Babysång

Publicerat: 2010-09-14 Kl: 22:55:29 | I kategori: Haylee 6-8 månader


Idag har jag och Haylee varit på babysång för första gången :) Med Evelina och Thelise! Anna och Line skulle också vara med egentligen, men de var upptagna idag eller vad det var, något förhinder fick dom iallafall. Tråkigt tyckte jag, hade varit kul att träffa dem! :)

Haylee var äldst av alla barn där, haha. Men absolut inte störst! Jag märker att hon verkligen är ganska liten när jag ser andra, mycket yngre barn, som är så pass mycket större än henne.. Men annars tycker jag att hon är stor, när jag inte har någon att jämföra med!

Haylee älskade babysången iallafall, hon tyckte att det var så roligt så. Från början stirrade hon väl mest på allt nytt folk och alla bebisar som var där. Haylee vill ju inte gärna ligga ner på ryggen och bara glo - som man skulle göra i moment-, som lite yngre barn gärna gör. Hon ska ju utforska stora världen, och det går ju inte om man bara ligger som en still som en död sill ;) Jag själv kände mig ganska fånig i början, när jag inte kunde sångerna eller någonting eftersom jag missade förra gången. Och när man skulle dansa och allt sånt som man gör, kände jag mig som en stor nörd. Haha! Men det gick över efter en stund :D

Vissa barn där var 1 månad gamla, ett par stycken som var under 3 månader. Inte för att döma någon eller så, men vad får ett barn på en månad ut av att hoppa runt och sjunga i en grupp med massa andra barn? Ena bebisen sov bara igenom hela grejen, vaknade inte en enda gång. Så då fick mamman sitta och sjunga och göra rörelser med bebisen som sov. Ja jag vet inte riktigt.. Mammorna kanske gör det för sin egen skull mest, för att få komma ut och träffa andra människor och mammor. Trevligt var det iallafall! Det ska vi absolut forsätta med nu varje tisdag.


På torsdag går flyttlasset! Ska bli så jääääääävla underbart så jag kan inte ens beskriva lyckan jag känner i ord. Jag är så glad. Jag har mått mindre bra över dethär, att det tagit sådan tid att hitta ett nytt ställe, väldigt länge nu. Men skam den som ger sig! Till slut vänder det :) Sedan får vi se hur länge vi bor kvar, det är ju en bit ifrån stan, tyvärr. Men i nuläget känner vi att det inte spelar någon roll, vi tog bara det första bästa vi blev erbjudna. Sedan får vi se efter ett tag ifall något bättre dyker upp, då flyttar vi kanske igen. Sedan kanske vi stormtrivs där och absolut inte vill flytta! Time will tell... :) Lägenheten var iallafall jättefin. Lite skavanker här och där, som en massa spikar och krokar i väggarna efter gamla tavlor osv, lite slitningar på hallväggen men som enkelt trollas bort genom att måla om väggen vit. Lite såna saker bara. Sedan var ett kontaktuttag hängande löst, men det skulle vaktmästaren åtgärda på en gång, för jag sa att det går ju inte att ha det sådär då man har en liten bebis som kryper runt vilken dag som helst! En ny spis vill jag också ha. Ska se till att få det jag... Mohaha.

Nu ska jag leta runt efter lite nya möbler på internet, vill ha allt nytt!!! Finns så otroligt mycket fina möbler. Skulle vilja köpa allt på en och samma gång, men man bygger ju inte ett hem på en dag. Om man inte är miljonär det vill säga. Ett hem tar tid att bygga :)

Nu ska jag gå ner och diska och fixa Haylees mat innan det är dags att sova.

En fråga till alla mamas som läser!
Hur har ni fått era barn att sluta vilja äta på natten? Har de bara gjort det "automatiskt" eller har ni "avvänjt" dom? Hur har ni gått tillväga?? Efter 6 månaders ålder har jag både fått berättat för mig av BVC, samt läst och hört att då "ska" barnet kunna klara sig hela natten utan mat, förutsatt att det fått ordentligt med mat under dagen. Men snälla hjälp mig! Det stör mig inte så jättemycket att kliva upp på natten, jag gör det på ren automatik nuförtiden. Men det skulle vara otroligt skönt att slippa vakna när man precis har somnat in skönt, och slippa att hon vaknar och är ledsen för att hon vill ha mat. Skulle nog vara skönt för henne själv att få sova hela natten också! Så snälla kommentera och svara på min question :)


Åh vad gott med snöre :) Du är min sol, flicka lilla! Tack för att du finns



Kommentarer
Postat av: Anonym

Om du fortfarande ammar, Prova ge lite tillägg också, för på natten blir mjölken mycket tunnare och ger inte lika mycket mättnadskänsla.. Det brukar funka, och försök ha samma rutiner varje kväll,med mattider osv, :)



Annars finns det massa olika massagetyper man kan använda sig av, de kan dom säkert berätta om på BVC,



Hoppas det löser sig:)



2010-09-15 @ 00:15:51
Postat av: Anna Lindström

Åh vad kul att ni båda gillade det!

Visst kan man känna sig fånig, men det är fan kul det med! Och vi gör ju alla likadant för ungarna älskar de ;D



Vi ses nääästa tisdag! Igår var vi för knäckt av trötthet! :)



Och du, appropå din fråga om sova hela natten.

Klart dom ska kunna det nu! Har dålig erfarenhet, wille slutade över en natt när han var 6 månader, men det var för han fick magsjuka, sen åt han aldrig mer på natten.

Har hört att endel börjar "spä" ut välling så den blir blaskigare, alltså mer vatten, mindre välling, sen tillslut när det bara är vatten så kan man ta bort de... Värt ett test kanske? ::)



2010-09-15 @ 18:35:17
URL: http://annamariejosephine.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0