-) Nej, men alltså då var man ju i Madhouse-tältet och dansade och hade roligt och sprang runt runt runt hela stället flera varv för att träffa folk man kände. Nu får man sitta i ett äckligt öltält med en massa gamla kärringar och gubbar som är ute och letar efter ett ligg kvällen till ära. Usch.

Jag och Sandra hade iallafall ganska roligt mot slutet :-) Jag var hemma prick 01.00, haha. Saknade min Haylee hela kvällen!! Jag gillar verkligen inte att vara borta ifrån henne, inte ens i ett par timmar. När jag och Danne var på bio häromdagen så gjorde vi inget annat än att prata om henne. Hela tiden, haha. Och när vi kom hem så sprang vi upp för trappen och in i sovrummet och pussade på henne och sa "aww" när hon låg och sov. Hahaha, värsta töntföräldrarna.

Nä, det där med partyliv är nog ingenting för mig, känner jag. Gatufesten var bara en enda stor misär. Nu somnade Haylee om, THANK GOD, så nu ska jag sova lite mer och se om huvudvärken släpper!!!

Är jag en dålig mamma?

Publicerat: 2010-07-06 Kl: 01:21:05 | I kategori: Min vardag | 2 kommentarer


Amanda Widell (Alex Schulmans tjej) har skrivit en jättebra krönika som jag läste nyss. Jag kan inte annat än hålla med henne. Den handlar om föräldrar som ska påpeka allt som man gör fel. Sjåpiga föräldrar som tror att världen ska gå under för småsaker. Jag hatar såna människor! Jag själv är ingen sån mamma. Det tror jag inte att de flesta "unga" föräldrar är. Det är mest (som jag har mött) medelåldersmammor som ska hålla på så. Jag är mer så att "äh, det är ingen fara" när det gäller min egen dotter. Nu kanske det låter som att jag inte bryr mig och missköter henne, men så är ju INTE fallet.

Ett exempel, idag igår och alla dagar då det har varit stekande hett ute, så har Haylee bara haft en body på sig. Kortärmad oftast. Inte heller har hon haft mössa, hatt eller keps då hon har legat i vagnen. (Huvudet är ändå inte i solen) Det betyder alltså att hon inte är täckt av skyddande kläder mot solen och UV-strålning. Självklart är hon ju i skuggan så mycket som det går, men solen lyser ju in i vagnen då och då och vad ska man göra åt det? Inte har hon bränt sig heller. Jag bär på henne när vi är på badet, hon är i solen lite då och då utan att ta skada av det. Ska stackarn behöva ha en massa kläder på sig när man svettas om man till och med är naken? Nej, aldrig. Sedan att det finns andra som resonerar annorlunda, det är deras ensak.

Hur som helst. Läs krönikan här.

Panik-tvätt

Publicerat: 2010-07-05 Kl: 20:17:39 | I kategori: Min vardag | 2 kommentarer


Idag har vi varit på Kubenbadet :-) Precis när vi kom dit så försvann alla molnen, woho! Jag som inte tänkte åka dit först för att jag såg en massa hemska moln på himlen.. Men varmt var det ju iallafall. Min Danne kom även dit efter en stund! Det tyckte jag och Haylee var roligt :-)

Vi åtke hem vid 15.30, då jag åkte hem och lämnade grejorna medans Danne och Haylee gick och köpte någonting på någon fiskeaffär. Daniel har nämligen blivit fiskegalen, han bara pratar om att fiska hela tiden. Idag fick han ett skitbra fiskespö av min pappa, så jäkla snällt! :-)

När jag kom hem så kände jag bara att jag var tvungen att tvätta, vi har såååååååååå mycket tvätt så att jag spyr när jag ser tvättkorgen(tvättkorgARNA...) så jag var absolut tvungen att tvätta. Eftersom en timme redan hade gått av tvättiden som är 3 timmar lång, så tvättade jag bara det absolut nödvändigaste. Som handdukar, Haylees kläder såklart, och sängkläder. Hoppas att det finns någon tid imorgon så att jag kan få tvätta klart allt, och inte ha en massa äcklig tvätt som ligger och är äcklig.

Nu ska Danne åka med sin lillebror och fiska. Haylee somnade medans Danne läste en godnattsaga för henne. Så nu ska jag städa. Jag måste, såhär är det nog olagligt att bo. Jag vill kräkas på allt, uuuh.

