Sundsvalls Tidning

Publicerat: 2009-03-01 Kl: 03:11:01 | I kategori: Min vardag


Jag var precis inne på ST.nu. Jag läser där ungefär 4 st olika artiklar om "drogen" Spice. Vill ni läsa dem så gå in på www.st.nu. Men jag blir så irriterad. Förbannad.

Polisen och alla myndigheter lägger ner så himla mycket tid, pengar & forskning på droger och liknande. Jag försvarar absolut inte narkotikamissbruk - tvärtom. Men jag blir så irriterad. Alkoholen då? Alkohol är en av de lömskaste drogerna som finns på denna planeten. Alkohol splittrar så många familjer, förstör så många barndomar. Förstör så många liv. Men det är lagligt. Det går att köpa i vanliga matbutiker, inte så stark alkohol men fortfarande alkohol. Det är så lättillgängligt. Samma sak med nikotin. Okej, jag snusar - visst, fine. Men både nikotin och alkohol är beroendeframkallande, precis som droger. Skulle det upptäckas idag så kan jag nästan svära på att det inte skulle vara lagligt. Inte en chans i världen. Alkohol är en farlig drog. Tänk hur många barn som råkar illa ut, varje dag, på grund av att de har föräldrar som dricker. Hur många barn och ungdomar som lever i tystnad. Vuxna också. Alkoholen tar över deras liv. Men ändå läggs all fokus på narkomanerna. Varför, undrar jag då? Alkohol är fan mycket värre.

Okej, visst. Så länge man kan kontrollera alkoholen och inte dricker speciellt ofta så är det väl okej. Jag själv dricker mycket sällan, men det är av personliga orsaker. Jag gillar inte att vara bland personer som är berusade, fulla, you name it. Det är det värsta jag vet. Jag gillar inte känslan av att vara full & förlora kontrollen. Därav håller jag mig borta från alkohol så mycket jag kan. Jag dricker ibland, men inte är det ofta. Sist jag drack var på min 18års dag och det var den 16 augusti. Jag gillar det helt enkelt inte. Men jag har orsaker till det också.

Men jag blir så förbannad på att alla människor är blinda. Varför gör ingen någonting åt människor med alkoholproblem, varför läggs all fokus på narkotika? Jo - för att alkohol är helt lagligt. Helt sjukt tycker jag.

Jag var bara tvungen att skriva av mig lite... Jag blev bara så upprörd... Nu ska jag lägga mig och titta på lite TV. Väntar på att min chokladpudding i kylskåpet ska stelna! Mums. Jag hade nyss gjort en skål men den fick jag bara äta hälften av, sedan fick jag dela med mig :-( Jag ville ju ha allt sjääälv! Skulle kunnat äta flera påsar med sånt just nu känner jag. Cravings!

- Emma

Kommentarer
Postat av: josefin

ja håller med dig, alkoholen är en farlig drog som tyvärr alla blundar för bara för att de är ett sätt å tjäna pengar på de tror ja...



...den förstör så jävla mkt precis som du skriver "splittrar familjer"

2009-03-01 @ 19:14:38
URL: http://www.nbtcrew.devote.se
Postat av: ewe

Du skriver om "Drogen spice", om du visste hur farligt det var kanske du inte skulle skriva ""?!håller med dig om alkoholen men inte om spicen.Det är samma skit som hasch, du blir beng men det är mycket mer ämnen i dom som är farliga.

2009-03-01 @ 20:12:51
URL: http://evelinapersson.blogg.se/
Postat av: josefin

ja menade alkohlen..eller vadå? hehe

2009-03-03 @ 09:26:54
URL: http://www.nbtcrew.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0