Under ytan

Publicerat: 2008-11-07 Kl: 16:42:00 | I kategori: Min vardag


Min favoritfilm, eller en av alla, är helt klart Under ytan från 1997. Så jävla underbar film. Trovärdig och grym som verkligen visar mörka sidor som vissa filmer kanske väljer att censurera. Den fångade mig första gången jag såg den för några år sedan och sedan dess älskar jag den. Johanna Sällström spelar så sjukt bra även fast hon var jävligt ung när hon gjorde rollen som Sandra. Hon fick pris för Bästa kvinnliga huvudroll för den filmen också. Så synd att hon är död. Hemskt som fan. Hon var en grym skådespelerska.

Sitter och laddar ner filmen nu. Vill att den ska bli klar nångång så jag kan se den :) Så kan jag tänka på annat ett tag.

"Sandra 23 år knarkar och rånar torskar tillsammans med sin pojkvän Roffe. När Sandras lillasyster Jannika 18 år börjar härma Sandra blir det en väckarklocka. Sandra tas in på ett behandlingshem och lämnar Stockholm och Roffe. Precis när allt börjar kännas bra får hon redapå att Roffe tvingat ner Jannika i drogmissbruk och livet på gatan. Sandra rymmer från behandlingshemmet för att rädda sin syster. "

Konceptet är så jävla fint. Hon skiter i sitt eget liv och sitt eget mående för att rädda sin lillasyster. Se den!!!






Då har jag svårt att förstå
Att alla har vi varit barn
Och hjälplösa nån gång
Älskat utan gränser
Älskat utan tvång


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0