Undrar om det är något bra på TV ikväll då? På min ensamma evening ;-) Nä, det skiter jag i. Jag ska läsa Breaking Dawn istället! Bra planerad kväll.

Nu måste jag sätta fart. Kram på er.


Lillan


Bilder från dopet

Publicerat: 2010-07-05 Kl: 01:16:25 | I kategori: Bilder | 1 kommentarer


Ni som har fler bilder, SKICKA DOM! På min mail, [email protected], msn, vad som helst...
Jag vill så gärna ha alla bilder. Alla knäppte ju nästan kort, så kom igen och skicka nu!


Dessa är från Sandras kamera!


Påväg in i kyrkan :-)


Jag ger Haylee till hennes farbror Renzo


Haylee har nyss blivit döpt och jag ska torka bort vattnet :-)


Renzo, Jag, Haylee, Danne och Joakim


Min lilla familj


Vi tre efter dopet


Dethär var inge kul tyckte Haylee... Men det tyckte prästen!


Påväg ut ur kyrkan, jag fick stearin på handen av ljuset, ont gjorde det


Öppnar första presenten - Lenas!


Fin tårta :-)


Haylee sitter och leker i Jockes famn!


Hur vacker!?


Nu kära vänner (LÅNGT INLÄGG)

Publicerat: 2010-07-05 Kl: 01:00:41 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Nu ska ni få en riktig uppdatering! Jag har inte haft varken tid, lust eller ork till att blogga de senaste dagarna.

Igår var det som sagt Haylees dop. Helt underbart dop och hon var så fin i sin dopklänning :-) Hon var så himla trött pga värmen, så hon var lite grinig under dopet. Synd tycker jag, då hon nästan aldrig gnäller! Bara när hon är trött eller hungrig, i detta fall både och. Dåligt planerat av mig, kan jag tänka såhär i efterhand.

Allt gick iallafall bra. Förutom att Danne sa lite fel när prästen frågade "Vad har ni gett ert barn för namn?" eller vad han sa, då är det ju meningen att man ska svara alla förnamnen. Men det hade Danne glömt bort, så han sa hennes båda efternamn också, hehe. Men det gjorde ju inget! Det var så stressigt med allt, om jag hade varit den som skulle säga namnen så hade jag säkert sagt fel och börjat skaka, hahaha.. Och att hon var lite gnällig gjorde inte saken bättre, det kändes lite stressande faktiskt. Evelina räddade iallafall situationen lite genom att springa och hämta en av Thelises leksaker, Haylees favorit som hon alltid får låna av Thelise när vi är med dem!

Dopfikat var också lyckat. Det blev lite strul med fika faten och tårtfaten, personalen hade gett mig fel så bruden som skulle gifta sig hade inga, men det löste sig iallafall. Jag fikade nästan inget, kände mig så stressad. Fick springa ner och göra iordning välling åt Haylee. Sedan skulle jag ta av henne dopklänningen, byta blöja och sätta på nya kläder. Så gästerna fick underhålla sig själva ett tag ;)

Haylee fick underbart fina presenter! Tack så mycket allihopa. Den bästa (tycker jag :P) presenten fick vi ju av min mormor, vilket var bilderna som vi tog till tidningen. SÅÅÅÅ fina bilder på Haylee så att jag dog när jag såg dom! Vilken himla vacker bebis vi har alltså. Helt sjukt vacker! Men jag älskade allt hon fick. Jag ångrar att jag inte skrev upp vad som var från vem, för det har jag ju glömt bort. Det glömde jag ju redan efter en timme, hahah. Men vissa saker minns jag!


