Måste bara yttra mig jag med

Publicerat: 2010-09-25 Kl: 00:39:26 | I kategori: Min vardag


Jag har läst i ett flertal bloggar de senaste dagarna angående att jobba under mammaledigheten, och om det är rätt eller inte. Min åsikt är att det finns väl inte direkt något rätt eller fel i detta. Man gör som man själv känner!

Jag personligen, skulle verkligen inte vilja byta bort all min underbara tid med Haylee mot att jobba. Aldrig i livet. Eller jo, jag kanske skulle kunna extrajobba någon timme här och där men absolut inte jobba "på riktigt" eller ens deltid. Tiden går aaaalldeles för fort för att jag skulle känna att jag har råd att missa den. Min tjej är redan 8 månader gammal, och ibland sitter jag och tänker varför jag inte har tagit tillvara bättre på spädbarns tiden. Även fast jag vet att jag har gjort det, jag har ju bara varit med henne under åtta månaders tid. Hon hade barnvakt första gången för ett par dagar sedan, och det var i 4 timmar medans vi flyttade i torsdags. Då var hon med min faster. Jag gillar verkligen inte att lämna bort henne.. Jag vill inte. Jag vill ha henne hos mig, jag vill finnas där för henne om hon behöver mig... (Självklart går det lika bra med Danne!)

Sova borta vill jag inte att hon ska göra förrän hon själv kan säga att hon vill det. Eller åtminstonde tills hon kan visa ifall hon vill hem. Att hon kan göra sig förstådd iallafall. Så att personen hon sover över hos kan ringa till mig och säga att något är på tok och att jag ska hämta henne om det behövs. Förstår ni hur jag menar då?? Och återigen, så menar jag INTE att jag tycker det är fel av någon att lämna bort sina barn. Men dethär gäller MIG personligen.. Så jag hoppas jag inte trampar på några tår :) För det är verkligen inte min mening!

Iallafall. Dethär med dagis också... Jag tycker att dagis är BRA! Det är bra för barnen att lära känna andra människor, att få kompisar och att utvecklas och lära sig från andra barn och vuxna. Men jag vill inte sätta Haylee på dagis innan hon är 2 år. Helst inte. Men det kommer jag att behöva göra, eftersom jag måste försörja mig :) Men då jag förmodligen börjar plugga till vintern eller våren, så har jag tänkt att plugga på distans. Då är jag hemma mestadels av tiden, och då behöver hon bara gå på dagis den tid som behövs. För precis som Madde skrev i sin blogg för ett tag sedan, så tror jag att ett så litet barn mår bäst av att vara mest med sina föräldrar! Men när hon blir i 2-3-4-5 års åldern, så kommer jag absolut vilja att hon ska vara mer på dagis.. För hennes egen skull. I den åldern har hon även utbyte av kompisar. Det har man inte på samma sätt som 1åring..

Nu ska jag avsluta. Och INGEN behöver ta åt sig av det jag har skrivit nu!! Det är verkligen inget illa menat mot nån. Bara så jag tycker och känner :) och dethär är min blogg! :) Kram

Kommentarer
Postat av: Erika

Ja, jag ska våga mig dit igen. Har tagit mig i kragen nu, haha ;).



Vad roligt att du också går dit! Ska bli roligt att träffas :).

2010-09-25 @ 01:21:09
URL: http://dumman.blogg.se/
Postat av: madde

Tack emma! att nån faktiskt kan säga så :)

jag tror många föräldra säger så för att inte ha det där dåliga samvetet ang dagis!! jag förstår att många måste jobba, tyvärr ser samhället ut så!

men skitsnack att dom har det så jäklans bra på dagis! dom som går där heltid menar jag! 8-17 varje dag! nääää!

ella går väldigt lite nu har hon inte vart där på över 1 vecka, tack vare våra arbetstider!!

annars går hon nån dag i veckan korta dagar :)



så här små barn har det bäst hemma med föräldrarna :) jag märker att ella har det roligt å dagis!:) men hon kommer aldrig få gå heltid där :)

och ellas fröken sa själv till mig,så små som ella har inget behov av dagis :)



nästan så att man får påhopp för att ella går så lite på dagis :) då folk anser att det är så nyttigt :P haha

2010-09-25 @ 08:50:59
URL: http://madeleinesophie.blogg.se/
Postat av: evelina

Läser din komentar madde och måste bara fråga :p är det skitsnack att barn har det bra på dagis? Eller fattar jag fel. ALLA barn är helt klart olika men dom flesta behöver dagis, för på dagis gör man så mycket saker som man inte gör hemma för det finns inte tid eller möjlighet. Personligen tycker jag att alla barn ska få gå dagis för att inte bli under stimulerad.



Nu har William haft två långa dagar på dagis(vi testas olika varianter. 8-14.30) och det har inte fungerat eftersom han är där för LITE så han inte bygger upp någon tillit. Är det nånting du har känt med ella? sen langa dagar känns inte kul alls och thelise skulle aldrig få gå åtta, fyra men William är så stor så där har du en stor skillnad. Hoppas du förstår vad jag menar :p



Personalen sa det att om man går sällan och lite är det bättre att alltid ha dom hemma för dom hinner inte komma in i gruppen och känner ingen trygghet. Fast det kanske är för lite äldre barn hon menade?jag vet inte men jag själv skulle nog hoppa dagis helt om jag bara skulle behöva det en gång varannan vecka. Nu vet jag inte hur mycket ella går och hur hon är som person men du förstår vad jag tycker :p



som det ser ut nu och som jag befarar blir nog thelise på dagis från ett år och några månader men som du skriver, så är samhället och pengar måste in, man kan inte vara hemma och leva på soc. Men eftersom jag ska plugga kommer jag ha sommarlov och då vill jag ha dom hemma så mycket som möjligt även fast jag måste jobba då oxå eftersom jag inte erkänn csn. Skumt detta.

2010-09-26 @ 13:50:49
URL: http://evelinapersson.blogg.se/
Postat av: L

svar: jag har redan en tatuering på ryggen =(

2010-09-27 @ 23:14:52
URL: http://lillrauta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0