Apoteket

Publicerat: 2010-02-02 Kl: 00:30:29 | I kategori: Min vardag


Idag vaknade jag rätt så sent. Hade planerat att kliva upp tidigt och åka in på stan tidigt med Sandra. Men jag fick som vanligt inte sova någonting inatt, så jag fick inte somna förrän vid 11 på dagen och då skulle jag som sagt egentligen klivit upp - men jag kände verkligen hur det tog emot och att jag behövde lite sömn om jag skulle orka leva resten av dagen. 4 timmars sömn är man tacksam för som småbarnsförälder! Folk har påpekat att jag förmodligen är så trött för att jag inte får sova ordentligt pga att jag har Haylee i sängen tillsammans med mig när vi sover. Jag hittade detta på en sida om bebisar:

Sov tillsammans
Det första ni måste göra för att få tillräckligt med sömn – och det gäller särskilt barnets mamma – är att sova tillsammans med barnet.  Till skillnad från i stort sett alla djur föds människobarn helt hjälplösa. Det enda ett nyfött barn kan klara utan hjälp är att andas.  Allt det andra som krävs för att säkra barnets överlevnad och en sund och naturlig utveckling kräver en mamma eller en pappa. En mammas kropp är speciell på så vis att den är rustad för att förse barnet med det den har behov av – skydd mot faror, mat, värme, sömn och stimulans – varken för lite eller för mycket. Barnet är fött till att vara hos sin mamma. Allt annat, i alla fall i naturen, är farligt och skapar obehag hos barnet.
I vår kultur duger en pappa precis lika bra, det enda han inte är kapabel till är att amma. När barn som är nyfödda eller lite större gråter för att de är ensamma, alltså borta från sin mammas eller pappas kropp, är det alltså inget tecken på något onormalt.  Tvärtom så reagerar barn med sin gråt på den fara det innebär att lämnas ensam. Ett barn som lämnas ensamt och därför gråter reagerar helt i överensstämmelse med sina medfödda instinkter.



Idag har jag handlat för flera hundra på Apoteket åt lillan. Hon är ju sjuk min prinsessa och har lite problem med lilla magen också. Så nu hoppas jag verkligen att hon blir bättre när det kostade så sjukt mycket! Men det är hon såklart värd min älskling.

Nu ska hon ha mat, så jag får skriva mer sen.


Kommentarer
Postat av: ewe

What?? måste man sova tillsamamns för att få riktig sömn??:P det är ju skumt, dock läste jag inte hela för jag hinner inte :P

2010-02-02 @ 11:12:43
URL: http://evelinapersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0