Bilderna från Lenár Bild och blombukett - från mormor och min moster Tova med familj.
Små "burkar" som det står "Min första lock" och "Min första tand" - från Vilma
En fotoram "Mitt första år" - från hennes fadder Evelina och hennes familj
En fotoram som det står princess - från Evelinas mamma Lena
Fotoram med stjärnor - från Sandra och Jasmine
Halsband med hjärta - från Zofie och Pernilla
Pengar - från Haylees morfar och min farbror
Fotlänk - från hennes faster Gladys
Halsband som det står Haylee - från farbror Renzo
Halsband och fotoram - från fadder Jocke, Carin och Jessica
Fotoram - från Ideal och Pato
Fotoalbum - från farmor Lucy
Hörselkåpor - från farbror Juan
Två pyjamaser - från Kennedy och Rich
Klänning, tights och boken "Emma tvärtemot" (haha!) - från min faster Camilla med familj
Adidas skor - från Richard och Sara
Fotoalbum - från farbror Alex, Victoria och kusinen Nana
Sängmobil och babysimkurs (!:D) - från faster Erika, Clint och kusin Keilie

Nu kommer jag tyvärr inte ihåg något mer, och jag orkar inte gå och titta i påsen med presenterna just nu heller.. Förlåt om jag har glömt någon, men jag skriver upp resten imorgon! Måste ändå ha dem och skicka tackkort sen ju :-)



Idag så vaknade vi tidigt. Haylee somnade redan klockan 18.30 igår, hon var helt slut efter en lång och jobbig dag. Så sov hon skönt hela natten, lovely. Inte vaknade hon heller förrän typ klockan 10 imorse, haha! Hur trött är man inte då? Självklart vaknade hon och åt.

Danne vaknade när jag klev upp med Haylee, och då bestämde vi oss för att vi skulle åka till Sidsjön och fiska! Så vi packade en väska med fika och grejor. Sedan tog det ett tag innan vi gav oss iväg, men vi kom iväg iallafall. Danne fick åka och köpa mask som han skulle ha, och så köpte han även ett metspö till William. Evelina, William och Thelise följde också med upp! Det var jättetrevligt, vi levde friluftsliv idag ;-)

Jag och Danne har fan gått benen av oss idag! Vi gick hemifrån Granloholm till Nacksta. Vidare till Sallyhill, sedan upp till Sidsjön. Sedan gick vi från Sidsjön ner till stan. Gud! Jag är helt slut i benen nu, ska aldrig mer gå tror jag. Har haft sandaler på fötterna, så de är ganska möra nu kan man säga.

På vägen hem från Sidsjön så bestämde jag och Daniel oss för att vi skulle gå på Eclipse på kvällen. Kunde inte gå på premiären eftersom Haylee hade vaccinerats samma dag och hade hög feber och mådde inget vidare. Så vi ringde till Dannes lillebror Renzo och frågade om han kunde vara barnvakt i ett par timmar, och det kunde han. Jag var jättenervös för att lämna bort henne, det kändes såå konstigt. Men när vi väl hade kommit ut, efter ett x antal sms till Renzo med hänvisningar om hur han skulle göra ifall det eller det skulle inträffa, samt ett par "Går det bra?"-sms.. Haha. Allt gick såklart bra, hon sov största delen av tiden.

Filmen var GRYM. Fan, vilken sjuuuuuuuuukt bra film!!! Jag satt och nöp Danne i armen hela tiden för den var så underbar, mystiskt, spännande, dramatisk. ALLT som jag hade förväntat mig - och lite till. Nu kan jag äntligen börja läsa 4e boken. Det ser jag verkligen fram emot.. Vet redan vad som händer men ändå ;)

Nu ska jag gå och lägga mig, är sjukt trött. Kände bara att ni ville läsa en hel bok först ;-) Gud, vad mycket text.. Förlåt!


2010-07-03 - Haylees dopdag!

Publicerat: 2010-07-03 Kl: 20:19:17 | I kategori: Min vardag | 1 kommentarer


En dag att minnas föralltid :-)

Dopet gick jättebra! En del småmissar här och där och en trött liten tjej som inte hade så stor lust att bli döpt, haha. Men det gick bra :-) Min Haylee var så vacker i sin fina dopklänning, som har gått i arv! Hennes äldsta kusin Isabelle, hade den först. Sedan hade hennes yngsta kusin Keilie den också när hon döptes, och nu var det lilla Haylees tur! Egentligen skulle hon ju ha haft samma klänning som jag och mina kusiner har haft, men det rosa fodret som ska vara i den saknades, min faster hittade bara de blå som killarna har haft. Synd! Men det gick bra ändå.

Vädret var sjukligt varmt, men det var skönt! Hoppas det blir så varmt imorgon, då kanske man kan dra och bada? Hoppas det.

