Min spybebis

Publicerat: 2010-04-30 Kl: 22:23:09 | I kategori: Min vardag



Min dotter har nästan så länge hon har funnits varit en spybebis. Inte när hon var alldeles nyfödd, men från att hon kanske var 1 månad tills nu då (3 månader, snart 4). Jag är väldigt less på att hon hela tiden kräks! Hon bryr sig inte ett dugg, utan hon spyr bara och sedan fortsätter hon att busa och prata och skratta. Har suttit och googlat ett tag och läst om andra personer som har s.k "kräkbebisar". För vissa verkar det ha hjälpt att byta ersättningssort. Så det ska jag prova nu! Hon äter Baby Semp 1 nu, men ger några skopor av BabySemp 2 om dagen för att vänja hennes mage då man kan byta då de är 4 månader, vilket är mer praktiskt eftersom att 2an finns i storpack vilket inte 1an gör. Iallafall - så nu har jag köpt ett paket NAN 1. Ska testa det och se om det blir bättre. Egentligen gör det inte så mycket för mig, jag är van. Men det är jobbigt att byta kläder på både henne och mig säkert 10 gånger om dagen.

Hon går upp i vikt precis som hon ska, så det är ingen fara så. Men det är påfrestande! Här hemma gör det ingenting, men då man är på besök hos någon eller om hon kräks ner någon annan som blir helt till sig av lite bebisspya så känns det jobbigt. Då blir jag mest förbannad o säger "Men håll för fan inte i henne då om du ska gnälla", för jag brukar alltid varna personen i fråga INNAN de håller henne och säga "Hon kanske kräks, bara så du vet". Hon får ju irriterad hud under halsen och på bröstkorgen också, även fast jag smörjer med Miniderm och tvättar rent och håller torrt. Tvätta kan man ju inte göra FÖR ofta heller, då det är uttorkande för huden.

Så jag hoppas verkligen att NAN hjälper nu! BVC säger att det är normalt, och det vet jag ju att det är.. Vissa bebisar är kräkbarn, så är det bara liksom. Så länge de går upp i vikt är det inget farligt och brukar avta när de börjar äta fast föda. Så vi får väl se. Jag återkommer med resultat om ett par dagar :)

Men konsistensen på NAN pulvret var vidrig, helt kornig. Där föredrar jag verkligen Babysempen, då det pulvret är som mjöl i konsistensen och är helt len. Mycket mysigare! Men om bytet hjälper så spelar det ju ingen roll =)

JAJA. Nog om detta! ;) Kul info för er liksom, haha.



Idag kom min älskling hem med 10 röda rosor åt mig :) Han är så gullig!! Älskar dig ♥
Sedan har jag bara duschat, gjort mig iordning och lockat håret med plattången (det var sjukt fint!! ska börja göra det oftare), sedan har vi varit en sväng på majbrasan borta här i Granloholm, beställt mat från Playa Primo och varit på Ica och handlat! Lagt lillan också. Nu ska jag gå upp och lägga mig och mysa med honom i sängen, se på någon film och sådär. Sova tidigt så att vi inte är som zombies imorgon när Haylee slår upp sina ögon vid 7-8 tiden.

Lite rolig info: Idag var det EXAKT ett år sedan jag drack sist. Jag var på något jippo på Oscar med Sandra, typ någon studentgrej.. Skit roligt hade jag!! Har aldrig haft så roligt när jag har gått ut någongång. Men kort därefter fick jag veta att jag var gravid, så idag har jag varit nykter i ett år! Haha :) Det ni.

Hoppas ni har haft/har en trevlig Valborgsmässoafton. Kram på er.


Kommentarer
Postat av: madde

ella var ochså en riktig spybebis! fick byta kläder flera grr om dagen..men köp annars sånna där scarfs!:) så kan man bara byta dom i stället.

för vissa funkar de att byta ersättning!:) ella slutade sspy när vi slutade med ersättning helt och gick över till välling och gröt..sen dess har hon inte spytt en ända gång:)

dock har jag för mig att när dom spyr av nans så luktar det mindre!! babysemp luktar riktigt urk :) hehe

2010-05-01 @ 08:42:56
URL: http://madeleinesophie.blogg.se/
Postat av: Mary

Iliaz är också en liten kräkunge! Kan vara riktigt irriterande ibland när man ofta får byta kläder på en själv och på honom hela tiden! :P

Fast han är så matglad och skulle kunna äta typ 100 ml på en sek, därför måste vi pausa några sek så han får i sig 10 ml åt gången kanske. Då funkar det lite bättre iallafall :P

2010-05-02 @ 12:09:15
URL: http://marysolander.blogg.se/
Postat av: Emma

Hej,

Hittade din blogg när jag googlade på Baby Semp :-) Tänkte bara tipsa om något som hjälper mot röd och irriterad hud i halsen. Vi har använt oss av zinkpasta som finns på apoteken. (vit och röd tub) Man stryker på det i halsen och då gör pastan så att fukten stöds ifrån och huden blir torr och det röda försvinner. Fick tips av BVC då vi haft samma problem. Miniderm funkade inte för oss heller. Inte i halsen där det lätt blir fuktigt. Så prova det :-) Hoppas det löser sig för er! Inte så kul med en kräkbebis men förhoppningsvis så blir det bättre snart. Nu ska jag googla vidare :-D

2010-05-02 @ 16:39:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0