Jag kommer att lägga in en massa bilder här på bloggen ikväll från dopet. Jag väntar på att få en massa bilder skickade till mig från andras kameror också, jag vet inte, men den som knäppte korten med min kamera har tagit bort blixten och då blir bilderna inte lika bra! Sämst.. Aja.

Hörs sen! Jag måste laga något att äta innan jag dör..

Tack till alla som kom och firade Haylees dop med oss idag! Tack för alla fina presenter hon fick. Och tack till hennes faddrar: Evelina Persson, Joakim Gissberg, Gladys Valderrama och Renzo Valderrama!

Fastnar...

Publicerat: 2010-07-03 Kl: 00:21:50 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Nu fastnar jag här, och vill läsa bloggar. Åh! Jag måste soooova.

Haylees stora dag!

Publicerat: 2010-07-03 Kl: 00:20:26 | I kategori: Min vardag | 0 kommentarer


Nu måste jag verkligen hoppa i säng. Idag har jag flugit runt som ett yrväder och fixat klart inför dopet imorgon.. Tur att man har så bra framförhållning - inte. Jag kunde väl ha ordnat detta tidigare? Nä-ä, i sista minut ska det va!

Idag har det varit en mindre bra dag, men imorgon hoppas vi på en bättre dag. Inget tjaffs, inget som ska gå fel. Allt ska handla om min Haylee och hennes dop :-) Så det så! Jag är lite nervös, måste jag nog erkänna ;-)

Nej, jag får ge er en riktig uppdatering imorgon på kvällen när jag kommer hem. Då ska vi bara mysa med Haylees farmor som är hemma och hälsar på för att gå på dopet :) Sedan kommer nog lillan att somna tidigt, kommer vara en påfrestande dag med många intryck för henne imorgon!

Godnatt mina vänner :-) Börja kommentera lite, huh?



Jag och lillan på badet idag! Hon ligger där under handduken,
ni ser kanske lillbenen som sticker fram? ;-)
Älskar dig min gosi!


Babymama-träff!

Publicerat: 2010-07-02 Kl: 00:09:57 | I kategori: Haylee 4-6 månader | 0 kommentarer


Dagen började hur dåligt som helst. Hade lust att hoppa ut genom fönstret när Haylee ville vakna imorse :-) Var så himla trött! Men man har ju inte så många val, förutom att kliva upp förstås!

Åkte till Evelina, var där en liten stund och skulle ge Haylee välling som hon bara fjantade på med, haha. Men sedan gick det ner litegrann iaf. Tror att hon fortfarande mådde dåligt efter vaccinationen.. Vi var ju på BVC igår på 5-månaderskontrollen + vaccination. Jag hatar dedär vaccinationerna!!

Lilla Haylee ligger och leker med någon leksak de har där på BVC, läkaren undersöker henne och hon hinner kissa på honom under tiden, haha! Allt är som vanligt jättebra med henne. Hon får en ny blöja och ta på sig bodyn igen. Jätteglad hela tiden, busig och sätter sig med pappa i fotöljen. Så helt plötsligt från ingenstans får hon två sprutor i benen liksom. Hur kul kan det vara då, att sitta där och inte veta att man ska få en spruta :P Gud, det gör så ont i mitt mammahjärta (som det ju gör för alla!) när hon blir sååå ledsen och man ser att det gör jätteont. Jag själv hatar sprutor.. Usch! Men nu blir det inte några fler sprutor förren hon blir 1 år, skönt.

Nu väger hon 7.309 gram och är 61,5 cm lång :-) Hon växer! Lillhjärtat mitt. Tiden går alldeles för fort, snälla stanna en stund!!!

Idag har vi varit och fikat med härliga mammor och bebisar på Gullgården! Det var jag, Evelina, Anna, Jessica(om jag minns rätt?) och Lina! Jättetrevligt, tack för en trevlig dag tjejer! Det gör jag gärna om igen :-)

Nu måste jag verkligen knoppa alltså, ska upp tidigt och ringa till hon som har hand om nycklarna hos kyrkan så att jag kan få komma och hämta den och duka i salen där vi ska vara efter dopet! Gud, vilken dålig framförhållning jag har.. Förstår inte hur jag ska hinna bada på dagen också? Men det löser sig! Godnatt.


RSS 2.0